В момента е: Съб 16 Фев 2019, 11:58 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Балканският ТВД по време на Студената Война
Модератори: Super Flanker |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 6 от 8 [113 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
T-72
[Admin] ![]() Регистриран на: 16 Яну 2004 Мнения: 10067 Местожителство: Burgas |
и не само това трябва -ако нещо има да се съоб6тава на ли4ни съобщения примера с немските идеалисти е пресен още _________________ Кръвта вода не става!!! |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27529 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() СССР щял да бомбардира Гърция и по-точно Беломорска Тракия, ако САЩ нападнели Куба през 1962 г. заради Карибската криза. Това става ясно от публикуван вчера в атинския в. "Вима" строго секретен документ за разговор през октомври същата година между тогавашния гръцки министър на отбраната Евангелос Авероф и съветския посланик в Атина Николай Корюкин. Москва искала Гърция да осъди намеренията на САЩ за атака срещу Куба заради ядрените ракети, които СССР искаше да разположи на Острова . _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Бай Ганьо
![]() Регистриран на: 17 Фев 2005 Мнения: 4475 |
Мнението е изтрито по желание на потребителя. _________________ Не ви е срам! Ще ми се тунквате тука! ![]() |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
борден
![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 2881 Местожителство: София |
Яааа! Кашимерията и кемафията е отворила интересна тема и не се е обадила! Лекинко ще се намеся и аз, защото честта на хвъркатите се защитава само от един аерокосмически специалист, който не е виждал летящ самолет през живота си. ![]()
За бойна авиация - идеално за вертолети (Ми-24 например). По-ценно обаче според мен е с това, че на него могат да кацат напълно натоварени Ми-6. Има един вариант на тоя вертолет, който е специално предназначен за подготовка и доставка на ядрени бойни глави (естествено - включително и за тактически ракетни комплекси и тежка артилерия). По една случайност ОдВО има(ше) немалко такива вертолети.
Най-близката до границата летателна площадка е Райкова Могила - на десетина километра североизточно от Свиленград. Има я на Google Earth - там няой си империалист я е кръстил Мустрак. В момента опияненият ми мозък не може с точност да си спомни, но сякаш числото беше 12 - толкова авиополкове се сформират при мобилизация на ДСО БГА "Балкан". Да не се заблуждаваме, че БГА "Балкан" са само известните на всички пътнически самолети. По онова време (средата на 80-те) авиационната съставляваща на стопанското обединение се състои от - транспортна авиация (това, дето хората си мислят, че е "Балкан") - пътнически и товарни самолети, около 65-70 на брой; - предприятие за специализирани авиационни услуги (ПСАУ) "Хемус Ер" - санитарни Як-40, вертолети Ми-8 и Ми-2, аерофотографски самолет Ан-30; - учебен център (самолети Як-40); - ССА - около 420 бръмбъра (оттука идват и толкова многото полкове); от най-голямо военно значение са Ан-2 и Ми-2. |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Бай Ганьо
Мнението е изтрито по желание на потребителя. _________________ Не ви е срам! Ще ми се тунквате тука! ![]() |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27529 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]()
Я без обиди! Поне 6 машини 4 от които още летят са минали ремонта през мен! _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
борден
Това ни най-малко не противоречи с написаното от мен - летящ самолет или вертолет не си виждал. |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Бай Ганьо
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
борден
Ще попитам. Според мен един или два - без кой знае какво оборудване. Доколкото знам основно са ползвани за превоз на специалисти до болници в окръжните градове и евентуално за последващо транспортиране на тежко болни до София. Какво точно животоподдържащо оборудване са имали незнам. |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Елемаг
Противоречи. Лично съм се возил при изпитанията ![]() _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
борден
"Не става само с возенее! Трябва и акъл!!" |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Елемаг
![]() ![]() ![]() Да видиш ли, винаге се намира някой самообявил се акълия тръгнал да обеснява на другите дали са виждали летящ самолет и колко акъл трябва да имат ![]() _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
борден
Попитах ветераните.
Един.
Точно така. Места за няколко носилки. Най-значимата особеност на самолета е доработената му кислородна система - за постоянно подаване на кислород към болните.
Точно така. |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Octagon
Прекрасно казано! От друга страна, ако някой събере всички тези неща за "Балканския ТВД по време на Студената война", направо да издава дисертация за "голям доктор". |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Бай Ганьо
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Страница 6 от 8 [113 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0581s ][ Queries: 12 (0.0039s) ][ Debug on ] |