Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
The time now is Tue 02 Mar 2021, 07:45
All times are UTC + 2
 Forum index » ОБЩА СТАЯ » ОБЩИ ТЕМИ
Русия и нейните "интереси"
Moderators: конструктор
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 5 [71 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, 4, 5 Next
Author Message
T-72
[Admin]


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 10067
Location: Burgas

PostPosted: Wed 30 Jul 2014, 07:18    Post subject:  Русия и нейните "интереси"  

Темата е за Русия и нейните "интереси".
_________________
Кръвта вода не става!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
C-13

Joined: 29 May 2014
Posts: 491

PostPosted: Wed 30 Jul 2014, 14:07    Post subject:  

Не виждам Орион и неговите въпроси. Все пак защо наричам управляващите в Киев "хунта".
През ноември миналата година законния президент Янукович отказа да подпише споразумение с ЕС. Главният площад в Киев беше окупиран от няколко хиляди въоръжени противници на Янукович които тероризираха останалото население и атакуваха силите на реда включително със запалителни бутилки и с огнестрелно оръжие. В Западна Украйна започна насилствено завземане на административни сгради и разгонване на органите на реда от въоръжени групи. В тази обстановка Янукович обяви, че започва АТО за възстановяване на конституционния ред. Последваха обаждания и посещения на Байдън и лидери на ЕС които убедиха Янукович да отмени АТО и да подпише през февруари тази година споразумение с опозицията за формиране на преходно правителство и провеждане на избори с гаранти САЩ и ЕС. Още не беше изсъхнало мастилото под споразумението когато опозицията го стъпка и използвайки нежеланието на Янукович да използва сила превзе всички правителствени сгради и радата с въоръжени отряди. Извършен беше класически насилствен държавен преврат. След преврата беше прекратено всякакво законно действие на легитимните органи на властта, прогонен беше избрания президент и самия парламент(радата) се намираше под контрола на въоръжени групи които тероризираха народните представители. В сградата на парламента се разпореждаше група народни представители от опозиционните партии, които натискаха копчета за гласуване на когото си искат и когато си поискат. Така се взимаха противозаконни решения и конституцията беше напълно стъпкана като дори "избраха" нов президент(Турчинов) без избори в грубо нарушение на действащата конституция. Така, че в Киев през февруари 2014 беше извършен насилствен държавен преврат с покровителството на САЩ и затова режима установен след такъв преврат беше наречен хунта по подобие на аналогични режими в Латинска Америка.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Орион

Joined: 15 Mar 2004
Posts: 905

PostPosted: Thu 31 Jul 2014, 10:07    Post subject:  

Quote:
РУСИЯ – ДЪРЖАВАТА НА СЪВЕТСКАТА НОМЕНКЛАТУРА

Събота, 25 Януари 2014 17:44 Александър Йорданов Политика - СтатииТемата за Русия и за руската политика на Балканите

всекидневно атакува съзнанието на българина.

Зависими и независими издания я поднасят в широк

информационно-коментарен спектър – от жълтите сплетни

за мафии, убийства и всякакви човекоядства,

до интереса към политиката и икономиката.

Слабост на почти целия български печат,

който пише за Русия, е, че продължава по инерция да пише за Съветския съюз.

А Русия вече не е СССР, макар да си остава

ДЪРЖАВА НА СЪВЕТСКАТА НОМЕНКЛАТУРА.В Русия, както и по времето на Съветския съюз, хората са разделени. Едните са бивши членове на КПСС, останалите са НАРОДЪТ. Капеесесовците са равномерно разпределени в бизнеса и политиката, и то така, че почти няма политическа формация или бизнесструктура, която да не се владее от бившите кадри на най-голямата мафиотска политическа структура, съществувала някога в света. За НАРОДА е определена участта 70 години да строи социализма, а сега да се оправя, както може. Народът, това са учители и лекари, хора на науката и културата, инженери и строители, миньори и дърводобивници, селяни и работници. Това са милиони хора без собственост и със средна месечна заплата около 80 долара. Обратно – капеесесовците практически владеят всичко. Изцяло техен е монополът върху банките, нефтодобивната и нефтопреработвателната индустрия, добивът на метали, на злато и скъпоценни камъни, практически всяко държавно предприятие се ръководи от капеесесовец.

Ris2 Партията я няма, но КАДРИТЕ живеят. Живеят доволно и охолно. Обвързани помежду си в партийни, роднински и местнически връзки, те са си разпределили Русия. Руските независими вестници и независими журналисти почти ежедневно съобщават за потресаващи факти на корупция, на износ на национални богатства на безценица, на тотална разпродажба на Русия. На Запад и у нас, т.нар. руски бизнесмен щедро пръска долари, неговите дечица вече казват “пардон”, а бивши участнички в пионерските танцови ансамбли мамят погледа по плажовете на света.

КАПЕЕСЕСОВЦИТЕ СА ВИСШАТА КЛАСА НА РУСИЯ

Възможностите и богатствата им са несметни. Дори и най-мощните български икономически и финансови групировки са като малки палави деца пред икономическите и финансови мастодонти в Русия. Военнопромишленият комплекс, “нефтяниците”, металургичните групировки и още много, много други икономически сфери, оперират с милиарди долари, които изтичат често по банкови сметки в чужбина. Чрез подставени лица капеесесовците купуват земя, къщи, предприятия и друга собственост практически навсякъде по света. Начините и стиловете на действие в това отношение много напомнят поведението на членовете и ръководителите на националсоциалистическата партия в Германия след краха на Третия райх.

В Русия почти всички партии са ЧЕРВЕНИ. Диапазонът е между кафяво-червено и светлорозово. Кафяво-червени са националистическите партии (типичен пример е Либерално-демократическата партия на Жириновски), Партията на комунистите за възстановяване на Съветския съюз и някои други. В червено сияят победителите на последните парламентарни избори – Комунистическата партия на Руската федерация. В програмата на тази партия комунистическото е печеливша фразеология, чрез която Генадий Зюганов се опитва да изтласка от властта групата капеесесовци около Елцин и Черномирдин. Но това е ВОЙНА ВЪТРЕ В СРЕДИТЕ НА НОМЕНКЛАТУРАТА НА БИВШАТА КПСС.

Тази братска война макар и да се оцветява чрез думи като “реформа”, “демокрация”, “социална справедливост” и прочие, е практически война за ГОЛЕМИЯ КОКАЛ – държавата и нейната собственост. Различни равнища на бившата номенклатура водят битката и резултатите от последните избори показват, че в провинцията Зюганов е вече на път да завладее икономическата власт, като “партията на властта”, както в Русия наричат “Наш дом – Русия” на премиера Виктор Черномирдин, остава обсадена само в столицата Москва, Санкт Петербург и още няколко по-големи града.

dolari Липсата на стабилен политически живот в Русия се доказва от факта, че там партиите никнат като гъби след дъжд и си сменят имената, както и когато си поискат. Около Черномирдин, според Зюганов и според лидера на социаллибералите от ЯБЛОКО Григорий Явлинский, са само облажилите се от държавната баница кремълски чиновници. Това е групата на онази част от комунистическата номенклатура, която е готова да развее всяко знаме само и само то да е оцветено в зеления цвят на долара. Икономическите реформи, осъществявани от Черномирдин, стесняват максимално кръга на можещите да получат собственост и това стесняване се отрази и на изборния резултат. Този резултат е показателен за това КОЙ В РУСИЯ ЖИВЕЕ ДОБРЕ. Близо 10 % гласували за “Наш дом – Русия” наистина живеят добре. Те са си господари в дома. Зад тях на опашка за държавната баница чакат още 20 %, гласували за партията на Зюганов. И още 10 % очакващи “месията” Жириновски да ги уреди отново като “господари на света”. Заедно с гласовете, дадени за Аграрната партия, за партията “Жените на Русия” и десетки още по-малки партии това прави близо 2/3 от руските избиратели. Това е глас за уреждане на лични проблеми чрез достигане до държавното управление.

В тази битка засега губят изповядващите либерални и демократични идеи – това са политическите кръгове около Григорий Явлинский – новото силно име в руската политика, и Егор Гайдар. Става дума именно за политически кръгове, за политически движения, а не за оформени партийни структури. Гайдар и Явлинский символизират стремежа на една част от руското общество, включващо главно БЕЗПАРТИЙНИТЕ хора на Русия, към модерна демокрация от западноевропейски тип, към социална справедливост по “социалдемократически” и към изграждане на нова ценностна система и истинско гражданско общество в Русия. Засега това са идеи и възгледи, които срещат разбиране единствено в големите градове – в Москва и Санкт Петербург, където една голяма част от хората е имала възможност да пътува на Запад, да прави сравнение и рано – рано да разбере целия абсурд и мизерия на комунистическия начин на живот.

Boris Yeltsin 31 December 1999 Руснакът трябва да има страх – това е философията, която изповядват политици от националистическия и бюрократичен спектър на политическия живот в Русия. Страх от Кремъл, страх от човека на власт, страх от този, който идва към властта. Официалната пропаганда раздухва мита за опасните чеченци, стреми се да ги представи като “терористи”, но смисълът на пропагандата е да “сплоти народа” пред “лицето на опасността”. Сплотен народ лесно се манипулира и лесно се управлява. “Сплотен народ” не прави гражданско общество. Той очаква Батюшката от Кремъл.

Обикновеният руснак продължава да живее с очакването, че някой друг, там отгоре, ще му помогне. Реалната власт обаче отдавна е в ръцете на бившата средна партийна, а сега местническа администрация и финансово-икономическа номенклатура. За нормалния руски човек е определена участта да търпи. Да страда. Дори и да няма страдание, то трябва да бъде “организирано”. Изборният резултат обаче показа, че все повече руснаци чувстват, че заплахата не е Чечения, нито “лошият Запад”, а противниците на Русия са в самата Русия – в изградения десетилетия комунистически йерархичен ред, който се запазва и при отсъствието на КПСС. Кадрите продължават да решават.

В деня на изборите Москва бе празнично осветена. Магазините пълни със стоки. Всички стоки – от „лошия“ Запад. Руска стока почти няма, ако не броим традиционното “мороженое”. И водката, която е в изобилие и също толкова “менте”, колкото и българската “ракийка”. Обикновеният руснак повече гледа витрината, отколкото купува. Той мисли за хляба, който струва два пъте по-скъпо, отколкото в България. В книжарниците има великолепни книги, които руският учен не може да си купи със своята заплата. Комунистите казват, че за тази бедност и мизерия на руския човек днес е виновна “демокрацията” и Горбачов. Либералите и демократите сочат с пръст безсмислието на бившата комунистическа система. В Кремъл обмислят кадрови промени в правителството и внушават идеята за могъща Русия. Руснакът псува мафията, казва “ония там горе”, но гледа да си върши работата и да препечели, откъдето може. Русия върви в своето време. Номенклатурата живее. Народът – оцелява.вестник “Век 21”, 1996, брой1(282) 18. – 23.I, с. 8-9
Back to top
View user's profile Send private message 
Flankerivo
[Admin]


Joined: 19 Apr 2005
Posts: 11135
Location: София

PostPosted: Thu 31 Jul 2014, 10:12    Post subject:  

Описание на 90-те и елциновата епоха. Нещо ново ни трябва, за периода 2000-2010 г.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
C-13

Joined: 29 May 2014
Posts: 491

PostPosted: Fri 01 Aug 2014, 10:00    Post subject:  

Този анализ 'ВЕК 21" е напълно заблуждаващ, да се изразя по-меко. Това е примитивната пропагандата на западния капитал който е недоволен, че Русия остана независима, за разлика от другите "нови демокрации" и местни капиталисти взеха голяма част от собствеността за себе си.
КПСС отдавна я няма като ръководна сила, както го няма и СССР и това е заслуга главно на същата тази КПСС. Именно тази партия убеди народа и извърши "смяната на системата" в СССР и на практика в страните от Източна Европа. Без нейното решаващо участие това просто нямаше да стане както не стана в Китай, Корея, Куба и Виетнам. Сега се опитват да правят някаква аналогия с нацизма, но нацизма беше разгромен в жестока война с десетки милиони жертви. А в "новите демокрации" системата беше сменен мирно от самите управляващи компартии за което всички антокомунисти трябва да са им благодарни цял живот. Защото можеха да водят война, за което поводи имаше безброй през целия период след 1945 и тогава от "световната демокрация" вероятно нищо нямаше да остане.
СССР по своята същност беше едно огромно АД в което всички имаха равни дялове а управлението се осъществяваше от КПСС. В КПСС можеха да влизат всички граждани и там беше събрано всичко най-качествено във всички области. При 18 милиона члена, заедно със семействата това е над 20 % от народа. Естественно, че новите капиталисти в Русия в голямата си част са били членове на КПСС, но не забелязвам нито един олигарх да е бил дори член на ЦК. Освен това олигарсите са с различно отношение към Запада - една част искат пълно подчинение и колонизиране на Русия и виждат себе си като посредници (компрадори) на западния капитал, а други искат независимост и се зъбят на Запада. И в двете групи има бивши членове на КПСС.
Затова Запада обича бившия генерален секретар на КПСС Горбачов и членовете на Политбюро Шеварднадзе, Елцин, генерала от КГБ Калугин и т.н., и не си спомня, че те бяха "баш комунистите в света", но някакъв дребен офицер от КГБ Путин, или бившия председател на колхоз Лукашенко са "комунисти" и злодеи щото не им играят по свирката.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Ivaylo Ivanov


Joined: 30 May 2014
Posts: 208

PostPosted: Sun 03 Aug 2014, 22:39    Post subject:  

Много интересен повод за размисъл относно санкциите срещу Русия:
http://news.mail.ru/politics/19082302/?frommail=1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
C-13

Joined: 29 May 2014
Posts: 491

PostPosted: Mon 04 Aug 2014, 09:13    Post subject:  

http://www.segodnia.ru/content/144372
Този материал го пуснах за Украйна, но после съобразих, че тука му е мястото.
Раздавить гадов
02.08.2014 - 00:39
Есть популярная риторика (одновременно и московская, и киевская, и американская, далее везде): "Мы не против России. И мы вовсе не против русских. Мы – против Путина. Мы против азиатской, жестокой диктатуры. Против власти ФСБ. Против имперской агрессии. А так-то – мы лучшие друзья русского народа".
Ответить на это нужно следующее.
Милые друзья!

В России целых четырнадцать лет – с весны 1985 года, когда скончался К.У.Черненко, и до весны 1999 года, когда начались известные гуманитарные мероприятия в Югославии, – все было по-вашему. Два президента – Горбачев и Ельцин, которые вас всерьез слушали, верили вам и делали почти все, что вы от них хотели. Империя, которая непрерывно отступала, что-то бесплатно отдавала, свои войска выводила, кому-то независимость предоставляла и только что ноги не мыла свободным народам. Телевидение, полное либеральных идей, и миллионные тиражи журналов и газет с "преступлениями Сталина". Правительство, состоящее из того же самого....

Долго можно перечислять. Бомбардировки Белграда были в этом смысле последней каплей. Так что нечего врать, милые друзья. Было время, когда русские честно сложили оружие. Зато все остальные – его немедленно подняли и прицелились.

У вас было четырнадцать лет без всякого Путина, без ФСБ, без агрессивной империи, с одними только "да-да" и "чего изволите". Но вы отплатили за эту доверчивость, за эту открытость миру так, что теперь к нашей власти есть только одно пожелание.

Раздавить гадов.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Орион

Joined: 15 Mar 2004
Posts: 905

PostPosted: Tue 05 Aug 2014, 11:12    Post subject: Re: Русия и нейните "интереси"!
Subject description: Дискусия относно политиката и имперските интереси на Русия през вековете!
 

T-72 wrote:
Темата е посветена на Руската политика и имперски интереси през вековете!


Модераторе,

Моля премести и другите ми "цивилизационни" постове тук от темата за конфликта в Украйна.

Предварително благодаря!
Back to top
View user's profile Send private message 
VIVAT

Joined: 20 Sep 2008
Posts: 16

PostPosted: Sat 09 Aug 2014, 16:00    Post subject: Re: Русия и нейните "интереси"!
Subject description: Дискусия относно политиката и имперските интереси на Русия през вековете!
 

Орион wrote:
T-72 wrote:
Темата е посветена на Руската политика и имперски интереси през вековете!


Модераторе,

Моля премести и другите ми "цивилизационни" постове тук от темата за конфликта в Украйна.
BAN ZA TROLA.
Предварително благодаря!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
T-72
[Admin]


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 10067
Location: Burgas

PostPosted: Wed 13 Aug 2014, 09:17    Post subject:  

Soru za latiniczata no kato moderator moga samo da triq, mesteneto na mneniq,temi .. e po vuzmojnostite na adminitei
_________________
Кръвта вода не става!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
Боцман


Joined: 03 Mar 2006
Posts: 909
Location: Варна

PostPosted: Thu 11 Sep 2014, 20:37    Post subject:  

Back to top
View user's profile Send private message 
Зайцев

Joined: 30 Sep 2014
Posts: 3

PostPosted: Tue 30 Sep 2014, 11:34    Post subject:  

Добре де, според вас какво ще се случи в крайна сметка - ще се отцепи ли Украйна (и в последствие да отиде към Русия) или всичко ще се размине и няма да има нова студена война?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Flankerivo
[Admin]


Joined: 19 Apr 2005
Posts: 11135
Location: София

PostPosted: Tue 30 Sep 2014, 12:06    Post subject:  

Зайцев wrote:
Добре де, според вас какво ще се случи в крайна сметка - ще се отцепи ли Украйна (и в последствие да отиде към Русия) или всичко ще се размине и няма да има нова студена война?


Студената война не е свършвала и това е очевадно. Беше само позатихнала през 90-те, понеже Русия тогава беше посмешище. В момента, в който Русия започна да се грижи за себе си и интересите си (от 2000 г. насам), отвъдокеанците засилиха риториката и политическият натиск. В тази борба са включени всички методи с изключение на последния - директната конфронтация/войната. Украйна тепърва ще страда на всички фронтове - социални, икономически, финансови, военни, политически. Въпросът е друг - дали бъдещото приемане на Руина в редиците на Евросъюза няма да е началото на края на същия този Евросъюз?
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Flankerivo
[Admin]


Joined: 19 Apr 2005
Posts: 11135
Location: София

PostPosted: Thu 13 Nov 2014, 12:18    Post subject:  

http://news.ibox.bg/news/id_127608766

Откъде ги извадиха тия Калинки?! Shocked
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
T-72
[Admin]


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 10067
Location: Burgas

PostPosted: Mon 13 Apr 2015, 08:55    Post subject:  

Капитан :

Eто откъде тръгва цялата поредица от провал след провал след провал - от училище, разбира се! Very Happy Дори да изключим влиянието на алкохола по време на бременност, след подобни уроци няма как да не се пръкне нация от идиоти Laughing Laughing Laughing Laughing

https://www.youtube.com/watch?v=zylFLjCx7iQ#t=33

https://www.youtube.com/watch?v=cfuk6DkJEKs


Сред уроци като този, израстват възрастни като тези Laughing

https://www.youtube.com/watch?v=pD3IeAXzNZ0

_________________
Кръвта вода не става!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 5 [71 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, 4, 5 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » ОБЩА СТАЯ » ОБЩИ ТЕМИ
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

[ Time: 0.0680s ][ Queries: 13 (0.0057s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker