|
В момента е: Нед 24 Яну 2021, 20:03 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Музей на авиацията - летище Бургас
Модератори: Penio |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 3 от 3 [38 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3 |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42507 |
Демек, дали някой от наградените не е отворил същата тема. Аз я преименувах от "Идея и конкурс..." на "Музей на авиацията..." Сигурно са я отворили, форумът се чете от бая хора. А ми е чудно, ако за Музеят в Крумово се направи подобна инициатива, от кой зависят нещата? |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27540 Местожителство: София |
Отворилата тази тема се казва Росица Георгиева и ако някой от присъствалите знае имената на наградените ще разберем ![]() _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27540 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() Транспортният министър Петър Мутафчиев и шефовете на "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" АД наградиха вчера в Бургас победителите в конкурса за проект за открит музей на авиацията. Над 12 екипа от талантливи студенти по архитектура и дизайн в различни български университети участваха в надпреварата. От комисията определила победителите признаха, че са били изключително затруднени, тъй като всички предложения са се отличавали с оригиналност и професионализъм. След прецизно разглеждане първото място бе отсъдено за проекта на четвъртокурсничките от УАСГ Валентина Божилова и Мария Господинова. Второто място остана за Маргарита Божинова и Никола Малинов от ВСУ "Любен Каравелов" София. Третото място бе отредено техните състуденти Дарина Христова и Милен Станев. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
BDG
![]() Регистриран на: 11 Сеп 2006 Мнения: 657 Местожителство: Плевен |
Преди месец се поразтърсих да видя как стоят нещата с финансирането на музеи по линията на европрограмите. Общо взето ето как е. Има специални програми за финансиране на държавни/общински учреждения. Финансирането е на 100%. В момента програмата е затворена. Лошото е, че когато се отвори програма, в рамките на 1 месец трябва да се разработи проекта (което не е проблем, имам подходящ човек с опит) и да се представят архитектурен проект и един куп документи (от МО, като собственик на музея и земята към него). Нали си представяте как ще навием МО да се размърдат за някакъв си музей! Въпреки, че има по-лесен вариант - МО да предостави с договор музея за стопанисване (не за експлоатация, т.е. да се изкарват пари) с фондация или нестопанска организация. Тогава проектът ще се управлява много по-лесно. Финасирането се използва за ремонт на наличните сгради и инфраструктура, построяване на леки конструкции (да се покрият самолетите), дори закупуване на учебни и познавателни средства (например действащ тренажор). Ако някой мисли, че може да пробие в МО аз съм готов да съдействам с проекта. Дали да не прехвърлиш мнението ми в темата "МУЗЕЙ НА АВИАЦИЯТА"- ПЛОВДИВ- Нека им помогнем (2) |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Preslav
Ами да, постни го и там. Да видим. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
vasilam
![]() Регистриран на: 02 Апр 2006 Мнения: 400 Местожителство: Sofia |
Мен ме притеснява друго нещо. Всяко лято ходя в Сарафово. Прави ми впечатление, че всеки път самолетите са наредени по различен начин. Явно от летището ги местят за да си освободят място за други цели. Та мисълта ми е, от толкова местене да не се разпадне в 1 момент някой от самолетите. Някои от тях за в доста окаяно състояние. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
ericentrena
![]() Регистриран на: 21 Ное 2007 Мнения: 84 Местожителство: Бургас |
пушка са самолетите ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Preslav
![]() Снимки: Н. Димов 26 октомври, 2011 г. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Снимки: Г. Грънчаров |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 3 от 3 [38 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3 |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0720s ][ Queries: 13 (0.0050s) ][ Debug on ] |