|
В момента е: Нед 24 Яну 2021, 23:33 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Авиошоу "Отопени" - Румъния (актуално 2011)
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 3 [40 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
cyborga_bg
Здравейте, Както повечето от вас може би знаят (или не ?) на 17.07 ще има събитие на гражданското летище до Букурещ. Информация Румънски Форум Програма Ние вече напълнихме един автомобил хора и май ще го посетим ![]() Някой друг намислил ли е да ходи ? |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
cyborga_bg
Здравейте, Нашата екскурзийка до Букурещ завърши благополучно ![]() Насладихме се на шоуто, което ни бяха подготвили и дори се видяхме/запознахме с някои известни (спотърски) лица ![]() Ние позакъсняхме малко заради огромният трафик към летището (и GPS-а, който по някаква причина беше решил че сме пешеходци и докато го разберем вадеше едни маршрути...). Организацията според мен беше ~~~ . Имам чувството че не очакваха толкова много народ или просто пък мястото с което разполагаха си беше малко... Хубавото беше че целият паркинг пред летището беше безплатен (и препълнен естествено). Като цяло се оказа че сме изпуснали откриването с леката авиация и полет на Boeing 737. Докато крачехме по асфалта към "Public Area"-та наблюдавахме Aerobatic Yakkers Тълпи от хора,4м огради и лампи ![]() ![]() След Yakkers имаше парашутисти Летя един "Делфин" Доста стегнато, динамично и ниско ![]() Като действията като цяло се развиваха на около 100м пред нас. Летя и един шантав литовец (Jurgis Kayris), който правеше едни неща дето... ![]() С това приключи леката авиация и започнаха военните и те си имат Спартан ;Р и учебна авиация и МиГ 21 ![]() След откриването проведоха една демонстрационна операция по десант и спасяване. Един Ан-26 разхвърли десантчиците Леки бойни самолети и въоражени Пуми покриваха района докато деснтчиците обезопасяваха и пуцаха ![]() Накрая дойдоха една Пума да прибере ранените и няколко за десантчиците След това с гръм се появи един МиГ - 21. Динамичен полет и яко форсаж, замириса приятно ![]() Полетя и този Пилотажът тук ме впечатли, огромна машина - близо до земята ![]() Мечо Пух може да си разпознае главата тук ![]() Шоуто продължи с демо на един IAR 99 и завърши с още един MиГ 21 Като цяло съм определено доволен от видяното. Жестокият пек си беше изпитание, но си заслужаваше ![]() П.С Искам да помоля ако може за малко критика и съвети към качеството снимките ![]() Снимам с Canon SX20, сензорчето му е "ей толкова мъничко" и crop трудно се понася(както може би горе се вижда ![]() Последната промяна е направена от cyborga_bg на Пон 19 Юли 2010, 12:09; мнението е било променяно общо 1 път |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42507 |
Благодаря за снимките! И румънците имали значи... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
me4o_puhh
![]() Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Sofia |
Имаш добри кадри...ама по принцип с тоз апарат тая битка е изгубена по подразбиране. Да се пробвам да ти дам няколко съвета де. Това че снимаш с преоритет на бленда (Аv) е ок даже поздравления че не ползваш разни автоматични простотии. Специално в Събота по-вичоко ISO от 100 беше излишно - свтлина бол, даже 80 щеше да ти е още по-добре, малките матрици с голям "crop" фактор както виждаш дават много цветен шум. Относно перките, имаше твърде много свтлина за ниските скорости, принципно трябва да слезеш на скорости под 1/160, примерно на Пумата винта прави кръг към 1/100 1/60, обаче с това слънце блендата отива към 32 не знам колко може да затвори това твойто нещо. При изтребвачите обратно дигаш скоростите към 1/1000 -1/2000, ако можеш 1/4000 още по-добре. Преоръчвам ти за движещи се обекти да използваш (Tv) - преоритет на скорост за да можеш да контролираш по-добре нещата когато имаш такива смесени изяви и възможно най-ниско ISO ( за твойта камера ). Принципно обаче снимане му е майката, снимаш до откат и после гледаш и мислиш, аз например сам гледам ![]() Успех на Кечкемет. _________________ AviationListOnLine Photographer |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
cyborga_bg
Благодаря ! ![]() Максималната бленда е 8.0, скоростта 1/2000 (или 1/3200), за сега толкова... в бъдеще може и да кривна по правият път ![]() До тогава ще продължавам да щракам и ще се стремя спазвам максимата "Понякога си гледам и си мисля,понякога просто си гледам...." ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
me4o_puhh
е тука малко ...картинки... _________________ AviationListOnLine Photographer |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
LZ1LTD
![]() Регистриран на: 20 Окт 2009 Мнения: 5 |
...( идеята ми беше да "размазва" витлата и т.н, щото иначе заради пека избираше скорости по-бързи от 1/1000) имам едма идея, ако искаш пробвай - вземаш един вентилатор , махаш му предпазната мрежа, слагаш го на силна светлина и почвай проби, поне ще си отговориш на някои въпроси с настройките, успех и не го приемай за майтап... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Grubi
Благодаря за снимките, cyborga_bg! Продължавай да снимаш и да постваш. Аз също не съм кой знае колко опитен, но се убедих че Av и Tv режимите, както и М са най-добрите решения. Накоро ми замина автофокуса, така че вече със стария 300D ще се снима само ръчно ![]() Ако снимаш със видео камера, може да си намериш радио скенер и да записваш и коментарите от кулата и пилотите - има интересни. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
pgp000
Гост |
Твърде скромен - както винаги ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
2C7
![]() Регистриран на: 07 Яну 2007 Мнения: 1422 Местожителство: Центъра на просффетата |
Тъй като този авиопразник ми направи изключително впечатление, ето малко снимки и от мен: ![]() ![]() ![]() ![]() Бях изненадан от близкото и ниско прелитане при демонстрациите. Дотогава не бях виждал подобен пилотаж с МиГ-21 - тоно със спуснат колесник, на форсаж, на височина около 100 м. и на растояние от публиката 150-200 м. Чудех се, дали съм на авиошоу или на изпитателни полети.. ![]() Прелитане на минимална скорост и височина, със спуснат колесник и с форсаж. ![]() ![]() Изненадите от МиГ-21 продължиха. Имаше едно скоростно и ниско прелитане, което изненада много от спотърите. Аз поне не успях да го хвана в по-близък план, щеше да е по-добре, ако я нямаше оградата или бяха направили платформи за зрителите: ![]() А преди време се появи подобна снимка с български МиГ-29, голям проблем се оказа. (Имаше още една в бгспотърс (която впоследствие е махната), но не се сещам в коя тема беше, на Л. Славов - jetpilot, с борд 37, пак от 2009 г.)А румънците правят това на авиошоу.. ![]() Вертолетите не отстъпваха в пилотажа на малка височина: ![]() и други зрелишни маневри: ![]() ![]() Борд 02 летя повече от 10 минути..: ![]() пак интересно 94 IAR-316B 106 След приключване на авиопразника: ![]() DC-10-30(ER) Имах предвид, че си заслужава да се посети това мероприятие (въпреки жегата и околовръстния път на Букурещ с ..коловози в асфалта ![]() ![]() _________________ Едни снимки ![]() Още малко ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42507 |
Браво бе! Ти се сети кога да ги покажеш тези красоти. Да се надяваме, че за предстоящото по-бързо ще ни информираш със снимки. ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
me4o_puhh
Той подгрява за тази година ![]() ![]() _________________ AviationListOnLine Photographer |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
BDG
![]() Регистриран на: 11 Сеп 2006 Мнения: 657 Местожителство: Плевен |
Тъй и тъй разбудихте темата - тези огради там дали ще могат да се ,,избегнат" с една стълбичка? ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
me4o_puhh
Привет, аз миналата година бях със стълба която беше 1,20 висока трябваха ми поне още 20-30см., но при low-pass-те няма как да избегнеш оградата те просто слизат под нея, висока е към 4м може би. Поздрави _________________ AviationListOnLine Photographer |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
BDG
![]() Регистриран на: 11 Сеп 2006 Мнения: 657 Местожителство: Плевен |
Благодаря. Май трябва да се ходи с вишка. ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 1 от 3 [40 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0773s ][ Queries: 13 (0.0044s) ][ Debug on ] |