В момента е: Нед 17 Фев 2019, 01:51 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Чалъми
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 3 от 49 [724 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, ..., 47, 48, 49 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Super Tomcat
![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 295 Местожителство: София |
Знам,4е зву4и тъпо,но как мога да сгъстя боя? _________________ Flying isn't dangerous.Crashing is! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Гост
Гост |
След като си фаршировал даден шев до смърт с кит и той все още се цепи, опитай с каноколит и бакпулвер. Наливаш там малко каноколит и после го посоляваш с бакпулвера. След половин-един час имаш пълнеща спойка, която се шкури по-лесно от дюс каноколит и не е толкова лъжливо прозрачна. Друг пиниз за шевове е да ги оградиш доста близо до ръбовете с маскировъчно тиксо (онова хартиеното, белезникаво-жълтеникавото) или пък с бележчици от ония, самозалепящите се. Слагаш кита и го оставаш да се повтвърди леко -- пет минути примерно. После махаш тиксото (бележчиците) и изглаждаш кита с малко памук и ацетон върху клечка за зъби или кибритена такава. Става супер гладък и лесен за работа -- направо е готов за фина шкурка или дори боя. Внимавай с ацетона по околната пластмаса! След китосването, за поправяне и повторно нанасяне на разшивки ползвам "Дайно-лента" ("Дино-лента"). Тя се продава в Офис 1 и из книжарниците, ама обикновено упорито трюбва да я дириш. Значи, става дума за 5мм широка, 1/2мм дебела пластмасова лентичка с тънка пластмасова ципа, която се отлепя, след което лентата може да се лепне някъде -- на телефони, компютри, врати и другаде. Често й казват "лента за етикети". Обикновеното й предназначение е да се пъха в едно "принтерче", което с натискане отпечатва релефни букви и цифри в нея. В нашия случай лентата е идеална за направляване на иглата при поправки на разшивката, върху кит и всякакви такива местенца -- пасва на заоблени и изобщо трудни места, а с малко внимание може да приеме сложни форми посредством изрязване с ножичка. Привети от Скипоида |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
eagle1
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 1696 Местожителство: Габрово |
Защо пък ти е да я сгъстявваш?! ![]()
Ако ползваш кит на Humbrol това може да стане и със чист спирт. Доста по безопасен е за пластмасата ![]() _________________ ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Гост
Гост |
Благодаря за идеите относно главите на нитове - след доста проби се получи при следната комбинация: зъбно колелце и капка каноконлит (гелообразен) във вдлъбнатините. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
vader
Гост |
Daite ideq kak da narpavq po realisti4ni sledi ot udar po krilata ili tqloto na samoleta ?!:} |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Barona
![]() Регистриран на: 11 Яну 2004 Мнения: 177 |
пробвай върху някой стар модел капка ацетон или коресилин върху крилото върху нея сложи тънък найлон;стреч фолио; и натисни, ма не знам дали не оставя отпечатаци-и това не съм пробвал само идея следи от куршуми можеш да да имитираш със топлийка но трябва да се внимава да не е много гореща и щом я забодеш я оставяш да застине-смисъл пластмасата да отане хлътнала ,иначе ефекта се губи толкоз |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Barona
абе туй със ацетона не знам дали ще се получи-ама пробвай и друго изтъни със финна шкурка тялото от вътре като от време на време го насочвай срещу светлината щом започне да прозира го натискаш и готово |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
vader
Гост |
a kak da ocvetq "porazenite" oblasti...v smisal ako see udaril v zemqta ? |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Barona
ми де да знам-сигурно трябва да имитираш разбита кабина -напукваш я и готово |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
eagle1
Сякък ще трябва да се вижда метал и карантия... И тогава изтъняването е задължително но не чак до прозиране, а мащабно според мащаба и мястото на "контузията" _________________ ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
ketal 1
Нвзнам дали ще ви помогне ,без зна4ение кораб или самолет понякога има не савместимост между големите 4асти на корпуса,колкото ит хване добре лепилото си остават процепи,които на по светло ли4ат ужасно,мен тва много ма нерви Аз слагам лента цветно тиксо или изолирбан с цвета на саответния корпус много е ефикасно ![]() _________________ Баба Данче-Никога не е късно за още една двоика!!! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
eagle1
Ефекта на прозиране се ликвидира напълно, ако като основа на боята се нанесе металик (от сорта на ревелските 91,99 - те така и така не стават за друго)Така хем се виждат евентуални дефекти по повърхноста на модела, хем се решава и проблема с прозирането (където и ако го има) ![]() ![]() _________________ ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
eagle1
Онези моделисти и кандидат моделисти (особено те), които не се стряскат от руския, тук могат да намерят интересно (надявам се) четиво ![]() _________________ ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Super Tomcat
![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 295 Местожителство: София |
Който хваща Discovery (Science) да гледа около 12:30 modelmania.Дават за летящи модели,работещи влакове,автомобили,кораби и т.н. _________________ Flying isn't dangerous.Crashing is! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Гост
Гост |
кетал за процепите които остават използвай лепило кале,освен че лепи хубаво и здраво аз си го ползвам и като кит ;ревелския не ме фпечатли особенно ![]() барона ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Страница 3 от 49 [724 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, ..., 47, 48, 49 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0772s ][ Queries: 12 (0.0064s) ][ Debug on ] |