Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
Aktuelles Datum und Uhrzeit: So 25 Okt 2020, 16:29
Alle Zeiten sind UTC + 2
 Forum-Index » ОКЕАН - МОРСКИ ФОРУМ » ЯХТИ И ВЕТРИЛА - ФОРУМ ЗА ВЕТРОХОДИ, РЕГАТИ, ИСТОРИЯ
РЕГАТА "ИСТОРИЧЕСКИ МОРЕТА 2010"(The Historical Seas)
ModeratorenSea Dog
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
Seite 1 von 20 [299 Beitrдge]   Gehe zu Seite: 1, 2, 3, ..., 18, 19, 20 Weiter
Autor Nachricht
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Mo 26 Mдrz 2007, 14:12    Titel:  РЕГАТА "ИСТОРИЧЕСКИ МОРЕТА 2010"(The Historical Seas)
Themen-Beschreibung: The Historical Seas Tall Ships Regatta 2010
 

Отварям тази тема, защото ще е доста актулна през цялата година. Все пак такова събитие в България се случва веднъж на 1000 години.
Така, че какво има за регатата го пускайте тук. Да сме живи и здрави след година ще имаме и уникални снимки.


Станишев става патрон на регатата "Тол шипс – Исторически морета 2008"

Министър-председателят Сергей Станишев ще бъде патрон нарегатата "Тол шипс – Исторически морета 2008" по време на домакинството на Варна следващата година. Потвърдително писмо за ангажимента от страна на премиера пристигна преди дни в кабинета на председателя на Общински съвет - Варна Борислав Гуцанов, съобщиха от ттам.
От 21 май до 24 май 2008 г. Варна ще бъде домакин на корабите, които ще участват в международната ветроходна регата, която е наследник на най-престижното състезание от този вид в света - "Къти сарк".
През май 2006 г. във Варна пристигна сър Найджъл Роув, председател на на международната ветроходна асоциация "SailTrainingInternational", организатор на регата. На специална церемония беше подписан договор между "Тол шипс интернешънъл лимитид", изцяло притежавана от STI, и община Варна за домакинство.
Според плановете за 2008 г. регатата ще стартира в Мармарис на 4 май. На 9 май корабите трябва да бъдат в Измир, а на 12-и ще потеглят, без състезателен елемент към Босфора в посока Черно море. Във Варна трябва да бъдат на 21 май и да останат до 24-и. Предвижда се екипажите да се включат в празничното шествие по под повод Деня на славянската писменост. Веднага след това ще има парад на ветрилата и ще бъде даден старт на следващия етап от регата Варна - Истанбул. Той ще бъде белязан от оръдейни изстрели. На 29 май от Истанбул ще бъде даден старт на последната гонка – Истанбул-Пирея.

Zuletzt bearbeitet von Preslav am Mi 09 Jun 2010, 14:29, insgesamt 5-mal bearbeitet
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Do 21 Jun 2007, 09:21    Titel:  

Варна.
От 10.15 часа в зала “Варна” на общината ще се проведе съвместна пресконференция на председателя на Общински съвет-Варна Борислав Гуцанов и сър Найджъл Роув, председател на международната ветроходна асоциация “Sail Training International”, организатор на регата “Исторически морета 2008”, част от “Тол шипс”.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Sa 30 Jun 2007, 16:20    Titel:  

Кой спечели "Къти Сарк"?


Борис Проданов
Идеята Варна да приеме част от легендарната регата "Къти Сарк" (вече именувана "Тол Шипс") наистина е революционна и донякъде успешна. Защото почти веднага стана ясно, че само 2 г. преди гонките можем да приемем етап.
Но само донякъде, защото за успех в подобна проява е нужен малко късмет... и участието на съседни пристанища.
Именно заради Пирея и Истанбул (другите 2 града, в които през 2008-а беше предвидено да акостират ветроходите в "Къти Сарк") нашата кауза претърпя лека корекция. За първи път проблемът не беше в българската градина (казано образно), а в тази на съседите. Което е достатъчно добър критерий за свършената работа, но и показателен факт за претенциозността към подобни регати.
Защото "Тол Шипс" не е състезание, в което след определен брой етапи някой ще спечели, а съдиите ще обявят крайното класиране. Работата е много по-тънка - между представителите на флотилиите се извършва и сериозен културен обмен.
Всъщност, той не отстъпва на ветроходната част от проявата.
Турците се усетиха навреме, че през 2010 г. като европейска столица на културата ще са много по-атрактивни и веднага поискаха отлагане. Хитра и гъвкава маневра, от която комшиите задължително ще спечелят (не толкова пари, а повече респект и позиции) в пъти повече в сравнение с гонките догодина.
Гърците не ни пропуснаха и този път. Най-вероятно, за да си направят след 3 г. безплатна реклама на новото и свръхсъвременно пристанище. А и нещо повече за наша сметка.
Докато за Варна, заради която тук се чакаха корабите за регатата, едва ли ще има чак такива преференции след 3 г.
Парадоксално или не, но свършвайки работата на Турция и Гърция, работихме за морския им просперитет с интересите им и всичко останало.
Не стана само ясно, казаха ли те поне едно благодаря. Със сигурност го заслужаваме. (По-горе пише защо.)
Всичко обаче е факт, след вложените усилия дойде и лекото разочарование.
Остава ни само една алтернатива - да чакаме.
С евентуалното използване на предоставеното време, както Пирея и Истанбул.
Иначе ще се окаже, че сме загубили гонката.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Di 05 Feb 2008, 23:41    Titel:  

Дано да е 2010 г., обаче изооообщо нямам ама никаква вяра!
Нали сега тепърва почват да строят Варна-изток като яхтен и пасажерски кей.
Ще бутат, развалят, строят и т.н. Едва ли ще стане до 2010 г., а къде ще акостират ветроходите? Пред някакви развалини ли?
Защото то и сега част от пристанището си е развалина. Лично мнение.


50 чужди ветрохода надуват платна във Варна през 2010 г.

ВАРНА. Над 50 кораба от цял свят ще надуят платна в състезателна гонка от пристанище Варна за Истанбул. Преходът е част от голямата регата "Тол Шипс Исторически морета" и ще стартира на 24 май 2010 г. Вече са подписани договорите с Гърция, България и Турция, чиито пристанища ще бъдат домакини - обяви вчера Тома Томов, капитан на най-бързия български ветроход "Калиакра". Регатата на Международната ветроходна асоциация ще е първата в Черно и Егейско море. Замисълът е корабите под ветрила да следват пътя на Язон и аргонавтите в експедицията им за Златното руно. Стартът ще бъде даден на порт Волос - Гърция. Флотилията ще е във Варна за националния ни празник. Градът ще плати за участието си 40 000 паунда и средствата вече са гласувани от градския парламент. Във флотилията влизат 10-12 плавателни съдове от класа на "Калиакра" и 40 по-малки от Европа, Южна Америка и Близкия изток.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Do 07 Feb 2008, 19:16    Titel:  

Варна официално става домакин на регатата "Исторически морета 2010"


Варна официално става домакин на регатата "Исторически морета 2010"

За пръв път проявата ще е в Черно и Егейско море
Камен Петров

Варна официално става домакин на международната регата "Исторически морета 2010", традиционно организирана от "Сейл тренинг интернешънъл". Вчера нашата страна е получила официално потвърждение от организаторите на регатата за подписване на договорите с всички пристанища по пътя й. Това съобщиха на борда на баркентината "Калиакра" във Варна кметът Кирил Йорданов, председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов и капитанът на ветрохода Тома Томов.
Планираната за тази година регата се отлага с 2 години поради факта, че Гърция и Турция не са имали готовност да домакинстват на проявата през лятото, съобщи кап. Томов. Според него нашето домакинство на "Исторически морета 2010" е много важен момент за страната ни като морска държава, тъй като регатата за пръв път се провежда в Черно и Егейско море.
Регатата ще се проведе на няколко етапа. Тя стартира от гръцкото пристанище Волос, където ще остане в периода 12 - 15 май 2010 г. Във Варна "Исторически морета 2010" ще гостува от 21 до 24 май, когато ще е и кулминацията на проявата. Оттук тръгва и състезателна гонка по линията Варна - Истанбул с изкуствено удължено разстояние от порядъка на 400 морски мили. В Истанбул регатата ще гостува в периода 27 - 30 май. В пристанището Лаврион ветроходите ще бъдат от 4 до 7 юни.
Все още не се знае кои точно кораби освен нашата "Калиакра" ще се включат в проявата. Канени са морски съдове от цяла Европа, Южна Америка, Близкия изток и всички черноморски държави, повечето от които са изявили голям интерес за евентуално участие. Очакванията на организаторите са в "Исторически морета 2010" да вземат участие 10 - 15 кораба от ранга на нашата баркентина, както и около 40 други от по-малък клас, каза още кап. Томов.
Като съпредседатели на организационния комитет по провеждане на регатата към общината Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов заявиха задоволството си от факта, че това събитие ще спомогне още повече за подобряване на имиджа ни като морска държава, както и от това, че въпреки всички перипетии и слухове, през които премина, баркентината "Калиакра" се запази като кораб и символ на морския ни флот.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: So 24 Mai 2009, 21:41    Titel:  

По тъпа идея от това няма. И пак я предлмага този с големите изхвърляния - дето искаше да маха ВМБ-Варна, дето искаше да премести птичките и фауната от Казашко, за да прави там терминал, и дето иска още 2 моста и тунел под Аспаруховия мост!
Да питам аз как ще се съберат 50 кораба в пристанището след точно година? Без да броим българските яхти и лодки? Вземете помислете изобщо как да ги вкарате тези кораби, щото не искам да ги снимам отдалеч ако останат в залива. Evil or Very Mad


Регатата „Тол шипс“ среща яхтеното изложение

И луксозните лодки с „Гражданска отговорност“, призовават вносители
Джигит с малка гемия може да потопи плавателен съд за 20 милиона евро
Регатата „Тол шипс Исторически морета 2010“ и яхтеното изложение у нас да се проведат по едно и също време. Това предложи по време на провелата се вчера във Варна конференция в рамките на Hypo Bulgaria Boat Show 2009 председателят на Общински съвет Борислав Гуцанов. Той е един от основните двигатели на инициативата за парад на ветрилата във Варна. Догодина морската столица за първи път ще е домакин на престижното състезание по ветроходство в дните от 21 до 24 май, когато ще бъде даден старт на гонката до Турция. Гуцанов предложи тогава да се състои и изложението, като това ще спомогне за цялостното издигане на имиджа му. Пред вносителите на яхти председателят на Общинския съвет подчерта, че в следващите 4 - 5 години с реализацията на проекта за изграждане на яхтено пристанище на мястото на порт Варна-изток морската столица ще придобие изцяло нов облик.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Sea Dog
[Moderator]


Anmeldedatum: 10.12.2005
Beitrдge: 3529
Wohnort: Варна

BeitragVerfasst am: So 24 Mai 2009, 22:17    Titel:  

Гуцанов и Братоев искат въвеждането на Гражданска отговорност за яхти. Не че не са прави, имат всички основания, но защо аджеба пак от там започваме, от парите ?! Ми то е ясно, че всичко е в името на парите, на всички българи ни е ясно, че докато не ни бръкнат в джоба ние на правила не се научаваме. Обаче я да питам нещо друго - как ще се доказват щети, щото се получават такива и без сблъсък ???????? Обяснявам - движението на голям плавателен съд с по-голяма скорост прави вълна, ефекта от която е блъскане на вързаната ти яхта/лодка/катер в кея. Хайде да не давам примери от последните няколко дни....
В момента няма такава сила, която да накара някой с моторна яхта за два милиона да кара бавно. 99% не слушат никакъв УКВ канал, но и да слушат няма ефект - дежурнните диспечери нямат никакви правомощия да налагат санкции, а от препоръки никой не отбира !!!! За епитети, заплахи, мутренско поведение и подобни изобщи няма да споменавам.
Преди доста време бях написал, че е време да се създаде Морска полиция, само че типично по български закъсняваме с всичко. Бях чул от един, вече бивш, началник, че можело да се захване със създаването й. А дано някой умен човек да се сети вече, щото с толкова лодки и нашата култура не искам да си мисля какво ще става. Става дума за човешки живот !!!!!!!

_________________
Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Do 30 Jul 2009, 18:52    Titel:  

Хубавите новини продължават и днес! Ще преместя темата в раздела за яхти и ветроходи. Там и е мястото.

7 големи ветрохода са заявили участие в регата "Исторически морета" досега
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Sa 31 Okt 2009, 18:58    Titel:  

Даааааааааааааааааааааааааааааа -
"Калиакра", "Погория", "Дар Млоджиежи", Alexander von Humboldt, Astrid!
Казват, че 11 ветрохода като "Калиакра" ще дойдат във Варна. Значи чакаме ощееееее!!!


http://www.tallshipsraces.com/historicalseas/Frames/vesseldataframe_bg.html
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Георгиев


Anmeldedatum: 19.04.2008
Beitrдge: 585

BeitragVerfasst am: Sa 31 Okt 2009, 19:03    Titel:  

С погория какво стана, тя нали беше пострадала... сериозно?
А инфото какво е всъщност, че ще има 11 баркентини или 12 баркентини построени в Гдиня по същия проект Rolling Eyes
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
barrel-rider


Anmeldedatum: 02.06.2006
Beitrдge: 7646
Wohnort: Варна

BeitragVerfasst am: Sa 31 Okt 2009, 22:25    Titel:  

Не намерих къде са описали точно вида на корабите. До тук са се "логнали" само две баркентини. Но със сигурност ще се включат и още елитни ветроходи. СУПЕР!!
А доколкото ми е известно, поляците са построили по въпросните проекти само Искра, Погория и Калиакра. Освен ако и те не са спретнали някоя "Роял Хелена". Уупс, тя пък не е по тоя проект Twisted Evil

_________________
The Road goes on and on
Down from the door where it began.
Now far ahead the Road has gone,
And I must follow, if I can ...
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: So 01 Nov 2009, 00:18    Titel:  

Опс - като казах "Калиакра" имах впредвид около този размер. А не баркентина.
Демек - може би няма да дойде "Крузенщерн" примерно, но това коет още акостира си заслужава!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
barrel-rider


Anmeldedatum: 02.06.2006
Beitrдge: 7646
Wohnort: Варна

BeitragVerfasst am: So 01 Nov 2009, 07:47    Titel:  

Ее, недей ни разочарова. Как да няма къде да застане, я velero d'italia как хубаво се вписа пред Морска гара... А винаги съществува възможността да сломят сърцата на варненци и за се закотвят в залива, далеч от взора човешки.
А за другото си е така - повечето ветроходи са близо до размера на Калиакра. Дори и Роял Хелена Wink

_________________
The Road goes on and on
Down from the door where it began.
Now far ahead the Road has gone,
And I must follow, if I can ...
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
vh1


Anmeldedatum: 06.08.2009
Beitrдge: 1805
Wohnort: Русе

BeitragVerfasst am: So 01 Nov 2009, 11:00    Titel:  

Sea Dog hat Folgendes geschrieben:
Гуцанов и Братоев искат въвеждането на Гражданска отговорност за яхти. Не че не са прави, имат всички основания, но защо аджеба пак от там започваме, от парите ?! Ми то е ясно, че всичко е в името на парите, на всички българи ни е ясно, че докато не ни бръкнат в джоба ние на правила не се научаваме. Обаче я да питам нещо друго - как ще се доказват щети, щото се получават такива и без сблъсък ???????? Обяснявам - движението на голям плавателен съд с по-голяма скорост прави вълна, ефекта от която е блъскане на вързаната ти яхта/лодка/катер в кея. Хайде да не давам примери от последните няколко дни....
В момента няма такава сила, която да накара някой с моторна яхта за два милиона да кара бавно. 99% не слушат никакъв УКВ канал, но и да слушат няма ефект - дежурнните диспечери нямат никакви правомощия да налагат санкции, а от препоръки никой не отбира !!!! За епитети, заплахи, мутренско поведение и подобни изобщи няма да споменавам.
Преди доста време бях написал, че е време да се създаде Морска полиция, само че типично по български закъсняваме с всичко. Бях чул от един, вече бивш, началник, че можело да се захване със създаването й. А дано някой умен човек да се сети вече, щото с толкова лодки и нашата култура не искам да си мисля какво ще става. Става дума за човешки живот !!!!!!!

Защо винаги се правим на интересни!!! Тоя въпрос е решен отдавна. Винаги искаме да побългарим нещата. Вижте как (поинтересувайте се) как стоят нещата в това отношение в САЩ!!!! Защо бягаме от "копирането" на такива неща???

_________________
Click to see if image is largerClick to see if image is larger
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Георгиев


Anmeldedatum: 19.04.2008
Beitrдge: 585

BeitragVerfasst am: So 01 Nov 2009, 11:11    Titel:  

От тази година застраховката за щети нанесени на трети лица е задължителна за яхти участващи в която и да е регата. Ей ти го началото, догодина сигурно ще е задължително за всички.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Beitrдge der letzten Zeit anzeigen:   Sortieren nach:   
Seite 1 von 20 [299 Beitrдge]   Gehe zu Seite: 1, 2, 3, ..., 18, 19, 20 Weiter
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
 Forum-Index » ОКЕАН - МОРСКИ ФОРУМ » ЯХТИ И ВЕТРИЛА - ФОРУМ ЗА ВЕТРОХОДИ, РЕГАТИ, ИСТОРИЯ
Gehe zu:  

Du kannst keine Beitrдge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beitrдge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht lцschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht teilnehmen.

[ Time: 0.0721s ][ Queries: 12 (0.0062s) ][ Debug Ein ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker