Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
The time now is Mon 17 Feb 2020, 07:17
All times are UTC + 2
 Forum index » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българска армия - минало и настояще
Централен технически изпитателен полигон Змеево
Moderators: Super Flanker
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2 [19 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
sudaev

Joined: 01 May 2009
Posts: 23

PostPosted: Sun 21 Feb 2010, 17:01    Post subject:  Централен технически изпитателен полигон Змеево
Subject description: Докога ще го одумват, не разбраха ли, че оттам заек няма да излезе!!!
 

Последно вчера, 20-02-2010, гледах интервюто на зам, министъра на отбраната Валентин Радев, по ВВТ.ТВ!
И като човек, донякъде запознат с изделията, за които става въпрос, още повече смея да твърдя, че имам някаква представа колко джепане трябва да се изстреля, за да се получи ,, замърсяване" в границите , които се цитират по преса и медии! Айде стига, господа! Присъствах преди години-1982 или 1983г., -на полево учение, на което стреля артилерията на тогавашната 2-ра армия със седалище Пловдив.Е, да кажем не цялата, но гледката беше...Величествена!
На подобно такова бях също като участник-номер от гаубичен разчет 122мм гаубица- като войник- през далечната 1978г на армейско учение ! Залпът на няколко стотин артилерийски дула е ...Нямам думи! И след това 15-минутна арт подготовка! Страшно! После минахме през площите, където са падали снарядите от БМ-21! Като имате в предвид, че стреляха 4 дивизиона с пълни пакети!
И всичката тази пушилка се разнесе за има-няма 2часа! Говоря за несравними по количество изстреляни боеприпаси! А в момента някой продължава да лъже и убеждава гражданите на Стара загора, че полигона ,,цапа! ГЛУПОСТИИИ!!!
тЕЗИ, ДЕТО ПРИКАЗВАТ, МАЙ ЕДИН ПАТРОН НЕ СА ГРЪМНАЛИ, ТА ПОНЕ ДА ЗНАЯТ НА КАКВО МИРИШЕ БАРУТА!!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Гената


Joined: 01 May 2008
Posts: 440
Location: около София

PostPosted: Sun 21 Feb 2010, 21:54    Post subject:  

Абсолютно съм съгласен, или някой има интереса към земята на полигона и неговото закриване или истинския замърсител подклажда цялата тази истерия. Не може от няколко изтрела или горене на ракетни горива да причинят такива замърсявания.
_________________
Всеки може да счупи стъклото на автобус в движение, ама аз мога и на самолет Cool

Back to top
View user's profile Send private message 
T55


Joined: 22 Dec 2006
Posts: 1790

PostPosted: Sun 21 Feb 2010, 22:41    Post subject:  

Човек трябва да е абсолютен идиот за да не разбере, че не е полигона. Това е или опит на истинските замърсители да се скрият (това може да е само ТЕЦ-а в комбинация с някои неблагоприятни климатични фактори в Стара Загора), или опит да се атакува полигона (по-малко вероятно). Чудя им се на старозагорци на акъла.
Back to top
View user's profile Send private message 
ghost

Joined: 19 Mar 2006
Posts: 136

PostPosted: Mon 22 Feb 2010, 11:50    Post subject:  

Лично за мен, цялото замърсяване на Стара Загора идва точно от ТЕЦ-овете. Независимо, че се изговори много за това, какви сероочистващи системи са монтирани. Ако толкова много не им се вярва на Старозагорци, нека си направят труда да се разходят до ТЕЦ-овете в някой мъглив ден, или когато атмосферното налягане е по-високо и ще разберат за какво обгазяване става дума. А защо пък и да не поставят аналогична измервателна станция като тази на полигона в "Змейово" и да сравняват показанията на двете.
Back to top
View user's profile Send private message 
T-72
[Admin]


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 10067
Location: Burgas

PostPosted: Mon 22 Feb 2010, 14:43    Post subject:  

На таз тема не и етук мястото


Приятели,
моля подкрепете ни в правото ни да дишаме чист въздух в област Стара Загора като подкрепите петицията до европейския парламент http://forthenature.org/petitions/14

(Петицията е пусната в събота, 20.02.2010 г. на Тодоровден и е различна и нова от досегашни подписки по въпроса)

За проблема:

От 2002 г. в този регион атмосферният въздух и околната среда системно се замърсяват с концентрации на серен диоксид, азотен диоксид, азотен окис, фини прахови частици, сероводород, хлороводород и други газове в пъти над пределно допустимите норми. В околната среда са открити кадмий, арсен, кобалт, манган, стронций, уран, торий, цинк, никел, хром - общо над 14 тежки метала. Институциите не посочват източниците на замърсяване, не предприемат мерки за прекратяването му и не информират своевременно обществеността при достигане на алармените прагове.

Решението:
Мобилзиране на граждански натиск върху институциите да вземат мерки за прекратяване на обгазяванията. в област Стара Загора, България, Европа чрез акции на солидарност, петиции, протести и тази петиция и работа с европейски неправителствени организации, медии и европейския парламент и комисия.

Конректно:
може да се свържете с гражданската инициатива "За чист въздух над Стара Загора"и facebook групата Спрете обгазяванията над Стара Загора

zachistvyzduh@gmail.com; http://centyranavselenata.wordpress.com ; Цвета Христова - saverila

Може да носите светло синя лентичка в знак на солидарност и подкрепа за правото ни да дишаме чист въздух (продават във всяка кинкалерия)

Благодарим Ви!

_________________
Кръвта вода не става!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
sudaev

Joined: 01 May 2009
Posts: 23

PostPosted: Mon 22 Feb 2010, 20:42    Post subject:  

Цитирам Т-72:
,,От 2002 г. в този регион атмосферният въздух и околната среда системно се замърсяват с концентрации на серен диоксид, азотен диоксид, азотен окис, фини прахови частици, сероводород, хлороводород и други газове в пъти над пределно допустимите норми. В околната среда са открити кадмий, арсен, кобалт, манган, стронций, уран, торий, цинк, никел, хром - общо над 14 тежки метала. Институциите не посочват източниците на замърсяване, не предприемат мерки за прекратяването му и не информират своевременно обществеността при достигане на алармените прагове..."

А знаеш ли колко от изброените съставки се съдържат в ,,пълнежа" на боеприпасите! А? Или само си чешете езиците ? Както казва ghost за мъглата и атмосферното налягане- и това ми се е случвало. Минавали сме покрай ТЕЦ-овете и преди, и след монтирането на така наречените сероочистващи инсталации....!!! Все тая! Все едно ги няма, особено преди време приятели бяха минали наблизо в мъгла, та се видели в чудо. Как, вика, живеят тези хора?
Та затова темата и е тука местото-защото ми писна да ни правят, а и вас в Стара загора да ви правят на маймуни!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
T-72
[Admin]


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 10067
Location: Burgas

PostPosted: Mon 22 Feb 2010, 22:07    Post subject:  

Нещо си се объркал
да съм писал някаде че е от Полигона???
п.с. писаното не е мое

_________________
Кръвта вода не става!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
sudaev

Joined: 01 May 2009
Posts: 23

PostPosted: Mon 22 Feb 2010, 22:16    Post subject:  

Пропуснах уточнението-извинявам се, ако съм разбран така-че го е казал Т-72. Не, просто цитирам текста, ползван от него.
Още един път-простите, господа офицеры!
А баламурници мнооооого! Одеве пак слушах / не гледах/ по някаква ТВ- откъде ли не идвали пушеците?!?!... Сещайте се за кое място става въпрос. Ай сиктир!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
2C7


Joined: 07 Jan 2007
Posts: 1422
Location: Центъра на просффетата

PostPosted: Mon 22 Feb 2010, 22:47    Post subject:  

Гената wrote:
Не може от няколко изтрела или горене на ракетни горива да причинят такива замърсявания.

Напротив, може. Особено от стартовото гориво на Р-300. Защо не го унищожаваха на полигона до Румъния, в сащ, Западна Европа, след като е толкова безвредно?
Тежките метали от пробите не са от ТЕЦ-овете. Въпросните ТЕЦ-ове не са от 2002 г., а от няколко десетилетия по-рано.
Напълно умишлено се пропуска фактът, че преди да бъдат изградени, съветски учени са проучили въздушните течения (както при летищата) и са избрали местата за строеж така, че въпросните облаци да не отиват към големите градове, включително Стара Загора.
Пробите са изследвани в две лаборатории - една българска и една германска (според старозагорския инициативен комитет - най-добрите в тази област).
Следя новините по въпроса от 2004 г. Първоначално имаше пълно информационно затъмнение (големите медии), след това се изкривяваше информацията - последният пример е от края на миналата година, по празниците - замърсяването било от ..автомобилния трафик (в 4 ч. сутринта Wink ). Това означава тук в София да имаме постоянно такива обгазявания.
Много вероятно да има много заинтересовани лица/институции, но да се твърди, че замърсяването идва от ТЕЦ-овете е манипулация!
В информационното пространство липсват данни за настъпилото увеличение в този район на респираторните заболявания, тези на кръвта и др., защото умишлено не се правят изследвания в тази насока на населението. Земеделската продукция неколкократно бива унищожавана от жълт прах, който бил ..от липите и боровете, а при животните се получават малформации, (много вероятно и при хората след време).
Проблемът не е само на Стара Загора и региона, а на цяла България.
Нека хората, които живеят там, да знаят по-добре от другите наоколо (и пред компютрите), откъде идва замърсяването, а??!?
Отделно преди време имаше новини, че България можела да стане европейски център за утилизиране на боеприпаси (най-общо казано) и се посочваше полигона Змеево, погледнете новините във форума от преди няколко години. От тази дейност идват много пари, но и много замърсяване, белите страни не желаят това да се случва на тяхна територия... Предишният военен министър - Н. Цонев предложи полигонът да бъде закрит, това може допълнително да му е утежнило положението..
T-72 wrote:
Приятели,
моля подкрепете ни в правото ни да дишаме чист въздух в област Стара Загора като подкрепите петицията до европейския парламент http://forthenature.org/petitions/14

Ще я подкрепя разбира се, заралийките са много красиви, трябва да са здрави! Smile Wink

Last edited by 2C7 on Tue 23 Feb 2010, 00:11; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Andrei_S40

Joined: 22 Feb 2010
Posts: 5

PostPosted: Mon 22 Feb 2010, 23:43    Post subject:  

За пореден път банвам АНДРЕЙ. Админ.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
T-72
[Admin]


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 10067
Location: Burgas

PostPosted: Tue 23 Feb 2010, 07:53    Post subject:  

2C7 wrote:

Ще я подкрепя разбира се, заралийките са много красиви, трябва да са здрави! Smile Wink

Не ща и да ги чувам вече даже.
Една заралиика в живота ми стига!
Йок!!!

_________________
Кръвта вода не става!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
боец

Joined: 27 Feb 2004
Posts: 178
Location: софия

PostPosted: Wed 24 Feb 2010, 09:45    Post subject:  

2C7 wrote:
Гената wrote:
Не може от няколко изтрела или горене на ракетни горива да причинят такива замърсявания.

Напротив, може. Особено от стартовото гориво на Р-300. Защо не го унищожаваха на полигона до Румъния, в сащ, Западна Европа, след като е толкова безвредно?
................
T-72 wrote:
Приятели,
моля подкрепете ни в правото ни да дишаме чист въздух в област Стара Загора като подкрепите петицията до европейския парламент http://forthenature.org/petitions/14

Ще я подкрепя разбира се, заралийките са много красиви, трябва да са здрави! Smile Wink


Първо да кажа, че подкрепям Старозагорци в справедливите им искания за чист въздух над града им.
Но .... все си мисля, че ако те са прави и въздухът им се замърсява от обезвреждане на ракотно гориво, то ние трябва да сме унищожили ракетите на армиите от целия Варшавски договор. Извинето но това замърсяване е от години ....
Определено считем, че кучето не е зарито в полигана Змеево!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42497

PostPosted: Wed 24 Mar 2010, 18:58    Post subject:  

Змеево работи за обществото
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42497

PostPosted: Thu 11 Nov 2010, 21:35    Post subject:  

Взривна вълна от военния полигон в Змейово е нанесла щети на помпената станция в старозагорското село Ягода.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.
Около 14.45 часа вчера в Районно управление „Полиция"-Казанлък е получено съобщение от помпиера към ВИК - Стара Загора за счупени прозорци на Помпената станция в село Ягода.
Установено е, че са счупени и скъсани от пантите шест прозореца.
По първоначални данни, получени от помпиера, щетите са вследствие от ударна вълна от взрив от близкия военен полигон-с. Змейово, усетена във времето около 12.00 -12.30 часа.
Причините за инцидента и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление „Полиция"-Казанлък.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42497

PostPosted: Fri 07 Oct 2011, 10:55    Post subject:  

Arrow Тътен над “Змейово”
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 2 [19 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българска армия - минало и настояще
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

[ Time: 0.1264s ][ Queries: 13 (0.0082s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker