|
В момента е: Сря 27 Яну 2021, 17:54 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Мога ли да стана пилот, ако съм далекоглед?
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 1 [15 Мнения] |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
ARC
Здравейте. В момента уча авиация в ТУ, обаче имам малък проблем с очите, който се изразява в около 1.5 диоптъра далекогледство. Интересно ми е какви са европейските допуски и дали въобще някъде биха ме допуснали да изкарам сертификати над ППЛ. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
via
![]() Регистриран на: 22 Фев 2005 Мнения: 5453 |
Зависи в каква специалност учиш? |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
ARC
Ами аз съм АТТ, обаче идеята ми е да стана пилот. В смисъл аз горе долу изкючвам варианта да завърша ТУ като пилот тъй като точно в момента няма подписан договор следователно все още не се знае дали ще има пилоти и РВДта. А пък и знам, че в България са малко по- високи изискванията. За това питам дали въобще някъде с този диоптър мога да бъда пилот, различен от любителски. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
slice
![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 1801 Местожителство: София |
по принцип изискванията са за 3 диоптъра.... тук обаче трябва да се прави разлика между първоначален преглед за клас 1 и годишни прегледи. С три диоптъра никой няма да те пусне на първоначален, защото на тази възраст с такива очи е очевидно, че ще ги минеш след години. Точно каква е цифрата май никой не знае. Аз минах с 0,5 астигматизъм, но други със същото показание не минаха - те просто показват склонност към увеличаване. Дали ще те пуснат зависи от организъма. Най-лесно ще разбереш ако просто се явиш на преглед. П.С. радвам се, че си разбрал на време че в ТУ няма да станеш пилот. Аз май съм първия випук, които ще гризнем дръвцето... Иначе за РП не стоят така нещата. Там проблема идва чак при търсенето на работа. _________________ ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Stoyan
[Moderator] ![]() Регистриран на: 03 Май 2004 Мнения: 2400 Местожителство: София |
Ако искаш да прочетеш какви са законовите изискванията, погледни Наредба 21. _________________ a.k.a airmanbg ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
slice
там понеже пише ![]() _________________ ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Stoyan
[Moderator] ![]() Регистриран на: 03 Май 2004 Мнения: 2400 Местожителство: София |
Е сега! Поне пише при каква оценка минаваш на психото. Друг е въпроса, че да стигнеш до психото трябва да минеш медицината, но нищо не ти пречи да хвърлиш 1 поглед. _________________ a.k.a airmanbg ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
ARC
Някой може ли да ми обясни какво точно имат предвид http://www.icao.int/icao/en/med/MedFAQ_en.html#1 |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
via
![]() Регистриран на: 22 Фев 2005 Мнения: 5453 |
Ако имаш "вуйчо владика"и по-голям джоб всичко в Б-Я се оправя.... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
slice
http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_acuity _________________ ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
grim realm
![]() Регистриран на: 17 Мар 2006 Мнения: 1111 |
А защо не вземем да се съберем хората, които сме от ТУ, че да поговорим по-обстойно ?! ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Stoyan
Че да възкликнете после: "Ееех, събрахме се!" ? ![]() ![]() _________________ a.k.a airmanbg ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
grim realm
![]() Регистриран на: 17 Мар 2006 Мнения: 1111 |
"Дайте днес да дадем, да се накълвем ..." ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Rigel
![]() Регистриран на: 27 Ное 2007 Мнения: 1 |
Тук май сме колеги... Аз съм 2-ри курс в ТУ-София само че не съм АТТ а съм МЕХ. Това че от ТУ няма да излезе никой пилот имах късмета да го разбера още преди кандидат студентските изпити, но това е друга тема ![]() И аз предлагам някой път да се съберем и да си поговорим ... Мисля че ще е полезно за всички ни ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27540 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() За срещи наблюдавай тази тема: http://www.airgroup2000.com/forum/viewtopic.php?t=36697&start=195 _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 1 от 1 [15 Мнения] |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0814s ][ Queries: 13 (0.0058s) ][ Debug on ] |