|
В момента е: Нед 07 Мар 2021, 01:03 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Въздушната война над България (1941-1944)
Модератори: Penio |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 4 от 5 [72 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
onufrii
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 13226 Местожителство: вилает Боляристан |
Thunderchief, иракчаните си имаха базовия Ту-22, ама това че снимката не отговаря съвсем - голям праз. Да не мислиш, че редовия читател на 24 глупости може да направи повече разлика между Ту-22 и Ли-2 примерно, отколкото автора на умотворението. _________________ Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло! Si vis pacem, para bellum - 26030 Прайм червени шишета на бели! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Thunderchief
Знам. Ама как мислиш, дали лицето редови читател знае че съюзниците не са имали шестмоторен бомбардировач и не са летели във формации с по 1500 бомбардировача и 4500 изтребителя(това като да се явява цялата американска 15 въздушна армия) - най-малкото щото управлението на такава формация е практически невъзможно, а при наличието на 4500 изтребителя надали въоще някой ще може да припари до групата, камо ли да го спаси "пансера" _________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
G H O S T
Аз намирам, че има нещо поетично в "пронизвания десетки пъти колесник", не мислите ли? За да го улучат толкова пъти без да откъснат крилото на самолета, най-вероятно е да са стреляли със снайпер. Жалко, че не са дадени повече подробности около трудното кацане - дали е станало на другия, ненадупчен колесник, по корем или може би с помощта на "пансера"? ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
ARTU
![]() Регистриран на: 03 Яну 2004 Мнения: 509 Местожителство: Стара Загора |
DELETED! _________________ Първият български сайт за мащабно умалени модели |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 2680 Местожителство: Шуменщайн |
![]() ![]() А пък аз току-що изпрасках във форума им и двете писма - и моето и Ивановото. Така поне ще се самоуспокоявам, че съвестта ми е чиста! ![]() http://standartnews.com/forums/index.php?action=1&topic=3 _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Penio
[Moderator] ![]() Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 341 Местожителство: Yambol |
Това е безумие!!!!! Дори и в старата съветска политпросвета това го няма! Както пише под линията на Центара - Чета и не вярвам на ушите си! Как могат така да се погаврят с живота на един воин отдал себе за защита на Отечеството? Незнам кой е този Исак Гозес и кой го е направил репортер, но трябва да се линчува! Копелдак, нещастен може ли така да се подиграе с човека! Нямам думи! Първо, се смях на глупостите, но после побеснях! Особено на трите бомбардировача дето го подгонили... Представете ли си как три крепости на пълна газ гонят по вертикала нещастния Месер! О СВЕЩЕННА ПРОСТОТА е казал Джордано Бруно гледайки света през пламъците на кладата. ...Свещена глупост! Векове цели разум и совест с нея се борят; борци са в мъки, в неволи мрели, но, кажи, що са могли да сторят! Светът, привикнал хомот да влачи, тиранство и зло и до днес тачи; тежка желязна ръка целува, лъжливи уста слуша със вяра: мълчи, моли се, кога те бият, кожата да ти одере звярът и кръвта да ти змии изпият, на бога само ти се надявай: "Боже, помилуй - грешен съм азе"... Хр. Ботев "Борба" |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Penio
[Moderator] ![]() Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 341 Местожителство: Yambol |
Защо не съм и аз поет, поет като Пишурката? Ех, че ода бих направил на баба си на хурката! Защо не съм и аз поет, като Сапунова трети! Че запял бих, че възпял бих на владиката конете! Но защо не съм Владикин, да напиша чудна драма - за жабите, за мишките, и боят им с цар Радана? Защо не съм и Войников, плодовит, прочут списател, да съставя и молитви на нашия цар създател? Защо не съм и Пърличев, да преведа Илиада; но с такъв превод, за който и лобут да ми се пада? Но защо не съм Славейков, да заплача, да запея: "Не пей ми се, не смей ми се, от днес вече ще да блея"? Но защо не съм и Вазов, "вярата" си да възпея: че ще стане вълк овцата, а певците като нея?! "Защо не съм и Гозес бомбардировача да възпея, Но той не мой да пише, Щот отзаде му мирише..." Хр. Ботев, П.Пенев "Защо не съм...?" |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
Мдам. Гледам на форума на тази пародия на вестник са се появили още мнения и даже "отговор" ![]() ![]() _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
ARTU
![]() Регистриран на: 03 Яну 2004 Мнения: 509 Местожителство: Стара Загора |
DELETED! _________________ Първият български сайт за мащабно умалени модели |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
Е то аз него имах предвид като казах, че има "отговор"! ![]() _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
DAIKATANA
![]() Регистриран на: 10 Ное 2004 Мнения: 197 Местожителство: Добрич |
Е-й-й-й колеги!Вярно ,че в тази"статия" празно няма ,обаче,сякаш сте пропуснали още един бисер:
Ебаси-искам и аз да стана пилот изтребител-ако знаех че е толкова лесно,отивам и аз да се кръщавам за пилот изтребител.Ако има и други желаещи,да се обадят,че да отидем заедно да ни кръстят.... То не се знае,дали ще има място за всички в изтребителя де,но щом техните бомбардировачи събират 20 човека...Т.е. малко по-малко от един Airbus! ![]() ![]() ![]() _________________ BANZAI! Последната промяна е направена от DAIKATANA на Сря 05 Юли 2006, 20:58; мнението е било променяно общо 2 пъти |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
DAIKATANA
На вниманието на желаещите: Ще ви намеря и няколко "пансера" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _________________ BANZAI! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Han Solo
[Moderator] Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 3207 Местожителство: София |
[******************** _________________ May the Force be with You Последната промяна е направена от Han Solo на Нед 30 Юли 2006, 20:07; мнението е било променяно общо 1 път |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
DAIKATANA
Ако трябва малко по-сериозно-МАЛКО МУ СА!!!Това е направо ГАВРА със материята...И ако това,което е цитирал АРТУ,наистина е неговия "отговор",явно на човека въобще не му пука от собствената му простотия и отчайваща некомпетентност.Поискали да напише статия-написал,няма информация,за това за което пише-измислил си... ![]() ![]() _________________ BANZAI! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Shilo
![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 1202 Местожителство: Плевен |
Изобщо не бях очаквал от в."Стандарт" да падне чак толкова ниско и да публикува подобна статия. Доста нелинейни изкривявания има по линията от първоизточника на новината, през репортера, редактори, читател. Добре е екипа на вестника да обърне внимание на следното:
|
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Страница 4 от 5 [72 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0662s ][ Queries: 13 (0.0047s) ][ Debug on ] |