Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн
Китайските медии публикуваха материали за възможностите на руските РЕБ-комплекси · ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: СТРОЕЖЪТ НА НОВОТО ПРИСТАНИЩЕ В КРАЙМОРИЕ Е В ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ЕТАП! · В близко бъдеще перуанският флот ще получи първия самолет за радиоелектронно разузнаване Fokker- 50 · Съединените щати предадоха два контрабатарейни радара AN / TPQ-36 на Украйна · Одобрено е еврофинансирането за възстановяването на синагогата във Видин · Русия разширява военното присъствие и предприема офанзива. Дания я чака с бойни самолети ·

Select Forum Language:

 
Hot topics:
Aktuelles Datum und Uhrzeit: Do 23 Mai 2019, 01:35
Alle Zeiten sind UTC + 2
 Forum-Index » krile.net - ГРАЖДАНСКИ АВИАЦИОНЕН ФОРУМ » Гражданска авиация - летища, снимки и коментари
Очаква се дефицит на пилоти в ГА на България през 2017 г.
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
Seite 1 von 1 [5 Beitrдge]  
Autor Nachricht
Dimitar Stavrev
[Admin]

Anmeldedatum: 08.11.2007
Beitrдge: 12545
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Mi 23 Apr 2014, 13:34    Titel:  Очаква се дефицит на пилоти в ГА на България през 2017 г.  

Кръгла маса за дефицита на пилоти в българската гражданска авиация

Click to see if image is larger

На 23 април 2014 г. в София се проведе кръгла маса на тема „Подготовка на пилоти и кадрово осигуряване на гражданската авиация – състояние, перспективи, и ангажименти на държавните институции”. Организатори бяха „Форум за балкански транспорт и инфраструктура”(ФБТИ) и Асоциацията на българските авиокомпании (АБА), със партньорството на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Списание „Клуб КРИЛЕ” бе медиен партньор.
Основната цел бе да се обсъди ида се подготви визия за важността на проблемите и добрите практики за подготовка на пилоти за гражданската авиация, уточняване на стратегическите насоки и експертизата в областта.
Участваха председателят на ФБТИ Петър Мутафчиев, председателят на АБА Светослав Станулов, заместник-министърът на МТИТС Антон Гинев, представители на МОН, Технически университет София, летателните учебни центрове, Съюза на ветераните от БГА „Балкан”, медии.
След обсъждане на всички аспекти на очаквания през 2017 г. дефицит от около 100 пилоти за нуждите на гражданската авиация, конференцията прие заключителен документ в който се настоява за възстановяване на държавното финансиране на леталеното обучения, при предварително съгласуване на квотата за всяка година съвместно с ГД ГВА, авиокомпаниите, МТИТС и МОН, като се поемат ангажименти към преминалите строг подбор кандидати и при отговорности от тяхна страна. Бе подкрепено да се вземат предвид в разчетите и на випускниците на ТУ-София след 2009 г. чиито летателно обучение не беше осигурено от държавата.
Според зам.-министър Антон Гинев и Светослав Станулов 2014 г. е критична за вземане на законово решение с твърда нормативна база за възстановяване на държавното финансиране, защото обучението е минимум 2 г., а първите кадри трябва да са готови през 2017 г., когато се пенсионира поради възраст първия випуск на ВНВВУ „Г. Бенковски”, завършил през 1977 г.

Подробности в бр. 6/2014 на сп. "Клуб КРИЛЕ"

Zuletzt bearbeitet von Dimitar Stavrev am Mi 23 Apr 2014, 17:20, insgesamt einmal bearbeitet
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
airtop

Anmeldedatum: 09.01.2008
Beitrдge: 27

BeitragVerfasst am: Mi 23 Apr 2014, 14:19    Titel:  

А десетките безработни пилоти, които от години се опитват да влезнат в системата кучета ги яли. Нали държавна пара ще се усвоява, трябва да сме бързи. Аман от лицемерие и алчност!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Anmeldedatum: 08.11.2007
Beitrдge: 12545
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Mi 23 Apr 2014, 16:59    Titel:  

Антон Гинев: Търсим решение за възстановяване на държавната поръчка за обучение на български пилоти

Търсим решение за възстановяване на спряната, преди години държавна поръчка за обучение на български пилоти. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев днес по време на кръгла маса на тема: "Подготовката на пилоти и кадровото осигуряване на гражданската авиация – състояние, перспективи и ангажименти на държавните институции".

По време на дискусията заместник-министър Антон Гинев каза, че за постигането на ефективно и дългосрочно изграждане на работеща система за обучение на български пилоти е необходимо всички заинтересовани страни да участват в процеса. Той изрази увереност, че тази дискусия е стъпка в правилната посока и ще доведе до постигането на положителни резултати.

По думите му, при предварителният подбор на кандидат-пилотите трябва да бъде формирана комисия, в която да участват представители от ГВА, МОН, българските авиокомпании и учебните центрове. Избраните кандидати трябва да имат възможност да подпишат предварителни договори за работа с български авиокомпании, както поемат отговорности при неизпълнението им. Това ще даде сигурност на кандидатите, че ще имат работа, ще даде сигурност на авиокомпаниите, че те са подходящи за пилоти и на държавата, че инвестираните средства са ефективно изразходвани, допълни зам.-министър Гинев.

Участниците в дискусията се обединиха около няколко идеи и предложения, които предстои да бъдат детайлно разгледани на следващ етап за да бъде избран най-добрият подход при обучението на български пилоти.

Кръглата маса се организира от Форум за Балкански транспорт и инфраструктура /ФБТИ/ и Асоциацията на българските авиокомпании /АБА/. Участие в конференцията взеха заместник-председателят на Комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията към НС Георги Свиленски, народният представители и член на Комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията към НС Петър Мутафчиев, главният директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Минчо Цветков, председателят на АБА Светослав Станулов, представители на Министерството на образованието и науката, български авиокомпании, центрове за летателно обучение, Съюза на ветераните от БГА, Съюза на летците от гражданската авиация, катедрата по въздушен транспорт на Техническия университет, ВТУ "Тодор Каблешков" и български специалисти в областта на гражданската авиация.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Anmeldedatum: 08.11.2007
Beitrдge: 12545
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Mi 23 Apr 2014, 17:00    Titel:  

До airtop - според изнесените днес данни към момента има около 50 пилота без работа, които ще бъдат "глътнати" от авиокомпаиите в следващите 2-3 години
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Yahiko

Anmeldedatum: 30.03.2004
Beitrдge: 618

BeitragVerfasst am: Mi 23 Apr 2014, 19:16    Titel:  

След като авиокомпаниите вече са частни и печелят пари от работата на пилотите, редно е те да поемат разноските по обучението.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
Beitrдge der letzten Zeit anzeigen:   Sortieren nach:   
Seite 1 von 1 [5 Beitrдge]  
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
 Forum-Index » krile.net - ГРАЖДАНСКИ АВИАЦИОНЕН ФОРУМ » Гражданска авиация - летища, снимки и коментари
Gehe zu:  

Du kannst keine Beitrдge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beitrдge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht lцschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht teilnehmen.

[ Time: 0.2693s ][ Queries: 13 (0.2185s) ][ Debug Ein ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker