Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
The time now is Mon 13 Jul 2020, 04:25
All times are UTC + 2
 Forum index » ОБЩА СТАЯ » ОБЩИ ТЕМИ
Ползите и вредите за България от членството в ЕС
Moderators: конструктор
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 5 of 5 [74 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5
Author Message
конструктор
[Moderator]


Joined: 07 Jul 2014
Posts: 4355
Location: Варна

PostPosted: Wed 28 Jun 2017, 17:37    Post subject:  

И отново като контрапункт на пропагандните клишета на г-н Никой, ето резултатите от тази анкета на "Галъп":

Click to see if image is larger
Click to see if image is larger
Click to see if image is larger

Коментарът, както се казва, е излишен. Но ако все пак някой обвини "Галъп" в пристрастност, да види и това проучване на "Алфа"!

_________________
Ceterum censeo capitalismus esse delendam.
Back to top
View user's profile Send private message 
Nobody

Joined: 01 Jun 2017
Posts: 50

PostPosted: Thu 29 Jun 2017, 00:14    Post subject:  

И кво сега, да връщаме комунизма/социализма ли ? По какъв начин да ти се обясни, че това не е възможно
в 21 век. Несъстоятелността на сбърканата система комунизъм/социализъм е доказана и призната дори от самите номенклатурчици от БКП - докладите ги има, те не са секретни вече. Така че тия смешни графики може да си ги скриеш там дето не огрява слънцето. Даже в Русия тия дето искат да връщат СССР са държани под контрол лично от Путин и не им се дава шанс да се докопват до властови постове, щото случи ли се това Генадий Зюганов да стане президент, ще гледаме нови катаклизми ала 1991г.
Затова и когато нашата продукция беше поставена в реални пазарни условия след 1990г. се видя че за нищо не струва и не издържа и ден на много по-качествените западни стоки. В тоя случай може просто да благодарим на руснаците, че ни изкупуваха боклуците десетилетия наред и получавахме някакви пари от това, но все пак всичко това се правеше за да се поддържа стабилността в Източния блок.
Кремиковци е друг пример за комунистически мастодонт дотиран изкуствено, а дефакто работещ през цялото си съществуване на огромна загуба...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
ayahuasca


Joined: 20 May 2007
Posts: 1183

PostPosted: Thu 29 Jun 2017, 09:24    Post subject:  

Конструкторе,ти искаш ли нещо да се връща? Аз не си спомням някога да си пледирал за връщане на нещо.Доколкото разбирам,критиката ти е към настоящия строй,като за нагледност го сравняваш с предния такъв,широко оплюван от днешната лекомислена младеж Smile Но не вярвам някой тук /поне сред мислещите членове/ да иска някой да връща нещо старо.За себе си мога да кажа,че не искам да се връщам и ден назад,камо ли години.Капитализма обаче ме връща веднъж към началото на миналия век,и втори път в зората на човечеството,когато хуманноста не е съществувала и природните ни инстинкти са оправдавали всяка простъпка,заради нуждата от оцеляване.Аз се смятам за културен човек,такъв който иска да участва в развитието на човешкия род,в среда на емпатия,човеколюбие и хармония,слушайки "Принц Игор" на Бородин или 2-ра симфония на Малер,докато настоящия строй ме принуждава да обмисля варианти да измамя някого за да ям или да убия друг за да отида в МОЛ-а,в среда на озлобена безумна надпревара с по-силните физически от мен,потънал в чалга и псевдокултура.
Конструкторе,обяснявам ти тези неща на теб,защото си умен човек и ще ме разбереш,не бих си хабил думите да ги обяснявам на чалгата около себе си,защото тя е сляпа и глуха.Тя,чалгата около мен,не умее да уважава себе си толкова че да изисква от себе си повече,тя предпочита да се рее по течението и да предъвква ланшните си спомени,страхува се да гледа напред,защото там-напред тя няма какво да предложи,там има свят изпълнен със състрадание към човека до теб,с готовност да помогнеш и с желание да разбереш нещо повече за себе си и да знаеш по-малко за силния на деня.
Конструкторе,огледай се,около теб също има много чалга,остави я да плува по течението,не и обръщай внимание,не я прави важна,само така тя от само себе си ще изчезне,ще се стопи в собсвената си непълноценност,ще я изяде личната и глупост.Докато на нас двамата,тя може само малко да посмърди,носейки се по течението,но лошите миризми се забравят,остават само идеалите Smile
Поздрави!
Back to top
View user's profile Send private message 
Pretor


Joined: 24 Jun 2016
Posts: 2160

PostPosted: Thu 29 Jun 2017, 16:53    Post subject:  

НОВ заем от 200 000 000 ЕВРО!…Румен Гечев към ГЕРБ: Уведомихте ли българите, че ще теглите почти половин милиард за мигрантите?

Заем от 200 млн. евро от Банката за развитие на Съвета на Европа за периода 2014-2020 г. одобри парламентът. Депутатите ратифицираха рамковото споразумение за него, което е свързано с националното съфинансиране по оперативните програми, изпълнявани със средствата от ЕС.
Гратисният период е пет години, парите ще се усвояват на траншове, а средствата ще бъдат предвидени в бюджета за съответната година.
БСП категорично се противопостави на тегленето на нов заем. Румен Гечев обърна внимание, че от едно от приложенията става ясно, че част от сумата ще отиде за мигранти.
Пред бюджетна комисия зам.-финансовият министър Кирил Ананиев отчете 12,700 млрд. лв. фискален резерв към края на месеца, откъде накъде ще теглим заем, поиска обяснение от управляващите социалистът. Гечев припомни, че НС е гласувало вече 16 млрд. лв. заем и сега се иска одобрението на депутатите за още 200 млн. евро. Вкарвате следващите поколения в нови дългове, предупреди Гечев.
„Правителството направи опит да подведе българския парламент. За какво са половин милиард лева, които теглят като заем и се прехвърля плащането им върху бъдещите поколения? Уведомихте ли българския народ, че ще теглите такъв заем, с такава цел?“
Този въпрос отправи народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев към управляващите след ратифицирането на рамково споразумение между Банката за развитие на Съвета на Европа и Република България за заем от почти половин милиард лв.

Той обясни, че БСП е гласувала против този заем, поискан от правителството, по две основни причини. На първо място – проф. Гечев посочи, че става въпрос за финансиране на мигранти, разселвани в България, нещо което правителството крие в своите мотиви. На второ място той посочи, че в мотивите, представени от кабинета „Борисов 3“ няма финансови разчети, няма оценка как ще се отрази този заем на българската финансова система и как ще бъдат направени плащанията. Проф. Румен Гечев подчерта, че не е ясно защо при фискален резерв от 13 млрд. лв., българското правителство тегли нов заем от близо половин милиард лева.

Той подчерта, че главницата няма да се обслужва 5 години, това правителство ще похарчи пратите, а след 5 години следващите правителства и българският народ да плащат.

„Или е вярно, че сме в добро финансово състояние, което прави безсмислено тегленето на този заем, или както ние твърдим, финансовото състояние далеч не е такова, каквото го обясняват управляващите и това е един финансов балон, а правителството не разполага с никакви свободни средства, поради което се налага то да моли съвета на ЕС през неговата банка за заем“, обясни той.
Проф. Гечев бе категоричен, че най-неприемливото е, че управляващите ни вкарват в схема, в която, взимайки този заем, българското правителство няма как да откаже след това разселването на мигранти.

„Съветът на ЕС дава тези пари при ясно разписано условие, че след разходването на средства за образование и наука, на второ място са разходи за финансиране на разселването на мигранти в България. „Нито по финансови причини, нито по политически ние можем да се съгласим да поемем такива финансови и политически ангажименти, които могат да имат трайни и негативни дългосрочни последици“, заключи проф. Румен Гечев.
https://news.bg/politics/kazahte-li-na-naroda-za-zaema-ot-eur200-mln-pita-rumen-gechev-upravlyavashtite.html

П.П. Пускам тук новината, защо смятам че е пряко свързана с политиката на ЕС и забатачването на България от еврофилите.
Back to top
View user's profile Send private message 
конструктор
[Moderator]


Joined: 07 Jul 2014
Posts: 4355
Location: Варна

PostPosted: Thu 29 Jun 2017, 18:24    Post subject:  

Аяуаска, благодаря за хубавите думи! Колкото до това, дали искам връщане, аз и през 1990 г. не исках да се връща капитализмът, но го реставрираха на бърза ръка. Върнаха ни с много години назад. Но, разбира се, не можеш да влезеш в една и съща река два пъти. Както сегашният капитализъм се различава до известна степен от този отпреди 1947 г., но все пак си е капитализъм, така и бъдещият социализъм ще се различава от този отпреди 1990 г, но все пак ще си бъде социализъм, или както там го нарекат бъдещите хора. Народът заслужава по-добра съдба. Но работата е там, че промяната няма да стане от само себе си. Необходима е борба, борба и пак борба. Нищо няма да дойде наготово, както не е идвало наготово и преди. Господстващата класа никога не отстъпва властта си доброволно!

Ако се върнем към темата, ЕС отне на България и последните остатъци от суверенитет. За разлика от доктрината Брежнев, която ни предвиждаше ограничен суверенитет, ЕС не предвижда никакъв. Пътят, по който е поела сегашна България, е гибелен за нас, малкото останали българи. Чалгата, невежеството, неграмотността, простотията, глупостта, ниската култура, тоталната американизация и дебългаризация и демографският срив заличават и последните остатъци от българската национална идентичност. Не стане ли някакво чудо, се боя, че ще доживеем и формалния край на Третата българска държава. Положението е просто отчайващо! За съжаление много хора са заслепени от външния блясък на ЕС и не виждат до каква катастрофа сме доведени. Когато разберат това, вече ще бъде твърде късно!

Необходимо е борбата за национално освобождение и борбата за социално освобождение да се съчетаят. Или първо да поведем борба за национално освобождение, а после и за социално, както е станало по време на Първото българско Възраждане през XIX век. Какво ще кажете? Няма време, трябва да се действа! И нека не си правим илюзии – този път няма да можем да разчитаме на Русия. По ред причини.

Ето пример за хора, които не говорят, а действат:

https://www.bnoshipka.org

За разлика от моите съидейници, които не действат, а само говорят, макар и хубаво:

https://komunistibg.wordpress.com

(В България, както и в много други държави, в момента има няколко компартии, които така и не се обединяват. Познайте кой пречи най-много на това? Познахте! "Лявата" дясна партия БСП!)

_________________
Ceterum censeo capitalismus esse delendam.
Back to top
View user's profile Send private message 
Pretor


Joined: 24 Jun 2016
Posts: 2160

PostPosted: Fri 30 Jun 2017, 06:44    Post subject:  

Виктор Папазов: Не за добро ни канят в еврозоната! Комисарите са ужасно изплашени за властта си!

ЮНИ 29, 2017
Click to see if image is larger
В съвременния глобализиран свят истинският контрол не се осъществява със сила, а с финансова принуда, която се реализира с помощта на декретните пари. За тези, които се чудят що е това „декретни пари“ – това са шарените хартийки в джобовете ви, които ви внушават и вие си въобразявате, че са пари.
Да не мислите, че е случайна изненадващата промяна на европейските комисари да поканят всички страни от ЕС, които не ползват еврото, да се включат в еврозоната? Просто комисарите са ужасно изплашени за властта си и бързат да вкарат всички във финансовия концлагер, наречен евро, от който измъкване няма.
Сигурно ще кажете, че преувеличавам. Дали?

Погледнете съседната нам Гърция. Знам, че мнозина злорадстват на това, което им се случва на гърците. Но да погледнем техния негативен пример. Отпуснаха им стотици милиарди кредити, срещу които те закупиха германски подводници и друго въоръжение. Похарчиха огромни пари за инфраструктура. Сигурно голяма част от парите са попаднали в джобовете на политиците.
Сега е дошло време за плащане и започна големият грабеж. Принуждават ги да си продадат пристанища, летища, банки и какво ли още не. Ще кажете, че парите трябва да се връщат. Така е, но нали видяхме как банките създават пари от нищото. Ето така големите държави грабят малките с помощта на финансовата система.
Дават ви фиктивни пари на кредит, които после, ако не върнете, ви взимат всичко ценно. Това е технологията на узаконения банков грабеж. Не си мислете, че ни канят за добро в еврозоната.
http://onovini.com/2017/06/виктор-папазов-не-за-добро-ни-канят-в-е/
Back to top
View user's profile Send private message 
Pretor


Joined: 24 Jun 2016
Posts: 2160

PostPosted: Sat 08 Jul 2017, 12:58    Post subject:  

От последните минути: Пореден провал на ГЕРБ! Отнемат ни председателството на ЕС!

Да се отнеме на България възможността да бъде Председател на Съвета на ЕС от 1 януари 2018 г. Това са предложили още преди месец евродепутати от Франция и Холандия. През последните дни към тях са се присъединили техни колеги от други страни заради корупционните скандали, които разтресоха държавата покрай НДК и други обществени поръчки. Това съобщиха пред Фрог нюз дипломатически източници.
От Брюксел били убедени, че България няма да може да се справи навреме с подготовката за Председателството. Вече имало идея то да бъде поето от Австрия. За сега страната ни не била изключена изцяло от списъка на домакините. Обсъждал се вариант да ни се даде повече време, за да изпълним всички изисквания. И само ако това се случи, можело да поемем щафетата веднага след Австрия. Лошата новина стигнала вече и до ушите на управляващите.

http://informiran.net/от-последните-минути-пореден-провал-н/
Back to top
View user's profile Send private message 
Pretor


Joined: 24 Jun 2016
Posts: 2160

PostPosted: Sun 09 Jul 2017, 14:13    Post subject:  

Злато за над 1 трилион и 500 млрд. евро е изнесено от Челопеч за 2010 г. Ревизия на концесията, но без промяна!

Европейският съюз и Съединените американски щати, Канада и Австралия са на издръжката на България от 25 години, това показва секретен доклад на финансовото ни министерство, според който през 2010 година само от златното находище в Челопеч е изнесено злато на стойност над 1 трилион и 150 милиарда евро.

За периода, в който златната мина в Челопеч е дадена на концесия на американско, Канадски австралийски и германски компании, от страната ни е изнесено злато на стойност над 30 трилиона 800 билиона и 500 милиарда евро.

В края на август т.г. бяха прегледани финансово-икономическите параметри по концесионния договор с „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ за добив на подземни богатства от находището на мед, злато и сребро край Челопеч. До това се стигна, след като Сметната палата направи няколко констатации, че не е добре защитен държавния интерес при отдаването за частно ползване на мината и в хазната за три години са влезли едва 34 млн. лв. концесионни такси при печалба на „Дънди“ от 1.5 млрд. долара. Още тогава бе прогнозирано, че каквито и да са резултатите, промяна в договора няма да има.

Само със сумата от 2010 г. от толкова много злато българите можем да живеем като императори на вселената 200 поколения на напред, но армията и икономиката ни беше унищожена умишлено като ни вкараха в НАТО и Европейския съюз именно затова за да могат съвсем законно да крадат природните ни ресурси. Ресурси, които, ако се вкарваха в бюджета на България нямаше нито един българин да е гладен жаден или да е на студено или още по-страшно без дом. Ако тази колосална сума влизаше в хазната на държавата ни хиляди години България щеше да определя каква да е геополитиката и икономиката в света. Милиони българи щяха да могат да обикалят навсякъде по света като туристи, а не като черноработници отишли на гурбет във вредни токсични производства, за да могат да си платят кредитите към банки обирджии, същите тези поколения българи щяха да могат да ходят през седмица на най-скъпите и луксозни курорти в света.. Ако тази колосална сума влизаше в бюджета на България, страната ни щеше да има най – модерната и силна армия в света, най–модерните екологично чисти технологии и нямаше като дойдат сметките за ток и парно да се чудят от де да съберат сумата, която са им начислили рекетьорите от топлофикация и електро снабдяване. Ако тази колосална сума влизаше в бюджета на България Българското здравеопазване щеш да е най-развито, и щеше да е напълно безплатно, образованието щеше да е на най-високо ниво и всеки българин щеше да има възможност да има поне 5 висши образования и да има познания и умения такива каквито имат например учените от НАСА.

Реалността обаче е съвсем друга и единствено от нас зависи да я променим в полза на българите и България, Време е да прекратим концесиите и това, което Бог ни го е дал по право да си го вземе и дивидентите от златото ни да са за нас, а не да хрантутим с търтеите от Европейския съюз и останалите англоезични държави в света.
http://www.pan.bg/view_article-61-394546-Zlato-za-nad-1-trilion-i-500-mlrd-evro-e-izneseno-ot-Chelopech-za-2010-g-Re.html

***

ГЕРБ: 180 ЛЕВА ПЕНСИЯ ВИ Е ДОСТАТЪЧНА! ОЦЕЛЯВАХТЕ И СЪС 160!

Бисер Петков: Пенсионерите оцеляваха и със 163 лв. пенсия

180 лв. минимална пенсия е достатъчна за най-необходимото. Пенсионерите оцеляваха и със 163 лв. Това заяви социалният министър Бисер Петков.
"Нямаме основание за някаква еуфория, но е добре, че сравнително бързо беше реализирано това обещание. Мисля, че с всичките недостатъци на това решение, то е полезно, защото дава малко повече средства за достоен живот на една голяма група български пенсионери", допълни министърът.

„Социалната политика трябва да бъде устойчива на база на съответните законодателни инициативи“, каза министърът и посочи, че е важно социалната политика да бъде така финансирана, че хората да могат да реализират своите социални права.

„Имаше забавяне в дейността на съставите на ТЕЛК поради това, че част от разпоредбите на наредбите за медицинската експертиза бяха отменени от ВАС и до приемането на наредбата мина известен период от време, в който имаше напрежение в работата на ТЕЛК-овете. Вероятно и това е допринесло за това забавяне“, заяви още Бисер Петков
http://www.pan.bg/view_article-49-394562-GERB-180-LEVA-PENSIYA-VI-E-DOSTATYChNA-OCELYAVAHTE-I-SYS-160.html

Смятам, че двете новини са взаимосвързни!
Back to top
View user's profile Send private message 
Flankerivo
[Admin]


Joined: 19 Apr 2005
Posts: 10784
Location: София

PostPosted: Sun 09 Jul 2017, 15:47    Post subject:  

"Злато за над 1 трилион и 500 млрд. евро е изнесено от Челопеч..."

Стойността е пълна глупост. 1500 милиарда пари е нереално. 1 млрд. и 500 млн. пак не става. А по-става 150 милиона долари и марки за период от една година. Имам само подозрение кой изкупува златото. Чужденците го продават на международния пазар, а там Русия и Китай почти цялото го изкупуват. А ние щом сме некадърни българска фирма да не може да менажира елементарния добив, сме за убиване заради корумпираност и инертност.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Shushana

Joined: 17 Aug 2018
Posts: 1

PostPosted: Fri 17 Aug 2018, 21:26    Post subject:  

Абсолютно за Членството ни в семейството на Европа

-------------------------------------------

Сузана Спасова
26год.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Flankerivo
[Admin]


Joined: 19 Apr 2005
Posts: 10784
Location: София

PostPosted: Fri 17 Aug 2018, 22:17    Post subject:  

И роклите започнаха да дават акъл. Laughing О свещена простота!
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Восток


Joined: 19 Oct 2016
Posts: 3033
Location: София

PostPosted: Sat 18 Aug 2018, 22:26    Post subject:  

Flankerivo wrote:
И роклите започнаха да дават акъл. Laughing О свещена простота!

Е, виж каква тънка реклама си направи. Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Flankerivo
[Admin]


Joined: 19 Apr 2005
Posts: 10784
Location: София

PostPosted: Sun 19 Aug 2018, 02:15    Post subject:  

Нали?! Спамаджии. GDPR споразумение няма, дреи ша продава.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Fuzzy_Logic

Joined: 08 Jul 2006
Posts: 2123

PostPosted: Sun 07 Oct 2018, 19:16    Post subject:  

Click to see if image is larger
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 5 of 5 [74 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » ОБЩА СТАЯ » ОБЩИ ТЕМИ
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

[ Time: 0.0929s ][ Queries: 14 (0.0133s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker