|
В момента е: Съб 17 Апр 2021, 07:24 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Ревю на собствени модели
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 31 от 33 [492 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 29, 30, 31, 32, 33 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
Thunderchief
Впрочем как си правил кабелите на шасито? _________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
fanthom
Това са боядисани жички от многожичен кабел |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
pgp000
Гост |
мога само да завиждам на човек, на когот толкова отръки му иде бояджилъка - честно! начинът, по който се е получил камуфлажа ми харесва много - не изглежда като "станал насила" както е при повечето хора, стои си много естествено (и аз не знам как иначе да го напиша ![]() няколко мисли ![]() 1. харесай си две точки, където да пипаш модела ![]() 2. контейнерите с "капаните" по бордовете може да не са камуфлирани - не съм на 100% с тоя самолет, но не мисля, че са поставяни в завода. 3. обърни малко повече внимание на fairing-in на челното стъкло към модела. вижда се, че "зяпа" малко. ако успееш да го "включиш" в конструкцията - да не се вижда границата между фюзелажа и стъклото така лесно - ще създава много по-добро впечатление. 4. Тъндъра вече ти е написал, че си струва да го запрашиш малко - по този начин и ефекта от подчертаването на разшивката ще се смекчи и ще изглежда по-естествен - поне на снимките изглежда доста контрастен. поздравления за модела! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
fanthom
Преди всичко благодаря ви!!!Относно челното стъкло,купих го допълнително и когато го поставях,неставаше както и да се опитвах,та се наложи да се китва в повече,За контейнерите знам,те са тъмно бели на цвят,но още не съм ги боядисал. Запрашаването нещо не ми се отдава,може би защото не знам с какво да го направя.Ще съм благодарен на някои съвет. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
pgp000
Гост |
може би ще е хубаво да се опитваш да запрашваш, "омасляваш" и т.н. на нещо друго (ако искаш боядисай кофичка от кисело мляко и тренирай на нея) - ей така, за да може ако не стане на това така хубаво боядисано Су да не пустосваш после и нас, и себе си. как става? ми точна рецепта не съм сигурен, че има - гледай снимки и профили, смесвай и разреждай бои (обикновено са силно разредени, за да се получи ефект върху камуфлажа, а не скриването на последния) и полагай както ти е удобно (аерограф, четка, клечка за зъби...). ако ти кажа точно как го правя аз - при теб може и да не се получи търсеният ефект. мога да ти предложа примерна статия за методи (човекът е разделил статията според търсения ефект). още една мисъл - в крайна сметка ти решаваш как да направиш модела. хобито е забавление, а не начин да превърнеш цветен профил в точно триизмерно копие, за да угодиш на някого, който се води много навътре тия неща. методите, материалите и инструментите са тези, които ти чувстваш нужни и удобни. не е нужно да повтаряш нечии методи - използвай фантазията си и започни с наличното, прави малки стъпки. не скачай от чистия самолет към "реализъм". понякога търсеният ефект идва след няколко мазвания с четката, друг път върху обгорелия метал и течовете от масло, гориво и хидравлина течност правиш опушване с аерографа, после го подсилваш, тонираш където се налага, после патинатори... успех и да показваш по-често работата си, че ако и да нямам време вече да правя модели - твоето старание е вдъхновяващо ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Thunderchief
Ako се чудиш какъв материал да ползваш - у нас(аз поне навремето си ги купувах от магазина на Нира хоби в Младост) нелоши прахчета за състаряване на СМК. Могат да се нанасят и с четка и с аерограф. Има специален прах който се казва "сажди" и е идеален за имитация на нагари. Ако ще го нанасяш с четка, топни много лекичко(ама много лекичко) върха на четката във вода, за да подобриш адхезията на праха. Внимавай да не ти е много влажна иначе ефекта ще се получи "танкистки" - кал и мърлявщина дето посмърно не може да се появи на санолет. Мек молив стрит на прах също върши работа, само че той се нанася с пръст. _________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
fanthom
Благодаря за идеитe!!!Ще го покажа в завършен вид,но сега съм се заел с един F-16 1/72 на ITALERI,а по пеждудругото ще завърша и СУто. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
pgp000
Гост |
моделът е Хумел (Земна пчела) на Ревелци - 1/72 (клонящият към завършване модел, представен на предната страница). знам, че късните машини (че и повечето ранни) подлежат на пожълтяване, но на мен лично напоследък от този цвят ми става зле. накратко - машината е див what-if с подобие на камуфлаж от ранните серии (сиво със зелени ивици). промени: - отворени врати на бойното отделение. - раздвижено е оръдието (т.е. не стои строго хоризонтално). за да не питате ще си кажа отсега - цилиндрите за вертикална наводка съм ги "разтеглил" но няма никакъв шанс да се видят. - МП 40 (2 броя) стоят на дясната вътрешна стрена на бойното отделение; цевите са "мушнати" в зачертаната (неизползвана) част от комплекта (не ме питайте за номер). по принцип скоба за ЕДИН такъв картечен пистолет има на плътната "подпорка" на ЛЕВИЯ борд (тази зад трите кутии в ляво от оръдието). от двете страни на входа в бойното отделение двата МП 40 НЕ МОГАТ да стоят, защото или пречат на двата съндъка за снаряди да се отворят, или цевите им стърчат над кърмовия броневи лист. и в двата случая - пълен абсурд. не ги сложих в ляво, защото там вече има поставени скоби за два Маузера точно по инструкцията (ако бях намерил снимките по-рано...). - добавена е антена. - не са поставени веригите на долния челен лист (лични естетически съображения). - добавено е самоделно въже за влачене на задния долен лист (първо по рода си в наш'та фабрика и по тоя повод - доста грубо и навярно невярно, но ми харесва как стои). - ауспуси от припой (боядисани, състарени и разпробити, но все още липсва опушването по задния борд от тях). има още работа по чудото, но за днес времето ми свърши. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() странното е, че контактуващите директно с опорната повърхност площи на веригите са метализирани и макар и позаплескани - лъщят в реалния живот. но на снимките не се вижда. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
WhiteWolf
![]() Регистриран на: 17 Сеп 2006 Мнения: 655 Местожителство: Провадия |
Ами идеален, ама защо не го посна тук -> MODEL.airgroup2000.com? ![]() _________________ "Да бъдеш втори, означава да си пръв сред губещите". Ayrton Senna |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
fanthom
Ето и един модел от мен. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
pgp000
Гост |
![]() ![]() ![]() само две неща изглеждат странни, ако позволиш. едното е, че сякаш си положил декалите след като си weather-нал модела - чисто бели линии и опознавателни знаци. другото искрящо бяло нещо са стойките, капаците и шахтите на колесника. отдели на тях и на подвесното въоръжение мъничко време и ги поизцапай до нивото на останалите повърхности - машината ти би имала наистина завършен вид. желая ти много успехи и нека старанието ти да води до още по-добри резултати! ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
nick_wolf1
![]() Регистриран на: 03 Яну 2005 Мнения: 1727 Местожителство: София |
Браво за старанието ![]() Състаряването изглежда ефектно, но е прекалено. Няма F-16 в USAF в такъв вид. А тези течове отгоре по крилото направо са невъзможни, дори на машина, която е на боен курс в Близкия Изток. Ако има начин да позачистиш линийките на разшивката, ще стане още по-добре. Все пак това е мащаб 1/72, колкото по-умерено е всичко, толкова по-добре. Чудесно си се сетил за AIM-120 на краищата на крилото, но пусковите устройства не са коректни. На тях можеш да закачиш само AIM-9. Сивите GBU-12 са флотски боеприпаси, на USAF са зелени. По ваденките съдя, че си изработвал модела на Italeri, който принципно е доста далеч от точността, но в крайна сметка може би това не трябва да те притеснява. Успех и следващият да е още по-як! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
fanthom
Благодаря на всички!!!Що се отнася за зацапването,ето една снимка като доказателство,че има доста изцапани 16ки. Имам и повече снимки,но да не ги качвам.За шахтите е така не са довършени ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
nick_wolf1
![]() Регистриран на: 03 Яну 2005 Мнения: 1727 Местожителство: София |
Леле, този вярно е много оклепан! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
zmej
![]() Регистриран на: 07 Яну 2008 Мнения: 13 Местожителство: плевен |
Сигурни ли сте че това е "зацапване", а не е да речем обледеняване, което е започнало да се топи? Просто на тия места дето се е образувало на такова ми прилича. А и като гледам че излиза от облаци...... незнам, но така ми се струва. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 31 от 33 [492 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 29, 30, 31, 32, 33 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.1640s ][ Queries: 15 (0.0142s) ][ Debug on ] |