В момента е: Чет 21 Фев 2019, 10:06 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Правя си Cessna Skyhawk + прогрес ;)
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 4 [50 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, 4 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
kazey
![]() Регистриран на: 05 Яну 2006 Мнения: 249 Местожителство: Bulgaria, за съжаление |
От балза. Ето снимки: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Само това съм направил и напред не мога да продължа, освен да направя крилото, защото нямам шперплат за ребрата на тялото и не мога да намеря ![]() Искам и коментари за направеното. Това ще ми е първият самолет ![]() Смятам да го облепя целия с балза, 1мм за здравина и стабилност. Още не съм решил ел ли ще е или двг. И малко въпроси: как да закрепя хоризонталното и вертикалното кормило към стабилизаторите така, че да се движат? Това е един от многото въпроси... ![]() _________________ ![]() ... 80 knots ... V1 ... Rotate ... V2 ... Gear - up ... Flaps - up ... Иван Казмин, гр. Бургас Последната промяна е направена от kazey на Чет 30 Мар 2006, 19:55; мнението е било променяно общо 2 пъти |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dedal4o
Най-простичкия вариант е като запилиш краищата под 45 градуса ъгъл и залепиш двустранно с тънък безцветен скоч, оставяйки междина около 0,5 мм между кормилото и стабилизатора. После, като облечеш тялото този шев няма и да се вижда. Е...с панти е хубаво, но ако дебелината ти е поне 4-6мм. Мисля, че добре се справяш! Кое те притеснява? _________________ Я ЯК! Изстребитель. Мотор мой звенит... Небо моя обитель... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
kazey
![]() Регистриран на: 05 Яну 2006 Мнения: 249 Местожителство: Bulgaria, за съжаление |
Моята дебелина е 4мм, но като сложа и 1мм балза от двете страни, ще стане .... хм 6мм! Аз го знам това с тиксото, но не искам да е с тиксо! _________________ ![]() ... 80 knots ... V1 ... Rotate ... V2 ... Gear - up ... Flaps - up ... Иван Казмин, гр. Бургас |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
foxyflyer
За пантите е важно да позволяват свободно движение на клапите, но най-важното от гледна точка на аеродинамиката е да няма процеп между двете части - т.е. да няма свободно преминаване на въздух между горната и долната повърхност!!! Много моделисти пренебрегват това!!! Пантата от прозрачната лепенка се прави след като се облече с фолио или се лакира модела! За малки модели това е оптималното решение. Пантата се проави така че горната и долната част (лепенка) на пантата да се срещнат слепят една към друга на ширина 0,2 -0,5 мм. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
FOCKE
![]() Регистриран на: 20 Яну 2006 Мнения: 179 Местожителство: София |
Според мен при 6 мм.дебелина на плоскостта е най-удачния вариан да се направи или с малки панти,които се вкопават за да не се получи процеп за ,който говори фоксифлаер или с пластини изрязани от бутилка кока кола ,този материал е страшно жилав и е удобен за направата на панти при полужение че нямаш панти за целта. _________________ FOCKE |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Гост
Гост |
Не виждам от снимките челния надлъжник на крилото. Колко голям е модела? Това е от значение за конструктивните решения. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
p_bakardjiev
В rcgroups един беше дал много хитро предложение за материал за панти: от диск на дискета. Направени са от някаква пластмата която е много здрава и устойичива на умора. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
kazey
А защо не дадете снимки на панти, да видя как се правят. _________________ ![]() ... 80 knots ... V1 ... Rotate ... V2 ... Gear - up ... Flaps - up ... Иван Казмин, гр. Бургас |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
FOCKE
Взимаш една голяма бутилка от кока кола,фанта ,спрайт,или пепси по вьзможност от 2 литра,намираш кьде е най равното място и изрязваш пластина в зависимост от големината на клапата .Цепиш хоризонталния стабилизатор с брьснарско ножче мястото кьдето ще стои пантата и я пьхаш до полувината,след това правиш сьщото и с клапата,като когато пьхаш пластинката я намазваш с лепило и пантата е готова. _________________ FOCKE |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
kazey
не може ли да е просто с някаква лентичка, кояпо презеня, че е гъвкава? _________________ ![]() ... 80 knots ... V1 ... Rotate ... V2 ... Gear - up ... Flaps - up ... Иван Казмин, гр. Бургас |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
FOCKE
Ами от бутилка е най-жилава пластмасата,все пак напиши какьв мащаб е самолета или какви са му размерите ,защото от това зависи и начина на постройка. _________________ FOCKE |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Гого55
виж ако искаш как аз си направих пантите на елероните в темата за ЯК-18Т подробно съм описъл наи лекия и здрав вариант от тънка ламаринка и карфица. _________________ ![]() =BgAF= Bulgarian Air Force http://gogo55.narod.ru/ |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
kazey
размах на крилата: метър и 4 санта. На снимките на стабилизаторите се вижда ръката ми, така че презенете горе-долу колко ще е голям самолета. _________________ ![]() ... 80 knots ... V1 ... Rotate ... V2 ... Gear - up ... Flaps - up ... Иван Казмин, гр. Бургас |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
p_bakardjiev
Използвай дискета. Направени са от много драв материал. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Гого55
сега ми мина през ъкъла че можеш да лепнеш две парченца текстолит ,гетинакс,или нещо тънко и здраво от рода на материята на компакт дисковете,или фонокартите от горе и от доло на клапата на стабилизатора и през него за ос две карфици който да се забият в неподвижната част на верт стаб и да служак като оси на пантите. Нещо от този род карфиците трябва да са в някви втулки от няма значение къв шлаух или от метални или пластмасови тръбички за да не се износи бързо леглото им и да не се появят луфтове със времето.Долната планка от гетинакса ако я направиш Т образна ще получиш и планката за закрепвана на тягата която ще движи клапата. _________________ ![]() =BgAF= Bulgarian Air Force http://gogo55.narod.ru/ |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 1 от 4 [50 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, 4 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0941s ][ Queries: 12 (0.0035s) ][ Debug on ] |