Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
В момента е: Вто 18 Фев 2020, 15:35
Часовете са според зоната UTC + 2
 Главната страница » Администрация » ОН-ЛАЙН КНИЖАРНИЦА "ЕЪР ГРУП 2000".ПАЗАРУВАЙ СЕГА!
КНИГА"ВЪЗДУШНИТЕ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВОЙНИТЕ 1912-45 г."
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
Страница 1 от 2 [16 Мнения]   Иди на страница: 1, 2 Следваща
Автор Съобщение
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42497

МнениеПуснато на: Вто 11 Ное 2008, 12:26    Заглавие:  КНИГА"ВЪЗДУШНИТЕ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВОЙНИТЕ 1912-45 г."  

Книгата може да си я закупите и он-лайн на адрес:

http://www.airgroup2000.com/index.php?page=knigi&action=add_kom&id=103

Корицата:

Click to see if image is larger

--------------------------------------------------------------------


Уважаеми авиофенове и съфорумци,
Очаквайте един голям коледен подарък!
В началото на декември от печат ще излезе нещо наистина епохално - книгата на ген.Миланов
"ВЪЗДУШНИТЕ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВОЙНИТЕ 1912-1945 г.". Книгата е излизала вече веднъж, но тогава не се е разпространявала.
Надяваме се, че ще ви зарадваме с наистина историческата за българската авиация книга!

Последната промяна е направена от Preslav на Пон 06 Юли 2009, 22:42; мнението е било променяно общо 9 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42497

МнениеПуснато на: Вто 11 Ное 2008, 14:30    Заглавие:  

Корицата:

Click to see if image is larger

Ген.Миланов:

Click to see if image is larger


БИОГРАФИЯ

О. з. генерал-майор от авиацията. Военен летец. Завършва Въздушното училище в Казанлък (1944–1945 г.), Народното военно¬въздушно училище “Георги Бенковски” (1946–1947 г.), Общовойсковата военна академия “Г. С. Раковски” (1955–1958 г.), Воен¬ната академия на Генералния щаб на Въоръжените сили на СССР (1963–1965 г.). Заема различни командно-щабни длъжности в час¬тите и съединенията на бомбардировъчната, щурмовата и изтребителната авиация, началник-щаб на Фронтовата авиация (1961–1963 г.), началник-щаб на ПВО и ВВС (1969–1972 г.), главен инспектор по ПВО и ВВС в Министерството на отбраната (1974–1985 г.). Доктор на военните науки, с над 50 публикации по тактиката и оперативното изкуство на въздушните сили, историята на авиацията и проблемите по използването на Космоса за военни цели.


Предговор:


Летателното дело в България има над стогодишна история. Дълги и трудни са неговите въздушни пътища и пътеки. Тяхната ранна зора е мирна, но твърде скоро неспокойното време ги насочва в бойни курсове през две балкански и две световни войни, които стават основно съдържание на първите десетилетия от историята на нашето въздухоплаване.
Терминът въздухоплаване като събирателен се използва у нас почти до средата на 40-те години на миналия век, когато сe разглеждат изобщо въпросите за полетите на летателни апарати, включително и за военни цели. Същевременно с развитието на самите летателни апарати и на теорията и практиката на тяхното използване се оформят постепенно двете основни направления в летателното дело, изразявани с отделни понятия: въздухоплаване – за полетите на летателни апарати, по-леки от въздуха, главно балони (аеростати) – свободни, привързани и управляеми (дирижабли) и авиация – за полетите на летателни апарати, по-тежки от въздуха, преди всичко самолети (аероплани). Тази разделна терминология е запазена у нас и по-късно, докато в много други страни намира приложение (с достатъчно основание) общото понятие аеронавтика, означаващо в буквален превод въздухоплаване, което обхваща двете основни направления в летателното дело.
Посоченият процес намира своето отражение при създаването и развитието в българската армия през разглеждания период както на въздухоплавателни (балонни), така и на аеропланни (авиационни) подразделения в една обща организационна структура първоначално под наименованието въздухоплавателен парк и дружина, значително по-късно – въздушни войски, а в много страни – военновъздушни сили или въздушни сили. Заедно с това той отразява и постепенното разпределяне на мястото и ролята на двете основни средства в тях – балона и самолета, докато към средата на 30-те години на миналия век първият окончателно излиза от употреба в нашата армия.
Обстойни изследвания на бойната дейност на военното ни въздухоплаване в посочения по-горе смисъл – общо и през отделните периоди на тяхното развитие – няма. Незначително място му е отделено и в двете книги, известни на широкия кръг читатели, “История на авиацията” от Асен Попов и “Крила за родината” от Иван Попов, както и в официалната ни “История на военната авиация на България” от авторски колектив на бившия Институт за военна история.1 Почти всички останали публикации в нашия периодичен печат отразяват само бойната дейност на авиацията, а съдържанието им се ограничава от обема на самите статии.
За разлика от много други страни мемоарната литература у нас се изчерпва с няколко по-известни заглавия: “Спомени летят” от Владимир Балан – за Първата световна война, “Спомени на летеца” от Тодор Розев и “Ние бранихме тебе, София” от Стоян Стоянов – за дейността на нашата изтребителна авиация при отразяване масираните удари на англо-американската авиация през периода 1943–1944 г. и участието є в Отечествената война (1944–1945 г.)2
Не прави изключение и нашата художествена литература със заглавията “Жълтият албатрос” от Димитър Гимиджийски, “Гневно небе” от Коста Филипов и “Балканските орли” от Цветан Цаков, както и известен брой очерци с популярен характер.3
Остават неиздадени спомените на известните ръководители и ветерани на нашата авиация Радул Милков (общо за балканските войни и Първата световна война), Георги Попвасилев (за Първата световна война), Васил Бойдев (за развитието на въздушните ни войски в периода между двете световни войни) и Тодор Иванов (за Втората световна война).4
Към тях можем да добавим и стигналите по различни пътища до наши библиотеки, но така и останали непреведени и неизвестни на широкия кръг читатели отделни чуждестранни издания. Още повече са тези, които можем да прочетем при прелистването на многобройните техни библиографски справочници, свързани с бойната дейност на нашето въздухоплаване.
През периода 1995–1999 г. Военно издателство отпечата в три части моя труд “Авиацията и въздухоплаването на България през войните 1912–1945 г.”, в който се изследват основните въпроси по бойната дейност както на авиационните (аеропланни), така и на балонните (въздухоплавателни) подразделения, части и съединения от българската армия. Те бяха издадени в ограничен тираж и без пускане в продажба, така да се каже само за “служебно ползване”. Проявеният интерес към тях бе подтик да се предложи издаването им в една обща книга под заглавие “Въздушните сили на България през войните 1912–1945 г.” с някои допълнения и редакционни поправки. Книгата включва четири глави:
– глава първа – Военното въздухоплаване на България през балканските войни 1912–1913 г.;
– глава втора – Военното въздухоплаване на България през Първата световна война 1915–1918 г.;
– глава трета – Въздушните войски на България през Втората световна война (периода на участие на страната ни в Тристранния пакт 1 март 1941 – 4 септември 1945 г.);
– глава четвърта – Въздушните войски на България през Втората световна война (Отечествената война 9 септември 1944 – 9 май 1945 г.).
Основа на изследването преди всичко са материали от фондовете на Централния военен архив (ЦВА), много от които се използват за първи път. Цитатите от тях са дадени с незначително осъвременяване на правописа. Използвани са и много публикации в списанията “Военен журнал”, “Военнотехническа мисъл”, “Въздушен преглед”, “Летец”, вестниците “Военни известия” и “Народна отбрана” и др. Значително място заемат и чуждестранните публикации по разглежданите въпроси, които почти не са използвани досега в изследванията у нас по темата.
Заедно с това се уточняват важни събития, които имат противоречив характер в много досегашни публикации.
Фактическият материал се отнася в основата си към времето на работата над труда (1995–1999 г.)
Развитието на нашето военно въздухоплаване въпреки неговата специфичност, е съставна част на общия исторически процес на летателното дело и отразява неговите основни черти и тенденции. Стремежът на автора е да покаже тяхното реално място в този исторически процес.
Авторът се надява, че настоящият труд, предназначен за широк кръг читатели, ще допринесе за по-пълното осветляване на историята на нашето въздухоплаване в една от най-важните му области – бойното използване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42497

МнениеПуснато на: Вто 11 Ное 2008, 21:11    Заглавие:  

Ето и новите ни книги, които може да си закупите он-лайн. Кликнете върху линковете. Книгата на ген.Миланов ще е в продажба от 1 декември, може и по-рано.

АЛБУМ - БЪЛГАРСКИТЕ ВВС

Цена: 12 лв.

Click to see if image is largerАЛБУМ - Служба "Авиационно въоръжение"
Цена: 10 лв.

Click to see if image is larger


Луфтвафе - самолети в сянка
Цена: 15 лв.

Click to see if image is larger

Покорено небе
Цена: 6 лв.

Click to see if image is larger
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
andrei141984

Регистриран на: 22 Яну 2008
Мнения: 1661
Местожителство: София-по-рядко Бургас.

МнениеПуснато на: Сря 12 Ное 2008, 13:46    Заглавие:  

Книгата със снимките ,,Bulgarian air force" наистина си заслужава.Обърнато е внимание на всички........живи /активни авиобази на ВВС в България.

Има един лек пропуск(почти незначителен) - в последната част , посветена на ПВО(с) и(в) липсват снимки на ЗРК ,,Оса-АКМ" и ,,Стрела10"-ПВО(в).

Хубаво е ,че има ,,присъствие" на Су-22М4,М3 в албума-книга.


Един въпрос, ако може- има ли я още ,,История на 1-ва Зенитно-ракетна бригада" от Библиотека Клуб Криле?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42497

МнениеПуснато на: Сря 12 Ное 2008, 13:58    Заглавие:  

Радваме се, че ти хареса. Откъде успя да си я вземеш?
За 1-а ЗРБ не сме издавали книжка, само за 2-а и 3-а.
За 1-а Елемаг бе пуснал някъде на пдф съдържанието й.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
andrei141984

Регистриран на: 22 Яну 2008
Мнения: 1661
Местожителство: София-по-рядко Бургас.

МнениеПуснато на: Сря 12 Ное 2008, 16:16    Заглавие:  

Книгата си я купих от ,,Книгомания" на бул.,,Васил Левски".Преди години тази книжарница бе по-добре снабдена с Вашите издания.Сега обаче.....
Наистина съм доволен.Относно това ,което визирах като пропуск- викам си- щом е със съдействието Щаба на ВВС изготвена, липсата на въпросните ЗРК от ПВО(в) не означава ли ,че ще последват съдбата на ,,Круг" например?
Е затова питах.

Иначе освен всичко- хартията е луксозна и доста здрава.

А да един важен въпрос- КАКВО СТАВА С ,,АВИАЦИЯТА НА БАЛКАНИТЕ" ЧАСТ 3?Там трябваше да се пише за нашите ВВС.


Чакам я от началото на 2004г.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
SGP

Регистриран на: 05 Мар 2007
Мнения: 182

МнениеПуснато на: Пет 21 Ное 2008, 08:28    Заглавие:  

Понеже очаквам с нетърпение излизането на книгата на ген.Миланов
"ВЪЗДУШНИТЕ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВОЙНИТЕ 1912-1945 г.", имам следния въпрос:

Ще участва ли издателството в ХХVІІ Софийски международен панаир на книгата, който ще се проведе от 3 до 7 декември 2008 г. в Народния дворец на културата, София и дали ще бъде готова книгата дотогава?

Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42497

МнениеПуснато на: Нед 30 Ное 2008, 01:45    Заглавие:  

Здравей. Ще участваме за пореден път:
Изложба на книгата в НДК, 3-7 декември 2008 г., ИК "Еър Груп" 2000 като единствена авиационна и оръжейна медиа ще има щанд и ще представи нови новенички неща - нов брой 12, новата книга на ген.Миланов

Click to see if image is larger

Както и албумът на ВВС на Оги Стефанов, а и уникалното четиво на Фесенко - "Покорено небе", което го пускаме в допечатка, поради факта, че се изчерпа.
Там може да намерите и друга допечатка - "Ракетните войски" - също уникално четиво.
На щанда ще се предлагат и всички 112 книги издадени от фирмата през тези 10 години, над 80 % разбира се на авиационна тематика. Ще се предлагат и плакати, стикери, стари броеве на "Криле" и "Библиотека Криле" на цена от 2 лв.
На щанда ще са всички малки "Библиотека Океан", "Библиотека Оръжие", "Ретросалон", новите 12-и броеве на сп."Клуб ОКЕАН", "Клуб ОРЪЖИЕ", "Ретросалон" и "Дриймс океан". Ако нещо го няма - ще ви предложим цветен каталог с всичко, което сме издали и ще ви го набавим по най-бързия начин.
Нека заповядат всички желаещи, ще ни е приятно да се запознаем. Къде точно ще е щандът, ще напиша в понеделник.
Поздрави на всички ви!

И още нещо - на 15 декември ще излязат от печат календари на българските ВВС за 2009 г. Те ще бъдат пуснати в книжарници като "Пингвини", "Книгомания", "Хеликон" и т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
andrei141984

Регистриран на: 22 Яну 2008
Мнения: 1661
Местожителство: София-по-рядко Бургас.

МнениеПуснато на: Нед 30 Ное 2008, 01:51    Заглавие:  

Боже !Така кажете!Че ще сте в НДК.

Прощавайте обаче един въпрос- може ли линк с всички издания на ,,Библиотека Клуб Криле от началото до сега!да видя ,какво да купя?
Наистина ми е нужно?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42497

МнениеПуснато на: Вто 02 Дек 2008, 17:30    Заглавие:  

Ето къде ще бъдем - така поне е записано в официалния сайт на НДК
ЩАНД 328 - ОЧАКВАМЕ ВИ ОТ УТРЕ!

Click to see if image is larger
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
SGP

Регистриран на: 05 Мар 2007
Мнения: 182

МнениеПуснато на: Сря 03 Дек 2008, 08:40    Заглавие:  

Довечера ще ви посетя!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
centara

Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 1039
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет 26 Дек 2008, 20:51    Заглавие:  

...
Последната промяна е направена от centara на Вто 03 Яну 2012, 12:05; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение 
Me262


Регистриран на: 14 Мар 2004
Мнения: 24
Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Съб 27 Дек 2008, 16:39    Заглавие:  

Имам питане. Защо в България не са издавани книгите на Асен Йорданов? Имате ли намерение да се издаде някоя негова книга или поне най-популярната му "Вашите криле"?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение 
Preslav
[Admin]


Регистриран на: 19 Яну 2006
Мнения: 42497

МнениеПуснато на: Чет 22 Яну 2009, 20:42    Заглавие:  

Още едно радостно събитие се състоя. На 15 януари, четвъртък в Цетралния военен клуб авиационното издателство "Еър ГРУП 2000" представи пред широката общественост книгата на ген. Миланов "Въздушните войски на България през войните 1912 - 45 г".
Събитието уважиха редица авиационни личности - командващия ВВС ген.Симеонов, ген. Константин Попов, о.р. ген. Иван Дочев, руското военно аташе, представители на "Грипен", журналисти от ВТК, в."Българска армия", в."Монитор", в."Труд" и в."24 часа", авиационни деятели като Иван Петков, Ангел Младенов-Батето и Тома Ковачев. Благодарим на всички присъстващи!

Click to see if image is larger

Click to see if image is larger

Click to see if image is larger

Книгата може да си я закупите и он-лайн на адрес:

http://www.airgroup2000.com/index.php?page=knigi&action=add_kom&id=103

Очаквайте следващите ни книги в близките месеци:

"Миг-29 в България"

"Миг-21 в България"

"Те защитаваха София"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27538
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 22 Яну 2009, 20:45    Заглавие:  

Preslav написа:

Click to see if image is larger

Да жив и здрав Батето, както винаги начело Very Happy

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Покажи мнения от преди:   Сортирай по:   
Страница 1 от 2 [16 Мнения]   Иди на страница: 1, 2 Следваща
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
 Главната страница » Администрация » ОН-ЛАЙН КНИЖАРНИЦА "ЕЪР ГРУП 2000".ПАЗАРУВАЙ СЕГА!
Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

[ Time: 0.1108s ][ Queries: 12 (0.0051s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker