В момента е: Съб 23 Фев 2019, 06:30 Часовете са според зоната UTC + 2 |
под.34090 Дупевица
Модератори: Super Flanker |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 1 [8 Мнения] |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
R@do
![]() Регистриран на: 30 Ное 2008 Мнения: 104 |
Знам, че снимките са ужасни, но ще помоля запознатите с този род войски да обяснят за всяка една каква тоно част от поделението са съставявали. ![]() ![]() ![]() Караулното: ![]() ![]() Сграда 1 ![]() ![]() Странен бункер пред сградата на поделението: ![]() ![]() Оказа се,че целият вр. Дупевица е над огромен бункер - входа: Караулното: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
jivko_k
![]() Регистриран на: 21 Окт 2006 Мнения: 38 Местожителство: Асеновград |
Поделението е било на ЗРВ. Като го погледнах от Google earth се вижда, че е бил въоръжен със С-125 "Нева", ясно се виждат четирите позиции за пусковите установки. Предполагам, че гаражите, които се виждат са за ТЗМ-ите, но мога само да гадая. ![]() _________________ Стреми се към звездите - ако не ги достигнеш, поне ще се научиш да летиш! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Smuggler
В една книжка за ЗРВ пише, че Тодор Живков е показал на другаря Фидел Кастро точно това поделение при визитата му през 197... г. Поделението е изградено през 70-те, директно по образец за новите тогава, постъпващи на въоръжение комплекси С-125 Нева. Качеството на строителните работи и обзавеждането е видимо много по-добро (дори и в настоящия разрушен вид) от това по поделенията от "първата вълна" позиции на ЗРВ, строени 1961-64г. Имам някякви смътни спомени, че това беше комплексът, по който беше изстреляна ракетата, дето отнесе покрива на една къща в Горна Баня през пролетта на 1999, при натовската кампания срещу Сърбия. По-запознатите да кажат ако се бъркам. P.S. Където пише, че е входът за някакъв бункер, само при мен ли не се показват снимките? |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
jivko_k
![]() Регистриран на: 21 Окт 2006 Мнения: 38 Местожителство: Асеновград |
Комплекса, по който е стреляно през 1999 година е този в Божурище, поне така съм чувал от хора, които са служели там по това време. Ако някой има информация за това нека пише. _________________ Стреми се към звездите - ако не ги достигнеш, поне ще се научиш да летиш! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
mezdrata
М и аз съм с малко съм с резерва към мнението за БОЖУРИЩЕ защото познавайки почти детайлно по карта ландшафта на района от 100-150км.в СРЪБСКО до към КЪРДЖАЛИ ИЛИ ПО-ГРУБО КАЗАНО целия релеф около София в радиус 200км.Познавайки и ттданните на ракетата траекторията от където е дошла говори по скоро за КЛИИСУРА.Прелитайки на 10-тина метра над него нулата се пада в Горна баня.Още повече че е стреляно от далечната граница за стрелба и затова тя бе без гориво, а не е гръмнала заради повреда. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
yuri_ninov
![]() Регистриран на: 07 Мар 2009 Мнения: 237 Местожителство: Плевен |
Колеги,а не е ли възможно ,да беше ,,тръгнала ,,към Ломски форт ? По това време все още работеше и те са ,,гледали ,,! Чувал съм и този вариант . |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
piston
![]() Регистриран на: 23 Апр 2004 Мнения: 262 |
deleted Последната промяна е направена от piston на Пет 25 Юли 2014, 08:10; мнението е било променяно общо 1 път |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
piston
![]() Регистриран на: 23 Апр 2004 Мнения: 262 |
1997 е преместено - явно не е стреляно по него... ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 1 от 1 [8 Мнения] |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0586s ][ Queries: 13 (0.0035s) ][ Debug on ] |