Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн
Китайските медии публикуваха материали за възможностите на руските РЕБ-комплекси · ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: СТРОЕЖЪТ НА НОВОТО ПРИСТАНИЩЕ В КРАЙМОРИЕ Е В ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ЕТАП! · В близко бъдеще перуанският флот ще получи първия самолет за радиоелектронно разузнаване Fokker- 50 · Съединените щати предадоха два контрабатарейни радара AN / TPQ-36 на Украйна · Одобрено е еврофинансирането за възстановяването на синагогата във Видин · Русия разширява военното присъствие и предприема офанзива. Дания я чака с бойни самолети ·

Select Forum Language:

 
Hot topics:
Aktuelles Datum und Uhrzeit: Do 23 Mai 2019, 01:13
Alle Zeiten sind UTC + 2
 Forum-Index » ОКЕАН - МОРСКИ ФОРУМ » БЪЛГАРСКИТЕ ВМС
Нужни ли са на Българския флот подводници?
ModeratorenSea Dog
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
Seite 5 von 5 [65 Beitrдge]   Gehe zu Seite: Zurьck 1, 2, 3, 4, 5
Autor Nachricht
Пушкин

Anmeldedatum: 02.04.2005
Beitrдge: 73
Wohnort: Стара Загора

BeitragVerfasst am: Do 14 Apr 2011, 11:23    Titel:  

Zitat:
Ще добавя и че са с движители тип джетове. За последните смятам, че сме прекалено бедни по ред причини.


Ако не бъркам gowind 200 също трябваше да са с джетове.

Zitat:
За нашите корвети бяха предвидени VL MICA, които не са интегрирани на нито един съд до момента (засега са избрани единственото за бъдещите омански корвети Khareef)


Новите марокански корвети sigma са с VL MICA, първата вече е готова.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
ICQ-Nummer 
Sea Dog
[Moderator]


Anmeldedatum: 10.12.2005
Beitrдge: 3529
Wohnort: Варна

BeitragVerfasst am: Fr 15 Apr 2011, 08:05    Titel:  

Gowind беше с джетове по първоначална идея. По-късно е взето решение ако се пристъпи към договор и поръчка, да са с винтове.
_________________
Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
remarque


Anmeldedatum: 06.10.2009
Beitrдge: 170

BeitragVerfasst am: Di 17 Mai 2011, 19:27    Titel:  

Относно Gowind, аз също мисля, че бяха предвидени да са с джетове, CODAD и с отвеждане на газовете през тях. Интресното е, че L´adroit обаче се строи с винтове.

По отношение на VL MICA, наистина сбърках - клас Khareef няма да са първи с тях. Аз в действителност не очаквах експортен успех преди самите французи да приемат системата на въоръжение, но в действителност мароканските Сигма (две, от които вече са на вода и се дооборудват) са предвидени именно с VL MICA (за разлика от индонизийските, които са само с две счетворени установки за ракети Мистрал - Tetral). И при Barak, и RAM, и Umhonto винаги първо бяха приемани и изпитвани от флота на страната производител, преди да запишат експортен успех.

Сега да видим дали корветите ще бъдат в окончателния си вид с тази система. Все пак, протестите в Мароко от началото на годинатa може и да доведат до ревизия до мегаломанските идеи на крал Мохамед VI за флота - 3 Сигма и 1 FREMM, която скромно да кръсти на себе си.


Sea Dog hat Folgendes geschrieben:
Ако 57мм Бофорс е толкова добър колкото казвате, защо хамериканците го комбинират с ESSM ???

Попаднах на следния коментар преди известно време, който в известна степен ми изясни защо се редуцира калибъра на корабната артилерия и как може да извземе функциита на изключително CIWS ориентирани платформи (между другото, това е тенденция и в Европа - забележете какво е ролята на 2-те 76мм оръдия в проекта FREMM).

Using open source data, the 57mm at 220 rounds a minute, (thats 3.66 a second) with >8000 3 g tungsten fragments per round (muzzle velocity 1035m/s) can put out a carpet of >28800 pellets a second versus the 35mm Millenium AHEAD system (a ROF of 16 rounds a second, each round having 152 3.3g pellets (muzzle velocity 1050 m/s)) putting out 2432 pellets a second. Of course there's a little more to it than that, but it seems to me that the 57mm could have CIWS capability.

Source: http://www.defencetalk.com/forums/navy-maritime/modern-ciws-systems-5591-2/

Във всеки случай, не смятам, че една оръдейна система може да замести ракетна такава. По-скоро, исках да изтъкна, че защитните способности на клас Гьотеборг (разработен и произведен през 80-те години), дори на фона на нови и по-големи бойни катери/корвети, са актуални.


Sea Dog hat Folgendes geschrieben:
С електронно ОК, но с артилерийско си е ваша измислица. Дайте ми пример

Според британската версия за атаката от 30 май 1982 срещу Invincible, ракетата Exocet е унищожена от 114мм снаряд, изстрелян от HMS Avenger. Имах спомен за нещо подобно от Фолкландския конфликт. На долния линк има подробности, вкл. аржентинската версия, която изглежда по-правоподобна.

http://www.britains-smallwars.com/Falklands/Exocet.html


Sea Dog hat Folgendes geschrieben:
Ударения INS Hanit участваше в точно такъв конфликт с нисък интензитет и му се случи случка (защо, ще разберем от вас, надявам се).


Както винаги, факторите довели до резултата са много (за подробности, линка отдолу). Но може би най-важното е следното - Navy officials said the service operated at readiness rates of more than 90 percent, despite the 8,000 hours of continuous maritime operations in Lebanese waters.

Между другото, това е вторият подобен случай след инцидента с USS Stark през 1987.

http://www.strategypage.com/militaryforums/36-22440.aspx


Sea Dog hat Folgendes geschrieben:
Какво да очакваме тогава ние, с OPV, за какво точно да се подготвим ???


В конфликт с нисък интензитет, задачите могат да се решат и с OPV. Горепосочените примери доказват, че такива инциденти могат да се станат и с много по-способни кораби. А аз не мисля, че L'Adroit, например, но с един по-добър комплект радари, адекватни системи за електронна защита, CIGS и установка за зенитни ракети (от типа на Tetral), е по-малко способен. Със сигурност обаче е по-евтин.

Важно е, да се отбележи, че основните cost drivers при придобиването и експлоатацията на OPV, не са постройката и оборудването, нито една бъдеща модернизация, а екипажът и горивото. Именно затова при съвременните патурлни кораби се залага на економична енергетична установка и редуциран екипаж - 30 - 50 човека. Затова и в крайна сметка, смятам че един модифициран OPV Gowind отговаря в много по-голяма степен на нашите нужди и възможности, отколкото една корвета Gowind.


Sea Dog hat Folgendes geschrieben:
Смешно е само ако не сте на тяхно място. Питайте нашите екипажи на ракетни катери......


Въобще не съм предлагал ракетен катер да участва в патрулиране. Просто изтъкнах, че страна със сериозни морски традиции като Швеция, може и изпраща 400 тонна корвета на сериозно отдалечение, за патрулиране. Същото важи и Белгия и Холандия, с оглед продължителността на престоя на минните ловци в зоната на контрол.


Sea Dog hat Folgendes geschrieben:
Нищо високотехнологично не е построено, не заблуждавайте четящите. И в този форум беше пуснато инфо за това колко време и ресурс им е отнело на норвежците (ако не бъркам) да отстранят проблемите по корпуса. Точно поради липсата на технология за работа с нови и по-леки материали у нас. И това е само за гол корпус, сещайте се за цял кораб какво щеше да е........
Със спасителния кораб на "Делфин" е същото - корпус от стомана, поставяне на двигатели и стандартно корабно оборудване. Нямаме опит в нищо "по-специфично". Няма технология, а точно това щяхме да получим от франция. (Не сте ли се замисляли защо руснаците изведнъж решиха да купуват "Мистрал")


Аз попаднах на въпросния линк и го постнах в съответната тема. Умишлено не пуснах коментара отдолу, защото ми стана тъжно, но такива са ни възможностите.

Относно трансфера на технологии - сделката за Мистралите изведнъж зацикли именно поради обема, предлаган от французите. Освен това, тъй като говорите за нещо пропуснато, нереализирано като замисъл в миналото, не сте ли се замисляли, че предположението ви, че 2008 щяхме да имаме първата корвета приета на въоръжение, е напълно нереално. Защото ако направим един паралел с Полша, която ни превъзхожда многократно по отношение на традиции (то коя ли страна от бившия Варшавски, вкл. Югославия, не ни превъзхожда в корабостроенето?!) и работи с Blohm & Voss, заложи ORP Ślązak през далечната 2001. Спусна го на вода през 2009 и се очаква да го приеме на въоръжение през 2015. Какво ви кара да мислите, че при нас, при наличните финансови ресурси, би се реализирало по-успешно. Според мен, програмата би била обречена от самото начало. Многобройни забавяния и ревизии на бюджета щяха да забавят достатъчно проекта, за да го оскъпят неузнаваемо. Накрая щяхме да приемем на въоръжение едно корито с размерите, екипажа и цената на корвета, но с възможностите на OPV.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
remarque


Anmeldedatum: 06.10.2009
Beitrдge: 170

BeitragVerfasst am: Sa 28 Mai 2011, 19:41    Titel:  

В началото на юни, Гърция извежда Главкос от въоръжение. На мен ми се струва като последна надежда за подводния ни флот. Дано се навият гърците на цената на един капитален ремонт (около 25 милионa евро), да я продадат. А ние ще я експлотираме поне 10 години. Между другото е модернизирана основно през 90-те. Може да изстелва sub-Harpoon.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
dogan

Anmeldedatum: 19.02.2009
Beitrдge: 178

BeitragVerfasst am: Do 16 Jun 2011, 05:49    Titel:  

remarque hat Folgendes geschrieben:
В началото на юни, Гърция извежда Главкос от въоръжение. На мен ми се струва като последна надежда за подводния ни флот. Дано се навият гърците на цената на един капитален ремонт (около 25 милионa евро), да я продадат. А ние ще я експлотираме поне 10 години. Между другото е модернизирана основно през 90-те. Може да изстелва sub-Harpoon.


категорично против ....подводницата ми е набор ....за какво ни е да заменяме една стара подводниц с нова ....вярно е ,че е с 12 г. "по-млада" от слава ....но това не разрешава проблемите на флота ......слава е много "по-елементарена" от тип 209 и съответно разходите за нейната поддръжка са по-ниски .....просто държавата няма пари ....това е проблема!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Beitrдge der letzten Zeit anzeigen:   Sortieren nach:   
Seite 5 von 5 [65 Beitrдge]   Gehe zu Seite: Zurьck 1, 2, 3, 4, 5
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
 Forum-Index » ОКЕАН - МОРСКИ ФОРУМ » БЪЛГАРСКИТЕ ВМС
Gehe zu:  

Du kannst keine Beitrдge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beitrдge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht lцschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht teilnehmen.

[ Time: 0.0623s ][ Queries: 13 (0.0047s) ][ Debug Ein ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker