В момента е: Нед 17 Фев 2019, 16:23 Часовете са според зоната UTC + 2 |
53 МСП - поделение 22210 -Грудово
Модератори: Super Flanker |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 5 от 6 [88 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27529 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() ![]() _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Boyan Todorv
|
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Кашикът
На този ден 03.10.1985г в 10 00 часа преминах през черният партал на поделение 22210-Грудово.На уредбата бяха пуснали песента "Збогом Мария" на Емил Димитров.Старите войници ги бяха махнали от поделението.Направихани задължителен медицински преглед.Облякохани с въшкарниците и за 10 минути ни пуснаха да си предадем цивилнити дрехи на родителити които чакаха на портала. И от тук нататък 850 дена в служба на държавата. P.S. И ако се върнат годините надзат и трябва да избер къде да одбия воената си служба, без колебание бих избрал одново да се върна в черното поделение 22210 в Грудово. Ковачница за истински мъже . |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Феро
При мен беше същото, само че година по-късно. Значи си ми бил старо куче. ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
топчията
![]() Регистриран на: 01 Юни 2010 Мнения: 214 Местожителство: единна България |
Аааааааааа .... зло ли беше ? |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
vangooo
има ли някой от 1 батарея 25.09.1989-21.03.1991,командир беше ст.л-т Жеков |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27529 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() Бях в 3 батарея когато Жеков още беше л-т и взводен на 1 батарея. Уволних се на 30.09. 1989 г. Мисля че няма други в форума служили в дивизиона. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
vangooo
|
||||
|
|||||
![]() |
|||||
vangooo
|
||||
|
|||||
![]() |
|||||
petrovpi
Здравейте, Казвам се Петър Петров, служих в поделението през 1977-1979г. в IV-ти танков батальон. - III-та рота Когато влязохме в казармата поделението беше 70320, после в началото на 1978г. го преименуваха на 22210. Командир на полка беше подп.Динев (след пожара в бойния парк през м.Декември 1977 го пратиха в гр.Мичурин, а командир стана полк.Венелин Стоянов(Капанеца). Зам.ком. на полк - м-р Жеков ЗКПЧ - подп.Божанин Н-к щаб - майор Христов ЗКТЧ - майор М.Капков ЗКОЧ(оперативна част) - кап.Колев (Кольо Кашика) Н-к свръзки - кап.Тотев (Черния) - "Аз може да съм черен, но душата ми е по черна" Ком. на танк. батальон - кап. Тодоров ЗКПЧ - к-н Димитров (Те-Те-То) - много пелтечеше и имаше ръст на ученик от 6-ти клас. К-р I тан. р. - Ст.л-т Прахалчев К-р II тан.р. - Ст.л-т Димитров (Панчо) - много се паникьосваше по време на занятията К-р III тан.р. - Кап.Табаков - стабилен мъж к-р 1-ви взвод - л-т Димитров к-р 2 взвод - л-т Кършев к-р 3 взвод - ст.школник Данчо Мораджиев ( после стана председател на нац.федерация по стрелба с лък), загина при катастрофа до гр.Варна, сега има учредена купа в гр.Силистра на негово име. На първата снимка съм вторият от ляво на дясно. Полигона с.Пънчево м.Февруари 1978г. ![]() Учебната рота на танковия батальон (първи казармен ден) 30.09.1977г. Първи ред седнали - четвъртият от ляво на дясно ![]() Последната промяна е направена от petrovpi на Чет 19 Яну 2017, 23:10; мнението е било променяно общо 1 път |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Кашикът
На този ден преди 30 години преминах през черният портал на под.22210-Грудово Въпрос към Петър Петров Как се качвахте по танка с цинтовите обувки. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
petrovpi
В началото ни бяха объркали и погрешка ни раздадоха цинтови обувки. На първите занятия в бойния парк няма да казвам какво беше, но щяхме да си изпотрошим краката. След това ни раздадоха обувки с гумени подметки и нещата си дойдоха на местото! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Nick_65
Eх, и аз служих в Болярово със командир същия тоз урод Куртев от 1983г до 1985г до 27.12.85г бяхме първия набор когото задържаха 3 месеца,и понеже поделението беше"плътно" като дойдоха новобранците нямаше къде да спим и в рамките на поделението опънахме палатки,след това голяма група от уволняващите се я пратиха да работи в Дебелт,аз със една по малка група ни изпратиха на Козлодуй на 5-ти блок на строежа му.Много работи помня от това нещастно поделение,за съжаление обаче не помня имена дори и на момчета от моята 2-ра рота(кашимерията) Кои бяха "седморката на Блейк" също в момента не мога да се сетя.Както и да е поздравявам всички пораснали момчета които са служили в Болярово,те само знаят колко тежко беше,колко много учебни стрелби батальонни,полкови,дивизионни и армейски учения сме изкарали,а за боищата и извращенията бяха като ежедневие,и въпреки всичко излязохме мъже от портала като се уволнявахме. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
ivko1510
И аз съм служил в под 22210 - от 1987 до 1989 г но в артилерийския дивизион, 3 батарея казвам се Кирил Петров |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
trend07
Когато Циркове завършил Военното училище не е имало висш курс.Първите офицери висшисти дойдоха в Грудово 1970г.С Цирков се засякох във ВА той като слушател,а аз бях на курс там през далечната 1976г. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 5 от 6 [88 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0604s ][ Queries: 13 (0.0036s) ][ Debug on ] |