|
В момента е: Пет 23 Апр 2021, 00:27 Часовете са според зоната UTC + 2 |
БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННИ КОРАБИ (1945-2009 г.)
Модератори: Sea Dog |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 3 [40 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42548 |
Създавам 2 нови рубрики. Някой може и да кажат, че нещата се дублират. Но не. Тук ще слагам отправки само към www.pan.bg Вътре с кратък тексти и архивни снимки ще има за всеки кораб поотделно. Някои от фактите са уникални и ще се публикуват за пръв път в българската история на ВМС. Те ще бъдат болдвани. Някои от снимките също се публикуват за пръв път. Някои от документите също. Поздрави. Последната промяна е направена от Preslav на Сря 12 Окт 2011, 01:00; мнението е било променяно общо 1 път |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Preslav
Прочетете го, има бая нови и точни работи. ![]() ![]() Последната промяна е направена от Preslav на Сря 12 Окт 2011, 01:01; мнението е било променяно общо 1 път |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Sea Dog
[Moderator] ![]() Регистриран на: 10 Дек 2005 Мнения: 3529 Местожителство: Варна |
Аз се сещам за още, макар и префасонирани.
Не е само в езерото. Там му е стоянката.
Снимка може ли, или името на катера ? За сравнение. _________________ Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/ |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Preslav
Ами Ники, аз тъкмо си мислех теб да питам - абсолютно съм убеден, че до "Младена" съм виждал на снимка още един МЧК, който пак бе кораб за разходка. Не бе "Поларис", той не е МЧК. Мисля че в сайта shipsbg съм я виждал тая снимка, ама уви, там направиха много промени и изчезна архива им. |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Sea Dog
[Moderator] ![]() Регистриран на: 10 Дек 2005 Мнения: 3529 Местожителство: Варна |
Щом казваш........... ![]() _________________ Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/ |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Preslav
А снимка на "Поларис"? И то нямаше ли и "Поларис 2"? Сега търся из архива. |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Preslav
Ето. Тея май и 2-те са твои. На първата зад "Поларис", кой кораб е? Значи и "Поларис" е МЧК. ![]() |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Preslav
Тук сега една питанка? "Поларис" и "Поларис" 2 не е ли един и същ кораб? И ако не е - кой тогава от 2-та е бившо МЧК. "Поларис" 2 през 2009 г. "Поларис" през лятото на 2006 г. "Поларис 2" през пролетта на 2006 г. на курорта "Слънчев ден". ![]() |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Sea Dog
Два еднотипни са. Направени са от разширени МЧК-а ![]() _________________ Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/ |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Preslav
Значи от 13 МЧК-ата, 6 са запазени. А вече са на 60 и кусур години! |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Preslav
![]() ![]() Последната промяна е направена от Preslav на Сря 12 Окт 2011, 01:05; мнението е било променяно общо 2 пъти |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Sea Dog
А това дали е от същия проект ? ![]() _________________ Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/ |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Odzava
Регистриран на: 24 Авг 2005 Мнения: 418 Местожителство: Хашира Джима |
Според мен е същия проет. Интересно чий е бил тоя "Hydrograph". Полски? |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Sea Dog
ГДР-ейски, строен след войната. "Hydrograph" (c 1961 D 23 "Joh. L. Krüger") гидрографический катер (Vermessungskutter) "Hydrograph" Управления Водных Путей Штральзунда (Wasserstraßenamt Stralsund) заложен, спущен, вступил в 1949, передан Гидрографической службе ГДР в 1950, исключен в 1972. _________________ Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/ |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Odzava
Регистриран на: 24 Авг 2005 Мнения: 418 Местожителство: Хашира Джима |
Благодаря за уточнението! Ако не е тайна от къде правиш справката (вижда се, че е рускоезичен ресурс)? Ако не те затруднява виж дали няма информация за трофейните KFK, превърнати в тралщици и предадени на Дунавската флотилия на СССР. |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Страница 1 от 3 [40 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0746s ][ Queries: 15 (0.0056s) ][ Debug on ] |