Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
Aktuelles Datum und Uhrzeit: Di 04 Aug 2020, 03:58
Alle Zeiten sind UTC + 2
 Forum-Index » krile.net - ГРАЖДАНСКИ АВИАЦИОНЕН ФОРУМ » Гражданска авиация - летища, снимки и коментари
Облъчват самолети над София със зелен лазер
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
Seite 1 von 1 [3 Beitrдge]  
Autor Nachricht
adyankov

Anmeldedatum: 03.08.2012
Beitrдge: 3

BeitragVerfasst am: Fr 03 Aug 2012, 23:25    Titel:  Облъчват самолети над София със зелен лазер
Themen-Beschreibung: сигнал - предайте към летищните власти
 

Здравейте,
Познат ми е форума на Ер Груп но се регистрирах днес и споделям тази тема, защото смятам че трябва да се обърне внимание на сигнала по-долу, но предочитам да се свържа с други "свидетели" и форумци които да го предадат на правилното място - летищните охранители или други специализирани органи на реда без да трябва да минавам през тел 112 или районни полицаи.

Обичам самолети и имам "щастието" да живея в Западен парк, много близо до коридора по който захождат към Летище София. Преди седмица си купих евтин бинокъл с голямо увеличение - 30/60 от Технополис и една от идеите ми беше да разпознавам моделите и при повече вглеждане регистрациите на самолетите. Хобито е супер и го препоръчвам, макар че ползвам бинокъла и за много други неща - звезди море птички и тн.

Много се изненадах когато вчера 02.08 около след 22h бях на балкона и гледах поредния прелитащ в нощта самолет -изведнъж на десния борд започна да играе зелена точка на лазер - нямаше начин да я видя без бинокъла но с бинокъла се видя доста ясно. Чел съм за такова нещо в новини - че в Русия и САЩ се заслепяват пилоти със зелени лазери и че това е много тежко престъпление което се наказва сурово заради здравето на пилотите и безопасността на пътниците. Лично аз обичам авиацията и особено гражданската такава и ми се струва адски безотговорно подобно нещо.

При следващия самолет отнова имаше целене с лазер по крилото и борда след това гледах още няколко самолета при които очевидно нямаше опити.

Тази вечер 03.08 бях поканил приятели на гости и им показвах бинокъла - пълнолунието самолети и прочие. Около 22:30 при захожданета на един Боинг 737 отново видяхме лазера - аз и още един друг човек който пое бинокъла - виждаше се съвсем ясно. Не се повтори при следващите самолети но явно този който го прави повтаря почти всяка вечер.

Бих оставил нещата дотук - рано или късно някой от пасажерите сядащи отдясно в самолетите ще се оплаче и нашата полиция ще разследва. Но ще е много трудно да се локализира извършителя.

Знам обаче две неща, които могат да помогнат за откриването на извършителя. Първо самолетите са много ниско и близо до мен, и с бинокъла може ясно да се види къде пада лазера по десния борд и да се предположи по ъгъла откъде идва - от блоковете в квартал Красна поляна. Второ, самият аз бях облъчен наскоро с подобен зелен лазер точно от един блок в Красна поляна отново вечер (пак около 22ч - беше в края на март или началото на април тази година когато се връщах от лекции в университет). Става въпрос за много висок блок и лазерът идваше от един от високите етажи, опитвайки се да заслепи пешеходците. Сигурен съм че освен мен има още много очевидци и потърпевши на това нещо - макар че ако не бяха наблюденията ми с бинокъла от вчера и днес никога не бих предположил че е възможно такава игра с лазер да се насочва и към самолет от това разстояние.

След тазвечершното наблюдение потърсих в Wikimapia блока, от който си спомням че бях облъчен със зелен лазер през април и смятам че е бил. високият № 8 в жк Красна Поляна. Разстоянието от там до трасето на самолетите над ресторант Вагона в Западен парк е около 850-1000 метра. При височина на прелитане 400-500 метра това означава около 1200 метра от лазера до прелитащия самолет, което не ми се струва невероятно ако лазерът е прикачен към бинокъл като моя - иначе човекът който го прави няма как да вижда къде насочва.

Поиграх си да направя схема върху картата и действително ъгълът на лазерната точка, който видях върху самолета изглежда много съпоставим с блока, откъдето бях облъчен от април - затова и смятам че лазера идва оттам. Естествено ще наблюдавам и пред следващите вечери особено в периода 22-23 часа, след стъмване когато самолетния трафик по западния заход все още е много голям.

Молбата ми ако може някой от форума 1) директно да адресира наблюденията ми към някой разследващ или охранителен орган който се занимава с авиобезопасност 2) ако има други свиделети на такова нещо срямо самолетите над София (може би се прави по често отколкото си мисля, което би било доста плашещо) да сподели впечатленията си и 3) ако живеете в Красна поляна да разпитате дали някой познат съсед е бил облъчван със зелен лазер от блок №8 или друго място наблизо - може би извършителя не живее там а използва блока като висока точка.

Всичките ми впечатления и информация са събрани в текста горе. Силно се надявам човекът който прави това да не чете този форум, и в крайна сметка да му бъде потърсена по някакъв начин отговорност.

А Д
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
adyankov

Anmeldedatum: 03.08.2012
Beitrдge: 3

BeitragVerfasst am: Sa 04 Aug 2012, 20:50    Titel:  

21:30 Самолетът на Ер България от Франкфурт отново беше облъчен със зелен лазер над ресторант Вагона
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
adyankov

Anmeldedatum: 03.08.2012
Beitrдge: 3

BeitragVerfasst am: Sa 01 Sep 2012, 21:32    Titel:  

Тази вечер 01.09 отново. Проблемът го нямаше няколкото вечери през август, когато имах възможност да наблюдавам но тази вечер отново непогрешимо зелено лазерче върху десния борд на 2 Airbus на България ер и Wizz кацащи около 22:20 ч.

Миналият месец подадох и сигнал на тел.112, откъдето внимателно записаха предните наблюдения, но явно проблемът не е решен. Очевидно този който го прави е много упорит и му доставя голямо удоволствие.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Beitrдge der letzten Zeit anzeigen:   Sortieren nach:   
Seite 1 von 1 [3 Beitrдge]  
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
 Forum-Index » krile.net - ГРАЖДАНСКИ АВИАЦИОНЕН ФОРУМ » Гражданска авиация - летища, снимки и коментари
Gehe zu:  

Du kannst keine Beitrдge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beitrдge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht lцschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht teilnehmen.

[ Time: 0.0552s ][ Queries: 13 (0.0042s) ][ Debug Ein ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker