Author |
Message |
SGP
|
Posted: Fri 29 Mar 2013, 15:50 Post subject:
Ретросалон 101 |
|
Здравейте на всички!
Гледам, че няма такава тема, та реших да пусна. И така - брой 101. От две седмици ми е в ръцете, ама все не мога да намеря време да му се порадвам по-задълбочено. Но определено ме грабна с това, че е пълен с много нова за мен информация.
Arsenal VB. 10 - въобще не съм предполагал, че има такова животно. Интересна машина, която е имала възможност за по-добра съдба...
Ме-262 - още подробности от кухнята! Факти около Галанд и Новотни, победи, боеве и експлоатацията като цяло на самолета. Безкрайно интересно четиво!
Мartin B-57 - опитите с водородно гориво и последните засега мисии на самолета.
Случаят "Kaleva" - също нещо неизвестно за мен. Определено ми беше интересно, но ще трябва да прегледам материала още веднъж - признавам си, че го четох малко по диагонал.
Музеят Еглин - мечти-и-и /имаше една такава реклама.../
Определено си струва!
|
Back to top
|
|
 |
reaper

|
Posted: Thu 04 Apr 2013, 21:51 Post subject:
|
|
Много добър брой.
От всичко имаше - монография, история на бойно използване, музеи. Статията за Arsenal VB. 10 носталгично ме върна назад във времето, където в списание Арсенал, на последната страница имаше описание на разни интересни самолети, предимно прототипи. Там си спомням, че имаше информация за този самолет.
Имам и една критика - в статията за Енглин на едната снима е показан F-4 а в коментара пише Ф-15. Машините са достатъчно известни, и е грехота да се бъркат.
Поздрави,
_________________ These are unsophisticated men. They only respond to fear and the draw of lucre.We elicit this by using iconographic symbols and psychological intimidation.
The way we look together presents a uniform image of strength and organization.Don't say anything. Look mean. No smiling.
|
Back to top
|
|
 |
Preslav
[Admin]

|
Posted: Thu 25 Apr 2013, 13:55 Post subject:
|
|
И корицата, със закъснение от мен.
Съдържание:
- Непознатият Арсенал VB10
- Гибелта на Kaleva
- Музеят ЕГЛИН
- Цивилните МАРТИН BN-57
Следващият брой в началото на юни.
Че Иван сега току що донесе Луфтвафе КНИГА 4 и започва да готви брой 102.
Да се надяваме че КНИГА 4 ще излезе до края на май. Хитът на пазара идвааа.
|
Back to top
|
|
 |
Иван
[Moderator]

|
Posted: Sun 28 Apr 2013, 07:48 Post subject:
|
|
Едно допълнение към инфото на Преслав:
Книга четвърта на LUFTWAFFE 1935-1945 се различава от това, което е дадено като предварителна информация на четвърта корица на книга трета.
Четвъртата книга обхваща събития в Европа - Демянския "котел", десанта на Съюзниците при Диеп, битката на Luftwaffe против морските конвои,
боевете на централния участък на Източния фронт, обсадата и превземането на Севастопол, боевете за Сталинград и въздушния мост към сталинградския "котел"
през ноември 1942 - февруари 1943 г. Книгата съдържа повече от 250 стр. с много илюстрации.
Северна Африка, Средиземноморието и Малта останаха за пета книга, да е живот и здраве!
И корицата ще е различна от показаната на книга трета.
А в брой 101 на "Ретрото" върви анализът на инж. Т. Вълков за развитието на Ме 262, което не е анонсирано на корицата.
Анализът продължава (и завършва) в брой 102 с много интересни случки от бойното използване на първия боен реактивен самолет в историята,
разказани от пилоти, участвали в боевете.
_________________ КОЙТО МОЖЕ - ПРАВИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ - ДАВА АКЪЛ...
|
Back to top
|
|
 |
yuri_ninov

|
Posted: Mon 29 Apr 2013, 05:13 Post subject:
за книгата Subject description: същото |
|
Г-н ,Панчалиев ! Стана традиция ,поредния том на Г-н., И. Бориславов да излиза за 24- май ! Чакаме я !
|
Back to top
|
|
 |
SGP
|
Posted: Mon 29 Apr 2013, 16:37 Post subject:
|
|
Ще стане ли готова за панаира на книгата? Гледах, че към края на май месец ще бъде тази година.
|
Back to top
|
|
 |
reaper

|
Posted: Mon 03 Jun 2013, 11:42 Post subject:
|
|
SGP wrote: | Ще стане ли готова за панаира на книгата? Гледах, че към края на май месец ще бъде тази година. |
Излязла ли е вече 4-тата част, и ако не, кога се очаква?
_________________ These are unsophisticated men. They only respond to fear and the draw of lucre.We elicit this by using iconographic symbols and psychological intimidation.
The way we look together presents a uniform image of strength and organization.Don't say anything. Look mean. No smiling.
|
Back to top
|
|
 |
NODA
|
Posted: Tue 04 Jun 2013, 16:06 Post subject:
|
|
Еър Груп 2000 Вие сте уникални,справяте се въпреки трудностите и ни радвате.Ако може и книгата "Подводната война на третия райх"том1 и ще сте перфектни.Благодаря
|
Back to top
|
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
[ Time: 0.0600s ][ Queries: 13 (0.0057s) ][ Debug on ] |