Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн
С новия изтребител F-21 американците вървят по руския път? · В АО "Камов" завърши проектирането на своя синхрокоптер · Албанската армия се въоръжава с американски хеликоптери · Разбиха организирана престъпна група за трафик на сексуални робини /ВИДЕО/ · Българката Силвия, заради която американец изби семейството си, работела в порно сайт · До 10 години в София ще има нов терминал и писта на летище София ·

Select Forum Language:

 
Hot topics:
Aktuelles Datum und Uhrzeit: Do 25 Apr 2019, 05:50
Alle Zeiten sind UTC + 2
 Forum-Index » ОБЩА СТАЯ » ОБЩ АРХИВ » "Оръжие"
Първо интервю на Аню Ангелов като министър
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
Seite 1 von 1 [2 Beitrдge]  
Autor Nachricht
Dimitar Stavrev
[Admin]

Anmeldedatum: 08.11.2007
Beitrдge: 12545
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Do 21 Jan 2010, 09:04    Titel:  Първо интервю на Аню Ангелов като министър  

В-к "Българска армия"
Аню Ангелов: С изключително голяма отговорност приемам номинацията ми за министър на отбраната

21.01.2010 | Спирдон Спирдонов
- Г-н Ангелов, как приемате предложението на министър-председателя Бойко Борисов да оглавите Министерството на отбраната?
- По два начина приемам тази номинация на министър-председателя Бойко Борисов. Единият е като признание за работата на целия ръководен екип от юли до сега. Ние сме правили и ще продължим да правим всичко възможно за изчистване имиджа на министерството и за превръщането му в един ефективен, изцяло реално интегриран орган, който на базата на средствата, които сме получили за тази година, да осигури минимално необходимото на Българската армия, за да може тя да запази военните си способности, които има в момента. От друга страна приемам номинацията ми като изключително голяма отговорност. Надявам се обаче, че съвместно всички военнослужещи и цивилни служители, заедно с началника на отбраната и неговия заместник, със заместниците ми, с екипа, който ще попълним, ще отговорим на предизвикателствата.
- В много важен момент поемате ръководството на министерството. Народното събрание вече гласува измененията и допълненията на Закона за отбраната и Въоръжените сили. Какво следва от тук нататък?
- Ако говорим в аспект на нормативна база, бих казал, че вече има разработен правилник за прилагане на Закона за отбраната и Въоръжените сили на основата на промените, които прие парламентът. Предстои да го обсъдим и да го внесем в Министерския съвет. Работи се по нов Устройствен правилник на Министерството на отбраната, който да отговаря на приетите изменения. Той трябва да даде онази сила на един интегриран екип, който да ръководи умело цялата система на отбраната и най-вече на Българската армия. Предстои ни също така и много сериозен преглед на структурата на Въоръжените сили, на минималните необходими способности, които трябва да притежава Българската армия, както за отбрана на страната, така и за изпълнение на задълженията ни като член на НАТО и ЕС. Най-напред трябва да осигурим тези сили и средства, които участват в мисии зад граница или на българска територия. Необходимо е да осигурим всичко необходимо за да се води нормална бойна подготовка в армията. Наистина се надявам, че ще успеем да направим онази сплав, имайки предвид че аз самият съм бил в Генералния щаб, познавам работата там, познавам работата и в Министерството на отбраната и като директор преди и като заместник-министър сега, за да можем да отговорим на предизвикателствата. За това имам и увереността на хората, за които преди малко споменах.
- Бюджетът на Министерството на отбраната за тази година е малък.
- Бюджетът е малък, важното обаче е да се управлява добре. Той е по-малък дори в сравнение с 2009 г., но най-важното е да се харчи по най-ефективния начин. Да се планира всичко, да няма волунтаризъм в решенията по използването на финансовите средства, те да бъдат насочени там, където има най-голяма нужда от тях. Това ще се стремим да правим. През миналата година и сега изпитваме, вероятно ще продължим да изпитваме, доста затруднения от ресурсно естество. Такава е обаче ситуацията в страната. Не можем да разполагаме с повече средства. Най-важното е да намерим заедно с финансовото министерство конкретни механизми, с които да свалим от нашите рамене изключително голям товар, каквито са задълженията ни към външни контрагенти, от които е закупувано въоръжение и техника. Имаме значителни, дори и по-големи, задължения към местни фирми. Това сме записали и в самото постановление за изпълнение на държавния бюджет за 2010 г. Доколкото разбирам от страна на министъра на финансите и на неговите заместници, ще намерим такива възможности. Това е много важно. Противното означава да не постигнем целта, която си поставяме да поддържаме необходимите военни способности, макар и с тези минимални средства. Искаме от началото на годината да харчим средствата както са планирани по програми, утвърдени от ръководството на Министерството на отбраната. И всеки да знае колко е изразходвал в края на месеца и колко му остават за изразходване до края на годината. Всеки да си прави разчет за какво и как да използва финансовите средства. Разбира се, може да възникват и промени, ако това се налага. Възникват нови реалности. В същност отбранителната политика е един непрестанен отговор на предизвикателства.
- Пари за заплати ще има ли?
- Надявам се, че ще има. Аз споменах, че ще правим задълбочен преглед на структурите, за да изразходваме средствата най-ефективно. От тази гледна точка го правим. Естествено това ще продължи вероятно до края на тази година и в един преглед на минимално необходимите способности. Така че в хода на разработката на новия бюджет за 2011 г., ще се стараем да поставим и защитим всичко това.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Бай Ганьо


Anmeldedatum: 17.02.2005
Beitrдge: 4475

BeitragVerfasst am: Do 21 Jan 2010, 09:32    Titel:  

Мнението е изтрито по желание на потребителя.
_________________
Не ви е срам! Ще ми се тунквате тука!
Click to see if image is larger
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
Beitrдge der letzten Zeit anzeigen:   Sortieren nach:   
Seite 1 von 1 [2 Beitrдge]  
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
 Forum-Index » ОБЩА СТАЯ » ОБЩ АРХИВ » "Оръжие"
Gehe zu:  

Du kannst keine Beitrдge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beitrдge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht lцschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht teilnehmen.

[ Time: 0.0540s ][ Queries: 13 (0.0038s) ][ Debug Ein ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker