Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
Aktuelles Datum und Uhrzeit: Do 04 Jun 2020, 15:18
Alle Zeiten sind UTC + 2
 Forum-Index » ОКЕАН - МОРСКИ ФОРУМ » Учения на българските ВМС
БРИЗ 2008
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
Seite 1 von 5 [64 Beitrдge]   Gehe zu Seite: 1, 2, 3, 4, 5 Weiter
Autor Nachricht
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: So 06 Jul 2008, 22:06    Titel:  БРИЗ 2008  

Очаквайте снимки! Very Happy

Започва учението "Бриз/Сертекс 2008"

Днес стартира и ще продължи до 17 юли учението с международно участие "Бриз/Сертекс 2008". В него участват над 25 бойни и спомагателни кораба на българските ВМС и групи от специалните части. Заедно с нашите ВМС ще действат и кораби от ВМС на Турция, на Румъния, Гърция и Франция, Германия, Испания, Италия и др.

Фактическите действия по време на националното военноморско учение "Бриз 2008" са на няколко етапа - подготовка, учения и епизоди на море и заключителен етап.

Планирането на учението е извършено под ръководството на командващия ВМС вицеадмирал Минко Кавалджиев. Офицер, провеждащ учението, е контраадмирал Симеон Цеков. Директор на учението е контраадмирал Георги Георгиев.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: So 06 Jul 2008, 22:13    Titel:  

0 кораба и една подводница от състава на ВМС на Гърция, на Турция, на Германия, на Италия, на Испания и на Франция ще участват в учението на българските ВМС „Бриз-2008”, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. В учението ще се включат и офицери от ВМС на САЩ и на Словения. Правителството днес даде разрешение за пребиваването им във вътрешните морски води на България и посещение на пристанищата Бургас и Варна за времето от 7 до 21 юли т.г.
Учението ще се ръководи от командващия на ВМС на България и има за цел подобряване на оперативната съвместимост на многонационални сили при провеждане на операции по поддържане на мира и оказване на хуманитарна помощ в кризисен район. Ще се отработват елементи от стандартните оперативни процедури на НАТО – провеждане на ембаргова операция, съвместно плаване, аварийно-спасително учение, оказване на помощ на аварирал кораб.
Българската армия ще участва с 2 фрегати, 3 ракетни катера, 2 базови миночистача, 2 рейдови миночистача, 12 спомагателни кораба, 2 десантни кораба, два вертолета „Ми-14”, 2 самолета от щурмовата авиация, 2 диверсионно-разузнавателни групи и щабни офицери. В учението ще се включат и представители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението, Държавната агенция за бежанците, ГД „Гранична полиция”, БЧК, изпълнителните агенции „Морска администрация” и „Пристанищна администрация”.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: So 06 Jul 2008, 22:21    Titel:  

"Бриз/Сертекс 2008" преминава с широко международно участие

В епизодите на море се включват кораби от две постоянни групи на НАТО

От 7 до 17 юли 2008 г. в западната част на Черно море българските ВМС провеждат учение с международно участие "Бриз/Сертекс 2008". От нашия военен флот участват повече от 25 бойни и спомагателни кораби и катери, два вертолета и групи от специалните части на ВМС. Участващите кораби от нашите ВМС са фрегатите "Смели" и "Дръзки", ракетната корвета "Мълния" и ракетният катер "Гръм", миночистачите "Шквал", "Добротич" и "Искър", средният десантен кораб "Антарес", спасителният кораб "Протео", спомагателните кораби "Капитан I ранг Димитър Добрев", "Акин", "Ахелой" и други спомагателни кораби и катери. В няколко епизода ще вземат участие и два самолета Су-25 от българските военновъздушни сили.

ВМС на Турция се включват в учението с фрегатата "Гюкчеада" и подводницата "Гюр", ВМС на Румъния с фрегатата "Реджеле Фердинанд", ВМС на Гърция с ракетния катер "Даниолос", ВМС на Франция с минния ловец "Каприкорн". В учението вземат участие Втората постоянната група противоминни кораби на НАТО в състав от пет кораба (Германия, Гърция, Испания, Италия, Турция) и част от Втората постоянната група кораби на НАТО в Средиземно море в състав от 2 фрегати (Гърция и Турция).

Екипажът на миночистача "Шквал" ще участва в "Бриз 2008" със самочувствието на успешно представил се и в учението "Невидима заплаха 2008".

Дванадесетият (след 1989 г.) пореден "Бриз" през 2008 г. продължава традицията от предишните си издания с пълното участие на правителствени и неправителствени институции и ведомства в целия процес на планиране, подготовка и ръководство на учението. В сериалите на "Бриз 2008" се включват Държавната агенция по бежанците към Министерския съвет, Българският Червен кръст, Националната служба "Полиция", Главната дирекция "Гранична полиция" към МВР, Националната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР, Специализираният отряд за борба с тероризма на МВР, Главна дирекция "Гражданска защита" към Министерството на извънредните ситуации, Изпълнителната агенция "Морска администрация" към Министерството на транспорта, "Пристанище Бургас" ЕАД.

В хуманитарната операция участват представители на редица граждански институции и ведомства, заедно с екипи на Българския Червен кръст.

Целите на учението са две. Първата е да се подобри оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите в учението страни чрез отработване на участието в операция в отговор на криза на военноморски компонент (многонационално корабно оперативно съединение). Втората е да се оценят на второ национално ниво оперативните способности на корабите от ВМС на Република България и Република Румъния, декларирани за участие в силите за отговор на НАТО (NATO Response Forces - NRF).

Задачите на учението са свързани със заздравяването на взаимното разбирателство, доверието и сътрудничеството между ВМС на страните-участнички в учението; експериментирането и отработването на различни варианти на управление на ръководени от НАТО многонационални сили; отработване на взаимодействието на ВМС с другите държавни ведомства и неправителствени организации при участие в операция в отговор на криза в многонационална среда, действията при заплаха от възникване на терористичен акт и ликвидирането на последствията от него, провеждането на операция по обезвреждане на терористична група, евакуацията на граждански лица и оказването на първа помощ; отработването на процедурите за оперативно планиране при подготовката и участието на многонационален военноморски компонент в операция в отговор на криза; постигнето на стандартите, определени от военните цели за оперативна съвместимост и отработването на стандартните процедури, правилата за използването на сила, комуникациите и видовете осигуряване на военноморските сили, участващи в операция в отговор на криза.

По време на учението ще се оценят на второ национално ниво оперативните способности на фрегатата "Дръзки", която е декларирана от България за участие в силите за отговор на НАТО.

В учението се използва фиктивен сценарий за провеждане на операция в отговор на криза, която е с мандат на ООН. Обстановката по учението е разработена като продължение и развитие на сценария, отработен по време на ученията "Бриз 2003" и "Бриз 2005". Използва се въображаемият остров "Вити Леву", в района на Западното Черно море, на около 50 мили източно от н. Емине, на който са разположени две държави Грийнленд (GREENLAND) и Амбърленд (AMBERLAND). Те са в конфликт помежду си заради опитите на северозападната територия на Грийнленд да се обяви за независима. Благодарение на усилията на ООН и ОССЕ, през ноември 2004 г. се постига временно прекратяване на военните действия и се подписва споразумение за възстановяване на мира между страните, участващи в конфликта. С мандат на ООН и ОССЕ се сформират многонационални съвместни обединени сили BREEZFOR, които за 6 месеца ще съблюдават прилагането на Споразумението, като за целта те ще проведат операция в отговор на криза под ръководството на НАТО. Вследствие на нарушаване на прилагането на Рамковото споразумение за възстановяване на мира (PRGFA=Peace Restoration General Framework Agreement), поради липса на политическа воля и растящ национален екстремизъм, и увеличаването на бежанските вълни към съседните държави, през месец август 2005 г. е подписан допълнителен протокол към споразумението. Това налага ООН да удължи мандата на BREEZFOR с една година. Обстановката се влошава след действията на паравоенни формирования и терористични действия, които преминават във открит въоръжен конфликт и войските на AMBERLAND навлизат в южната част на GREENLAND.

В резултат на действията на международната общност Съветът за сигурност на ООН приема на 18 септември 2007 г. своя резолюция № 11110 за спиране на огъня и поетапно изтегляне на войските на AMBERLAND от южната част на GREENLAND. В изпълнението на плановете за увеличаване числеността на Временните сили на ООН (UNIFIVI), се дава мандат на BREEZFOR за провеждане на операция в отговор на криза WINDFLAW до 31.08. 2008 г.

След преминаване на пълния процес на планиране по стандартите на НАТО, се сформира морско-компонентно командване и многонационално обединено оперативно съединение. Планирането на учението се извърши под ръководството на командващия ВМС вицеадмирал Минко Кавалджиев. Офицер, провеждащ учението, е контраадмирал Симеон Цеков - заместник-командващ ВМС. Директор на учението е контраадмирал Георги Георгиев - началник на Щаба на ВМС. Командир на корабното оперативно съединение е бригаден адмирал Георги Мотев - командир на Военноморска база - Бургас. Негов флагмански кораб ще бъде фрегатата "Смели" от Военноморска база Варна. Сформиран е брегови щаб за управление на учението (DISTAFF) под ръководството на капитан I ранг Ивелин Калоянов, началник на отдел в Щаба на ВМС.

Фактическите действия по време на националното военноморско учение "Бриз 2008" се провеждат при следните етапи - предварителна подготовка (разкриване щаб на ръководството на учението DISTAFF, пребазиране на българските кораби и пристигане на чуждестранните кораби във Бургас), предпоходна подготовка в базови условия, учения и епизоди на море и заключителен етап (дискусия, разбор и разформироване на съединението).

Програмата на учението включва посещения на забележителности в Бургаския регион, концерт за военните моряци от Представителния ансамбъл на Българската армия и протоколни срещи на чуждестранните командири с кмета и областния управител на град Бургас.

Атанас Панайотов
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Ice_queen^^


Anmeldedatum: 18.01.2004
Beitrдge: 1191
Wohnort: Бургас

BeitragVerfasst am: Mo 07 Jul 2008, 08:23    Titel:  

Преславе, нощни учения ще има ли?
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
torta


Anmeldedatum: 27.10.2007
Beitrдge: 481

BeitragVerfasst am: Mo 07 Jul 2008, 16:09    Titel:  

като стана дума за БРИЗ някои да има снимки от бриз 99 на 23-ките или каквито има там Smile
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
dragon x


Anmeldedatum: 26.01.2004
Beitrдge: 1641
Wohnort: Варна

BeitragVerfasst am: Mo 07 Jul 2008, 18:39    Titel:  

Preslav hat Folgendes geschrieben:
0 кораба и една подводница от състава на ВМС на Гърция, на Турция, на Германия, на Италия, на Испания и на Франция ще участват в учението на българските ВМС „Бриз-2008”....


Колко кораба викаш ще има?

_________________
Click to see if image is larger РОТА, ШАГНУВШАЯ В БЕССМЕРТИЕ
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Mi 09 Jul 2008, 20:01    Titel:  

Екипажите се подготвят на море, на брега и във въздуха

Развърнатият в пункта за базиране "Атия" на Военноморска база Бургас щаб (DISTAFF) на националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2008/Сертекс 2008" започна своите действия под ръководството на капитан I ранг Ивелин Калоянов - началник на отдел в Щаба на ВМС. Офицерът, провеждащ учението, контраадмирал Симеон Цеков, заместник-командващ ВМС, даде първите си разпореждания. В района на учението започнаха да изпълняват своите функции неговият директор - контраадмирал Георги Георгиев, началник на Щаба на ВМС, и заместник-директорът капитан I ранг Георги Фиданов - заместник-началник на Щаба на ВМС по подготовката. Заместник-директор на "Бриз 2008/Сертекс 2008" по логистиката е капитан I ранг Димитър Денев - заместник-началник на Щаба на ВМС по ресурсите.

Част от българските кораби, участващи в учението, са в определените акватории, където извършват тренировки за предстоящите епизоди. Друга част са в пункта за базиране "Атия" и извършват предпоходна подготовка. Екипажи от Военноморската вертолетна авиобаза продължиха полетите на море. Втората постоянна група противоминни кораби на НАТО и Втората постоянна група кораби на НАТО в Средиземно море извършват преход към Бургас. Първи от чуждестранните участници в Пристанище Бургас пристигна френският минен ловец "Каприкорн". На борда му френският посланик у нас Н. Пр. Етиен дьо Понсен съобщи, че между президента на Франция Никола Саркози и българският министър-председател Сергей Станишев има сключен договор за дългосрочно сътрудничество между военните сили на двете държави, което се състои не само в купуването на френски военни кораби от България. Според посланика това стратегическо партньорство е стартирало в Бургас с участието на "Каприкорн" в учението "Бриз 2008/Сертекс 2008". Домакин на срещата с журналисти бе командирът на кораба капитан III ранг Лоран Риу.

В Пристанище Бургас по-късно пристигнаха фрегатата "Гьокчеада" и подводницата "Гюр" от турските ВМС и ракетният катер "Даниолос" от ВМС на Гърция.

Атанас Панайотов
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Ice_queen^^


Anmeldedatum: 18.01.2004
Beitrдge: 1191
Wohnort: Бургас

BeitragVerfasst am: Do 10 Jul 2008, 07:35    Titel:  

Такам... Пиша с един ден закъснение, ама от оная вечер нямам нет и бях побесняла. Съвсем случайно разбрахме, че на френския "Каприкорн" ще има среща на журналисти с френския посланник и капитана на кораба. Има и снимки. Относно учението, още на 7ми франсетата пристигнаха първи и се настаниха на 5-то корабно място. Вчера цъхнаха и съседите - Турците с подводницата и двете фрегати и френската красавица - страшен меряк имам да се кача на тва нещо, много е готино Wink . Като стана дума за качване, в събота ще има отворен ден за журналисти и посетители - е те тогава ще е голямото щракане! Very Happy Инъче голяма военщина - бъкано е с военна полиция, наште от гранична и тях са ги паркирали да охраняват, от 6сто корабно нататък не можеш да припариш, само, че кака ви си намери скришно местенце при едни от колегите - целия екшън се гледа перфектно, само дано не ме мернат от някъде. Very Happy Laughing Laughing

Туй то оперативната обстановка на Порт Бургас - рапорт даден, рапорт приет Very Happy
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Ice_queen^^


Anmeldedatum: 18.01.2004
Beitrдge: 1191
Wohnort: Бургас

BeitragVerfasst am: Do 10 Jul 2008, 08:04    Titel:  

Zitat:
Зам.-кметът на община Бургас Ивелина Василева се качи на френския миночистач „Каприкорн”, в компанията на френския посланик у нас Н.Пр. Етиен дьо Понсен. Капитанът на кораба Лоран Риу посрещна на борда още Жоел Ферал - аташе по образование и култура към Посолството на Франция у нас, председателя на Бургаската търговско-промишлена палата Цанко Иванов, директора на „Алианс Франсез” - Бургас Добрина Маринова.От името на кмета Димитър Николов Ивелина Василева дари посланик дьо Понсен и Лоран Риу с плакети на Св. Никола - патрон на Бургас и закрилник на моряците. За гостите беше организирана обиколка на френския плавателен съд.„Каприкорн” е включен в армадата от 12 чужди кораба от 7 държави и 25 български, които ще вземат участие в международното учение “Бриз/Сертекс 2008″. В него ще се включат и 2 вертолета. По време на учението в Бургаския залив ще бъдат съсредоточени рекорден брой чужди кораби. На 11 юли от 11.30 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе протоколна среща на кмета Димитър Николов с капитани на чуждите кораби, участващи в “Бриз/Сертекс 2008″.


Преславе, аз на 11-сти почивам. Дали няма да мога да се вредя на срещата? Rolling Eyes Rolling Eyes

Zitat:
Френско-българското стратегическо партньорство започна реално от Бургас”. Това заяви френският посланик на първото си посещение в Бургас, дни след срещата на френския президент Саркози и българския премиер Станишев, където бе подписан договор за стратегическо партньорство в областта на политиката, енергетиката, транспорта и културата, както и споразумения за отбрана и военноморско сътрудничество. Именно затова и първият дипломат на Франция у нас Н. Пр. Етиен дьо Понсен започна своята официална визита в Бургас от борда на френския кораб- миночистач „Каприкорн”.


Побратимяване с Ница

По време на посещението си в Бургас посланикът на Франция разгледа възможностите за увеличаване на френските инвестиции в региона, както и начините за децентрализирано сътрудничество между някои френски градове и Бургас. Обсъдено бе и евентуално побратимяване на Бургас и Ница, тъй като двата града много си приличат –и географски и икономически.Първият Carrefour в България


„В Бургас виждаме много добра възможност за развитие и на търговията. Например търговската верига Carrefour започва дейността си в България от Бургас. Само след няколко месеца ще отвори врати първият от общо 12- те хипермаркета, които ще се изградят в цялата страна, сподели пред журналисти френският дипломат.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Ice_queen^^


Anmeldedatum: 18.01.2004
Beitrдge: 1191
Wohnort: Бургас

BeitragVerfasst am: Do 10 Jul 2008, 08:43    Titel:  

Малко снимки от "Каприкорн":

Click to see if image is larger

Click to see if image is larger

Click to see if image is larger
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Ice_queen^^


Anmeldedatum: 18.01.2004
Beitrдge: 1191
Wohnort: Бургас

BeitragVerfasst am: Do 10 Jul 2008, 09:03    Titel:  

Click to see if image is larger

Shocked

Click to see if image is larger

Click to see if image is larger
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Do 10 Jul 2008, 20:19    Titel:  

Всички чуждестранни участници са вече в пристанище Бургас

Националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2008/Сертекс 2008" навлезе в нов етап. Подготвителните дейности приключиха. Вече всички чуждестранни участници са в пристанище Бургас, а българските кораби се съсредоточават в пункта за базиране "Атия" на Военноморска база Бургас. След минния ловец "Каприкорн" от ВМС на Франция пристигнаха фрегатата "Гьокчеада" и подводницата "Гюр" от турските ВМС и ракетният катер "Даниолос" от ВМС на Гърция. Партньорът на нашата фрегата "Дръзки" в сертификационното учение - румънската фрегата "Реджеле Фердинанд" също зае определеното й място в порта. По-късно се ошвартоваха плавателните съдове от Втората постоянна група противоминни кораби на НАТО и Втората постоянна група кораби на НАТО в Средиземно море. Докато вървят необходимите уточнения и координации, извършвани от щаба (DISTAFF) на учението под ръководството на капитан I ранг Ивелин Калоянов, домакините от българските ВМС и от Военноморска база Бургас организираха за чуждестранните екипажи богата програма, която включва запознаване с културните забележителности на Бургас, Несебър и региона на Южното Черноморие. Директорът на "Бриз 2008/Сертекс 2008" - контраадмирал Георги Георгиев, началник на Щаба на ВМС, посети фрегатата "Смели" с командир капитан II ранг Ваньо Мусински и след вдигането на военноморския флаг поздрави екипажа с 50-ата годишнина от създаването на Първи дивизион патрулни кораби във Военноморска база Варна. Сега "Смели" е флагмански кораб на този дивизион, чийто юбилей ще бъде отбелязан тържествено на 25 юли т.г. поради ангажираността на екипажа в националното военноморско учение. "Смели" е определен за флагмански кораб на командира на корабното оперативно съединение бригаден адмирал Георги Мотев - командир на Военноморска база Бургас.

След кратката церемония бе обявена подготовка за бой и поход и "Смели" излезе в открито море за отработване на елементи от планираните епизоди, където фрегатата ще взаимодейства с другите наши и чуждестранни участници.

Атанас Панайотов
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Ice_queen^^


Anmeldedatum: 18.01.2004
Beitrдge: 1191
Wohnort: Бургас

BeitragVerfasst am: Do 10 Jul 2008, 21:54    Titel:  

Мммм утре ще е интересно Very Happy
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Ice_queen^^


Anmeldedatum: 18.01.2004
Beitrдge: 1191
Wohnort: Бургас

BeitragVerfasst am: Fr 11 Jul 2008, 12:23    Titel:  

Днес капитаните на всички чуждестранни кораби бяха на среща с областния управител на Бургас и кмета Димитър Николов. Ето малко снимки:

Click to see if image is larger

Click to see if image is larger

Click to see if image is larger
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Ice_queen^^


Anmeldedatum: 18.01.2004
Beitrдge: 1191
Wohnort: Бургас

BeitragVerfasst am: Fr 11 Jul 2008, 12:35    Titel:  

Click to see if image is larger

Click to see if image is larger

Тая малко поразмазана, ще извинявате Laughing

Click to see if image is larger
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Beitrдge der letzten Zeit anzeigen:   Sortieren nach:   
Seite 1 von 5 [64 Beitrдge]   Gehe zu Seite: 1, 2, 3, 4, 5 Weiter
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
 Forum-Index » ОКЕАН - МОРСКИ ФОРУМ » Учения на българските ВМС
Gehe zu:  

Du kannst keine Beitrдge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beitrдge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht lцschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht teilnehmen.

[ Time: 0.0871s ][ Queries: 13 (0.0077s) ][ Debug Ein ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker