Автор |
Съобщение |
nick_wolf1

|
Пуснато на: Чет 10 Апр 2008, 09:38 Заглавие:
|
|
Може, може. Прави впечатление, че носовата част и около кабината си е чисто.
|
Върнете се в началото
|
|
 |
Thunderchief
|
Пуснато на: Чет 10 Апр 2008, 09:40 Заглавие:
|
|
Цитат: | Чудесно си се сетил за AIM-120 на краищата на крилото, но пусковите устройства не са коректни. На тях можеш да закачиш само AIM-9. |
Много добре ги е сложил човека
Прочее по повод обледеняването, аз принципно не разбирам много, но ми прави впечатление, че цвета на елерона на каруцата дето виси под танкера е различен от тоя "обледенената" част част на крилото(а трябва да са еднакви) и според мене "обледеняването" всъщност е доста юнашко износване на боята.
Цитат: | Прави впечатление, че носовата част и около кабината си е чисто. |
Просто цвета там е доста по-светъл.
_________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
|
Върнете се в началото
|
|
 |
nick_wolf1

|
Пуснато на: Чет 10 Апр 2008, 09:52 Заглавие:
|
|
Хе
И аз казах, че много добре ги е сложил, ама пусковите устройства не са правилните За AIM-120 иде реч, нали
Защото за AIM-120 трябват LAU-128, а тези на модела са LAU-114.
Това на края на крилото е LAU-128, а другото под крилото е LAU-114.
Общо взето LAU-114 май почти не се използва вече в USAF, а LAU-128 има интерфейс освен за AIM-120 и за старите AIM-9L/M и за новите AIM-9X, като куплунгът за присъединяване на интерфейса на AIM-120 и AIM9X е един и същ, a този на AIM-9L/M е отделен и е по-напред.
|
Върнете се в началото
|
|
 |
chokolio

|
Пуснато на: Нед 13 Апр 2008, 22:24 Заглавие:
|
|
Здравейте и от мен!
Преди няколко дни се регистрирах в този форум и ето, че днес реших да пиша за първи път в него. Първо да кажа, че само от половин година съм така да се каже моделист - първият си модел започнах да сглобявам септември 2007-ма. И то просто случайно минах покрай магазина на "Тодор Каблешков" (до този момент не бях попадал на хоби-магазини), загледах се, влязох... и толкова ми трябваше! Като дете съм сглобявал няколко пъти разни моделчета, но тогава нямаше бои, нямаше информация... абе нищо общо със сегашните условия и удобства. Само като видях за какво става въпрос в този магазин и тотално се зарибих! Към днешна дата имам 8 модела, всичките в мащаб 1-72 и всичките на модерни бойни самолети. Наскоро открих този форум и да ви кажа честно - влизам почти всеки ден, тук намерих и изключително ценна за мен като начинаещ моделист информация! И така, нека да представя няколко от моделчетата си. Само да ви предупредя, че не съм се придържал много-много към схемите за оцветяване, които са приложени с моделите, както и на някои модели съм сложил допълнителни елементи - осъзнавам, че подхода е доста непрофесионален и аматьорски, но аз засега съм си точно такъв!
Та значи, започвам с Mig-31-Foxhound на Revell - един от най-хубавите ми модели (засега ). Модела има доста части и джунджурийки, 2 фигурки и ми беше много интересно, докато го сглобявах и боядисвах. Освен това е доста впечатляваща бойна машина... доколкото знам все-още държи рекорда за най-висока скорост. В инструкциите имаше няколко варианта за боядисване, аз разгледах и снимки и ето какво се получи:
Оригинала:
Моето моделче:
Ето и още един мой модел - израелският самолет Kfir C-7 на Italeri. Доста бедно откъм детайли моделче, направих го буквално за 2 дни! Но пък мисля, че камуфлажа му се получи добре като за аматьор и с четка:
|
Върнете се в началото
|
|
 |
WhiteWolf

|
Пуснато на: Нед 13 Апр 2008, 23:11 Заглавие:
|
|
Kfir-a ти се е получил просто уникален, много е добър! Просто заблежка нямам и май и не мога да открия.
_________________ "Да бъдеш втори, означава да си пръв сред губещите". Ayrton Senna
|
Върнете се в началото
|
|
 |
chokolio

|
Пуснато на: Нед 13 Апр 2008, 23:51 Заглавие:
|
|
Благодаря, WhiteWolf!
Забележки сигурно има колкото щеш, но важното за мен е, че на някой все пак така му харесва - значи все нещо се е получило!
Наистина много се радвам, че ти харесва! Хайде, че стана късно... утре ще питам за едни чалъми, но не тук - където е темата за това.
Лека нощ и успешна нова седмица!
|
Върнете се в началото
|
|
 |
fanthom
|
Пуснато на: Пон 14 Апр 2008, 06:44 Заглавие:
|
|
Първо-ДОБРЕ ДОШЪЛ ПРИ НАС!!! Като за начинаещ моделист си се справил ПЕРФЕКТНО.Ако ти покажа моите първи модели,ще паднеш.Та като гледам твоите,ще станеш много добър в тази област.Доста си се постарал,а тук е важно старанието,вниманието и търпеливоста.A в теб ги има.Желая ти успех!!!Като за начало опитай да използваш кит,за да скриеш снадките м/у крилата и тялото и т.н.
|
Върнете се в началото
|
|
 |
chokolio

|
Пуснато на: Пон 14 Апр 2008, 11:47 Заглавие:
|
|
Добре заварили!
Относно ползването на кит - дори и не знаех, че се ползва... Преди 2 месеца опропастих един F-15, който вече е боядисан и налепен с декали и май така ще си го оставя - има доста сериозни процепи между крилата и тялото. Не знам дали може нещо да се направи вече на този етап. Тези дни ще покажа тук още 1-2 мои модела, ей-така за спорта, така може и да получа още някой ценен съвет! Иначе само да кажа, че не съм младеж, скоро ще стана на 36... но както се казва - по-добре късно, отколкото никога, нали?!
|
Върнете се в началото
|
|
 |
Thunderchief
|
Пуснато на: Пон 14 Апр 2008, 12:02 Заглавие:
|
|
chokolio написа: | Добре заварили!
Относно ползването на кит - дори и не знаех, че се ползва... Преди 2 месеца опропастих един F-15, който вече е боядисан и налепен с декали и май така ще си го оставя - има доста сериозни процепи между крилата и тялото. Не знам дали може нещо да се направи вече на този етап. Тези дни ще покажа тук още 1-2 мои модела, ей-така за спорта, така може и да получа още някой ценен съвет! Иначе само да кажа, че не съм младеж, скоро ще стана на 36... но както се казва - по-добре късно, отколкото никога, нали?! |
Просто предложение за допълнение на колегата от по-горе.
За скриване на снадките може да използваш и loctite gel, особено ако не попаднеш на свестен кит(у нас май ревелското подобие на такъв е много разпространено). И Кфира би могъл да види малко състаряване, щото израелската машина със сигурност се експлоатира в суха и много прашна среда, а твоя е нагласен като за парад или поне така изглежда на снимките. Състаряването става лесно. Просто трябва да се разходиш до магазина в Младост. Последния път там попаднах на нещо подобно на "писалки" за състаряване (производство на Tamya)
Eто така изглежда
а от там съм си купувал и прахове за състаряване на СМК(въпреки, че ако нямаш аерограф те са по-подходящи за бронирана техника)
_________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
|
Върнете се в началото
|
|
 |
chokolio

|
Пуснато на: Пон 14 Апр 2008, 12:29 Заглавие:
|
|
Да вярно, че е като за парад - просто досега не съм опитвал да състарявам модели, но май този ще трябва да го посъстаря малко... Само да не го оклепам, че както нямам опит в това отношение... Ако постигна резултат, непременно ще го покажа!
|
Върнете се в началото
|
|
 |
Thunderchief
|
Пуснато на: Пон 14 Апр 2008, 12:31 Заглавие:
|
|
Цитат: | Само да не го оклепам, че както нямам опит в това отношение |
E той опита идва с едно, две оклепвания.
|
Върнете се в началото
|
|
 |
UNIOR

|
Пуснато на: Пон 14 Апр 2008, 12:48 Заглавие:
|
|
Мисля че изглеждат страхотно, особенно МиГ-31, вече е в списъка за бъдещи модели. Поздрави, страхонни са.
|
Върнете се в началото
|
|
 |
pgp000
Гост
|
Пуснато на: Пон 14 Апр 2008, 12:48 Заглавие:
|
|
chokolio написа: | Да вярно, че е като за парад - просто досега не съм опитвал да състарявам модели, но май този ще трябва да го посъстаря малко... Само да не го оклепам, че както нямам опит в това отношение... Ако постигна резултат, непременно ще го покажа! |
поздравления за резултата (първите 8 явно). специално за работата с четката
иначе за цапането можеш да почнеш с "прахчетата" - те поне се мият
успех! и да покажеш и другите си модели!
|
Върнете се в началото
|
|
 |
fanthom
|
Пуснато на: Пон 14 Апр 2008, 19:29 Заглавие:
|
|
БИХ ТЕ ПОСЪВЕТВАЛ, зацапването да пробваш на някоя машина,която си прежалил.М/у другото и аз съм на 36,но съм започнал много по рано с това хоби.ЖИВА КРАСТА СИ Е!
|
Върнете се в началото
|
|
 |
zmej

|
Пуснато на: Пон 14 Апр 2008, 21:22 Заглавие:
|
|
Позволете и на мен да искажа поздрави за моделите. Аз също съм начинаещ и въпреки, че имам малко повече модели като гледам тези и направо се чудя как си успал за толкова кратко време да усвоиш това изкуство толкова добре. Особено ми е интересно да разбера дали си ползвал някакви маски за фанарите? От тези снимки изглеждат направо перфектно, а и с лепилото си пипал много чисто . Още веднъж поздравления и се надявам скоро да видим още някоя хвърката машинка - може би и един Миг-29 в Бг камуфлаж и опознавателни знаци.
|
Върнете се в началото
|
|
 |
|
[ Time: 0.0845s ][ Queries: 14 (0.0106s) ][ Debug on ] |