|
В момента е: Пет 23 Апр 2021, 00:55 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Ревю на собствени модели
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 29 от 33 [492 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
Thunderchief
Готин модел. Това Академската крепост в 1/72 ли е? Само можеше да го доусвиниш малко, все пак е боен самолет, вероятно експлоатиран от полево летище, а тоя(може да и от снимката) изглежда като подготвен за инспекция от щаба на 8 армия _________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
fanthom
B-17F ЛЕТЯЩА КРЕПОСТ 1:72 на РЕВЕЛ Иненадах се,колко подвижни части са направили ревелци.Като почнем от кормилата,та стигнем до прибиращите се колесници.Иначе модела е направен от твърда зелена пластмаса.Не са се справили добре и със остъклението на самолета,да не говорим пък за вътрешният интериор,но като цяло за тези пари си заслужава. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
fanthom
Освен за отлющване на боя и опушване за друго не се сетих |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Thunderchief
Mного е възможно и някои от нещата да не се виждат просто щото е такава снимката. А иначе даже и колелата можеше да поизкаляш малко - изтука са се експлоатирали даже и от тревни площи. Отгоре по крилата му не виждам има ли нещо, но там също се събира прахоляк, знака на USAF на крилото също е много чистичък, може да му направиш някоя бойна повреда оправена от механиците на полето(ако откриеш eagle1 той може да ти даде подробности за технологията), абе като цяло си е доста добър. Аз имам мерак да си направя един G в 1/144 на Миникрафт ама все не остава време _________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Flanker
![]() Регистриран на: 19 Яну 2004 Мнения: 1793 |
Малко и аз да се включа, че направих напоследък 4 броя, които не съм пускал. Първа писта Су 34 на Italieri, културен модел, който тук таме оцапах, ама го докарах до някво задоволително състояние. Нямам претенции към модела и детаилите. Следва Миг 31, на "Звезда", 1/72. Бива като за звезденско, ама те си имат стандартния проблем с скучната разшивка по корпуса, която и не е действителна... Тука Су 27 на Revell. Доста добър модел, с доста детаили и откъм чаркове и откъм лепенки. Имах проблеми с подбора на цветовете, ама го направих и това, макарче камуфлажа да не е на 100% реален, нещо което никога не съм гонел при който и да е модел. Миг 23МЛД пак на "Звезда". Забележка към неточното съединяване на предната с задната част, не само по моя вина. Тоя модел го правя за 3ти път ![]() И на края Миг 25 на Condor. Предвид рядкоста на модела не мога да имам големи претенции към точност и детаили. Общо взето съм доволен. А така или иначе самия самолет си е постен и в действителност откъм разни джунджурии. Стига толкова засега. ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
eve
Искам да ви покажа този мой модел в мащаб 1/72 върху, който поработих с голямо желание. Понеже ненамерих фирма, която да го произвежда реших да преработя модел на Ми-8 на Звезда за да имам модел на Ми-14ПЛ в колекцията си. Всички доработки по него направих по чертеж в мащаб 1/72. Понеже неможах да се сдобия с Баус за изработката на долната част от тялото(лодката) използвах обикновен Чам. Колесника също е мое творение защото не разполагах необходимите по големина колелца. С повече желание и търпение, доста пилени на пластмаса успях да ги докарам до това състояние. Удоволствието при изработката на този модел беше по-голямо от колкото ако го имах готов за зглобяване. Надявам се да ви хареса. _________________ Chase your dreams, `cause they may come true ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
eve
_________________ Chase your dreams, `cause they may come true ![]() Последната промяна е направена от eve на Нед 13 Яну 2008, 19:51; мнението е било променяно общо 1 път |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42548 |
Страхотен е! Поздравления - прилича точно на вертолетите от "Чайка"! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
WhiteWolf
![]() Регистриран на: 17 Сеп 2006 Мнения: 655 Местожителство: Провадия |
Браво, като разправяш как си го направил... браво за старанието, получила се добра машина. Декали други няма ли да слагаш. ![]() _________________ "Да бъдеш втори, означава да си пръв сред губещите". Ayrton Senna |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
eve
Благодаря Ви колеги! Наистина с голямо желание го правих. Цвета ми е различен от този на борд 811 , но той май е единствен боядисан така. Другите машини са сиви. Мисля и за други декали да сложа,но те са ми проблем. Повечето от българските самолети и въртолети, които съм сглобил са без бордни номера поради причината,че нямам подходящи декали. _________________ Chase your dreams, `cause they may come true ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
WhiteWolf
![]() Регистриран на: 17 Сеп 2006 Мнения: 655 Местожителство: Провадия |
Аз мисля, че са сини и синкаво-сиви, ама може и да бъркам, а декалите спокойно можеш да си изработиш сам, трябва ти само decal paper и принтер. А аз ги правя и по-друг начин, ама няма да го споделям тук, защото, моделистите ще ми се смеят ![]() _________________ "Да бъдеш втори, означава да си пръв сред губещите". Ayrton Senna |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
eagle1
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 1696 Местожителство: Габрово |
И аз мисля че вертолетите от база Чайка всичките са синкави, но може и да греша - на живо съм виждал само един и само веднъж... МОделчето е много чисто сглобено. Не е състарявано но това в края на краищата е въпрос на вкус както се казва ![]() ![]() Колега Flanker, определено моделите са отлично сглобени според инструкциите им. Само ми се струва че на МиГ-31 се забелязва мястото на слепване на горна и долна половина при радарния конус. По отношение на Су-34 имам съмнение относно част от цветовете. По памет ми се струва че би следвало да са по в синята гама. Ако си следвал плътно инструкция на италери е разбираемо. Те често слагат цветовете ориентировачно, около, приблизително до съвсем не съвсем същия ![]() На Су-27 - отлично сглобен модел на Hasegawa (чиято матрица е намерила подслон у Revell). Цветовете не са точни, но най-много се отклоняват в нишите на колесниците и в нишата на въздушната спирачка. Прави ми впечатление тръбата на Пито или ПВД както педпочиташ. Изглежда впечатляващо. Как е правена? МиГ-23 поне на мен най-много ми харесва от серията. А и цветовете ми се струват най-близки до тези по снимките които съм виждал. Само радиопрозрачните елементи (конус, обтекател на върха на вертикалния стъбилизатор) ми се струват по-светли. А и е малко по-лъскав от нужното, според мен. Този модел по принцип е с изпъкнала разшивка, а гледам че си му подчертавал линиите. Пренарязвал ли си разшивката? _________________ ![]() Последната промяна е направена от eagle1 на Пон 14 Яну 2008, 09:12; мнението е било променяно общо 1 път |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
eve
А от къде мога да си купя хартия за декали? Ще проверя в тук таме, но ако може да ми кажите ще е добре. _________________ Chase your dreams, `cause they may come true ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
eagle1
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 1696 Местожителство: Габрово |
В България такава хартия аз поне не успях да намеря. Вярно има 3-4 години от как съм спрял да търся, но не ми се вярва нещата да са се променили твърде. Аз си бях купувал от нета такава: http://www.bare-metal.com/Experts-Choice-Decal-Film.html Чесно казано не съм във възторг. Тази за мастилоструйки е доста дебела и за 1:72 е много трудно да бъде нкарана да изглежда като част от модела. Ако все пак си толкова навит, мога да ти пратя по един лист бяла и прозрачна. _________________ ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
eve
Благодаря Ви колеги, имам желание да направя бордни номера на моите модели, но с боядисване май няма да се получи. За сивия цвят на моето моделче, така го видях от снимките, които имам. Единственно борд 811 се различава по цвят от останалите, а сив ми допада повече. Не споря за цвета, защото на живо съм го виждал един път преди време и нямам спомен точно какъв е, а експоната в Крумово е доста избелял. На снимките,които имам го определям повече като сив и затова го боядисах така. Не съм превърженик на състаряването и моделчетата ми са без този ефект. За матирането на декалите е добра идеята и ще се пробвам да го направя. Поздрави от мен. _________________ Chase your dreams, `cause they may come true ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 29 от 33 [492 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.1017s ][ Queries: 14 (0.0281s) ][ Debug on ] |