Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
В момента е: Пон 06 Юли 2020, 03:42
Часовете са според зоната UTC + 2
 Главната страница » ОБЩА СТАЯ » ОБЩ АРХИВ » "Оръжие"
Нов план за модернизация до 2015, нов военен закон...
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
Страница 2 от 2 [19 Мнения]   Иди на страница: Предишна 1, 2
Автор Съобщение
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27539
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 02 Дек 2009, 20:40    Заглавие:  

Cool Cool Cool
Тоя въобще схаваща ли какви глупости говори!?!
Трябва да преформулираме ролите и задачите на въоръжените сили, защото тенденцията за намаляване на разходите за отбрана не е от сега и няма да свърши следващата година.
Това каза министърът на отбраната Николай Младенов от парламентарната трибуна, цитиран от БТА.

По думите на Младенов ясното формулиране на приоритети ще наложи структурни промени.

Той заяви, че се инвестират много средства в стара руска техника, която осигурява само на хартия способностите на България.

Друго звено, където ще има промени, според министъра, е администрацията. Никой не може да ме убеди, че тя работи ефективно, ефикасно и прозрачно, заяви Младенов.

Министърът смята, че трябва да бъдат преосмислени поетите към партньорите ангажименти. Младенов посочи, че не да се поемат ангажименти, които не можем да изпълняваме. Ще преосмислим мисиите зад граница, каза министърът.

Според него е неизбежно прекратяването или предоговарянето на много от договорите за превъоръжаване.

Друг проблем, според Младенов, е управлението на излишните имоти в системата на МО. Ще внесем в правителството стратегия за управлението на тези имоти и където е възможно, смятаме да се освободим от тях, за да не бъдат в тежест, каза Младенов. По думите му 25 млн. лева струва охраната на тези имоти, която се осигурява от пенсионирани охранители.

Друг приоритет ще бъде приватизацията или смяната на формата на управление на голяма част от почивната база. Управлението на имотите за почивка е един от най-дълбоко вкоренените източници за съмнения за корупция, посочи Младенов. Той добави, че не разбира социалната политика на ведомството като строителство на детски градини. Нека това бъде поето от общините, не бива министерството да се ангажира с дейност, която не му е привична, предложи Младенов. Бюджетът ще бъде намален, с повече разум и по-малко своеволни харчения, мисля, че ще успеем да се справим, каза министърът.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27539
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет 15 Яну 2010, 11:12    Заглавие:  

Cool Cool Cool
Депутатите отхвърлиха предложението военните да могат да закупят жилището, в което живеят след 15 години служба.

"Министерството на отбраната не е толкова богато и в момента има недостиг на жилища. С това предложение МО се превръща в министерство със социални функции. Освен това в годината на криза, когато няма достатъчно средства, не би могло да се мисли за изграждането на нови жилища. Към този момент това предложение не е съобразно", каза от трибуната на парламента зам.-председателят на Комисията по външна политика и отбрана Живко Тодоров, предаде “Фокус”.

Депутатите приеха също така предложение, според което военнослужещите са задължени да декларират конфликт на интереси. Освен това военните няма да могат да приемат подаръци, дарения, пътувания, настаняване в хотел, оказване на гостоприемство, отстъпки от дължими плащания, преференциални заеми или други облаги и услуги, които водят до оказване на влияние върху изпълнението на служебните им задължения.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27539
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет 15 Яну 2010, 11:54    Заглавие:  

Cool Cool Cool
Народното събрание продължаи днес второто четене на измененията и допълненията на Закона за отбраната и Въоръжените сили. В залата бяха министърът на отбраната Николай Младенов и заместник-министърът на отбраната Аню Ангелов. В началото депутатите не приеха предложението на Александър Радославов да бъде отложено разглеждането на текстовете, които уреждат управлението на МО, на структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и на Българската армия. При гласуването

не бяха приети такива предложения, като началникът на отбраната да бъде подчинен на президента

в качеството му на върховен главнокомандващ или да се запише в закона, че Щабът на отбраната е и стратегически щаб за управление на Българската армия, а във военно време - на въоръжените сили. Не получи подкрепа и предложението началниците на висшите военни училища да бъдат хабилитирани лица,а названията на висшите военни училища, както и техните факултети, да се изпишат изрично в закона. Така

отпадна и текстът в сега действащия закон за самостоятелно ВВВУ ``Г. Бенковски`` в Долна Митрополия.

Глава четвърта ``Управление на МО, на структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и на Българската армия`` бе гласувана и приета, както е записано в доклада на Комисията за външна политика и отбрана.

Без дебати депутатите подкрепиха връщането на договорното начало на военната служба.

Те гласуваха текста, че курсантите са военнослужещи с особен статус. Подкрепено бе предложението войнишките звания да бъдат редник първи, втори и трети клас и ефрейтор първи и втори клас, а офицерските кандидати - първи и втори клас.
Необходимите гласове за приемане получиха и текстовете, които

намаляват пределната възраст за военна служба

на войниците от 49 на 45 години, на генерал-майорите - от 60 на 58 и на генерал-лейтенантите - от 60 на 59.
Депутатите подкрепиха предложението военнослужещите да могат да приемат

подаръци на стойност до 50 на сто от минималната работна заплата,

установена в страната, еднократно в календарната година. Правителството бе записало в проекта подаръкът да бъде на стойност до 50 лв. Гласувано бе правото на военнослужещите да получават

порционни пари.

Не бе подкрепено предложението на Ангел Найденов и Спас Панчев военнослужещите да имат право да закупуват жилище от фонда на МО, ако са прослужили най-малко 15 години. Според заместник-председателя на Комисията по външна политика и отбрана Живко Тодоров за момента това предложение не е целесъобразно и при наличния фонд не е възможно да се реализира.
Не бе подкрепено предложението на военнослужещите да се изплащат възнагражденията и

обезщетенията

в срок до 45 дни, както е сега. Депутатите решиха, че това трябва да става при условия и по ред, определени с акт на министъра на отбраната. Министърът на отбраната Николай Младенов заяви, че по този начин не се отнемат обезщетенията на военнослужещите, а се търси разумния срок, в който парите действително да се получат. Това, посочи той, го правим както от гледна точка на финансовата стабилност на МО, така и заради сигурността военнослужещите да си получат обезщетенията. Ангел Найденов предложи този текст изобщо да отпадне от законопроекта и да остане текстът в сега действащия закон. Отпадането не бе прието. Депутатите излязоха в почивка, след което започна парламентарният контрол. Работата по закона ще продължи през следващата седмица.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42500

МнениеПуснато на: Сря 20 Яну 2010, 14:50    Заглавие:  

Легия "Раковски" се обяви срещу промени в Закона за отбраната
20 януари 2010 | 14:31 | Агенция "Фокус"
София. Националният съвет на Българска офицерска легия „Раковски” заявиха, че по никакъв начин не могат да приемат и са против премахването на Глава 10 от сега действащият Закон за отбраната и въоръжените сили, касаещa социалната политика, провеждана от Министерство на отбраната към действащите военнослужещи и сбиването й в неясни текстове в различни глави, членове и алинеи.
„Против сме промяната на членовете, засягащи начина на формиране на заплащането във Въоръжените сили и изплащането на обезщетенията при напускане на Българската армия”, заявиха от организацията.
От легия „Раковски” заявиха, че смятат „за неприемливо и грубо потъпкване на социалните права на военнослужещите премахването на възможността за закупуване на жилища от служебния жилищен фонд на Министерство на отбраната, при определени условия, подкрепено с неясни мотиви и формулировки”.
В контекста на гореизложеното предлагаме членовете на политическия кабинет на Министерство на отбраната бивши военнослужещи - офицери от резерва и запаса да върнат в служебния жилищният фонд на МО закупените от тях жилища от Министерство на отбраната на преференциални цени, за подпомагане на изграждането на този фонд.
Легия „Раковски” заяви оттегляне на доверието и иска оставките на заместник-министрите на отбраната и началника на политическия кабинет, които са били офицери от Българската армия, но с действията си като политици работят против социалните и професионални интереси на защитниците на родината.
Равнопоставен диалог в сферата на социалната политика липсва. Тук не можем да не отчетем положителният пример даден от Министерство на вътрешните работи, което работи в тясно сътрудничество с професионалните и синдикални сдружения от МВР.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Покажи мнения от преди:   Сортирай по:   
Страница 2 от 2 [19 Мнения]   Иди на страница: Предишна 1, 2
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
 Главната страница » ОБЩА СТАЯ » ОБЩ АРХИВ » "Оръжие"
Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

[ Time: 0.0592s ][ Queries: 13 (0.0047s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker