В момента е: Нед 17 Фев 2019, 16:15 Часовете са според зоната UTC + 2 |
КОНВЕРСИЯ на радиоуправляема количка в САМОЛЕТ.
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 4 от 5 [66 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
p_bakardjiev
Значи най-накрая се регистрирах във форума ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Гост
Гост |
опитай да изместиш ъгъла на поставяне на едното двигателче ( спрямо осевата линия на самолета) съвсем малко, за да компенсира въртящия момент. ще трябва да опиташ няколко пъти , но трябва да се получи прав полет |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dedal4o
натисни тук! ![]() Пробвано е, лети много стабилно, сравнително бавно, понася "груби " команди поради малките площи на кормилата и е готово за полети почти след изваждането от кутията. Има си зареждачка и единствено трябва да си вземеш батерии за предавателя. Филмче можеш да видиш тук от поляната в Лесново: С17Е, като натиснеш десен бутон върху "С17Е" И МУ ДАДЕШ СЕЙВ АЗ...някъде из компа ти. После го отваряш с BS player или Уиндоус Медия Плейър. Има го и в Конрад, ако те притеснява плащането по Е-бай с кредитна карта. В Овча Купел при Станимир мисля, че има Пайпър, който е също добра машинка и оборотите на мотора се управляват пропорционално. Не съм карал такъв, но и той също става за начинаещи. ![]() Линка към страничката е тук _________________ Я ЯК! Изстребитель. Мотор мой звенит... Небо моя обитель... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
chwor
Гост |
Двумоторен Су-27 за 65 лв. цена на дребно има в магазина(склада) на "ДИЛОР", намиращ се на втория етаж в сградата зад София-прес на окръжна болница. Дистанционното му е двуканално и е бая голямо така че може и да се очаква добър обхват. П.С. Не зми еясно защо липсва постът ми от снощи??? |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Габи
Гост |
Значи при станимир най евтиното самолетче е 165лв. - с два двигателя и управление чрез промяна на оборотите на някои от двигателите. С 3 команди ( като тези които си дал ) модел Парк пилот - 410лв което ми е доста. Някои знае ли някъде в софия дали има самолетчета с 3 команди на нормални цени ( към 200лв. ). Аз съм се поогледал от няколко дни и това което за сега разбирам е, че само тоя Станимир внася такива неща и ги продава на двойна цена. Казваите от къде да си купя самолетче и ще си литкаме заедно.... Някой карал ли е двата вида управление да каже разликите а не само - разликата е от земята до небето.... Със здраве Габи |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
d
Гост |
Ако този с двата мотора го подеме термиката ще си с 165 лева назад....не можеш да го върнеш на земята. А полета с кормила позволява да се правят фигури и да кацаш там, от където си излетял... Наистина разликата е от земята до небето... ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Габи
Гост |
Добре а от къде в София може да се купи управляем самолет за под 400 лв. Със здраве Габи !!! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dedal4o
Ето това е РАЗЛИКАТА А за нещо под 400 лева...имаш няколко избора. Конрад! и чакаш месец или повече. Купуваш си апаратура.../пак чакаш/ и си правиш сам... Купуваш си от тези миниатюрните с 2 мотора и си хвъркаш докато решиш да почакаш... ![]() Още не съм стигнал до идеята да продавам нещо направено, макар в хола да имам 11 .. ![]() Приятелчето от GWS обеща, че ще се огледа за ефтини апаратурки. Аз така или иначе си взимам микро серви, спиидконтролери и моторгрупи на съвсем поносими цени от там. Надявам се скоро да можете и вие... А Станимир все още е ориентиран към по-високия състезателен клас модели. И ако моя С17 от Конрад ми струваше 260 и няколко лева със 100% предплащане и месец и половина чакане, ако го бях платил чак след доставката щеше да ми струва 300. А сега си представи ако си доставил нещо такова за да го имаш в наличност и го държиш "в склада" за половин или една година докато някой го купи... Ей затова цените са такива... Да не говорим за митата и транспорта. Конрад сигурно внасят по някви общи ставки и правят сухопътни групажи за да излезе транспорта с малка тежест в цената... Пример: поръчах си хеликоптер струващ 119 USD- след всички платени такси, мита, транспорт и разправии кацна в ръцете ми за малко под 400 лева. Усещаш ли разликата? ![]() Та и Станимир ще свали цените ако има оборот, а оборот ще има ако станем по-платежоспособни, и ако има още вноситери да се получи конкуренцията...докато станем като чехите например... Шапката ми падна в два от техните магазини! Безколекторен мотор 12А -30 евра, спиидконтролер за същия-35 евра... ![]() _________________ Я ЯК! Изстребитель. Мотор мой звенит... Небо моя обитель... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Гост
Гост |
Много ти благодаря за разяснението. Филмчето е много яко, но някои може ли да ми прати филмче на самолетче с 2 мотора без управление за да сравня.... Това за 260 от Конрад готино ли е ? Колко команди има ? Могат ли да се регулират оборотите на перката ? Със здраве Габи |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Aragorn
![]() Регистриран на: 08 Окт 2004 Мнения: 951 Местожителство: София |
Дай малко повече информация ![]() ![]() Аз съм си взел две микро серви от Конрад, още ги чакам... И след някой друг месец смятам да си взема и апаратура, та да вдигна щорха... Та ако в GWS има нещо интересно на поносима цена ... А относно филмчето: http://www.littlemotos.com/media/video/supersonic_syma.wmv _________________ Изгори, за да светиш! ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dedal4o
Озори ме но намерих! Първия клип е wmv формат /уиндоус медия плейър/ така, че първо десен бутон върху линка и "сейв аз..." някъде на диска. После го стартирраш. Едно професионално рекламно клипче /но за голям модел ...къде 1м. разпереност/. За малките не успях да намеря ... ![]() http://www.omp.com.au/videos/firebird_outlaw_high.wmv Още едно на готово за полети: http://free.data.bg/dedal/xec_100.avi Другите са на "пиптнати" модели...сиреч преправени или с друга апаратура и леки литий-йон батерии. Дръпнал съм ги от RC-zone форумите за индор флайъри. http://free.data.bg/dedal/20725Movie.avi http://free.data.bg/dedal/28622473487.avi http://free.data.bg/dedal/42114Aeroace_2.avi Но пак казвам...за парите си /60-ина лева/ и тези самолетчета си заслужават /докато чакаш/. Онова червеното двуплощниче от Конрад си заслужава. 3 команди /приемника и предавателя са 4 канални та нищо не ти пречи след време да го ъпгрейднеш, а и сервите са микро../. Мотора е само ON/OFF, но с този мотор и перка и този самолет повече не ти и трябват. Ако решиш след време да регулираш оборотите и да преместиш апаратурата на нещо друго, можеш да и ползваш пълните възможности. Но и така си е ОК! Ако държиш да имаш и пропорционално управление на оборотите на мотора си вземи Пайпъра-същите пари е, а не вярвам да лети по-лошо. Провери в страницата на Конрад. Има достатъчно линкове във форума...или отиди до 5-те кюшета и си вземи за 5 лева хоби каталога. Тъкмо ще ти обяснят как и колко ще ти струва като си поръчваш. _________________ Я ЯК! Изстребитель. Мотор мой звенит... Небо моя обитель... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dedal4o
Аз се поболах да търся.. ![]() А за GWS-а...на мейла! Или в събота на стадиона до ТУ. _________________ Я ЯК! Изстребитель. Мотор мой звенит... Небо моя обитель... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Aragorn
Ок, мерси! Дано е хубаво времето, тъкмо да разтъпча и моята бълхичка. А по темата все пак : Оказва се, че не са изгорели само тези два транзистора... цялата крайна част (мостовете) не е съвсем наред - при команда назад дава само волт и малко, а надясно - около 3... Като капак на всичко и тока е твърде малко за всички команди - едва едва около 20 mA... Ще се наложи да я прегледам основно. Иначе съм направил едно малко самолетче бипланче за това дистанционно. За съжаление в момента ми е малко трудно и да намеря мощно малко двигателче за него от типа на тези, които са на двумоторните китайски самолетчета. Намерих няколко подобни, но те са много по -слаби и за по-високо напрежение. От тях най-близко беше това от едно CD, което движи главата. Интересна в случая обаче е системата за управление на опашните плоскости (в случая - само кормилото за посока) - чрез постоянен силен магнит и соленоидна намотка, като в нормално положение неговите полюси са на 90 градуса от тези на намотката при каквото и да е включване. А при самото включване на намотката в едната или другата посока, тя прави магнитно поле и постоянния магнит се опитва да се ориентира по него и да се завърти. При това той отклонява плоскостта за която е закачен. Пример за такава конверсия и управление има тук : http://members.aol.com/rchelicam/microszr/microszr.htm _________________ Изгори, за да светиш! ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
p_bakardjiev
Охх как ме сърбят ръцете за един пайпър.Май ще си подаря един за коледа ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Aragorn
Колеги моля не спамете темите... Така се оеднаквяват. Всичкото това от последната страница на практика е за по-общата тема "Летящи авиомодели" _________________ Изгори, за да светиш! ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 4 от 5 [66 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0661s ][ Queries: 12 (0.0040s) ][ Debug on ] |