|
В момента е: Чет 28 Яну 2021, 07:19 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Победи с реактивни самолети от ВСВ
Модератори: Penio |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 4 [60 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, 4 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
=EoH=Buster
![]() Регистриран на: 13 Юли 2005 Мнения: 56 Местожителство: България - Плевен |
Моля дискутирайте пилотите летели на реактивни самолети. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Иван
[Moderator] ![]() Регистриран на: 27 Юни 2004 Мнения: 1930 Местожителство: София |
През ВСВ победи с реактивни самолети имат само пилоти от Luftwaffe. Поръчай си на teleman броеве 43, 44 и 45 на "Ретросалон", в които е монографията на Ме 262 и брой 49 с монографията на Не 162. Там можеш да прочетеш каквото те интересува, а и още много други неща. _________________ КОЙТО МОЖЕ - ПРАВИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ - ДАВА АКЪЛ... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
MaKoM
![]() Регистриран на: 05 Яну 2004 Мнения: 553 Местожителство: R.Macedonia |
Имам един вапрос .Британците са исползвали Глостер Метеор към крайа на войната гонили са с тех В-1 ракети та ме интересува свалйането на ракета В-1 дали се брой за победа??? _________________ www.avijacija.com.mk/forum |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
onufrii
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 13226 Местожителство: вилает Боляристан |
Брояли са ги. Ако не греша са достигали до 12 победи над V-1. А и тя не е лесна мишена - относителновисока скорост /600км/ч/, ако стреляш отдалеч може да не улучиш, ако стреляш отблизо може да попаднеш в зоната на поражение на БЧ. Затова и англичаните са започнали да ги `избутват от пътя` - изравняват с ракетата, подпъхват крилото си под тяхното и рязко завъртат. _________________ Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло! Si vis pacem, para bellum - 26030 Прайм червени шишета на бели! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
калло
вършели са го тоя номер с Мустанги - крилотО обаче не докосва крилото на V-1 |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
German
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 2680 Местожителство: Шуменщайн |
И със "спитфайри". Но ме учудваш, че си запознат толкова изтънко с технологията на "избутването"! Евала! А те наистина не са ги докосвали. Защото крилото на Фау-1 е стоманено и не е ясно какво ще стане при съприкосновение с крехкия алуминиев край на крилото на изтребителя. Просто са доближавали крилото си отгоре над това на бомбата и по този начин са нарушавали потокът на обтичане. Вследствие на което, тя влиза в стръмен вираж надолу(почти свредел) и жирокомпасът й вече не е в състояние да я изправи. Но това си е искало голям майсторлък. Междувпрочем, МаКом, това за използуването на реактивните "Метеори" къде го прочете? _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
reaper
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 1802 Местожителство: Sofia |
Използването на "Мустанги" и "Метеори" срещу Фау-1 започва масово едва на по-късен етап. Първоначално и най-масово за тази цел са използвани изтребителите "Тайфун" и "Темпест" които са били най-подходящи поради високата си средна скорост на полет на малка височина и мощното въоръжение. Ако обърнете внимание болшинството от пилотите свалили сериозна бройка Фау-1 са именно пилоти на Тайфун и Темпест. По спомени на пилоти, изпълнявали прехвати срещу Фау-1 от мощния взрив се образувала "дупка" през която безпроблемно преминавал изтребителя. В повечето случаи... _________________ These are unsophisticated men. They only respond to fear and the draw of lucre.We elicit this by using iconographic symbols and psychological intimidation. The way we look together presents a uniform image of strength and organization.Don't say anything. Look mean. No smiling. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
German
Вярно е, че са ползували и "Тайфуни", но най-известните снимки са със "спитфайри". Обаче се отплеснахме от темата и Главорезчо има право да ни резне главите. ![]() _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Иван
[Moderator] ![]() Регистриран на: 27 Юни 2004 Мнения: 1930 Местожителство: София |
Главорезчо пита конкретно за ВСВ. _________________ КОЙТО МОЖЕ - ПРАВИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ - ДАВА АКЪЛ... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
=EoH=Buster
![]() Регистриран на: 13 Юли 2005 Мнения: 56 Местожителство: България - Плевен |
То се видя че за истребителите няма да разбера много,тъй че да подъфчем малко стурмоваците летели на Ме-262. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
German
Щурмоваци?! ![]() Бомбардировачи да, ама за щурмоваци на Ме 262 за пръв път чувам! Какво имаш предвид? А какво по-точно искаш да разбереш за реактивните изтребители? _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
=EoH=Buster
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Не знаех че се водят бомбардировачи.Защото Ме-262 не носи бомби изблозвали са двете 30мм оръдия на Ме-262 2а и ракети. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
MaKoM
![]() Регистриран на: 05 Яну 2004 Мнения: 553 Местожителство: R.Macedonia |
Na nekolko pute se spomenavase po Discavery ama predi da zapocnate da se smeete ![]() ![]() _________________ www.avijacija.com.mk/forum |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
German
Не се водят. Имат изтребител-бомбардировъчна версия - Me 262 A-2a. А оръдията и ракетите са за бой "въздух-въздух". Не съм чувал да ги използват за наземни цели, ако това имаш предвид под щурмоваци. _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
German
Никой няма да ти се смее. Просто попитах защото за мене това беше неизвестно. По-точно смътно си спомнях, но не бях сигурен. _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 1 от 4 [60 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, 4 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0617s ][ Queries: 13 (0.0049s) ][ Debug on ] |