Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
The time now is Tue 18 Feb 2020, 05:01
All times are UTC + 2
 Forum index » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българските поделения и формирования
Инженерните войски на БНА и БА - ВФ Белене
Moderators: Super Flanker
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 2 [25 Posts]   Goto page: Previous 1, 2
Author Message
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Wed 09 Jul 2014, 13:44    Post subject:  

ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ ИЗГРАДИХА ВРЕМЕНЕН МОСТ В РАЙОНА НА МАНАСТИР „РОЖДЕСТВО БОГОРОДИЧНО” ДО ГР. КИЛИФАРЕВО

На основание заповед на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев на 07.07.2014 г. беше изграден временен мост от типа тежък механизиран мост ТМЗМ-3 в района на манастир „Рождество Богородично” до гр. Килифарево, със сили и средства на в.ф. 28880 – Белене от състава на Сухопътните войски. Ръководител на групата за постройка на моста бе командирът на 54 инжб майор Калоян Василев, а състава на групата беше формиран от личния състав и техника на Инженерно мостовата рота за обща поддръжка на 54 инжб със За командир капитан Йордан Стойков /помощник ръководител на групата/. Рекогносцировката на мястото за постройка на моста беше извършена на 01.07.2014 г. и след уточняване на някои предварителни дейности по подготовка на мястото за устройване с представители на местната власт в лицето на кмета на гр. Килифарево - г-н Добромир Събев.

На 07.07.2014 г. в 09:00 часа група от 11 военнослужещи и 5 единици техника, от които 3 броя КрАЗ 255 - ТММ-3 - /тежък механизиран мост/, един ТАПП и един ЛАПП започна изграждането на моста. Въпреки големите трудности по време на изграждането на моста, породени предимно от силно ограниченото място за маневриране и работа с машините от комплекта на ТММ и характера на почвата на брега, около 12:15 часа групата приключи с постройката на временния мост от типа ТММ.

Работата на военнослужещите от Сухопътните войски наблюдаваха бригаден генерал Тодор Дочев - началник на НВУ „Васил Левски” - гр. Велико Търново, полковник Иван Стоянов - командир на в.ф. 28880 - Белене, г-н Добромир Събев кмет на гр. Килифарево, отец Йоан - игумен на Килифаревския манастир и други представители на Великотърновската и Килифаревската общественост. След извършване на допълнителни и крепежни работи по моста, командира на в.ф. 28880 - Белене полковник Иван Стоянов сдаде моста за експлоатация с двустранен приемо-предавателен протокол на кмета на гр. Килифарево.

Най - видимо доволен от устроения временен мост остана игумена на Килифаревския мост отец Йоан, който за довиждане благослови военнослужещите от състава на групата построила съоръжението.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Thu 31 Jul 2014, 09:06    Post subject:  

29.07.2014
Военнослужещи от Сухопътните войски изградиха понтонен мост на река Батовска в курортен комплекс „Албена“

Военнослужещи от Сухопътните войски изградиха 60-тонен понтонен мост на река Батовска в курортен комплекс „Албена“, който ще бъде тестван днес, 29 юли. След пускането му в експлоатация понтонният мост ще се използва за преминаване на машини, извършващи ремонтни дейности по укрепването на левия бряг на река Батовска и основите на хотел „Гергана”.

Модулната група, изградила моста е съставена от военнослужещи с техника от военно формирование 54470 – Белене от състава на 55-ти инженерен полк. Ръководител на групата е заместник-началникът на щаба на формированието капитан Росен Кунов.

Военнослужещите ежедневно ще извършват преглед на изградения временен мост, както и дейности свързани с обслужването и укрепването му до завършването на ремонтните дейности.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42497

PostPosted: Tue 14 Oct 2014, 08:21    Post subject:  

ПОЛКОВНИК РОСЕН АРАБАДЖИЕВ ОФИЦИАЛНО ПОЕ КОМАНДВАНЕТО НА 55-ти ИНЖЕНЕРЕН ПОЛК
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
stamov 79

Joined: 19 Nov 2014
Posts: 1

PostPosted: Mon 01 Dec 2014, 17:00    Post subject:  

Освен бригадата в гр.Белене, която е и учебен център-под. 2880, 55 ИСБР, доколкото знам съществуват и поделения/полкове в гр.Пловдив-44220, а също и в гр.Ст.Загора, където съм служил: под.44200, 78 Пътно-мостови полк в състав: 1-ва рота-сапьорна, 2-ра рота-пътно-мостова, 3 рота-МТО, щабен взвод.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Tue 13 Jan 2015, 11:21    Post subject:  

ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ 55-ти ИНЖЕНЕРЕН ПОЛК ПРОВЕДОХА ЗАНЯТИЯ С УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „ФИЛИП САКЕЛАРИЕВИЧ”- ГР. СВИЩОВ

Вчера, 12 януари, военнослужещи от 55-ти инженерен полк проведоха занятия с ученици от V, VI, VII и VIII клас на ОУ „Филип Сакелариевич” в град Свищов. Те запознаха децата със средствата за химическа защита, с методите и способите за оказване на първа медицинска помощ, с характеристиките и устройството на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”. Част от учениците, под ръководството на старшина Стефан Димов, имаха възможността да упражнят разглобяване и сглобяване на посоченото въоръжение, друга част от децата, под ръководството на старши сержант Юлиян Пенчев, имаха възможността да облекат защитно облекло и да поставят средства за защита на дихателните пътища, трета група ученици, под ръководството на д-р Петко Петков от Медицински пункт на военното формирование, упражни начина за прилагане на изкуствено дишане и сърдечен масаж.

Това е втората среща на военнослужещите с ученици от град Свищов. Мероприятията се провеждат веднъж месечно в Час на класа съгласно график, изготвен съвместно с началника на Военен клуб град Свищов.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Fri 13 Mar 2015, 15:15    Post subject:  

Конференция по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия се проведе във военно формирование 28880 - Белене

Конференция по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия се проведе от 11 до 13 март във военно формирование 28880 под ръководството на За началника на отдел „Инженерно осигуряване” в дирекция „Операции и подготовка” в Щаба на отбраната полковник Антон Шопов. В мероприятието взеха участие представители на отдел „Инженерно осигуряване”, Съвместното командване на силите, представители на командванията на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили, Военна Академия „Г.С.Раковски” и НВУ „Васил Левски”, Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров”, представители на военни формирования 28880 - Белене, 44220- Пловдив, 44200 – Стара Загора и 54890 – Казанлък.

Целите на конференцията бяха насочени към запознаване на участниците със състоянието и предизвикателствата пред военноинженерното осигуряване на въоръжените сили в новите условия на сигурност, анализ на състоянието и проблемните въпроси в подготовката на военните формированията за военноинженерно осигуряване и във военноинженерната подготовка на родовете и специални войски, както и набелязване на основни насоки за нейното подобряване.

В хода на конференцията бяха представени доклади за състоянието и перспективите за развитие на военноинженерното осигуряване на видовете въоръжени сили и инженерните формирования от състава на Българската армия и бяха проведени дискусии по темата.

Командирът на военно формироваие 28880 полковник Росен Арабаджиев запозна присъстващите офицери със структурата, задачите и бойните възможности на формированието, проблемните въпроси и насоките за тяхното решаване.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Wed 18 Mar 2015, 15:57    Post subject:  

18 февруари 2015 г.
Ден за медии на лагерния сбор по водолазна подготовка в Сухопътните войски

Ден за медии на лагерния сбор по водолазна подготовка в Сухопътните войски ще се проведе в четвъртък, 26 март, на река Дунав в района на Белене.

За първи път пред представители на медиите ще бъде демонстрирана организацията на водолазните спускания в различни условия - прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, начини и способи за търсене на потънали предмети и аварирала техника.

В деня за медии ще присъстват заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Wed 01 Apr 2015, 14:56    Post subject:  

26 март 2015 г.
Заместник-министър Орхан Исмаилов: Армията трябва да бъде не само добре подготвена, но и добре оборудвана


За пореден път българските военнослужещи доказаха, че водят задълбочена подготовка, за да поддържат необходимите способности за участие в трите мисии на армията. Това каза заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов днес, 26 март, по време на Ден за медии на лагерния сбор по водолазна подготовка в Сухопътните войски. Той заяви, че демонстрираните действия на водолазите са резултат от напрегнати тренировки и лични волеви качества. Заместник-министърът подчерта, че е важно армията да бъде не само добре подготвена, но и добре оборудвана. Той поясни, че отпуснатите от Министерски съвет 558 000 лв. за доставка на аварийно-спасително оборудване и индивидуални предпазни средства ще бъдат използвани и за трите вида въоръжени сили.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев заяви в отговор на журналистически въпроси, че над 300 военнослужещи са се включили в помощ на население при бедственото положение в Южна България. Той обясни, че те са почиствали пътища, доставяли са храна и водоноски и са оказвали помощ при възстановяването на електричеството в пострадалите населени места. Генерал-майор Боцев поясни, че в Сухопътните войски има 67 модулни формирования за оказване на помощ при бедствия и аварии с общ състав 1900 военнослужещи.

Със заповед на началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов, бяха наградени капитан Антон Делчев и редник Тодор Йорданов от Сухопътните войски, които са участвали в обезопасяване на 2,5 км. от района на инцидента в склада за боеприпаси на ВМЗ - Сопот край с. Иганово.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Sat 12 Sep 2015, 11:29    Post subject:  

11 септември 2015 г.
Министър Николай Ненчев: Ще направим така, че вашето настояще и вашето бъдеще да бъдат гарантирани, защото изпълнявате отговорна мисия

Министърът на отбраната Николай Ненчев присъства днес, 11 септември, на тържественото честване на 137 години от създаването на инженерни войски в Белене. В обръщението си към личния състав на 55-ти инженерен полк той отбеляза, че ръководството на Министерството на отбраната високо цени труда на инженерните специалисти и ще направи всичко възможно тяхната дейност да получи признанието и на обществото. Министърът на отбраната подчерта, че доверието към Българската армия е най-високо сред институциите у нас и това е заслужена оценка за помощта, която военнослужещите оказват на населението при тежките снеговалежи, наводненията и пожарите на територията на страната.

„Ще направим така, че вашето настояще и вашето бъдеще да бъдат гарантирани, защото изпълнявате отговорна мисия“, каза в заключение министър Ненчев.

Министърът на отбраната Николай Ненчев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев наградиха военнослужещи, проявили висок професионализъм в своята работа.

Инженерните войски на Българската армия се създават на 13 септември 1878 г., когато със заповед по Българската земска войска № 11 се обявява окончателното формиране на строева сапьорна рота, а със заповед № 15 от същата дата за неин началник е назначен военният инженер щабскапитан Ефграф Саранчов.

Със заповед на Министъра на отбраната № 102 от 30 август 1974 г. е поставено началото на 55-ти инженерен полк като 55-ти понтонно-мостови полк.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Dimitar Stavrev
[Admin]

Joined: 08 Nov 2007
Posts: 12545
Location: София

PostPosted: Sat 19 Mar 2016, 19:30    Post subject:  

Министърът на отбраната Николай Ненчев: Армията дава много възможности за амбициозните и добре подготвените

Министърът на отбраната Николай Ненчев откри нов езиков кабинет във военно формирование 28880 – Белене днес, 19 март. В него ще се провеждат уроци и мултимедийни презентации, чрез които личният състав на 55-ти инженерен полк ще има възможност за повишаване на езиковата си подготовка. "Армията дава много възможности за тези, които знаят езици и имат добра подготовка. Военнослужещите трябва да бъдат амбицирани, така ще се развиват", каза министър Ненчев при откриването на кабинета, на което присъстваха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, командирът на военното формирование полковник Росен Арабаджиев и неговият заместник подполковник Иван Тишков.

По-рано днес министър Ненчев връчи символичния ключ и документите на бившия Гарнизонен стол в Белене на кмета на общината Милен Дулев. По време на церемонията министърът на отбраната обяви, че е стартирана процедура за обявяване на 25 нови вакантни места във военното формирование в града. "Поех ангажимент преди време и днес съм тук, за да ви кажа, че го изпълних. В рамките на месец юни ще имате още 25 момчета и момичета, с които да се гордеете, защото знаем, че духът на армията дава особено основание за самочувствие", каза той пред присъстващите военнослужещи, представители на местната власт и граждани на Белене.

Министър Ненчев обсъди с представители на общинския съвет актуални въпроси, сред които и участието на Въоръжените сили в съвместните действия за преодоляване на миграционния натиск по държавната граница. Той обяви, че е инициирал посещение на деца на военнослужещи и граждански лица от Министерството на отбраната, загинали при изпълнение на военната си служба или при трудова злополука, в Главната квартира на НАТО и в Европейския парламент в Брюксел, което ще се случи за първи път.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 2 [25 Posts]   Goto page: Previous 1, 2
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българските поделения и формирования
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

[ Time: 0.0658s ][ Queries: 13 (0.0059s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker