Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн
Освободени са руски моряци, държани за заложници в Камерун · Кой е Юлиан Вучков? (Видео) · 7 държави, в които висшето образование е безплатно · Иранска медия: Танкерът "Стена Имперо" ще бъде освободен скоро · Отиде си проф. Юлиан Вучков! Той е починал във Военномедицинска академия · В това село хората изведнъж заспиват, а после и умират ·

Select Forum Language:

 
Hot topics:
The time now is Mon 23 Sep 2019, 00:29
All times are UTC + 2
 Forum index » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българска армия - минало и настояще
НОВИНИ ОТ БА - 2
Moderators: Super Flanker
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 104 of 106 [1578 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 102, 103, 104, 105, 106 Next
Author Message
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Thu 05 Mar 2015, 16:47    Post subject:  

Успешно представяне на военнослужещи от 101 алпийски батальон в Австрия

Успешно се представиха смолянските алпийци и в Австрия. За първи път български отбор участва в най-тежкото зимно военно състезание – 12-ото издание на „Еделвайс Рапид 2015”. В него участваха 5 нации - Австрия, България, Германия, Швейцария и Полша с общо 17 отбора. Първо място завоюва първият отбор на Австрия. Второ място зае Швейцария и трето - Германия.

Въпреки кратката двумесечна подготовка българският отбор се справи отлично през първият ден, като измина 18 километра в рамките на 8 часа изкачване в планината по маршрут без път с денивелация 2000 м. Успешно бяха премината препятствията откриване и спасяване на затрупан с лавина, военно ориентиране с 5 контролни точки по маршрут с карта и военно разузнаване, включващо откриване на цели и разстоянието до тях и техните размери.

„Еделвайс Рапид 2015” е изключително трудно състезание – специалисти го определят почти на предела на човешките възможности. Четири състава не успяха да завършат, а общо трима състезатели бяха евакуирани с хеликоптер до болницата Инсбрук.

Състезанието е отличен тест за цялостната подготовка за дейност високо в планината, изпълнение на специални задачи и спасяване на пострадал, оцеляване и бивакуване на палатки на надморска височина 3200 метра.

Подготовката и участието в такива състезания трупа много полезен опит, защото се действа на надморски височини, които липсват в България. Подготвена в подобно състезание група може да изпълни всяка една задача в която и да е точка на страната ни.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Thu 12 Mar 2015, 11:16    Post subject:  

Днес, 12 март, военнослужещи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ в област Смолян за преодоляване на последиците от обилните снеговалежи. 12 военнослужещи от 101-ви алпийски батальон с роторен снегорин и друга техника ще пробиват и разчистват пътя между селата Киселчево и Борика. Друга група с високопроходима техника ще окажат съдействие на НЕК за сглобяване на високоволтов стълб за високо напрежение в с. Средногорие. Алпийският батальон ще осигури и агрегат за електрозахранване на дома за психично болни в с. Петково, община Смолян.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Tue 31 Mar 2015, 16:08    Post subject:  

24 март 2015 г.
Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да осигуряват безопасността на екипите на следствието и прокуратурата в село Иганово


Специализиран екип от военно формирование 44 220 - Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк продължават и днес, 24 март, действията по разузнаване и обезопасяване на района на инцидента в склада за боеприпаси на ВМЗ - Сопот край с. Иганово, Община Карлово. Ръководител на екипа е капитан Антон Делчев.

Военнослужещите изпълняват задачи по оказване на съдействие и осигуряване на безопасността на екипите на следствието и прокуратурата при извършване на процесуално-следствени действия.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Thu 21 May 2015, 15:53    Post subject:  

21 май 2015 г.
Военнослужещите от Сухопътните войски обезопасиха 22 621 дка земеделски земи и 2 639 дка в района на складовата база на ВМЗ-Сопот до с. Иганово


От началото на операцията по ликвидиране на последствията след взривовете в складовата база на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, Специализираната тактическа група от състава на Сухопътните войски извърши повърхностно прочистване на 22 621 дка земеделски земи и район от 2 639 дка в складовата база. До днес военнослужещите откриха и предадоха на представител на РПУ- Карлово общо 2 919 боеприпаса, както и 13 537 остатъци от боеприпаси без взривно вещество и 1 159 кг скрап, които са предадени на ВМЗ-Сопот.

Днес, 21 май, Специализираната тактическа група продължава дейностите по разузнаване и повърхностно прочистване в район, разположен в еднокилометровия периметър от епицентровете на двата взрива. В състава й са включени 35 военнослужещи от военни формирования 28 880 – Белене и 34 750 – Карлово. Ръководител на групата е майор Николай Николаев от военното формирование в Белене.

Само през вчерашния ден военнослужещите разузнаха и прочистиха повърхностно площ от 603 дка в територия, разположена в еднокилометровите радиуси от епицентровете на двата взрива, която е извън складовия район на ВМЗ - Сопот. Оставащата площ до приключване на действията на военнослужещите в този район е 590 дка.

Продължава готовността на военнослужещите да обезопасят отделни участъци извън зоната на операцията при постъпили сигнали от представители на местната власт или на органите на МВР за осигуряване безопасността на населението.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Tue 26 May 2015, 14:17    Post subject:  

25 май 2015 г.
В България се завърнаха близо 110 военнослужещи от мисията в Афганистан

Близо 110 военнослужещи от двадесет и осмия контингент от Въоръжените сили на Република България се завърнаха успешно от участието си в мисията „Решителна подкрепа“ в Афганистан. Самолетът с военнослужещите кацна в 15,43 часа днес, 25 май 2015 г., на летище София. Те бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността командващ на Съвместното командване на силите генерал-майор Златко Златев, който ги поздрави за достойно изпълнените задачи по време на мисията. Национален командир на двадесет и осмия контингент е полковник Георги Маргитин.

Официалните церемонии по посрещането на 28-ия контингент ще се състоят на 28 май в Карлово (механизиран взвод и щабни офицери) и в Смолян (екип от съветници).

Мисията "Решителна подкрепа" е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Fri 29 May 2015, 12:11    Post subject:  

28 май 2015 г.
Началниците на отбраната от Балканските страни приеха декларация за задълбочаване на военното сътрудничество


По време на двудневната годишна конференция на началниците на отбраната от Балканските страни, която се проведе от 26 до 28 май в Будва, Черна гора, беше приета съвместна декларация, в която военните ръководители изразяват своята твърда решимост за задълбочаване на военното сътрудничество и проучване на възможностите за нови инициативи в духа на Интелигентна отбрана, Обединяване и споделяне и Инициативата за обединени сили.

Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и неговите колеги от Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора дискутираха геополитическата ситуация на Балканите и възможностите за провеждането на бъдещи съвместни учения. Те обсъдиха и подготовката на планираното „Balkan Bridges“, което ще се проведе в София през ноември тази година.

Като успешни инициативи на конференцията през последната година бяха отчетени съвместното учение CJSE “EAGLE”, организирано в Анкара през 2014 г. и двата форума, посветени на командването и информационния мениджмънт, които бяха проведени в Сараево и Букурещ.

Почетни гости на годишната конференция бяха заместник-председателят на Военния комитет на НАТО генерал-лейтенант Марк Шислер, командващият на Съюзното командване на Силите на НАТО в Неапол адмирал Марк Фергюсън и началниците на отбраната на Хърватия и Словения. Следващото, десето издание на форума ще се проведе в Турция през 2016 г.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Fri 29 May 2015, 12:18    Post subject:  

29 май 2015 г.
Ден на отворени врати във военните формирования на видовете въоръжени сили


По повод 1 юни – Международния ден на детето, във военните формирования на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили ще се проведе „Ден на отворени врати”.

Малките приятели на Българската армия ще могат да се запознаят с образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, както и с учебно-материалната база във формированията. Военнослужещите ще представят пред тях бойни техники и умения. Във войсковите музеи децата ще научат интересни факти от историята на военните формирования.

Учениците и децата от област Стара Загора ще могат да посетят днес, 29 май, от 10.00 ч. военно формирование 48 430 Стара Загора. Във всички останали формирования на Сухопътните войски в гарнизоните Пловдив, Смолян, Шумен, Белене, Хасково, Асеновград, Благоевград, Ямбол, Плевен, Сливен и Мусачево „Денят на отворени врати“ ще започне в 9.30 ч. на 1 юни.

На 1 юни - Международния ден на детето, своите гости ще очакват военнослужещите от военните формирования 32 040 – Крумово и 52 090 - Долна Митрополия от състава на Военновъздушните сили, както и военните моряци от пунктовете за базиране в Бургас и във Варна от състава на Военноморските сили.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
T-72
[Admin]


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 10067
Location: Burgas

PostPosted: Tue 25 Aug 2015, 15:27    Post subject:  

Брех , чудо, ний и армия сме били имали:
http://www.segabg.com/article.php?id=766522
Части на Българската армия се разположиха на ГКПП с Македония

_________________
Кръвта вода не става!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Fri 09 Oct 2015, 14:38    Post subject:  

[b]9 октомври 2015 г.
На УП „Ново село“ ще бъде транспортирана военна техника за участие в съвместна подготовка на сухопътните войски на България и САЩ

[/b]

От 20 октомври до 15 декември на територията на учебен полигон „Ново село“ ще се проведе съвместна българо-американска подготовка, която ще протече на три етапа – “SABER FORWARD 16-1”, “PEACE SENTINEL 16” и “SABER FORWARD 16-2”.

В подготовката ще участват около 200 души личен състав от Сухопътната войска на Силите на САЩ, 10 танка, 20 бойни машини на пехотата и три 155-мм артилерийски системи. Транспортирането на оборудването и състава на участващите части започва още през следващите дни като се очаква те да пристигнат в България в периода 15-17 октомври. От българска страна ще се включи военно формирование от Сухопътните войски в състав до батальон.

Част от техниката, която участва в българо-американските подготовки на УП „Ново село“, в края на тази година ще остане на територията на съвместното съоръжение, за да бъде сервизирана и да се включи в започващите още в началото на 2016 г. съвместни учения и подготовки.

Целта на всички предварително планирани учения с участието на военнослужещи и техника от българските и съюзнически въоръжени сили е да се поддържа Българската армия в добра бойна готовност. В резултат на провеждането им се постига по-висока съвместимост със съюзниците от НАТО и партньорите. За всички учения е направена предварителна координация и са изпратени уведомления до съседните страни, каквато е международната практика.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Mon 19 Oct 2015, 15:34    Post subject:  

Формирования от Въоръжените сили на Република България ще участват в най-голямото за последните 25 години учение на НАТО „Trident Juncture-2015”
19.10.2015


Декларирани формирования от Въоръжените сили на Република България ще участват в най-голямото за последните 25 години учение на НАТО „Trident Juncture-2015” („Обединен Тризъбец 2015“ ). В учението са включени над 36 000 военнослужещи от повече от 30 нации, както от страни-членки на НАТО, така и страни-партньори. Епизодите ще се проведат основно в Италия, Португалия и Испания и във водите на Атлантическия океан и Средиземно море. Участниците в учението ще усъвършенстват своите оперативни способности. Военновъздушните военноморските и специалните сили, както и силите на сухопътните войски на страните-участнички ще действат едновременно от няколко локации, ръководени от различни щабове, за да тренират в комплексна среда и да усъвършенстват пълния спектър от способности на Алианса.

„Trident Juncture – 2015“ ще покаже повишеното ниво на амбиция на НАТО в съвместния подход на съюза да се справи с настоящите и бъдещите предизвикателства пред сигурността като се демонстрират съответните способности и капацитет на Алианса. В учението ще участват и повече от 12 големи международни организации, агенции за подпомагане и неправителствени организации, между които ЕС и Африканският съюз (AU) , за да се демонстрира ангажираността и приноса към всеобхватния подход за отговор на предизвикателствата. В края на „Trident Juncture – 2105“, Щабът на Командването на Съвместните Сили на НАТО в Брунсум ще бъде официално сертифициран да ръководи Силите на отговор на НАТО.

От Въоръжените сили на Република България в учението ще участват деклариран взвод от Служба „Военна полиция“, в състав от 27 военнослужещи, окомплектовани с 5 бронирани машини тип „Пустинна котка“. Българският взвод е от състава на декларирана военнополицейска рота за участие в Силите за отговор на НАТО, която ще изпълнява задачи в епизодите на „Trident Juncture – 2105“ на територията на Португалия.

От Сухопътните войски в учението на НАТО ще участва Първи многофункционален взвод от състава на военно формирование 42 600-Мусачево. Той ще се включи в периода 19 октомври – 6 ноември в епизодите, които се провеждат на полигон Сан Грегорио – град Сарагоса, Испания. Военнослужещите ще демонстрират способности по радиационно и химическо разузнаване заедно със своите колеги от Италия, Румъния и други страни-членки на НАТО от състава на батальон за ядрена, химическа и биологическа защита под полско командване. Българският взвод е комплектован с 4 машини тип „Мерцедес“ G-280 CDI, преоборудвани с модерни прибори за химическо и радиационно разузнаване по стандартите на НАТО. В учението ще участват и до 10 военнослужещи и техника от състава на военно формирование 28 610 – София, които ще бъдат включени в международно СИМИК - подразделение под испанско командване и до 11 военнослужещи от състава на военно формирование 24 620 – Свобода, под канадско командване.

В „Trident Juncture-2015” ще се включи и фрегата „Дръзки” от състава на ВМС, която участва в операцията на НАТО в Средиземно море „Active Endeavour - 2015”. По време на учението българският военен кораб ще изпълнява задачи, съвместно с корабите от Втората постоянна група на НАТО в Средиземно море (SNMG 2). Епизодите на море от учението “Trident Juncture-2015” ще бъдат отработени в периода 21 октомври - 6 ноември във водите на Средиземно море, пролив Гибралтар и източната част на Атлантическия океан.

Участието на формирования от българските въоръжени сили в учението на НАТО ще допринесе за повишаване на опита и придобиването на нови способности, както и за повишаване на съвместимостта с формированията от държавите-членки на Алианса.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Tue 08 Dec 2015, 12:53    Post subject:  

8 декември 2015 г.
Няма пострадали български военнослужещи при ракетен обстрел на летище Кандахар в Афганистан


Няма пострадали български военнослужещи при ракетен обстрел на летище Кандахар в Афганистан. Летището Кандахар е било подложено на ракетен обстрел в 22.25 часа местно време (19.55 часа българско време) вчера, 7 декември.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Wed 09 Dec 2015, 15:23    Post subject:  

Няма пострадали български военнослужещи при терористичната атака на летище „Кандахар“ в Афганистан

Няма пострадали български военнослужещи при обстрела на летище „Кандахар“ в Афганистан и водената престрелка извън него от 18.00 ч. местно време (15.30 ч. българско време) на 8 декември.

Районът на атаката е различен от дислокацията на българските военнослужещи. Към 24.00 ч. местно време (22.30 ч. българско време) ситуацията е напълно овладяна и базата преминава към нормален режим на дейност.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Tue 22 Dec 2015, 13:01    Post subject:  

22 декември 2015 г.
Министърът на отбраната Николай Ненчев: Вие сте лицето на Българската армия пред света


Вие сте лицето на Българската армия пред света. Радвам се, че сте единни - това каза министърът на отбраната Николай Ненчев днес, 22 декември, на традиционната видеоконферентна връзка с българските военни контингенти зад граница. Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов изказаха удовлетворение от успешно и достойно изпълняваните задачи от българските военнослужещи, участващи в мисии и операции на НАТО и Европейския съюз. Те поздравиха с предстоящите празници националните командири и чрез тях - съставите на военните контингенти като им пожелаха здраве, много сили, самочувствие и кураж за успешно завършване на мисиите зад граница. Министър Николай Ненчев предаде и новогодишни поздрави към българските контингенти зад граница от името на министър-председателя Бойко Борисов.

Видеоконферетната връзка с националните командири на военните контингенти в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали бе организирана по повод предстоящите коледни и новогодишни празници и бе ръководена от командващия на Съвместното командване на силите генерал-майор Любчо Тодоров. Българските военнослужещи изпълняват успешно поставените задачи и дават своя принос за успеха на операциите – заявиха в докладите си националните командири полковник Пламен Петров (Афганистан), полковник Зинови Зиновиев (Босна и Херцеговина), майор Димитър Семерджиев (Косово), майор д-р Георги Кесов (Мали). Те изразиха благодарност към Министерството на отбраната и Съвместното командване на силите за постоянната подкрепа при разрешаване на проблеми от всякакъв характер и пожелаха на колегите си в България здраве и успехи.

***
Общо 133-ма български военнослужещи изпълняват в момента съюзните ангажименти на Република България в мисиите зад граница: мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” - Афганистан, операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „ALTHEA”, операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово, мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали, операцията на Европейския съюз за военни наблюдатели в Грузия, операцията на Европейския съюз в централната част на Средиземно море (EUNAVFOR операция SOPHIA), мисията на ООН в Либерия (UNMIL), Плаващия щаб на постоянната военноморска група на НАТО №2.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Wed 23 Dec 2015, 14:54    Post subject:  

23 декември 2015 г.
Отдаваме почит пред паметта на българските военнослужещи, загинали в Ирак


Военнослужещи от военните формирования в гарнизон Плевен отдадоха почит днес, 23 декември, пред паметта на воините от състава на 5-та Шипченска механизирана бригада, загинали в операцията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак. В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча на офицерски кандидат Иван Инджов, офицерски кандидат Свилен Киров, офицерски кандидат Гърди Гърдев и офицерски кандидат Димитър Димитров.

В ритуала участваха военнослужещи от военните формирования 22 160, 38 220 и 42 800 в гр. Плевен и общинският духов оркестър. На него присъстваха представители на държавната и местната власт, командири на военни формирования от гарнизон Плевен и граждани.

На 27 декември се навършват 12 години от гибелта на майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев, офицерски кандидат Антон Петров, офицерски кандидат Иван Инджов и офицерски кандидат Свилен Киров, загинали при терористичната атака на база „Индия“ в Кербала, Ирак. На тази дата военнослужещи от 61-ва механизирана бригада и 68-а бригада „Специални сили“ ще отдадат почит в знак на признателност към техния подвиг. Пред паметниците на загиналите ще бъдат поднесени венци и цветя от името на министъра на отбраната и на началника на отбраната.

Българските воини, загинали в мироопазващи операции изпълниха достойно дълга си в служба на Отечеството и на своя народ. Няма да забравим тяхната саможертва и подвига им.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Tue 05 Jan 2016, 17:49    Post subject:  

5 януари 2016 г.
Водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия ще бъде отслужен на Богоявление


Традиционният Богоявленски водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия ще бъде отслужен утре, 6 януари, пред паметника на Незнайния воин в София. По време на водосвета ще бъдат осветени знамената-светини на Стилияна Параскевова, на Първи конен полк, 23-ти пехотен Шипченски полк, 15-ти Ломски полк, 13-ти пехотен Рилски полк, 24-ти пехотен Черноморски полк, 30-ти пехотен Шейновски полк и 25-ти пехотен Драгомански полк, както и бойните знамена на Националната гвардейска част, Военната академия „Г. С. Раковски“, военни формирования 22320 – Божурище, 28860 – Горна Малина, 42600 – Мусачево и 44510 – София.

На ритуала в София ще присъстват министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, висши военни, народни представители, представители на местната власт, на военнопатриотичните съюзи, общественици и граждани.
Богоявленският водосвет ще бъде отслужен и във всички гарнизони на Българската армия.
Началото на водосвета в София е от 11.00 ч. на 6 януари пред паметника на Незнайния воин.
* * *
За първи път водосвет на знамената е отслужен по времето на цар Симеон I преди битката при Ахелой през 917 година. До падането на България под османско владичество преди всяка битка, която води българската войска, се извършва водосвет.

След Освобождението тази традиция е възстановена от първия военен министър на Княжество България Пьотр Дмитриевич Паренсов и продължава до 1946 г.

След демократичните промени у нас ритуалът Водосвет на бойните знамена и флагове е възстановен през 1993 г. Оттогава, всяка година на 6-ти януари - Богоявление, във всички гарнизони в страната, най-висшият йерарх на Българската православна църква в епархията, след прочитане на молитвата „За успех на народа”, ръси със светена вода за здраве и успехи представителни части на Българската армия и нейните бойни знамена.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 104 of 106 [1578 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 102, 103, 104, 105, 106 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българска армия - минало и настояще
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

[ Time: 0.0919s ][ Queries: 13 (0.0189s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker