В момента е: Нед 15 Дек 2019, 06:37 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Камуфлажни схеми, цветови стандарти и др. от сорта
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 23 [344 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, ..., 21, 22, 23 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
eagle1
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 1696 Местожителство: Габрово |
Дойде ми идеята покрай едни снимки на German в Ретросалона. Та като за начало ми е интересно при българските самолети от ВСВ цветовете на камуфлажа по номенклатурата на RLM ли са били? И друго нещо. На много места се твърди, че българските месери до един са били със двутонови зелени схеми с разположение на петната като на немските машини. В същото време се спрягат Г-та подарени ни от германците, които би трябвало да са били със стандартен немски камуфлаж. Даже съм виждал в някое от българските списания снимки, на които ясно личи че кръстовете по крилото са замазани. От друга страна снимките на българските машини винаги изглеждат с доста тъмен камуфлаж, което пък е в полза на твърдението за Тъмно зелен камуфлаж (ако са по RLM, то цветовете са черно зелен и тъмнозелен или RLM70/71) ![]() _________________ ![]() Последната промяна е направена от eagle1 на Пон 06 Сеп 2004, 20:54; мнението е било променяно общо 1 път |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 2680 Местожителство: Шуменщайн |
Такъв спор отдавна се води в авиофенските среди. Разговарял съм с д-р П. Манджуков на тази тема доста пъти. И с Й. Андреев "Финта", и със "Сър" Бошняков, и с В. Чаков и с много други - все корифеи и светила в тази област. Значи темата за мен, поне за момента си остава покрита с неяснота и мъгла. На първата моделистка изложба организирана от списание Аеросвят, ако си спомняте, имаше един "шмит" G-6 1:48 в бълг.камуфлаж (по-точно уж на Петър Манолев) на едно момче май от Сливен или Бургас, не помня точно. Та той беше изпълнен с оригиналните немски сивовиолетови цветове. По думите на Манджуков, когато самият Манолев разглеждал модела, той възкликнал:"Я! Това е моята машина, ама защо е в такъв цвят? Моята беше зелена!" Поради тази причина, иначе отличният модел взе само първа награда на публиката и не можа да вземе други (доколкото си спомням) защото беше дисквалифициран от журито, като недостоверен. На този етап мога да кажа само, че съм виждал снимки на наши "шмити" и с камуфлаж различен от немските, и с такъв, който може да се припознае за германски. _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
eagle1
A зелените цветове дали са били тези по RLM които съм писал? Предполагам, че боята си е била направо немска? Аз също стигнах до извода че трябва да са били зелени и моя за това си е зелен... _________________ ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
Според мен, ако са пребоядисвани тук, едва ли са били по RLM. Чаков ми разправяше, че имало май някакви стандарти и за нашите бои от това време, ама като почне сега новият му семестър и се появи в Шумен ще го питам. ![]() _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
Междувпрочем, ето няколко рисувани от него на ръка, български камуфлажа (дължа да подчертая, че всички те са правени по снимки, досконално и скрупульозно изследвани от него едва ли не милиметър по милиметър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
eagle1
Освен Е варианта другите все сиви... ![]() _________________ ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Barona
![]() Регистриран на: 11 Яну 2004 Мнения: 177 |
Поне на чаков може да се вярва, то вече съм виждал кви ли не камуфлажи ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
eagle1
Toва са нашенски машини според нета: ![]() Какъв цвят рябва да е бордния номер? ![]() Това требе да е на Списаревски... ![]() Този на Бончев ли беше? ![]() ![]() ![]() ![]() _________________ ![]() Последната промяна е направена от eagle1 на Сря 25 Фев 2004, 17:02; мнението е било променяно общо 2 пъти |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
eagle1
И два профила на D.520, при това на една и съща машина но цветът е неизвестен. Всъщност и тук имам питанка за цвета на окантовката на бордния номер ![]() ![]() ![]() А какво е било разполжението на петната от горната страна на крилото при този самолет? _________________ ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Barona
и аз искам да питам нещо -понеже всички ми отговарят що е безмислено камуфлажа да е във 3 проекции на няколко снимки на ме-109G забелязах,че жълтия кант на някой е до елерона ,а на други не ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
eagle1
![]() ![]() _________________ ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Barona
Дългия кант можеш да видиш във ретро салона густав част 2 , 14 страница горната снимка. То и долната подлежи на дискусии. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
eagle1
Друга май не съм срещал никъде ![]() _________________ ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
eagle1
Още нещо съвремено за "цвят". При това родно. Очевидците да споделят до колко е коректно като камуфлаж МиГ-23БН Чешнегирово '90 година: ![]() Пак там и пак той, но с "новия" знак. И нов камуфлаж... ![]() _________________ ![]() Последната промяна е направена от eagle1 на Сря 03 Мар 2004, 20:19; мнението е било променяно общо 1 път |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Barona
а и обърни внимание на долната снимка,същата страница ме-109G средния месершмит е със жълти капаци и преди кабината има ивица-тъмен цвят |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Страница 1 от 23 [344 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, ..., 21, 22, 23 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0716s ][ Queries: 12 (0.0051s) ][ Debug on ] |