Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн
Руската военна полиция патрулира по линията на съприкосновение между Сирия и Турция · Китай създаде летяща чиния · Путин: Русия разработва уникално оръжие · Французите ще подслушват командно-щабните учения на Русия "Гръм" · Русия влиза в ролята на балансьор между Турция и Сирия, няма да бъде позволен сблъсък · Възраждането на "Ислямска държава" в Сирия е неизбежно, обяви Франция ·

Select Forum Language:

 
Hot topics:
The time now is Tue 15 Oct 2019, 20:31
All times are UTC + 2
 Forum index » ФОРУМИ ЗА МОДЕЛИЗЪМ » Действащи модели
пустия му депрон !!
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2 [28 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
orto


Joined: 31 Jul 2005
Posts: 33
Location: Gorna Orqhovitza

PostPosted: Sat 15 Apr 2006, 09:28    Post subject:  пустия му депрон !!  

От Горна Оряховица съм обиколих всички строителни магазини ,а те не са много ...само на едно място намерих депрон и фибран ,но с дебилина от порядъка 18 ..20 мм ...къде ги намирате тия тънки пластини.Едва ли ще можете да ми помогнете,но се чудя ако се разреже на нужната дебилина дали ще се получи,интерено е как ще се получи точен разрез.
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
LinuX


Joined: 26 Nov 2005
Posts: 210
Location: Враца

PostPosted: Sat 15 Apr 2006, 09:34    Post subject:  

Трудна работа !
Питай в магазина да поръчат по-тънак депрон!

_________________
www.mixxed.info
en.mixxed.info
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
eE
Guest


PostPosted: Sat 15 Apr 2006, 10:16    Post subject:  

Да не мислите че и аз мога да намеря от тоя тънкия фибран или депрон или каквото да е.Просто взимам едно голямо парче например 2 или 4см.След това намирам парче кантал(реотаните на печките Елва са от него).Представлява тел ,която е навита под формата на спирала SmileОтрязвам си колкото кантал ми трябва вразвам го за нещо неподвижно,хващам другия му краи,слагам си някаква ръкавица за да не ме разреже и почвам да го изпавам като го дарпам силно към мене WinkПосле намирам някакъв трансформатор,аз лично не намерих такъв за 12 волта,а открих един стра поялник,които има трансформатор,които от 220волта прави напрежението волта Smile Лошото е че с тоя "малък"трансформатор не мога да нагрея парче кантал по дълго от 30см Crying or Very sad за това според мене е най-добре някакав трансформатор 12волтов за да нагряваме по голямо парче кантал,следователно да можем да изрязваме по големи парчета материал Wink А при мене парчето кантал е само 30см и не мога да изрязвам парчета над 30см.След като сме намерили кантал и трансформатор опаваме парчето кантал за нещо неподвижно,застопоряваме го някак си Laughing нагласяме на каквата си искаме височина от повархнината на която ще режем(при мене е една талашитена плоскот)И вече колкото искате да са дебели парчетата толкова нагласяте кантала.Ето вижте снимката да ви стане по-ясно
Click to see if image is larger
Разбира се тоя уред може да се изпипа много по-добре не така пребарзано като мене,но пък ми върши чудесна работа и не ми отне много време да го изработя Smile
Back to top
orto


Joined: 31 Jul 2005
Posts: 33
Location: Gorna Orqhovitza

PostPosted: Sat 15 Apr 2006, 10:25    Post subject:  

Това с жицата е ясно,но според мен едва ли ще става наистина точен разрез ,в случая трафа трябда да дава голям ток ,може да се ползва също и стоманена тънка тел например такава като при кордовите модели.Тази снимка я махни по-добре ... какво е това чудо дето снимаш направо немам думи Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
FOCKE


Joined: 20 Jan 2006
Posts: 179
Location: София

PostPosted: Sat 15 Apr 2006, 10:43    Post subject:  

Момчета,може да се ползва и старо заахранване за ПС
_________________
FOCKE
Back to top
View user's profile Send private message 
The^day^of^DooM


Joined: 14 Feb 2006
Posts: 60
Location: Г.Оряховица

PostPosted: Sat 15 Apr 2006, 11:26    Post subject:  

В склада за строителни матеряли 'Сага' (може да бъркам името...) има депрон 250х80х0,6 см. /12лв/. За жалост освен 6мм. няма по-тънък. Питах дали ще могата да доставят - май не им се занимава за 1-2 парчета...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
orto


Joined: 31 Jul 2005
Posts: 33
Location: Gorna Orqhovitza

PostPosted: Sat 15 Apr 2006, 11:43    Post subject:  

Супер на мен точно 6мм ми трябва ....само там не бях проверил.Склада трябва да се намира по пътя към жп гарата .... ?Вижда ми се доста пари ,тук съм чел че струва от порядъка на 6 7 8 лв,но всъщност зависи какви са били размерите
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
The^day^of^DooM


Joined: 14 Feb 2006
Posts: 60
Location: Г.Оряховица

PostPosted: Sat 15 Apr 2006, 11:54    Post subject:  

Да, на същия път се намира Smile А размерите съм ги дал Wink
250х80х0,6 см
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
one
Guest


PostPosted: Thu 25 May 2006, 09:44    Post subject:  

В Плевен депрон се продава в търговиите зад гарата в посока към бирената в ляво има една барака .
Back to top
anmollov

Joined: 22 Apr 2006
Posts: 14
Location: Devin

PostPosted: Thu 25 May 2006, 11:55    Post subject:  

На една талашитена плоскост съм пробил отвори на разстояние с два сантиметра повече от хордата на правещото се крило и съм завъртял болтове и гайки. От лентов реотан /кантал но не с кръгло сечение а във вид на лента - като часовникарска пружина/ съм оформил съответния профил. Консумира около 4А за 30 см. дължина. така като изрязвам фибрана излиза готово крило със съответния профил
Click to see if image is larger

_________________
Тони Моллов от Девин
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
LinuX


Joined: 26 Nov 2005
Posts: 210
Location: Враца

PostPosted: Thu 25 May 2006, 12:59    Post subject:  

е яко ами с какво си го подугнал в предната лявата част на снимката!?
и да питам като се реже с реотан губи ли се от материала, защото у наз намерих един нов реотан и го пуснах на захранване да видя дали ще се нагрее и добрех стериопор и той се стопи Sad

_________________
www.mixxed.info
en.mixxed.info
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
anmollov

Joined: 22 Apr 2006
Posts: 14
Location: Devin

PostPosted: Thu 25 May 2006, 17:13    Post subject:  

Линуксе, лентовия реотан е мек и се огъва с клещи и даже само с пръсти. Принтираш се или начертаваш 1:1 профила на крилото (долната част на профила трябва да е права защото ще режеш фибрана само от едната страна - горната) на хартия и изкривяваш лентата по профила. След като придадеш формата завърташ със гайките към плоскостта реотановата лента. Е тук е предимството на лентата - ако е обикновен реотан като започнеш да буташ фибрана реотана ще се огъне и нищо няма да стане, а като е лента не се огъва. Рязането отнема малко от фибрана малко, зависи колко е нагрят реотана. Ако с твоя токоизточник грее много реотана просто увеличаваш дължината на реотана по малко и пробваш върху ненужно парче фибран. По добре е да пробваш на дълъг реотан и постепенно да намаляваш дължината му докато достигне оптимална температура за рязане спрямо твоя токоизточник.
_________________
Тони Моллов от Девин
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
LinuX


Joined: 26 Nov 2005
Posts: 210
Location: Враца

PostPosted: Thu 25 May 2006, 17:49    Post subject:  

ее аз намям такава лента реотан,но вече разбвах как го правиш Razz
_________________
www.mixxed.info
en.mixxed.info
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
FOCKE


Joined: 20 Jan 2006
Posts: 179
Location: София

PostPosted: Fri 26 May 2006, 08:18    Post subject:  

Анмолов,какво захранване ползваш?
_________________
FOCKE
Back to top
View user's profile Send private message 
anmollov

Joined: 22 Apr 2006
Posts: 14
Location: Devin

PostPosted: Fri 26 May 2006, 18:39    Post subject:  

За Фоке
Става всякакъв трансформатор без никакви допълнителни стабилизатори и изправители.
Аз ползвам различни - от старо лампово радио и от стари развалени телевизори /такива дето не са с импулсно захранване а с трансформатор 200-300 вата/ Най удобни са от телевизори щото са П-образни. Ламелите се разглобяват лесно, оставя се първичната намотка без да се развива, развиват се всички вторични намотки с цел да се освободи място за новите. С проводник 1 мм за вторична намотка се постига около 3 - 4 ампера. За получаване на 1 волт са необходими около 2,5-4 намотки. Желателно е вторичната намтка да се навие с проводник над 1 мм, за да не се получава голям пад на напрежение при работа в режим почти късо съединение.

За нагряване на канталова лента съм ползвал даже малък трансформатор 60 вата с вторична намотка 0.8 мм.

По сайтовете има таблици за определяне на мощността на трансформатора по размерите на ламелите му, определяне на брой намотки за 1 волт и др.

_________________
Тони Моллов от Девин
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 2 [28 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » ФОРУМИ ЗА МОДЕЛИЗЪМ » Действащи модели
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

[ Time: 0.0681s ][ Queries: 12 (0.0061s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker