В момента е: Пон 18 Фев 2019, 18:58 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Нови модели
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 2 от 2 [28 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2 |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
FOCKE
![]() Регистриран на: 20 Яну 2006 Мнения: 179 Местожителство: София |
Жоре ,поздравления за последния модел ,хубав Мустанг ,облетян ли е , има ли видео ,би било любопитно ! Поздрави ПС: Какви са следващите модели ? _________________ FOCKE |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
ajcinema
Мерси! Мустангът е облетян и лети отлично. Видео ще сложа тези дни. Следващите модели ще са AT6 Texan, 2 броя Як-54 и други. Ще има и вертолети... ![]() _________________ Георги Русинов |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
ajcinema
Ето кратко видео от първия полет на модела и по-точно излитането и кацането. http://www.youtube.com/watch?v=79N89hX13a4 _________________ Георги Русинов |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
shuttle
Последната промяна е направена от shuttle на Вто 08 Дек 2009, 23:42; мнението е било променяно общо 3 пъти |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
ajcinema
Да, колелата се прибират. Хеликоптерите - като им дойде времето да се показват. 2,5 сс определено е много слаб за този модел и ще ти причини главоболия. Смени го докато е време с 4сс! _________________ Георги Русинов |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
ajcinema
По-дълъг любителски вариант на видеото... http://www.youtube.com/watch?v=rZGS8R0wehE Следващата седмица ще има и HD видео специално за ценителите на копия. ![]() _________________ Георги Русинов |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
FOCKE
![]() Регистриран на: 20 Яну 2006 Мнения: 179 Местожителство: София |
Поздравления за видеото ,винаги е хубаво да се види летящо копие ![]() давай да гледаме и другите ... _________________ FOCKE |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
ajcinema
Аз лично не споделям страстта по копията по много причини. Предпочитам да имам летящи (при това добре) модели пред тръпката да се заигравам с детайли. Може би някой ден като се пенсионирам и това ще стане, но на този етап ми е по-добре се наслаждавам на красиви, спортни модели, отколкото на тежки и мудни копия. Има едно равенство, което гласи "детайли=тегло". Най-добре летящите самолети (спортните) са с най-изчистен дизайн и опростена конструкция... Мустангът и останалите приличащни на истинските си еквиваленти модели, които показвам, не са копия, а полукопия с доста конструктивни разлики спрямо оригиналите. Не съм целял да гоня детайлност, а само прилика, долавяща се от няколко метра разстояние. Друг аспект от хобито ми е, че предпочитам ARF-и и отдавна не се занимавам да правя каквото и да било. Така си ми е добре: имам десетки модели, всеки уикенд мога да карам различен модел (и го правя), забавлението е преди всичко останало. Някакси не ми върви на характера да се забия 3-4 години с едно копие, докато през това време мога да се кефя на много други модели във въздуха. Лично мнение! Последната, но не и по важност причина да не харесвам копийните модели на военна техника (повечето самолети, на които се правят копия са от някоя от войните) е, че тя е била създадена за изтребване на живи хора. Намирам нещо много вулгарно в идеята да седна да правя детайлно копие на машина, чието предназначение е било да се избиват хора... По тази причина Мустангът ще е единственият "военен" самолет, който сглобявам... Иначе аз не спирам да работя по нови модели. До няколко дни ще е завършена поредната ми играчка... ![]() ![]() _________________ Георги Русинов |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
shuttle
Последната промяна е направена от shuttle на Вто 08 Дек 2009, 23:43; мнението е било променяно общо 1 път |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
ajcinema
Не ти е виновно крилото, нито неговият профил. Крилото не лети самичко. Има куп други фактори около него. Дори симетричният профил може да създаде подемна сила при определени условия! Този модел е много крехък и по принцип е предвиден за електроустановка. За да го подкараш с ДВГ се нуждае от допълнително "магьосване" на носещите и натоварени свръзки, станока, постамента за колесник, хоризонтала и т.д. Неслучайно ти казах, че най-подходящ е двигател .25 (4сс). 6,5 е адски много за това крехко моделче. Най-вероятно си изпортил центъра на тежестта, но дори да си се сетил да сложиш олово в опашката, се е получило гюле, а не самолет. Много моделари бъркат понятието "балансиране на модела" с натъпкването му с олово... Оловото и полета са две ОТБЛЪСКВАЩИ СЕ ВЗАИМНО неща! Има достатъчно лостове за промяна на ЦТ още в началото на работата по модела, когато това е възможно без кардинални промени, а именно местене напозицията на машинки, приемници, акумулатори, тяги и прочие. Само че трябва да се СЛЕДИ за центровката още от започването на сглобяването. Другата най-честа грешка, която редовно допускат дори много напреднали моделари е свръхвъоръжаването с мощност на модела. Обикновено по-мощния мотор дава повече тежест, но не и по-добри летателни качества. Ако направим 2 еднакви модела, но единият е с по-мощен от предписаното мотор, а другият с по-маломощен, вторият ще лети по-добре заради по-малкото тегло. Колкото е по-лек самолетът, толкова по-добре лети! _________________ Георги Русинов |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
shuttle
Последната промяна е направена от shuttle на Вто 08 Дек 2009, 23:43; мнението е било променяно общо 2 пъти |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
ajcinema
Нека да се придържаме към замисъла на темата -"Ревю"! Приемам критики, съвети, мнения, поздравления, но само към моделите, които показвам! _________________ Георги Русинов Последната промяна е направена от ajcinema на Чет 10 Сеп 2009, 07:28; мнението е било променяно общо 1 път |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
ajcinema
Първият от двата Як-54. ![]() ![]() ![]() Съвсем скоро ще има и втори вариант с различни окраска и компановка. _________________ Георги Русинов |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 2 от 2 [28 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2 |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.2529s ][ Queries: 12 (0.0036s) ][ Debug on ] |