В момента е: Пон 18 Фев 2019, 09:08 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Авиобаза Равнец (5 ИАБ)
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 26 от 26 [381 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 24, 25, 26 |
Автор | Съобщение | ||
---|---|---|---|
slavi_i1977
Сви ми се сърцето! Прекрасни детски спомени……това е безхаберие и мизерия! |
||
|
|||
![]() |
|||
Non Aliud
![]() Регистриран на: 28 Юни 2007 Мнения: 144 Местожителство: Sofia |
Равнец е един от символите на станалото и ставащото в най-новата ни история. Първо модернизация, бърз растеж, високо национално самочувствие, че България има някакво място сред най-доброто в света (наука, изкуство, промишленост, спорт), а после въвеждане в режим затихващи функции, разграбване и накрая упадък с триумф на чалгата и примитивизма. Там, където летеше МиГ 29, сега каруци разнасят последните железа от буксите и сградите. Като потърсиш видео за Равнец в нета попадаш на повече цигански сватби, отколкото на авиация и полети |
||
|
|||
![]() |
|||
Non Aliud
Среща на равнечани във Военна академия - 2007. ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Non Aliud
През 2007 влязох в двора на Училището и се стъписах. По мое време в двора на училището имаше една къщичка, в която двама учители - семейство - бяха направили прекрасна ботаническа градина и малък зоокът. Там ни водеха да гледаме растения и животни и ни обясняваха нещата, които виждахме в картинките на учебниците. Но през 2007 г. къщичката вече я намаше. Градината, растенията и животните - също. Попитах хората от селото какво е станало и те ми казаха - след пенсионирането на учителите установили, че къщичката е "незаконна" и я разрушили. Държавата (чия!?) унищожила нещо, което хората/учителите с доброволен труд създали за общо благо. Делото на един живот на едно учителско семейство с лека ръка било унищожено. На мястото на някогашния оазис на природознанието бяха сложили плочник. ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
МИГ
Аз бях в Равнец 1986 - 1988 |
||
|
|||
![]() |
|||
Non Aliud
На 21 юни 2017 в София имаше честване на 100 г. от рождението на летеца Неделчо Бончев. Събитието беше организирано от о.з. полк. Ангел Георгиев, председател на БАА, летял в Равнец. Присъства и о.р. полк. Илия Милушев, летял в Равнец 1886-2000 г., сега съветник на Президента. |
||
|
|||
![]() |
|||
Страница 26 от 26 [381 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 24, 25, 26 |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0570s ][ Queries: 13 (0.0068s) ][ Debug on ] |