Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics: hot РОДОПИ 21 - СНЕЖЕН ЕКШЪН(16)
В момента е: Пон 12 Апр 2021, 03:15
Часовете са според зоната UTC + 2
 Главната страница » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българска армия - минало и настояще
НОВИНИ ОТ МО
Модератори: Super Flanker
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
Страница 2 от 25 [372 Мнения]   Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, ..., 23, 24, 25 Следваща
Автор Съобщение
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 04 Дек 2013, 09:33    Заглавие:  

2 декември 2013 г.
Министърът на отбраната Ангел Найденов награди началника на Военномедицинската академия генерал-майор Стоян Тонев

„В историята на всяка една институция човек, независимо каква позиция заема, оставя диря, ако има свой собствен почерк. Това е още по-важно, когато става дума за ръководител, който има свой индивидуален стил на работа и управление“. С тези думи министърът на отбраната Ангел Найденов се обърна към началника на Военномедицинската академия генерал-майор проф. Стоян Тонев, д. м., днес, 3 декември, на церемония по награждаването му в Министерството на отбраната. Почетният знак на министерството „Свети Георги“ – І степен беше връчен на генерал-майор проф.Тонев за неговата цялостна дейност, издигаща престижа на Министерството на отбраната и за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения.

„Вие успяхте да утвърдите Военномедицинската академия като водещо здравно заведение и създадохте една солидна основа за хората, които идват след Вас. Всъщност вдигате летвата високо и това изисква и от Министерството на отбраната да полага не по-малко грижи от тези, които е полагало досега, за да подпомага усилията на ръководството на ВМА в амбицията да запази този статут“, каза още министър Найденов. Той изрази благодарност към генерал-майор Тонев за приноса и усилията му за изграждането на доверие към Българската армия и го поздрави по случай неговата 60-годишнина.

Генерал-майор проф. Стоян Тонев беше награден с най-високото отличие на Министерството на отбраната в последния ден, в който, поради навършване на пределна възраст, заема поста си като началник на Военномедицинската академия и Главен лекар на Въоръжените сили на Република България. Министър Найденов подчерта, че в продължение на 11 години генерал-майор Тонев ръководи ВМА и с всеотдайната си работа е превърнал поверената му структура в болнично заведение с респектиращ научен капацитет, търсени специалисти и завидна материална база.

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов награди с офицерски кортик генерал-майор Тонев за дългогодишната му безупречна служба в редовете на Българската армия и за доказаните му професионални и личностни качества.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 04 Дек 2013, 11:55    Заглавие:  

Община Радомир ще изгражда интрамодален терминал върху имоти, предоставени от държавата

Правителството отне от Министерството на отбраната и предостави безвъзмездно на община Радомир два имота с обща площ от 224,4 дка, застроени с 54 сгради. Това са бившето военно поделение на ул. „Райко Даскалов” в града и терен в местността „Кадрийска чешма”. Намерението на местната власт е да ги използва за изграждането на интрамодален терминал, изпитателен автомобилен полигон, специторски складове за югозападния регион и околовръстен път. На територията на бившите казарми, които са първите построени след Освобождението, ще бъде създаден и музей на бойната слава. За реализиране на проектите общината ще разчита на средства, осигурени по оперативните програми.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 04 Дек 2013, 11:57    Заглавие:  

България и Германия сключват споразумение за опазване на военните гробове

Министерският съвет одобри проекта на междуправителствено споразумение на България и Германия за военните гробове и упълномощи министъра на отбраната да го подпише.

Документът се основава на принципа, че достойната памет на военнослужещите, загинали по време на войните, следва да бъде почетена подобаващо. Затова в проектоспоразумението се регламентира, че всяка от страните осигурява защитата на военните гробове, намиращи се на нейна територия, достъпа до тях и трайното право на покой на загиналите във войните.
На територията на България се намират 111 гробища или отделни гробове, в които са погребани около 2200 германци, загинали по време на двете световни войни.

На германска територия са идентифицирани 122 отделни гроба на българи, загинали във Втората световна война.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 12 Дек 2013, 10:08    Заглавие:  

България се присъединява към проект за снижаване на военните разходи при реализиране на инициативата Единно европейско небе

Правителството одобри проекта на програмно споразумение по програмата „Военно приложение на изследователската програма за управление на въздушното движение в единното европейско небе”. Документът ще бъде сключен между министерствата на отбраната на 22 държави и Европейската агенция по отбрана.
Програмата има за цел повишаване на координацията между отбранителните ведомства на държавите-членки на ЕС за изследване на въздействията върху европейските отбранителни способности при изпълнението на изискванията на инициативата Единно европейско небе и за набелязване на конкретни общи проекти. Реализацията на тези проекти ще е насочена към постигане на оперативна съвместимост между гражданските и военните системи във въздухоплаването и снижаване на военните разходи при реализирането на инициативата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 12 Дек 2013, 10:26    Заглавие:  

11 декември 2013 г.
Министърът на отбраната Ангел Найденов награди бригаден генерал Цветан Харизанов с почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ - втора степен

Министърът на отбраната Ангел Найденов награди днес, 11 декември, бригаден генерал Цветан Харизанов, досегашен началник на Националния военен университет „Васил Левски“, с почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ - втора степен. Отличието се присъжда за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения, за принос в развитието на военно-образователната система, за издигане на авторитета на Министерството на отбраната и във връзка с навършване на пределна възраст, прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса.
„Приемете моите и на ръководството на Министерството на отбраната благодарности за вашата безупречна служба, за вашите усилия, полагани до този момент като офицер и като ръководител“, каза министърът на отбраната Ангел Найденов в обръщението си към бригаден генерал Харизанов. Той му благодари и от името на командването на Въоръжените сили за уроците, които е предал и на своите подчинени и възпитаници, свързани с вярна служба, дълг, чест, достойнство, защита на Отечеството. „Уроци по патриотизъм и национално достойнство, свързани с уважение и почит към завета на предците ни“, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов.
На церемонията присъстваха генерали, адмирали, офицери и директори на структури на Министерството на отбраната – членове на Съвета по отбрана.
* * *
Бригаден генерал Цветан Харизанов е офицер в БА от 1978 година.Завършил е ВНВУ „Васил Левски“ със специалност „Танкови войски-строеви“.През 1989 г. завършва ВА“Г.С.Раковски“, а през 2003 година Оперативно – стратегическия генералщабен факултет на военната академия.
Военната си кариера започва като командир на взвод в 16 танков полк в Средец. Преминава през всички командни длъжности в своята кариера до командир на 2-ра Тунджанска лека пехотна бригада в Стара Загора. От 1 юни 2008 година е началник на НВУ“В. Левски“, Велико Търново. По време на службата си като офицер е получавал много предметни, парични награди, поименно лично оръжие-пистолет и нагръдни знаци за вярна служба под знамената - 2 и 3 степен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 12 Дек 2013, 10:31    Заглавие:  

11 декември 2013 г.
Заседание на Съвета по отбрана

На заседание на Съвета по отбрана, днес, 11 декември, бяха разгледани проект на заповед и указания на министъра на отбраната Ангел Найденов за създаване на организация и стартиране на Преглед на структурите на Въоръжените сили. Предвижда се той да се извърши в периода от 02.01.2014 г. до 30.06.2014 г. като общото ръководство на процеса ще се възложи на заместник-министъра на отбраната Иван Иванов, а началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще оглави Групата за провеждане на прегледа. Пред членовете на Съвета по отбрана министър Ангел Найденов подчерта, че Прегледът ще даде възможност да се направи комплексен анализ и оценка за състоянието на въоръжените сили и реалните резултати от изпълнението на Плана за тяхното развитие до 2014 г. като уточни, че прегледът няма за цел повече съкращения на личен състав.

Съветът по отбрана прие и предложения за промени в Наредба № Н-15 от 27.04.2010 г. за условията, размерите и реда за изплащане на допълнителни възнаграждения за специфични условия при изпълнение на военната служба и за специфични условия на труд на цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. На военнослужещите и цивилните служители ще се изплаща допълнително месечно възнаграждение за присвоена/потвърдена класна специалност в размер от 20 до 40 лв. На военнослужещите и цивилните служители, участващи във военни учения и мероприятия в полеви условия с непрекъсната продължителност повече от 24 часа, провеждани от военните формирования извън пунктовете за постоянна дислокация, ще се изплаща допълнително възнаграждение за всички допълнителни часове. Предвижда се измененията в Наредба № Н-15 да влязат в сила от 01.01.2014 г. Във връзка с измененията Съветът по отбрана одобри и финансов разчет за осигуряването на допълнителните възнаграждения. За целта са предвидени близо 5,5 млн. лева , а промените ще обхванат военнослужещи и цивилни служители от ВС на Република България.

Членовете на съвета се запознаха и с новата Визия за осигуряване на военнослужещите с униформено облекло в периода 2014 г. - 2019 г. Основна нейна цел е усъвършенстването на системата за осигуряване с униформени облекла и привеждането му към изискванията и стандартите на НАТО. Предвиждат се три вида униформи: парадна, празнично- представителна и всекидневна. Повишени са изискванията към униформата от камуфлажен плат и полевите обувки. Промените ще осигурят надеждна индивидуална защита и комфорт през всички сезони. Набелязани са и редица мерки за усъвършенстване на организацията на осигуряването на военнослужещите с униформено облекло. Обсъждането продължава преди окончателното приемане на предложенията.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон 16 Дек 2013, 15:15    Заглавие:  

Пречупена е негативната тенденция в МО

Това заяви днес на пресконференция в МО министър Ангел Найденов. Според него това е един от основните резултати от управлението на новия екип. Това се отнася както по отношение на личния състав, така по отношение на състоянието на БА и перспективите за нея. Вторият основен резултат е подписването на нови рамкови споразумения и договор за поддръжка на въоръжението и техниката. Третият резултат е залагане на основи за нова политика в обраната с цел нарастване на способностите и капацитет на формированията и видовете въоръжени сили. През 2014 г. трябва да станат видими промените в нивото на бойна подготовка и бойна готовност. Друга перспектива за 2014 г. е търсенето на по-голям ефект от участието на България в НАТО, структури на Алианса и на ЕС. Пример за това са очакваните 61 млн. лв. от Програмата за инвестиции на НАТО при годишна вноска от 6 млн. лв. Те са предназначени за модернизацията на авиобаза Безмер и за проект на ВМС за късовълнови радиостанции за управление на силите. Проектът в База за предно разполагане Безмер включва удължение и разширение на пистата за излитане и кацане (ПИК), нови рульожки, нова административна сграда и нова складово стопанство. Проектът на ВМС е започнал още през 2007 г. и през 2014 г. трябва да завърши. Друг резултат от дейността на екипа на министър Найденов повишаването на достойнството и престижа на военната професия, като само за 6 месеца вече са реализирани 10 проекта тази област. През 2014 г. за тях са предвидени в бюджета на МО 75 млн. лв.

Акцентите и очакванията за 2014 г.
1. Осъществяване на Стратегическия преглед на Въоръжените сили и БА. Работата по него започва още от януари 2014 г. по ръководството на ген. Симеон Симеонов под наблюдението на зам. министър Иван Иванов. Той ще бъде основен на 3 принципа:
- оценка на Плана за развитие на ВС до 2014 г.
- оценка на способностите изградени досега
- оценка на ефективността на похарчените средства и зали те са донесли нови способности и качества.
На базата на направените изводи ще се направи нов План за развитие на въоръжените сили за срок от 4-6 години, като няма в никакъв случай няма да предвижда механично съкращаване на личен състав, въоръжение и техника.
2. Участие в национални и международни учения в резултат на намаляването на участието в мироопазващи мисии и операции. Числеността в момента на заетите такива мероприятия е 467, от тях 428 са в Афганистан. От началото на 2014 г. те ще станат 405, а от юли 2014 г. – 390, като в края на 2014 г. ще приключи мисията ни в ISAF.
3. Акредитация на Центъра за кризи на НАТО. Целта е да се уреди правният му статут като международна военна организация в България. На практика това ще е първата структура на НАТО на българска територия.
4. Реализация на програмата за модернизация, включително въпроса за нов боен самолет.
5. Приватизация на търговски дружества, части от тях и н активи. През 2013 г. приходите от тези дейности са 11 200 000 лв., от тях на имоти за 5 200 000 лв. и въоръжение и боеприпаси за 6 000 000 лв. Чакат се още 4 000 000 лв. от продажби на други 11 имота. Ще бъдат приватизирани неизползваеми цехове на „Интендантско обслужване” в Пловдив и Горна Оряховица, които само генерират разходи.
6. Законодателни промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, който вероятно ще се раздели на ЗО и ЗВС, като ще се урези статута на цивилните служители на МО. Днес е подписан КТД с двата синдиката за 2014 и 2015 г.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон 16 Дек 2013, 16:05    Заглавие:  

Алтернативата – голяма модернизация на МиГ-29 или нов изтребител

„2014 г. е критична за вземането на решение по проекта за нов изтребител” това заяви министър Ангел Найденов. По думите му алтернативата е голяма модернизация на МиГ-29, която заедно с поддръжка на време на жизнения цикъл до 2029 г. е на стойност 450 млн. лв., като само за модернизацията на комуникационните и навигационните системи са нужни 160 млн. лв. Другата алтернатива е вземане на решение за нови изтребител, като от тази дата до идването на първия самолет са нужни 2-3 години. Времето е за обучение на пилотите и ИТС и за адаптиране на инфраструктурата. Става въпрос за 8+1 самолета на стойност до 700 млн. лв. Трябва да се отбележи че става въпрос не за просто придобиване на нова техника, за цяла нова философия на използване и обслужване, като от дата на вземане на решение до постигането на бойно използване ще са необходими поне 5 години. „Ето защо нямаме никакво време!”. Генерал Симеон Симеонов поясни че само за минималната дейност по „Еър полисинг” и за осигуряване на нормален нальот на пилотите са нужни 16-20 самолета (с включени учебно-бойните). „Придобиването на 8 самолета е само началото на един процес” подчерта ген. Симеонов.
На въпрос на българското списание за авиация „Клуб КРИЛЕ” за развитието на процедурите за ремонт на техниката министър Ангел Найденов отговори: „Работим последователно по този въпрос. Философията ние да подписваме рамкови споразумения за 5-7 години, а след това при конкретна нужда да подписваме конкретни договори за дадени дейности. Имаме вече такива рамкови споразумения с РСК МиГ, с Eurocopter за вертолетите AS532AL Cougar, за двигателите им Makila, предстои такива да се подпишат с Pilatus за РС-9М/12 и за вертолетите на ВМС AS565MB Panther. През 2014 г. трябва да се видят резултатите от тези наши действия. Предстои до дни да се подпише договор за преглед и ремонт на 2 двигателя за вертолети Bell ,като в началото на 2014 г. трябва да има 2 летящи вертолета, а до края още 2 вертолета, като така ще се осигури обучението на младите пилоти. Осигурени са средства за ремонта на поне 1 вертолет Ми-24, като в момента в завод „ТЕРЕМ-Летец” има 3 в насипно състояние, като стоят там от години. До дни трябва да се подпише договор за КВР на още 2 самолета L-39ZA по рамковото споразумение за 7 млн. лв. Предстои да се открие процедура за интегрирана логистична поддръжка на вертолетите Panther. Ще бъдат осигурени средства и за 4 вертолета Ми-17.
Днес са подписани и 2 договора с РСК МиГ за удължаване на ресурса на 10 двигателя за МиГ-29 от 400 на 450 часа и на още 8 двигателя от 350 на 400 часа и втори за доставка на резервни части и имущества за МиГ-29.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 19 Дек 2013, 16:24    Заглавие:  

19 декември 2013 г.
Министърът на отбраната Ангел Найденов: Ще бъда безкомпромисен към прояви на военнослужещи, които петнят авторитета на Българската армия


„Ще бъда безкомпромисен към прояви на военнослужещи, които петнят авторитета на Българската армия“, коментира министърът на отбраната Ангел Найденов по повод инцидент, станал на 8 срещу 9 декември в гр. Карлово. Тогава група от 3-ма души нанася побой на гражданин заради забележка за непристойното им поведение. По случая е заведена преписка в Районното полицейско управление. В разследването се включва и служба „Военна полиция“, която установява, че тримата извършители са военнослужещи от състава на 61-ва бригада.

Материалите от досъдебното производство ще бъдат предадени на Военноокръжна прокуратура - Пловдив.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 19 Дек 2013, 16:58    Заглавие:  

Мустафа Бектамов, Ибрям Камарлов и Рафет Сакатов са тримата побойници, осквернили паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Пловдив. Те се нахвърлили върху Йордан Пръмов, който им направил забележка за непристойното поведение, с думата „гяур“.

Приключена е проверката на полицията по инцидента в Карлово, предстои материалите да бъдат предадени в прокуратурата. Както БЛИЦ вече съобщи, прокуратурата ще трябва да се произнесе дали материалите да се изпратят във Военна полиция, или да останат в Районна прокуратура. Разследването на инцидента в Карлово по всяка вероятност ще бъде продължено от „Военна полиция“. Тримата, обаче, не са задържани.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Flankerivo
[Admin]


Регистриран на: 19 Апр 2005
Мнения: 11181
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 19 Дек 2013, 17:02    Заглавие:  

Изнасилване на тая измет с камъни и дръве, след което екстерминация на полигона в Ново село чрез завързване на дулото на самоходна артилерийска установка. Три приятни изстрела от нея...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб 21 Дек 2013, 11:21    Заглавие:  

21 декември 2013 г.
Служба „Военна информация“ предаде всички архивни дела до 16 юли 1991 г.

На 20 декември служба „Военна информация“ предаде и последните архивни дела на бившето Разузнавателно управление на Генералния щаб от периода 09.09.1944 – 16.07.1991 г., предвидени по Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия (Закона за досиетата), на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия (Комисията по досиетата).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб 21 Дек 2013, 13:18    Заглавие:  

Отпада изискването заместник-началниците на ВМА да са завършили стратегически курс

С промяна в Правилника за устройството и дейността на Военномедицинската академия правителството отмени изискването заместник-началниците на лечебното заведение да са завършили стратегически курс във ВА „Г. С. Раковски” или в приравнени чуждестранни висши военни учебни заведения. Остават изискванията те да са хабилитирани по медицинска или военномедицинска специалност и да притежават квалификация по здравен мениджмънт.
Направената промяна отговаря на разпоредбите на Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и на Класификатора за длъжностите на военнослужещите в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. В тях не се изисква завършен стратегически курс за повишаване във военно звание на лекарите-офицери
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 02 Яну 2014, 11:10    Заглавие:  

29 декември 2013 г.
През декември фондация „Деца на Българската армия“ получи 31 275 лева от дарения

В резултат на благотворителни инициативи в подкрепа на децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, до днес, 29 декември, на фондация „Деца на Българската армия“ са преведени общо 31 275 лева. В инициативите, осъществени в навечерието на Коледните и Новогодишните празници, с дарения се включиха военнослужещи и цивилни служители от Българската армия, министърът на отбраната Ангел Найденов и представители на ръководния състав на Министерството на отбраната.

В подкрепа на децата дарения направиха военнослужещите и цивилните служители от военни формирования 44 220 - Пловдив, 28 880 - Смолян, 28 880 - Белене, 52 740 - Хасково, 32 990 - Пловдив, 22 280 - Корен, 46 690 - Пловдив, 26 400 - Благоевград, от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора, 61-ва механизирана бригада - Карлово, военноморска база - ВМС, военни формирования от гарнизон Бургас, командването на Военноморските сили, Съвместното командване на силите, Военна академия "Г. С. Раковски", Сдружението на жените военнослужещи от Варна, военни клубове в страната. Дарения за фондация „Деца на Българската армия“ направиха и търговски дружества и фирми, както и много граждани по време на благотворителните Коледни концерти на Гвардейския представителен духов оркестър в София и на Представителния духов оркестър на Военноморските сили във Варна. На всички тях благодарим!

Фондация „Деца на Българската армия” е създадена през 2005 г. В момента тя подпомага 63 деца с по 250 лева месечно. От създаването на фондацията досега помощта за децата не е прекратявана благодарение на ежемесечните постъпления от близо 16 000 лв. - дарения на военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Регистриран на: 08 Ное 2007
Мнения: 12545
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 02 Яну 2014, 11:22    Заглавие:  

27 декември 2013 г.
Постигнато е съгласие за извозване на боеприпаси, собственост на фирми, от складове на Българската армия до края на 2014 г.

Споразумение за изтегляне на боеприпаси, които се съхраняват в складове на Българската армия, е постигнато между Министерството на отбраната и фирмите, съконтрагенти на „Снабдяване и търговия - МО“ ЕООД. Боеприпасите ще бъдат извозени от военните формирования, в които се съхраняват, по изготвен график до края на 2014 г.

„Снабдяване и търговия - МО“ ЕООД се ангажира с изготвянето на допълнителни споразумения по сключените договори със съконтрагентите, а дирекция „Логистика“ на Министерството на отбраната ще следи за изпълнението на графика в определените срокове.

След приключването на дейностите по извозване на боеприпасите складовете на Българската армия, в които те са били съхранявани, ще бъдат включени в списъка на Министерството на отбраната за продажба на имоти с отпаднала необходимост.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Покажи мнения от преди:   Сортирай по:   
Страница 2 от 25 [372 Мнения]   Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, ..., 23, 24, 25 Следваща
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
 Главната страница » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българска армия - минало и настояще
Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

[ Time: 0.0741s ][ Queries: 15 (0.0072s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker