В момента е: Съб 16 Фев 2019, 21:21 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Летящи модели с електромотори
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 13 [187 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, ..., 11, 12, 13 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
Гост
Гост |
Има ли желаещи да говорим на та зи тема? Очаквам въпроси... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dedal4o
Предполагам ти си фоксифлайера та затова тук... Понеже настана кофти време за летене, а и да си намериш подходящо място значи да запалиш колата и да отидеш на 15-20 километра /много често като пристигнеш установяваш, че вятъра има съвсем друга идея от твоята, както и от вятъра на мястото от което си тръгнал ![]() Днес например не ми се ходеше чак до Младост и излязах навън наблизо до блока да пофъркам. За да имаш идея за какво място иде реч...ти пращам снимка от лятото /червената стрелка/: Сега е още по-гадно и тясно...а и спрели коли има.. Първо похвърках с този контурен STC : ![]() Определено ми е любимец, много е маневрен, бавнолетящ и лекичък. За съжаление първо го млатнах в кабела на някаква "ефирно-земна" кабелна телевизия опънат между блоковете и къщите, после закачих с пълна газ на перката крайчето на клончето на близкостоящото дърво. Ефекта е счупен носач на редуктора /пластмасата на рогчетата на кормила, серви и особено твърдата пластмаса на моторното ложе на повечето производители става крехка на температури под 10 градуса и лесно се кърши/. Ще го позалепя, но именно затова ми се ще да го летя не на такива места, а на по-широчки. После излязах с ето този: ![]() но и на него растоянието му беше малко. Дължината на улицата стига. Мога да ползвам чисто около 30-35 метра. На по-широката част ширината е около 15 метра, а в по-тясната около 9. Има и дървета и както казах жици на кабеларки. Със завоя на широкото се оправях чудесно, но за втория завой...едвам едвам. А тази "макина" е доста бърза, когато лети в тихо време. Та ето разказах набързо за днешния си ден и това, което се опитвам да правя. Разкажи и ти за твоите модели и къде летиш. На ливадите ли само или пробваш и нещо по-екстремно? Имаш ли любим модел и какво го отличава от другите? _________________ Я ЯК! Изстребитель. Мотор мой звенит... Небо моя обитель... Последната промяна е направена от dedal4o на Чет 29 Дек 2005, 18:27; мнението е било променяно общо 1 път |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
foxyflyer
Поздрави Дедалчо, Радвам се на опонента и съмишленика - и двамата под името dedal4o! Депронки могат да се пускат зад музея земята и хората, а сигурно и в южния парк. Самият аз още не съм правил депронки, а само балзови облечени с фолио, с моторче 280 Multiplex (подобно от сешоар, но по нисковолтово), контролер schulze (www.schulze-elektronik.com). Апаратурата ми е Multiplex Cockpit mm. (www.multiplexrc.de). |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dedal4o
Защо пък и опонент!? ![]() Зад "Земята и хората" е добро предложение! Бях забравил за това място...Визуалния ми спомен е, че има достатъчно място а и малко и ниски дръвчета...Трябва да мина да поогледам! Тъкмо и паркинга на Хилтън ще ми свърши работа за колата... _________________ Я ЯК! Изстребитель. Мотор мой звенит... Небо моя обитель... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
foxyflyer
Опонент, дедалчо, защото имаш и свое мнение! Нищо лошо, нали! Charge up and fly high! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dedal4o
Бабата от "Двамата капитани" викаше: "И да летиш по-нисичко...!" ![]() ![]() На високо всички могат... ![]() Айде постни някой параметър на твоите или снимки /може и на подобни модели/ . Аз си правя ГЛОГ в ДИР.бг или мейл в ДИР-а и от там поствам снимките. Ако имаш и чертежи... Всички тук се радват като има нещо за оглед или повторение, особено ако е добре летящ модел. Последния с ...полу-балзова/полу-борова конструкция облечен с монокот беше този: ![]() А може би и този планер: ![]() Спрях отдавна с балзовите заради скъпия микрофилм и балзата и многото разправия около обличането /а после и всяка суха клечка ме кара да поставям "лепенки" върху иначе добре изглеждащото самолетче.../. Те и тези конструкции са смесени...тялото е като STIK серията, а крилото от стиро облечено с монокот. Така това дето трябва да е яко /тялото/ може и да е малко по-тежко, а това дето трябва да е еластично /крилото/ е такова каквото ми трябва с доста точен профил. Имам и няколко гарги с композитно тяло /около 60 грама ги докарвам/ ама ги позабравих /заради миризмата... ![]() ![]() п.п. Забравих да добавя, че депронките стават готови за около половин ден /или една по-дълга вечер/, а тези...за поне седмица. А и аз съм конструктор. Не съм пилот. Като се убедя, че нещо лети ..ми омръзва моменталически и минавам към следващото.. ![]() _________________ Я ЯК! Изстребитель. Мотор мой звенит... Небо моя обитель... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
foxyflyer
Драги ми Дедалчо, На последната снимка са моите модели на Лесново... „Тласкача“ е моя бозайнерска разработка за моторче 280 директ драйв. Не съм много силен в работата с компютъра и интернет и това ми пречи да прилагам снимки, чертежи и рисунки.... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dedal4o
Хаха! ![]() ![]() Ай сега давай параметри, можеш ли да излееш тела, за колко ще ги продаваш и т.н. ![]() Тъй като вече рядко ходя по полетата, тези по-големите ми хвъркати прашасват по гардеробите. Иначе преди много карах с този от Сашо Денкин: ![]() 1,80 размах, 600-700 грама тегло /в зависимост от батерията и центровката, която искам да постигна/ и директдрайв 380 на Игараши. Имам още два с по къси тела пак за 380-тки и три 60 см. дълги моя разработка /те вече са за 280/. Но ...както казах рядко ходя чак до ливадите... ![]() _________________ Я ЯК! Изстребитель. Мотор мой звенит... Небо моя обитель... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dedal4o
/имам впредвид вчера през ноща/ си спретнах едно хвърчипланче. ![]() ![]() В къщи планира оборудван добре /към леглото ![]() Размери : размах- 60 см; хорда и на двете крила 13 см; дължина с перката 55см; две piko серви, спиид и GWS LPS-RXC-AS моторна група с EP5043 перка за слоуфлайъри. Приемника е пак piko и батериите от тези малките китайски самолетчета /за сега...ако лети добре ще му сложа 450мА Li-Pol/. Общо тегло около 130 грама, но имам да му слагам още колела, да го оцветя или олепя с цветен скоч... /да приемем 150-180гр/ п.п. До фоксифлайера /а и до другите/
п.п.2 Можеш ли да доставиш това?: http://www.raidentech.net/3rareco3trfo.html от посочената от теб страница за спиидконтролера е.../предполагам е само препратка... ![]() _________________ Я ЯК! Изстребитель. Мотор мой звенит... Небо моя обитель... Последната промяна е направена от dedal4o на Нед 08 Яну 2006, 18:39; мнението е било променяно общо 1 път |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
chwor
Гост |
Ч.Н.Г. Аз бих се присъединил към питането на dedal4o от същия сайт за този хеликоптер. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Aragorn
![]() Регистриран на: 08 Окт 2004 Мнения: 951 Местожителство: София |
Има ли някаква допълнителна информация за това дистанционно ??? Честота, пропорционално/дискретно ? _________________ Изгори, за да светиш! ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dedal4o
пропорционално с два стика и плъзгач за газта на мотора /точно както аз обичам ! ![]() Единствения приемник за 3 канала дето предлагат там е за 27 МГхц, предполагам и предавателя... _________________ Я ЯК! Изстребитель. Мотор мой звенит... Небо моя обитель... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
p_bakardjiev
ее ако някой ще внася, да вземе повече бойки и аз съм навит на тази цена. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Арагорн
Гост |
В такъв случай съм навит на един предавател и приемник ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dedal4o
че цената ще е тази в сайта... ![]() Моя опит показва, че с начислен транспорт, мита, ДДС /тези си се плащат кат стой та гледай на митницата и не могат да се елиминират/ и минимална печалба /колкото да не заспи доставчика/ цената в долари от сайта излизат умножени къде по 3,5 в лева тук. _________________ Я ЯК! Изстребитель. Мотор мой звенит... Небо моя обитель... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 1 от 13 [187 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, ..., 11, 12, 13 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0900s ][ Queries: 12 (0.0042s) ][ Debug on ] |