Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн
Авиошоу в небето над Пловдив по време на кампанията Бъди войник · Съживяваме бойната пехота ремонтираните танкове Т-72 вече са на бойното поле · Учението Стоманен щит 19 завърши отлични оценки за изпълнението на задачите · Министър Каракачанов: Некомплектът в армията може да бъде преодолян за около 5 - 6 години · Военноморските сили търсят матроси, последен ден за кандидатсване е днес · Така ще изглежда новото руско САО "Мальва" ·

Select Forum Language:

 
Hot topics:
The time now is Fri 18 Oct 2019, 12:53
All times are UTC + 2
 Forum index » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българска армия - минало и настояще
НОВИНИ ОТ МО
Moderators: Super Flanker
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 25 [370 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 23, 24, 25 Next
Author Message
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Thu 02 Jan 2014, 11:26    Post subject:  

30 декември 2013 г.
Председателството на Народното събрание предостави 63 ваучера за децата на Българската армия

За децата на Българската армия председателството на Народното събрание предостави 63 ваучера на стойност 100 лeва всеки. С тях децата ще могат да пазаруват в известна верига магазини. В подкрепа на децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, на фондацията „Деца на Българската армия“ до днес са преведени общо 32 042 лева. Даренията са направени от военнослужещи и цивилни служители от Българската армия и Министерството на отбраната по време на благотворителни инициативи, осъществени в навечерието на Коледните и Новогодишните празници. В инициативите се включиха и търговски дружества, фирми и много граждани. За Коледните и Новогодишните празници Министерството на отбраната осигури по 400 лв. за децата от семейства на загинали военнослужещи и цивилни служители. С подкрепата на търговските дружества в системата на министерството всяко от децата получи и подарък - дигитален фотоапарат.

Фондация „Деца на Българската армия” е създадена през 2005 г. В момента тя подпомага 63 деца с по 250 лева месечно. От създаването на фондацията досега помощта за децата не е прекратявана благодарение на ежемесечните постъпления от близо 16 000 лв. - дарения на военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Wed 08 Jan 2014, 11:08    Post subject:  

МО дари безвъзмездно имоти на общини и НСО

Правителството прехвърли безвъзмездно на община Ивайловград собствеността върху имот от 860 кв. м заедно с построената в него двуетажна жилищна сграда в с. Славеево и поземлен имот от 8,2 дка в землището на Ивайловград. Прехвърлянето е по искане на местната власт с цел задоволяване на социални и стопански нужди на населението в района.

С друго решение от Министерството на отбраната беше отнето правото на управление върху четири имота и беше предоставено на Националната служба за охрана. Имотите са в землищата на гр. Нови Искър и селата Доброславци, Мировяне и Кътина. Заедно с вече ползваните от НСО терени в района на летище „Доброславци”, те ще оформят комплекс за професионална подготовка на служителите, който отговаря на съвременните изисквания на страните-членки на Европейската мрежа за охрана на публични личности.

Правителството обяви за публична държавна собственост два имота в с. Марково, община „Родопи”. Те са с обща площ от 3,1 дка и са застроени с три сгради. Промяната в статута се налага, тъй като имотите са необходими за изпълнение на функции и дейности на военни формирования от Българската армия.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Tue 14 Jan 2014, 10:35    Post subject:  

В Министерството на отбраната се проведе работна среща по въпросите, свързани с реализация на мисията за обучение на либийски военнослужещи и ефективното използване на българо-американските съоръжения
13.01.2014

В Министерството на отбраната днес, 13 януари, се проведе работна среща по въпросите, свързани с реализация на мисията за обучение на либийски военнослужещи и ефективното използване на българо-американските съоръжения. Министърът на отбраната Ангел Найденов информира участниците в срещата за дейността на работните групи и очерта необходимостта от формирането на обща позиция между различните ведомства.

По време на разговорите предмет на обсъждане беше въпросът за правната рамка на мисията. Реализацията й може да бъде извършена на базата на споразумение между България и Либия, с оглед продължителността на мисията, числеността на обучаемите и за осигуряването на държавни гаранции. Друга възможност е подписването на меморандум между министерствата на отбраната на двете страни.

Участниците в срещата се обединиха около идеята работата да продължи през месец февруари в рамките на Междуведомствения съвет по участие на България в НАТО и в Общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз, с оглед обучението да стартира през първото полугодие на тази година.

В срещата участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на отбраната Ангел Найденов, министърът на външните работи Кристиан Вигенин, председателят на ДАНС Владимир Писанчев, заместник-министърът на отбраната Иван Иванов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, прокурорът от Върховната касационна прокуратура Антон Гиргинов и експерти от министерства и ведомства.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Thu 16 Jan 2014, 11:34    Post subject:  

Нов устройствен правилник реорганизира работата в системата на Министерството на отбраната

Правителството прие нов устройствен правилник на Министерството на отбраната, с който се реорганизират администрацията на ведомството и работата в системата му.

Предвижда се администрацията на МО да се структурира в звена, самостоятелни отдели, главна дирекция, дирекции и Инспекторат, като общата численост на персонала е 892 щатни бройки. Увеличението със 111 щата е за сметка на закритите структури на пряко подчинение на министъра на отбраната, в резултат на което се съкращават 195 щатни бройки.

В Инспектората на МО се възстановява дейността за извършване на проверки на бойната подготовка, войсковия ред и дисциплина и на оперативните способности във въоръжените сили.

В специализираната администрация, чрез преструктуриране на съществуващи звена, се създават две нови дирекции – „Социална политика” и „Търговски дружества и отбранително-мобилизационна подготовка”. Създаването на дирекция „Социална политика” е част от мерките, насочени към възстановяване на социалните права на военнослужещите и цивилните служители от МО, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Обособяването на втората дирекция се налага поради специфичната дейност на 12-те търговски дружества, в които министърът на отбраната упражнява правото на едноличен собственик на капитала.

С останалите промени се оптимизират функциите, структурата и численият състав на съществуващите административни звена. Поради преструктурирането на Комендантството, функциите на Техническия център по сигурност на информацията във въоръжените сили преминават в дирекция „Сигурност на информацията”, а функцията по планиране и осигуряване в материално-техническо и технологично отношение на автоматизираната обработка на информацията – в дирекция „Административно и информационно обслужване”. Дирекция „Връзки с обществеността” запазва числеността си, но разширява функциите си по отношение координацията и реализирането на информационната политика на МО и осъществяване на методическо ръководство на военните медии. Това се прави с оглед създаването на самостоятелна структура по чл. 60 от Закона за администрацията – Информационен център на МО.

Съществуващата дирекция „Инфраструктура на отбраната” се преобразува в главна дирекция с териториални звена в София, Пловдив, Варна и Плевен. Към нея преминават и функциите на отделите „Заснемане и кадастър” и „Териториална структура на отбраната” и на сектор „Жилища и общежития” от Централното военно окръжие.

С постановлението се предлагат изменения и допълнения в ПМС 54/2010 за приемане на Устройствен правилник на Министерството на отбраната и за определяне на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната, в ПМС 333/2010 за приемане на План за развитие на въоръжените сили на Република България, както и в други нормативни актове на Министерския съвет. С тях се постига намаляване с 5 на сто на общата численост на Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, които прилагат Закона за администрацията.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Thu 16 Jan 2014, 15:41    Post subject:  

16 януари 2014 г.
В Министерството на отбраната се проведе заседание на Консултативния съвет по въпросите на военноинвалидите, военнопострадалите и ветераните от войните

В Министерството на отбраната днес, 16 януари, се проведе заседание на Консултативния съвет по въпросите на военноинвалидите, военнопострадалите и ветераните от войните.

По време на срещата бяха обсъдени предложенията по приемане и внасяне за обсъждане в Народното събрание на текстове от проектозакона за изменение и допълнение на Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.

Участниците в срещата постигнаха съгласие и се обединиха около идеята в проектозакона да останат текстове, които получават пълна подкрепа от членовете на Консултативния съвет. Приетите текстове се отнасят за военноинвалидите с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност, които да получават лекарствени продукти за сметка на държавния бюджет, за разделяне на дните за профилактика и рехабилитация и за наредбата, определяща реда за получаване на лекарства и оказване на медицинска помощ. Одобрени бяха и предложенията за придобиване на право на придружители на военноинвалиди с увреждане над 90% за безплатно пътуване в градския транспорт, както и за безвъзмездно ползване от съюзите на помещения на общините и Министерството на отбраната. В преходните и заключителни разпоредби на закона бяха приети и изменения на параграф 8 и 9.

Министърът на отбраната Ангел Найденов подчерта, че с този пакет от промени ръководството на министерството прави първата стъпка за отстояване на правата на военноинвалидите и военнопострадалите и ще търси подкрепа за тяхната реализация.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Tue 21 Jan 2014, 11:38    Post subject:  

21 януари 2014 г.
Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще участва в заседание на Военния комитет на НАТО

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще участва в 170-то заседание на Военния комитет на НАТО на ниво началници на отбраната, в периода 22-23 януари, в Брюксел.
По време на заседанието ще се разискват текущите операции на НАТО и настоящи дейности по трансформацията и укрепването на бъдещите партньорства. Планирани са сесии с партньорите от Средиземноморския диалог и Съвета за евроатлантическо партньорство.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Thu 23 Jan 2014, 17:08    Post subject:  

23 януари 2014 г.
Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов участва в 170-то заседание на Военния комитет на НАТО на ниво началници на отбраната

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов участва в 170-то заседание на Военния комитет на НАТО на ниво началници на отбраната, което се провежда в Главната квартира на НАТО в Брюксел.

При откриването на заседанието председателят на Военния комитет генерал Кнуд Бартелс очерта като основни приоритети продължаването на успеха на текущите операции, практическото реализиране на трансформацията на Алианса и развитието на партньорските инициативи.

На сесия с Генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен началниците на отбраната дискутираха предизвикателствата, целите и перспективите, които стоят пред Алианса и ще бъдат обсъждани в рамките на предстоящата през месец септември 2014 г. Среща на върха.

Началниците на отбраната от страните от Средиземноморския диалог разгледаха възможностите за предотвратяване на задълбочаването на кризисни ситуации в региона и усилията за подобряване на сигурността в дългосрочен план.

По време на дискусията, посветена на операцията в Афганистан, участниците се запознаха със ситуацията в страната преди изборите, състоянието на способностите на афганистанските сили за сигурност и предизвикателствата пред мисията на НАТО.

Началниците на отбраната се запознаха още с вътрешната обстановка в Косово и подкрепиха изготвените от Върховното командване на силите на НАТО в Европа (SACEUR) условия и критерии, на които трябва да отговаря обстановката, за да се премине към следваща фаза на операцията KFOR.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Tue 28 Jan 2014, 16:03    Post subject:  

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов се срещна с аташето по отбраната на Грузия, акредитиран за Република България, със седалище във Варшава – полковник Зураб Кипиани
28.01.2014
Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов се срещна днес, 28 януари, с аташето по отбраната на Грузия, акредитиран за Република България, със седалище във Варшава – полковник Зураб Кипиани, във връзка с неговото представяне.

Генерал Симеонов поздрави своя гост за неговото назначаване и изказа пожелания за успешна работа. Той отбеляза, че България и Грузия досега са имали ползотворно сътрудничество и изрази увереност, че то ще продължи и в бъдеще. „Двустранното военно сътрудничество е от изключителна важност за развитието на връзките между Република България и Грузия“, каза генерал Симеонов. Той изрази убеденост, че съвместната подготовка и учения са важна област на сътрудничеството като средство за постигане на оперативна съвместимост и взаимовръзки.

Генерал Симеонов посочи като много добра перспектива участието на Грузия като трета страна в американско-българските учения, провеждани в съвместните съоръжения на българска територия. Военното сътрудничество между България и Грузия се изразява и в участието на двете държави в процесите и структурите за регионална сигурност – Оперативната група за сътрудничество в Черноморския регион „BLACKSEAFOR” и мерките за укрепване на доверието и сигурността в региона.

Генерал Симеонов потвърди подкрепата на България за усилията на Грузия за евроатлантическа интеграция. „Ние ценим приноса на Грузия в мисии и операции под ръководството на НАТО и по-конкретно ISAF“,подчерта генерал Симеонов.

Аташето по отбраната на Грузия, акредитиран за Република България - полковник Зураб Кипиани, изказа увереност, че досегашните добри взаимоотношения между двете армии ще се развиват успешно и в бъдеще, и заяви, че ще работи за задълбочаване на двустранните връзки и сътруднечството във военната област, на основата на изградените добри контакти и връзки между двете държави и въоръжените сили.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Wed 29 Jan 2014, 13:00    Post subject:  

Началникът на щаба на СКС бр. ген. Васил Димитров излиза в пенсия

Бригаден генерал Васил Димитров ще бъде освободен от длъжност и от военна служба поради навършване на пределна възраст

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Васил Димитров като началник на щаба на Съвместното командване на силите и от военна служба, считано от 2 февруари т. г. Предложението се прави, тъй като Васил Димитров навършва пределна възраст за офицер със звание „бригаден генерал”.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Thu 30 Jan 2014, 13:18    Post subject:  

Бивш шеф във „Военни клубове и информация” към МО отнесе 8 години затвор
Иван Георгиев Иванов ще плаща и над 11 милиона лева за нанесени щети на министерството по делото за военното НДК
Публикувано: 30 ян. 2014, 11:58 | Обновено: 30 ян. 2014, 11:58

Софийският военен съд произнесе тежка осъдителна присъда срещу Иван Георгиев Иванов - бивш Главен секретар на Изпълнителна агенция „Военни клубове и информация” при Министерството на отбраната по т.нар. „Дело за военното НДК”. Иван Иванов беше изправен пред съда през 2013 г. по обвинителен акт на Военно- окръжна прокуратура- София с две обвинения.

Първото бе за умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай по чл. 219, ал. 4, вр. ал. 3, вр. ал. 1 от НК, защото като упълномощено длъжностно лице сключил от името на МО договор за проектиране на стойност над 400 000,00 лв. с търговско дружество от София, а при изпълнението на договора, не упражнил правото си на контрол и приел без забележки изготвения проект със съществени недостатъци.

От приемането на този некачествен проект са последвали щети за Министерството на отбраната в особено големи размери на стойност повече от 40 000,00 лева.

Второто обвинение бе за сключване на неизгодна сделка, представляваща особено тежък случай по чл. 220, ал. 2, вр. ал.1 от НК, защото като упълномощено длъжностно лице в нарушение на Закона за обществените поръчки съзнателно сключил неизгоден договор за строителство с търговско дружество от София и от това е произлязла значителна вреда за Министерството на отбраната в размер повече от 10 500 000,00 лева.

След обвинителната реч на прокурора и пледоариите на защитата, състав на военния съд наложи на Иван Иванов ефективно наказание 8 години лишаване от свобода и го лиши от правото да заема ръководна или отчетническа длъжност за срок от 10 години.

Съдът уважи гражданския иск на Министерството на отбраната за повече от 11 500 000,00 лева и осъди подсъдимия за направените разноски по наказателното производство на стойност около 41 000,00 лева. Присъдата не е влязла в сила. /БЛИЦ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Fri 31 Jan 2014, 10:47    Post subject:  

31 януари 2014 г.
Българско председателство на най-стария комитет на НАТО

Комитетът по инвестициите (Investment Committee) на НАТО единодушно избра за свой председател полковник Константин Нестеров. Полковник Нестеров е офицер от Българската армия и понастоящем началник на отдел в дирекция "Отбранителна политика" на Министерството на отбраната. Има опит и като национален представител в Комитета по инвестициите и други управляващи и формиращи ресурсната политика и планиране органи на Алианса.

Комитетът по инвестициите е най-старият действащ комитет в Алианса. Неговото съществуване започва със създаването на Северноатлантическия пакт с основно предназначение създаване на отбранителна инфраструктура и колективни способности на територията на страните-членки. След края на Студената война, аналогична задача се изпълнява на територията на новите страни-членки, включително и България. Средствата за изпълнение на тези широкомащабни проекти се осигуряват за сметка на т.н. Общи фондове, които се попълват от вноските на страните членки в Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността (NATO Security Investment Programme - NSIP).

Основно предназначение на изпълняваните на територията на страната инфраструктурни проекти е достигане на оперативна съвместимост със силите и средствата на нашите съюзници. За изтеклите 10 години членство на България в НАТО по линия на NSIP бяха реализирани редица проекти, които при други условия не бихме могли самостоятелно да финансираме. Нашето активно участие в дейността на Комитета по инвестициите на НАТО подпомогна дейността ни в създаването на способности в областта на Противовъздушната отбрана, Военновъздушните сили и комуникационните и информационните способности на Българската армия. Към момента се изпълняват проекти за нуждите на информационната съвместимост на българските Военноморски сили, модернизиране на авиобаза Безмер, мобилните комуникационните модули на НАТО и др.

Комитетът по инвестициите е крайният орган на НАТО по създаване на отбранителни способности. На заседанията на същия, страните постигат консенсус по финансирането на необходимите за Алианса способности. Само за текущата 2014 г. финансовата рамка на оторизираните за изпълнение проекти е в размер на около 1,5 милиарда евро. Годишният таван на разходите за годината на инвестиционната план-програма е определен на 800 милиона евро.

Избирането на български кандидат за председател на Комитета по инвестициите на НАТО е успех за България и е признание за цялостната успешна дейност на страната ни и на Министерството на отбраната в различните управляващи и работни органи на Алианса.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Fri 31 Jan 2014, 10:50    Post subject:  

Зов за помощ

Във връзка с възникнало на 18 януари 2014 г. между 14.00 ч. и 19.30 ч. пътно – транспортно произшествие на пътя между с. Белопопци и с. Горна Малина, област София тежко е пострадал водачът на лекия автомобил марка „Опел”, модел „Зафира” ( държавен контролен номер СА 6524 СА) - редник Анелия Петрова Николова от военно формирование 28 860 – с. Горна Малина.

Умоляват се гражданите, които имат информация за пътния инцидент, да се обадят на тел. 02 / 92 21 200; 0886 000 911.

Анонимността им е гарантирана!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Fri 31 Jan 2014, 13:07    Post subject:  

Трима генерали от резерва бяха обявени за знакови личности на квартал „Младост“ в София

На тържествена церемония вчера, 30 януари, генерал о.р. Златан Стойков, генерал-лейтенант о.р. Люцкан Люцканов и генерал-майор о.р. Пламен Студенков бяха обявени за знакови личности на квартал „Младост“ в столицата. Решението е на ръководството на районната администрация на регионалния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

На събитието присъства заместник-началникът на отбраната контраадмирал Георги Георгиев, който връчи на тримата генерали поздравителни адреси от министъра на отбраната Ангел Найденов.

„Да бъдеш определен за популярна и знакова личност в своята област е заслужено признание, но и сериозна отговорност, свързана с големи очаквания от страната и обществото“, се казва в поздравителните адреси. Министър Ангел Найденов изразява своята признателност и уважение към тримата генерали за активната им гражданска позиция и ангажираност към стремежа за промяна към по-добро.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Fri 31 Jan 2014, 13:08    Post subject:  

Бригаден генерал Васил Димитров беше награден с почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги – II степен”

За своята безупречна служба началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Васил Димитров бе отличен с „Почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги – II степен” от министъра на отбраната Ангел Найденов по повод освобождаването му от военна служба и преминаване в запаса. Награди бяха връчени и от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов - предметна награда „Офицерски кортик - ВВС”, и бинокъл от командващия Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов.

На тържествения ритуал по изпращането на бригаден генерал Димитров командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов изрази своята и на личния състав благодарност към началника на щаба на СКС за цялостната му дейност и принос за развитието и утвърждаването на Съвместното командване като интегрирана структура на оперативно ниво.

В своята 34-годишна офицерска кариера бригаден генерал Димитров е преминал службата си последователно през всички длъжности от младши и старши пилот, заместник-командир и командир на звено, заместник-командир и командир на ескадрила, заместник-командир и командир на авиационна база, началник на щаба на НАТО в Албания, до началник на щаба на Съвместното оперативно командване и Съвместното командване на силите.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Tue 04 Feb 2014, 12:08    Post subject:  

4 февруари 2014 г.
Министърът на отбраната Ангел Найденов ще участва в двудневна конференция на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов

Министърът на отбраната Ангел Найденов ще участва утре, 5 февруари, в двудневна конференция на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов на тема: „Приносът на въоръжените сили на Република България в реализирането на Инициативата на НАТО за свързаност на силите”.

В първия ден на форума ще вземат участие заместник-министърът на отбраната Неджми Али, постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, началникът на политическия кабинет Иван Жерков, военният представител във военните комитети на НАТО и Европейския съюз генерал-лейтенант Галимир Пехливанов, заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев и контраадмирал Георги Георгиев, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирите на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили - генерал-майор Нейко Ненов, генерал-майор Константин Попов и контраадмирал Румен Николов, офицери от видовете въоръжени сили, директори на дирекции от Министерството на отбраната, представители на министерствата на външните и вътрешните работи, както и на Администрацията на президента.

През втория ден на конференцията ще бъде представен анализът на подготовката, състоянието на войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през изминалата 2013 година.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 25 [370 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 23, 24, 25 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българска армия - минало и настояще
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

[ Time: 0.0792s ][ Queries: 13 (0.0068s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker