Разбира се, че е, та затова стои под определен ъгъл и тази схена си има недостатъци, но е оптимална за изтребител за завоюване на превъзходство във възхдуха.
Структурите зад антената могат да бъдат екранирани. Разбира се, чист стелт няма. Затова отдавна този модерен за 80-те години термин се е превърнал в мръсна дума.
Структурите зад антената могат да бъдат екранирани. Разбира се, чист стелт няма. Затова отдавна този модерен за 80-те години термин се е превърнал в мръсна дума.
И аз така мисля. Неслучайно Ф-117 беше без радар. Според мен, радара е*ава цялата концепция, обезсмисля я до голяма степен.
Сега ще се намесят радетелите на LPI и ще стане манджа с грозде...
Принципно оптико-локационната система е нещото, с което при равни други условия един изтребител би могъл да отложи във времето засичането на собствената персона от страна на противника. Но поради обективното късогледство на една такава наворочена система спрямо един наворочен радар, би било глупаво и престъпление да се направи боен изтребител с интегриран само ОЛС и без антенни решетки на радар/и. Иначе да, на теория Су-35 само с включен ОЛС-35 тича подир F-22 и го бори, но теорията си е теория и не е толкова просто...
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum