Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
В момента е: Чет 06 Авг 2020, 21:51
Часовете са според зоната UTC + 2
 Главната страница » ОКЕАН - МОРСКИ ФОРУМ » Морски и речен бизнес, морски флот и фирми в България
ПЧМВ
Модератори: Sea Dog
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
Страница 1 от 1 [11 Мнения]  
Автор Съобщение
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42500

МнениеПуснато на: Сря 31 Окт 2007, 10:35    Заглавие:  ПЧМВ
Описание на темата: Почистване на морските води
 

"Приста ойл" строи терминал във Варна

Инвестицията възлиза на 7 млн. евро и е съвместна с ПЧМВПървото частно пристанище за петролни продукти ще бъде във Варна. Инвестицията е на "Приста ойл" съвместно с "Поддържане чистотата на морските води" АД (ПЧМВ). Проектът предвижда да бъде построен терминал за приемане, съхранение и експедиране на рафинирани базови масла на обща площ 29 декара. "Новоизграденият пирс ще дава възможност да се приемат танкери с товароизместимост до 10 000 МТ, съобщи Пламен Бобоков, председател на управителния съвет на "Приста ойл". Резервоарните вместимости за съхранение на базови масла ще бъдат 24 000 куб.м. Инвестицията за изграждането на новия терминал възлиза на около 7 млн. евро.

Последната промяна е направена от Preslav на Чет 13 Ное 2008, 09:53; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42500

МнениеПуснато на: Сря 31 Окт 2007, 10:36    Заглавие:  

Направиха първа копка на терминал за базови масла във варненската Южна промишлена зона

25.07.2007 12:25

Първа копка на нов терминал за базови масла направиха днес в Южна промишлена зона във Варна кметът на града Кирил Йорданов и зам.-председателят на надзорния съвет на “Приста ойл” ЕАД и шеф на управителния съвет на Предприятие за поддържане на черноморските води Милен Бойчев.

Инвестицията е съвместна на ПЧМВ и “Приста ойл” ЕАД и е на стойност 7 млн евро. Терминалът за приемане, съхранение и експедиране на рафинирани базови масла ще бъде разположен на площ от 29 декара и ще осигури 40 ръботни места. Пректът ще бъде завършен за около година и половина.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42500

МнениеПуснато на: Сря 31 Окт 2007, 10:37    Заглавие:  

Модернизирана е бреговата пречиствателна станция

27 Юли 2006, 10:26
Източник: Dnevnik.bg


“Поддържане чистотата на морските води“ АД (ПЧМВ) обнови бреговата си пречиствателна станция, каза изпълнителният директор Антон Манолов. Инвестицията е за над 350 хил. евро. Технологията, която е използвана, е уникална и е разработена от екип на проф. Жеко Ганев във фирмата “Елситех“ от Стара Загора. На практика на съществуващата пречиствателна станция е монтирано допълнително стъпало за химическо пречистване на битовите и нефтосъдържащите отпадни води. Така капацитетът на станцията е увеличен тройно. Това означава, че ПЧМВ вече може да пречиства водите на цялата островна зона на пристанище Варна. В момента имаме договор за пречистване на водите само на КРЗ “Одесос“, уточни Манолов. По думите му годишно ПЧМВ пречиства по 60 хил. куб.м води годишно.
“Поддържане чистотата на морските води“ АД (ПЧМВ) обнови бреговата си пречиствателна станция, каза изпълнителният директор Антон Манолов. Инвестицията е за над 350 хил. евро. Технологията, която е използвана, е уникална и е разработена от екип на проф. Жеко Ганев във фирмата “Елситех“ от Стара Загора. На практика на съществуващата пречиствателна станция е монтирано допълнително стъпало за химическо пречистване на битовите и нефтосъдържащите отпадни води. Така капацитетът на станцията е увеличен тройно. Това означава, че ПЧМВ вече може да пречиства водите на цялата островна зона на пристанище Варна. В момента имаме договор за пречистване на водите само на КРЗ “Одесос“, уточни Манолов. По думите му годишно ПЧМВ пречиства по 60 хил. куб.м води годишно. Модернизираните съоръжения за монтирани на площ от около 300 кв.м и могат да обработват по 30 куб.м отпадни води на час. Обновлението е съобразено с новите екологични изисквания за следене на количеството на тежките метали. Основната причина за обновлението е въвеждането на т.нар. екологична такса след присъединяването на България към Европейския съюз. Освен това пречиствателната станция е строена през 80-те години и имаше нужда от сериозна реконструкция, каза Манолов. Освен инвестициите в бреговото съоръжение ПЧМВ вложи 85 хил. евро в плаваща цистерна за събиране на отпадни води в Бургас. Компанията, която притежава и пристанище за обществен транспорт с регионално значение, закупи и 50-тонен мобилен кран “Готвалд“ за 350 хил. евро. До момента с него са обработени над 100 хил. т товари. ПЧМВ е част от групата компании на “Приста ойл“ АД. Дружеството е единственото в страната, което изпълнява задълженията на България по конвенцията МАРПОЛ и европейската директива за осигуряване на брегови приемни съоръжения за приемане на нефтосъдържащи отпадъци от корабите. След влизането на България в ЕС всички български пристанища ще трябва да имат програми за управление на корабните отпадъци. Изискването е заложено в Европейската директива за управление на корабните отпадъци. Основно положение в нея е въвеждането на задължителна екотакса за всички кораби, които посещават страната ни. Таксата ще се заплаща без значение дали плавателният съд сдава сантинни води и твърди отпадъци на българските пристанища. Целта е корабите са бъдат стимулирани да се освобождават от отпадъците си в специално изградените за целта съоръжения. Сумата от екотаксата задължително ще трябва да покрива минималните разходи за обработката на отпадъците, както и транспортните разходи до съоръженията, където ще бъдат третирани. За да отговори страната ни напълно на изискванията, заложени в евродирективата, ще трябва да се обособи и отделно приемно съоръжение за третиране на отпадъците, като за целта ще бъде използвана базата на ПЧМВ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42500

МнениеПуснато на: Сря 31 Окт 2007, 10:37    Заглавие:  

“Приста ойл“ строи нов петролен терминал на варненското пристанище
25 Юли 2006, 17:10
Източник: Dnevnik.bg


Нов специализиран терминал терминал за обработка на товари от течни горива и масла ще бъде построен на входа на канала море - езеро край Варна. Това съобщи Атанас Бобоков, председател на надзорния съвет на “Приста ойл“ АД. Във втарнек той откри новата пречиствателна станция на предприятието “Поддържане чистотата на морските води“ АД (ПЧМВ), което е част от групата “Приста ойл“.
Нов специализиран терминал терминал за обработка на товари от течни горива и масла ще бъде построен на входа на канала море - езеро край Варна. Това съобщи Атанас Бобоков, председател на надзорния съвет на “Приста ойл“ АД. Във втарнек той откри новата пречиствателна станция на предприятието “Поддържане чистотата на морските води“ АД (ПЧМВ), което е част от групата “Приста ойл“. “Инвестицията в новия терминал ще бъде около 3 млн. лв., уточни Бобоков. Новият терминал, който ще бъде предназначен предимно за експорт на масла и нефтопродукти, ще бъде окончателно завършен до края на следващата година. В момента “Приста ойл“ използва за същата цел т.нар. кей №6, предназначен за генерални, нефтоналивни товари и контейнери. В момента той се експлоатира от ПЧМВ. Над 350 хил. евро е инвестицията в обновената брегова пречиствателна станция на ПЧМВ, обяви във вторник изпълнителният директор на дружеството Антон Манолов. Новата технология, която ще се използва в бъдеще, включва допълнително стъпало за химическо пречистване на битовите и нефтосъдържащите отпадни води на корабите, акостиращи на пристанището. “След реконструкцията капацитетът на станцията е увеличен тройно, което означава, че ПЧМВ вече може да пречиства водите на цялата островна зона на пристанище Варна, каза Манолов. Модернизираната пречиствателна станция заема площ около 300 кв.м, а съоръженията й могат да обработват по 30 куб.м отпадни води на час. Обновлението е съобразено с новите екологични изисквания за следене на количеството на тежките метали във водата. ПЧМВ е единственото дружество в страната, което изпълнява задълженията на България по конвенцията МАРПОЛ и европейската директива за осигуряване на брегови съоръжения за приемане и обработка на нефтосъдържащи отпадъци от корабите. “Основната причина за обновяването на пречиствателната станция е предстоящото въвеждане на т.нар. екологична такса след присъединяването на България към Европейския съюз“, уточни Манолов. Освен инвестициите в бреговото съоръжение ПЧМВ вложи 85 хил. евро в плаваща цистерна за събиране на отпадни води в Бургас. След влизането на България в ЕС всички пристанища ще бъдат задължени да въведат програми за управление на корабните отпадъци. Това изискването е част от Европейската директива за управление на корабните отпадъци. Основно изискване в нея е въвеждането на задължителна екотакса за всички кораби, които посещават български пристанища. Тя се заплаща независимо от това дали плавателният съд сдава сантинни води и твърди отпадъци на българските пристанища. Целта е корабите да бъдат стимулирани да се освобождават от отпадъците си в специално изградените за целта съоръжения. Сумата от екотаксата задължително ще трябва да покрива минималните разходи за обработката на отпадъците, както и транспортните разходи до съоръженията, където те ще бъдат обработвани.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42500

МнениеПуснато на: Вто 09 Сеп 2008, 18:10    Заглавие:  

ОТКРИВАТ МОДЕРЕН ПРИСТАНИЩЕН ТЕРМИНАЛ ЗА ОБРАБОТКА И СЪХРАНЕНИЕ НА БАЗОВИ МАСЛА

Ръководството на „Приста ойл ЕАД” и „ПЧМВ- АД” - Варна изпратиха покани до медиите за предстоящото откриване на единствения по рода си в Черноморския басейн модерен високотехнологичен терминал за обработка и съхранение на базови масла във Варна. Събитието ще се състои на 10 септември (сряда) 2008 г., от 11.00 пред административната сграда на терминала, който се намира в Южната промишлена зона (Острова). Пресконференция по повод откриването на терминала ще бъде дадена от 13.00 ч. в залата на ресторант „Капитан Кук” на Морска гара. Тогава ще бъде сключен стратегически договор за партньорство между „Приста ойл” и Ergon Europe MEA Inc (най-големият производител в света на масла на нефтенова основа).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42500

МнениеПуснато на: Чет 11 Сеп 2008, 08:20    Заглавие:  

"Приста ойл" ще дистрибутира масла на Ergon Europe MEA

Компанията откри във Варна най-големия терминал в Черно море за рафинирани базови масла
от Доротея Спасова, Варна
10 септември, 16:57


"Приста ойл" ЕАД вече е изключителен дистрибутор на най-големия производител в света на масла на нефтена основа, американската компания Ergon Europe MEA Inc. Това съобщи председателят на управителния съвет Пламен Бобоков.

"Приста ойл" ЕАД вече е изключителен дистрибутор на най-големия производител в света на масла на нефтена основа, американската компания Ergon Europe MEA Inc. Това съобщи председателят на управителния съвет Пламен Бобоков. Договорът, който е прецедент в историята на Ergon Europe MEA Inc., предвижда българската компания да дистрибутира трансформаторни масла за териториите на България, Румъния, Сърбия, Черна гора, Косово, Босна и Херцеговина и Турция. Трансформаторните масла се използват предимно за електроизолация от ЕРП дружества, националните електрически компании на съответните страни, както и при производството на трансформатори. В момента в региона са съсредоточени мощности на едни от най-големите гиганти в индустрията за трансформатори като ABB, Siemens и др., уточни Бобоков. Този вид масла се произвеждат от т.нар. нафтов тип нефт, който се добива само в няколко находища в Северно море и край Венецуела.

Контрактът е петгодишен с опция за продължаване за още пет години. Клаузите му предвиждат и възможност за разширяване на териториалния обхват. Става въпрос и за други страни от Източна Европа, както и тези от Централна и Средна Азия, каза Бобоков. Целта ни е до 10 години "Приста ойл" да се превърне в лидер на пазара в Европа, каза той. Ergon Europe MEA Inc. за първи път сключва подобен договор за ексклузивно партньорство, посочи президентът на фирмата Пер Кинстам.

Около 10 млн. евро са вложените от "Приста ойл" в новия терминал за приемане, съхранение и експедиране на рафинирани базови масла, който компанията изгради във Варна, заяви Пламен Бобоков. Съоръжението, което е с капацитет от 24 хил. куб.м и е най-голямото в Черно море, е разположено на 29 дка на територията на "Поддържане чистота на морските води" АД (ПЧМВ). Дружеството е част от структурата на "Приста ойл". Терминалът разполага с едно корабно място и дава възможност да се приемат и обработват танкери с товароизместимост до 10 хил. т. Оборудването на терминала го нарежда сред топ 5 в Европа. Той е съизмерим с подобни в Ротердам и Анверс. Базовите масла се използват като заготовки за моторни и индустриални масла. Терминалът във Варна ще разшири значително логистичните възможности за снабдяване на заводите на "Приста ойл". На него обаче ще могат да разтоварват и други компании. На първо време на него годишно ще бъдат обработвани около 50-60 хил. т масла годишно.

В момента "Приста ойл" е лидер в Югоизточна Европа в производството и продажбите на моторни и индустриални масла. Компанията е и най-големият български инвеститор в чужбина. Дружеството има завод в Истанбул. "Приста ойл" е добре позната още в Сърбия, Унгария и Украйна, където държи около 8 на сто от пазара, както и Македония, където присъствието й е над 20 процента. "Приста ойл" е собственик и на завода за акумулатори "Монбат".
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Sea Dog
[Moderator]


Регистриран на: 10 Дек 2005
Мнения: 3529
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто 16 Сеп 2008, 16:44    Заглавие:  

Първи обработен кораб на новия терминал - 10.09.2008г.

MEDITERRANEAN STAR


Click to see if image is larger

Click to see if image is larger


P.S. Като ми остане време ще пусна снимки как се променяше терминала - от една разорана нива до сегашния му вид.

_________________
Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Жоро


Регистриран на: 03 Май 2009
Мнения: 449
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет 25 Ное 2010, 12:14    Заглавие:  

Sea Dog написа:P.S. Като ми остане време ще пусна снимки как се променяше терминала - от една разорана нива до сегашния му вид.За две години не ти ли остана време.............................?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42500

МнениеПуснато на: Съб 15 Яну 2011, 11:37    Заглавие:  

Тарифите:
http://www.pchmv-bg.com/tariff_port.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42500

МнениеПуснато на: Вто 21 Май 2013, 11:44    Заглавие:  

http://morskivestnik.com/compass/news/2013/052013/052013_52.html

GASTRADER 2 (IMO: 7516917) СЕ ПРЕВЪРНА В „ТЮЛЕНОВО 2”
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42500

МнениеПуснато на: Вто 07 Окт 2014, 07:20    Заглавие:  

ФОТОФАКТ: В ПРИСТАНИЩЕ ПЧМВ ПОСТАВЯТ РЕКОРД ПО НАТОВАРВАНЕТО НА ЕДИНИЧЕН КОРАБ
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Покажи мнения от преди:   Сортирай по:   
Страница 1 от 1 [11 Мнения]  
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
 Главната страница » ОКЕАН - МОРСКИ ФОРУМ » Морски и речен бизнес, морски флот и фирми в България
Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

[ Time: 0.0774s ][ Queries: 13 (0.0044s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker