|
В момента е: Пет 22 Яну 2021, 17:55 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Ме-109, Bv138 и възможността да бъдат в България
Модератори: Penio |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 2 от 6 [87 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
su27
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 1248 |
Аз получих обратната информация, трябва да се изясни, има или няма друг, на мен ми казаха, че освен П-38, Фиат-а и Фв-190Ф-8 е имало и 109-ка! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
kapitan
Ако е така - чудесно! Друг въпрос е дали ще я дадат и срещу какво. Ако имаш там някакви източници, ще е чудесно ако разбереш каква е истината! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
su27
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 1248 |
Ще разпитам и ще пиша, стискам палци да е така. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
valko-bg
![]() Регистриран на: 18 Дек 2006 Мнения: 1041 Местожителство: Svilengrad- BG |
Ей този се продава: http://www.warbirdfinders.co.uk/aircraft_BF109E_wn3523.htm Възможно е веднага да се купи, при наличие на желание да дойде в България. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
valko-bg
Ето Ви и чертежи за Месершмит 109, които също се продават: http://cgi.ebay.ca/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=280218549874&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=018 |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
AShotInTheDark
![]() Регистриран на: 29 Фев 2008 Мнения: 199 |
Явно и вариантът експедиция в Русия не е безнадежден. Този самолет бил "Purchased and recovered by Jim Pearce, Northern Russia, August 2003". Остава авиоентусиастите да предизвикат интерес у национално отговорния български капитал. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
valko-bg
Табло на Месершмит Вф- 109 Г 6 в мащаб 1: 4. Предлага се възможност за изработването му в мащаб 1: 1, срещу съответното заплащане. Има и табло за Ю- 87 Щука със същите опции. Само желание и пари засега нема. http://www.inzpan.com/1_4_Scale_Messerschmitt_Bf_109_Instrument_Panel_p/400001.htm |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Penio
[Moderator] ![]() Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 341 Местожителство: Yambol |
За това качество и 5(пет) стотинки няма да дам. ![]() Валко, в твоите модели има много по-добри табла. _________________ GOOD LUCK - GOOD SHOOTING |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
FOCKE
![]() Регистриран на: 20 Яну 2006 Мнения: 179 Местожителство: София |
Здравейте ,днес попаднах на темата вьв форума за реставрацията на Миг17(грандиозна работа ,поздрави ) там попаднах на линк кьм тази тема и обсьждането на вариянтите за намиране ,размяна или откриване на Месершмити по нашите земи ,смятам че митовете и легендите за паднали и неоткрити такива машини са кьде основателни кьде не до там .Четейки темата ми стана интересно предложението (ако може така да се каже) за направата на реплика на Ме-109 Е,Г летели в БГ.Занимавам се с радиооправляеми модели копия в големи мащаби и изработвам точно този модел в момента .Паралено с това вьрви и разработка на чережи за Ме-109 Е в мащаб 1/5- 2 метра,Миг 3 1/5 мащаб и няколко други .Разполагам с много литература снимки ,чертежи и каква ли не информация за Месершмит Емил и с радост ако се подеме инициатива за разработката на реплика или поне някакьв стендови модел в голям мащаб 1/3 или 50% с радост бих помогнал с каквото мога .Правенето на реплика на такьв модел от една страна изглежда непосилна но според мен не е толкова невьзможна ,за сьжаление всичко опира до средства .Имам контакти с хора зад океана които се занимават с реставрацията на машини от WW2 и като гледам там не се жалят средства и усилия за такива проекти ,разбирасе ние сме много далеч от тези стандарти ,но ни е по силите да направим едно голямо стендово копие в мащаб 1/3 ,поне хората посещаващи нашите музеи в София и Пловдив да имат представа на какво са летели нашите летци врез войната . Винаги сьм смятал ,че няма невазможни неща ![]() _________________ FOCKE |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
valko-bg
http://search.ebay.ca/_W0QQsassZakkubach Горе- долу всичко може да се намери, макар и да струва пари. Почвам да се замислям при това положение дали си заслужава копането? ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
FOCKE
Като се има предвид ,че един мерник е от порядька на 800 - 1000 долаrа ,за цял самолет купен на части сметката ще е доста дьлга ![]() Aко има достатьчно спонсори ,има самолети нуждаещи се от пьлна реставрация който се продават Зависи от целта която се гони . ето един пример за голям ЛЕТЯЩ МОДЕЛ на самолет И това е РЦ......... Мащаб 1/2.5 тегло - 82кг......... скорост на полета 100км/ч и най интересното - в самолета няма и грам дърво. Всичко е метал ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _________________ FOCKE |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
valko-bg
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-05-26&article=233841 |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
FOCKE
Има ли развитие по идеята за направа на макет 1/1 на Месершмит 109 ? Мога да предоставя оригинална информация и чертежи на истинската машина ,крепежни вьзли и други системи на Емил 4 и Густав 6 ,както и друга информаця....... стига да има ентосиасти за направата на такова нещо ......сигурен сьм ,че доста бьлгари ,наследници на наши пилоти от 2-та СВ имат подробна литература за потдьржката и функционалноста на самолет Густав 6 ,та дори и на емил 4 ![]() Изначало идеята изглежда налудничева ,но наблюденията ми и сьбираната с години информация за този тип самолет ,ми се струва ,че не е невьзможно да се направи макет на самолета ,който разбирасе да е без двигател и другите функционални системи по самолета . _________________ FOCKE |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
valko-bg
Има. Мобилният телефон ми го имаш, координатите също. Няма да стане за два дни, но не е невъзможно наистина. Винаги се почва от чертежите, след това се обсъждат другите задачи. Мисля и върху вариант за някакво финансиране на проекта, но наистина трябва да покажеш на хората какво искаш да се направи. Поздрави! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42507 |
Български Ме-109 в музей в САЩ, може и да е пускано от друг съфорумец: |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 2 от 6 [87 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0777s ][ Queries: 12 (0.0075s) ][ Debug on ] |