Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
Aktuelles Datum und Uhrzeit: Do 04 Jun 2020, 04:19
Alle Zeiten sind UTC + 2
 Forum-Index » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българска армия - минало и настояще
Централен технически изпитателен полигон Змеево
ModeratorenSuper Flanker
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
Seite 1 von 2 [19 Beitrдge]   Gehe zu Seite: 1, 2 Weiter
Autor Nachricht
sudaev

Anmeldedatum: 01.05.2009
Beitrдge: 23

BeitragVerfasst am: So 21 Feb 2010, 17:01    Titel:  Централен технически изпитателен полигон Змеево
Themen-Beschreibung: Докога ще го одумват, не разбраха ли, че оттам заек няма да излезе!!!
 

Последно вчера, 20-02-2010, гледах интервюто на зам, министъра на отбраната Валентин Радев, по ВВТ.ТВ!
И като човек, донякъде запознат с изделията, за които става въпрос, още повече смея да твърдя, че имам някаква представа колко джепане трябва да се изстреля, за да се получи ,, замърсяване" в границите , които се цитират по преса и медии! Айде стига, господа! Присъствах преди години-1982 или 1983г., -на полево учение, на което стреля артилерията на тогавашната 2-ра армия със седалище Пловдив.Е, да кажем не цялата, но гледката беше...Величествена!
На подобно такова бях също като участник-номер от гаубичен разчет 122мм гаубица- като войник- през далечната 1978г на армейско учение ! Залпът на няколко стотин артилерийски дула е ...Нямам думи! И след това 15-минутна арт подготовка! Страшно! После минахме през площите, където са падали снарядите от БМ-21! Като имате в предвид, че стреляха 4 дивизиона с пълни пакети!
И всичката тази пушилка се разнесе за има-няма 2часа! Говоря за несравними по количество изстреляни боеприпаси! А в момента някой продължава да лъже и убеждава гражданите на Стара загора, че полигона ,,цапа! ГЛУПОСТИИИ!!!
тЕЗИ, ДЕТО ПРИКАЗВАТ, МАЙ ЕДИН ПАТРОН НЕ СА ГРЪМНАЛИ, ТА ПОНЕ ДА ЗНАЯТ НА КАКВО МИРИШЕ БАРУТА!!!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Гената


Anmeldedatum: 01.05.2008
Beitrдge: 440
Wohnort: около София

BeitragVerfasst am: So 21 Feb 2010, 21:54    Titel:  

Абсолютно съм съгласен, или някой има интереса към земята на полигона и неговото закриване или истинския замърсител подклажда цялата тази истерия. Не може от няколко изтрела или горене на ракетни горива да причинят такива замърсявания.
_________________
Всеки може да счупи стъклото на автобус в движение, ама аз мога и на самолет Cool

Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
T55


Anmeldedatum: 22.12.2006
Beitrдge: 1790

BeitragVerfasst am: So 21 Feb 2010, 22:41    Titel:  

Човек трябва да е абсолютен идиот за да не разбере, че не е полигона. Това е или опит на истинските замърсители да се скрият (това може да е само ТЕЦ-а в комбинация с някои неблагоприятни климатични фактори в Стара Загора), или опит да се атакува полигона (по-малко вероятно). Чудя им се на старозагорци на акъла.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
ghost

Anmeldedatum: 19.03.2006
Beitrдge: 136

BeitragVerfasst am: Mo 22 Feb 2010, 11:50    Titel:  

Лично за мен, цялото замърсяване на Стара Загора идва точно от ТЕЦ-овете. Независимо, че се изговори много за това, какви сероочистващи системи са монтирани. Ако толкова много не им се вярва на Старозагорци, нека си направят труда да се разходят до ТЕЦ-овете в някой мъглив ден, или когато атмосферното налягане е по-високо и ще разберат за какво обгазяване става дума. А защо пък и да не поставят аналогична измервателна станция като тази на полигона в "Змейово" и да сравняват показанията на двете.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
T-72
[Admin]


Anmeldedatum: 16.01.2004
Beitrдge: 10067
Wohnort: Burgas

BeitragVerfasst am: Mo 22 Feb 2010, 14:43    Titel:  

На таз тема не и етук мястото


Приятели,
моля подкрепете ни в правото ни да дишаме чист въздух в област Стара Загора като подкрепите петицията до европейския парламент http://forthenature.org/petitions/14

(Петицията е пусната в събота, 20.02.2010 г. на Тодоровден и е различна и нова от досегашни подписки по въпроса)

За проблема:

От 2002 г. в този регион атмосферният въздух и околната среда системно се замърсяват с концентрации на серен диоксид, азотен диоксид, азотен окис, фини прахови частици, сероводород, хлороводород и други газове в пъти над пределно допустимите норми. В околната среда са открити кадмий, арсен, кобалт, манган, стронций, уран, торий, цинк, никел, хром - общо над 14 тежки метала. Институциите не посочват източниците на замърсяване, не предприемат мерки за прекратяването му и не информират своевременно обществеността при достигане на алармените прагове.

Решението:
Мобилзиране на граждански натиск върху институциите да вземат мерки за прекратяване на обгазяванията. в област Стара Загора, България, Европа чрез акции на солидарност, петиции, протести и тази петиция и работа с европейски неправителствени организации, медии и европейския парламент и комисия.

Конректно:
може да се свържете с гражданската инициатива "За чист въздух над Стара Загора"и facebook групата Спрете обгазяванията над Стара Загора

zachistvyzduh@gmail.com; http://centyranavselenata.wordpress.com ; Цвета Христова - saverila

Може да носите светло синя лентичка в знак на солидарност и подкрепа за правото ни да дишаме чист въздух (продават във всяка кинкалерия)

Благодарим Ви!

_________________
Кръвта вода не става!!!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
ICQ-Nummer 
sudaev

Anmeldedatum: 01.05.2009
Beitrдge: 23

BeitragVerfasst am: Mo 22 Feb 2010, 20:42    Titel:  

Цитирам Т-72:
,,От 2002 г. в този регион атмосферният въздух и околната среда системно се замърсяват с концентрации на серен диоксид, азотен диоксид, азотен окис, фини прахови частици, сероводород, хлороводород и други газове в пъти над пределно допустимите норми. В околната среда са открити кадмий, арсен, кобалт, манган, стронций, уран, торий, цинк, никел, хром - общо над 14 тежки метала. Институциите не посочват източниците на замърсяване, не предприемат мерки за прекратяването му и не информират своевременно обществеността при достигане на алармените прагове..."

А знаеш ли колко от изброените съставки се съдържат в ,,пълнежа" на боеприпасите! А? Или само си чешете езиците ? Както казва ghost за мъглата и атмосферното налягане- и това ми се е случвало. Минавали сме покрай ТЕЦ-овете и преди, и след монтирането на така наречените сероочистващи инсталации....!!! Все тая! Все едно ги няма, особено преди време приятели бяха минали наблизо в мъгла, та се видели в чудо. Как, вика, живеят тези хора?
Та затова темата и е тука местото-защото ми писна да ни правят, а и вас в Стара загора да ви правят на маймуни!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
T-72
[Admin]


Anmeldedatum: 16.01.2004
Beitrдge: 10067
Wohnort: Burgas

BeitragVerfasst am: Mo 22 Feb 2010, 22:07    Titel:  

Нещо си се объркал
да съм писал някаде че е от Полигона???
п.с. писаното не е мое

_________________
Кръвта вода не става!!!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
ICQ-Nummer 
sudaev

Anmeldedatum: 01.05.2009
Beitrдge: 23

BeitragVerfasst am: Mo 22 Feb 2010, 22:16    Titel:  

Пропуснах уточнението-извинявам се, ако съм разбран така-че го е казал Т-72. Не, просто цитирам текста, ползван от него.
Още един път-простите, господа офицеры!
А баламурници мнооооого! Одеве пак слушах / не гледах/ по някаква ТВ- откъде ли не идвали пушеците?!?!... Сещайте се за кое място става въпрос. Ай сиктир!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
2C7


Anmeldedatum: 07.01.2007
Beitrдge: 1422
Wohnort: Центъра на просффетата

BeitragVerfasst am: Mo 22 Feb 2010, 22:47    Titel:  

Гената hat Folgendes geschrieben:
Не може от няколко изтрела или горене на ракетни горива да причинят такива замърсявания.

Напротив, може. Особено от стартовото гориво на Р-300. Защо не го унищожаваха на полигона до Румъния, в сащ, Западна Европа, след като е толкова безвредно?
Тежките метали от пробите не са от ТЕЦ-овете. Въпросните ТЕЦ-ове не са от 2002 г., а от няколко десетилетия по-рано.
Напълно умишлено се пропуска фактът, че преди да бъдат изградени, съветски учени са проучили въздушните течения (както при летищата) и са избрали местата за строеж така, че въпросните облаци да не отиват към големите градове, включително Стара Загора.
Пробите са изследвани в две лаборатории - една българска и една германска (според старозагорския инициативен комитет - най-добрите в тази област).
Следя новините по въпроса от 2004 г. Първоначално имаше пълно информационно затъмнение (големите медии), след това се изкривяваше информацията - последният пример е от края на миналата година, по празниците - замърсяването било от ..автомобилния трафик (в 4 ч. сутринта Wink ). Това означава тук в София да имаме постоянно такива обгазявания.
Много вероятно да има много заинтересовани лица/институции, но да се твърди, че замърсяването идва от ТЕЦ-овете е манипулация!
В информационното пространство липсват данни за настъпилото увеличение в този район на респираторните заболявания, тези на кръвта и др., защото умишлено не се правят изследвания в тази насока на населението. Земеделската продукция неколкократно бива унищожавана от жълт прах, който бил ..от липите и боровете, а при животните се получават малформации, (много вероятно и при хората след време).
Проблемът не е само на Стара Загора и региона, а на цяла България.
Нека хората, които живеят там, да знаят по-добре от другите наоколо (и пред компютрите), откъде идва замърсяването, а??!?
Отделно преди време имаше новини, че България можела да стане европейски център за утилизиране на боеприпаси (най-общо казано) и се посочваше полигона Змеево, погледнете новините във форума от преди няколко години. От тази дейност идват много пари, но и много замърсяване, белите страни не желаят това да се случва на тяхна територия... Предишният военен министър - Н. Цонев предложи полигонът да бъде закрит, това може допълнително да му е утежнило положението..
T-72 hat Folgendes geschrieben:
Приятели,
моля подкрепете ни в правото ни да дишаме чист въздух в област Стара Загора като подкрепите петицията до европейския парламент http://forthenature.org/petitions/14

Ще я подкрепя разбира се, заралийките са много красиви, трябва да са здрави! Smile Wink

Zuletzt bearbeitet von 2C7 am Di 23 Feb 2010, 00:11, insgesamt einmal bearbeitet
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
Andrei_S40

Anmeldedatum: 22.02.2010
Beitrдge: 5

BeitragVerfasst am: Mo 22 Feb 2010, 23:43    Titel:  

За пореден път банвам АНДРЕЙ. Админ.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
T-72
[Admin]


Anmeldedatum: 16.01.2004
Beitrдge: 10067
Wohnort: Burgas

BeitragVerfasst am: Di 23 Feb 2010, 07:53    Titel:  

2C7 hat Folgendes geschrieben:

Ще я подкрепя разбира се, заралийките са много красиви, трябва да са здрави! Smile Wink

Не ща и да ги чувам вече даже.
Една заралиика в живота ми стига!
Йок!!!

_________________
Кръвта вода не става!!!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
ICQ-Nummer 
боец

Anmeldedatum: 27.02.2004
Beitrдge: 178
Wohnort: софия

BeitragVerfasst am: Mi 24 Feb 2010, 09:45    Titel:  

2C7 hat Folgendes geschrieben:
Гената hat Folgendes geschrieben:
Не може от няколко изтрела или горене на ракетни горива да причинят такива замърсявания.

Напротив, може. Особено от стартовото гориво на Р-300. Защо не го унищожаваха на полигона до Румъния, в сащ, Западна Европа, след като е толкова безвредно?
................
T-72 hat Folgendes geschrieben:
Приятели,
моля подкрепете ни в правото ни да дишаме чист въздух в област Стара Загора като подкрепите петицията до европейския парламент http://forthenature.org/petitions/14

Ще я подкрепя разбира се, заралийките са много красиви, трябва да са здрави! Smile Wink


Първо да кажа, че подкрепям Старозагорци в справедливите им искания за чист въздух над града им.
Но .... все си мисля, че ако те са прави и въздухът им се замърсява от обезвреждане на ракотно гориво, то ние трябва да сме унищожили ракетите на армиите от целия Варшавски договор. Извинето но това замърсяване е от години ....
Определено считем, че кучето не е зарито в полигана Змеево!!!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
ICQ-Nummer 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Mi 24 Mдrz 2010, 18:58    Titel:  

Змеево работи за обществото
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Do 11 Nov 2010, 21:35    Titel:  

Взривна вълна от военния полигон в Змейово е нанесла щети на помпената станция в старозагорското село Ягода.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.
Около 14.45 часа вчера в Районно управление „Полиция"-Казанлък е получено съобщение от помпиера към ВИК - Стара Загора за счупени прозорци на Помпената станция в село Ягода.
Установено е, че са счупени и скъсани от пантите шест прозореца.
По първоначални данни, получени от помпиера, щетите са вследствие от ударна вълна от взрив от близкия военен полигон-с. Змейово, усетена във времето около 12.00 -12.30 часа.
Причините за инцидента и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление „Полиция"-Казанлък.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Fr 07 Okt 2011, 10:55    Titel:  

Arrow Тътен над “Змейово”
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Beitrдge der letzten Zeit anzeigen:   Sortieren nach:   
Seite 1 von 2 [19 Beitrдge]   Gehe zu Seite: 1, 2 Weiter
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
 Forum-Index » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българска армия - минало и настояще
Gehe zu:  

Du kannst keine Beitrдge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beitrдge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht lцschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht teilnehmen.

[ Time: 0.1105s ][ Queries: 13 (0.0078s) ][ Debug Ein ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker