Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
Aktuelles Datum und Uhrzeit: Mo 21 Sep 2020, 08:57
Alle Zeiten sind UTC + 2
 Forum-Index » Администрация » ОН-ЛАЙН КНИЖАРНИЦА "ЕЪР ГРУП 2000".ПАЗАРУВАЙ СЕГА!
КНИГА"ВЪЗДУШНИТЕ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВОЙНИТЕ 1912-45 г."
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
Seite 1 von 2 [16 Beitrдge]   Gehe zu Seite: 1, 2 Weiter
Autor Nachricht
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Di 11 Nov 2008, 12:26    Titel:  КНИГА"ВЪЗДУШНИТЕ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВОЙНИТЕ 1912-45 г."  

Книгата може да си я закупите и он-лайн на адрес:

http://www.airgroup2000.com/index.php?page=knigi&action=add_kom&id=103

Корицата:

Click to see if image is larger

--------------------------------------------------------------------


Уважаеми авиофенове и съфорумци,
Очаквайте един голям коледен подарък!
В началото на декември от печат ще излезе нещо наистина епохално - книгата на ген.Миланов
"ВЪЗДУШНИТЕ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВОЙНИТЕ 1912-1945 г.". Книгата е излизала вече веднъж, но тогава не се е разпространявала.
Надяваме се, че ще ви зарадваме с наистина историческата за българската авиация книга!

Zuletzt bearbeitet von Preslav am Mo 06 Jul 2009, 22:42, insgesamt 9-mal bearbeitet
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Di 11 Nov 2008, 14:30    Titel:  

Корицата:

Click to see if image is larger

Ген.Миланов:

Click to see if image is larger


БИОГРАФИЯ

О. з. генерал-майор от авиацията. Военен летец. Завършва Въздушното училище в Казанлък (1944–1945 г.), Народното военно¬въздушно училище “Георги Бенковски” (1946–1947 г.), Общовойсковата военна академия “Г. С. Раковски” (1955–1958 г.), Воен¬ната академия на Генералния щаб на Въоръжените сили на СССР (1963–1965 г.). Заема различни командно-щабни длъжности в час¬тите и съединенията на бомбардировъчната, щурмовата и изтребителната авиация, началник-щаб на Фронтовата авиация (1961–1963 г.), началник-щаб на ПВО и ВВС (1969–1972 г.), главен инспектор по ПВО и ВВС в Министерството на отбраната (1974–1985 г.). Доктор на военните науки, с над 50 публикации по тактиката и оперативното изкуство на въздушните сили, историята на авиацията и проблемите по използването на Космоса за военни цели.


Предговор:


Летателното дело в България има над стогодишна история. Дълги и трудни са неговите въздушни пътища и пътеки. Тяхната ранна зора е мирна, но твърде скоро неспокойното време ги насочва в бойни курсове през две балкански и две световни войни, които стават основно съдържание на първите десетилетия от историята на нашето въздухоплаване.
Терминът въздухоплаване като събирателен се използва у нас почти до средата на 40-те години на миналия век, когато сe разглеждат изобщо въпросите за полетите на летателни апарати, включително и за военни цели. Същевременно с развитието на самите летателни апарати и на теорията и практиката на тяхното използване се оформят постепенно двете основни направления в летателното дело, изразявани с отделни понятия: въздухоплаване – за полетите на летателни апарати, по-леки от въздуха, главно балони (аеростати) – свободни, привързани и управляеми (дирижабли) и авиация – за полетите на летателни апарати, по-тежки от въздуха, преди всичко самолети (аероплани). Тази разделна терминология е запазена у нас и по-късно, докато в много други страни намира приложение (с достатъчно основание) общото понятие аеронавтика, означаващо в буквален превод въздухоплаване, което обхваща двете основни направления в летателното дело.
Посоченият процес намира своето отражение при създаването и развитието в българската армия през разглеждания период както на въздухоплавателни (балонни), така и на аеропланни (авиационни) подразделения в една обща организационна структура първоначално под наименованието въздухоплавателен парк и дружина, значително по-късно – въздушни войски, а в много страни – военновъздушни сили или въздушни сили. Заедно с това той отразява и постепенното разпределяне на мястото и ролята на двете основни средства в тях – балона и самолета, докато към средата на 30-те години на миналия век първият окончателно излиза от употреба в нашата армия.
Обстойни изследвания на бойната дейност на военното ни въздухоплаване в посочения по-горе смисъл – общо и през отделните периоди на тяхното развитие – няма. Незначително място му е отделено и в двете книги, известни на широкия кръг читатели, “История на авиацията” от Асен Попов и “Крила за родината” от Иван Попов, както и в официалната ни “История на военната авиация на България” от авторски колектив на бившия Институт за военна история.1 Почти всички останали публикации в нашия периодичен печат отразяват само бойната дейност на авиацията, а съдържанието им се ограничава от обема на самите статии.
За разлика от много други страни мемоарната литература у нас се изчерпва с няколко по-известни заглавия: “Спомени летят” от Владимир Балан – за Първата световна война, “Спомени на летеца” от Тодор Розев и “Ние бранихме тебе, София” от Стоян Стоянов – за дейността на нашата изтребителна авиация при отразяване масираните удари на англо-американската авиация през периода 1943–1944 г. и участието є в Отечествената война (1944–1945 г.)2
Не прави изключение и нашата художествена литература със заглавията “Жълтият албатрос” от Димитър Гимиджийски, “Гневно небе” от Коста Филипов и “Балканските орли” от Цветан Цаков, както и известен брой очерци с популярен характер.3
Остават неиздадени спомените на известните ръководители и ветерани на нашата авиация Радул Милков (общо за балканските войни и Първата световна война), Георги Попвасилев (за Първата световна война), Васил Бойдев (за развитието на въздушните ни войски в периода между двете световни войни) и Тодор Иванов (за Втората световна война).4
Към тях можем да добавим и стигналите по различни пътища до наши библиотеки, но така и останали непреведени и неизвестни на широкия кръг читатели отделни чуждестранни издания. Още повече са тези, които можем да прочетем при прелистването на многобройните техни библиографски справочници, свързани с бойната дейност на нашето въздухоплаване.
През периода 1995–1999 г. Военно издателство отпечата в три части моя труд “Авиацията и въздухоплаването на България през войните 1912–1945 г.”, в който се изследват основните въпроси по бойната дейност както на авиационните (аеропланни), така и на балонните (въздухоплавателни) подразделения, части и съединения от българската армия. Те бяха издадени в ограничен тираж и без пускане в продажба, така да се каже само за “служебно ползване”. Проявеният интерес към тях бе подтик да се предложи издаването им в една обща книга под заглавие “Въздушните сили на България през войните 1912–1945 г.” с някои допълнения и редакционни поправки. Книгата включва четири глави:
– глава първа – Военното въздухоплаване на България през балканските войни 1912–1913 г.;
– глава втора – Военното въздухоплаване на България през Първата световна война 1915–1918 г.;
– глава трета – Въздушните войски на България през Втората световна война (периода на участие на страната ни в Тристранния пакт 1 март 1941 – 4 септември 1945 г.);
– глава четвърта – Въздушните войски на България през Втората световна война (Отечествената война 9 септември 1944 – 9 май 1945 г.).
Основа на изследването преди всичко са материали от фондовете на Централния военен архив (ЦВА), много от които се използват за първи път. Цитатите от тях са дадени с незначително осъвременяване на правописа. Използвани са и много публикации в списанията “Военен журнал”, “Военнотехническа мисъл”, “Въздушен преглед”, “Летец”, вестниците “Военни известия” и “Народна отбрана” и др. Значително място заемат и чуждестранните публикации по разглежданите въпроси, които почти не са използвани досега в изследванията у нас по темата.
Заедно с това се уточняват важни събития, които имат противоречив характер в много досегашни публикации.
Фактическият материал се отнася в основата си към времето на работата над труда (1995–1999 г.)
Развитието на нашето военно въздухоплаване въпреки неговата специфичност, е съставна част на общия исторически процес на летателното дело и отразява неговите основни черти и тенденции. Стремежът на автора е да покаже тяхното реално място в този исторически процес.
Авторът се надява, че настоящият труд, предназначен за широк кръг читатели, ще допринесе за по-пълното осветляване на историята на нашето въздухоплаване в една от най-важните му области – бойното използване.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Di 11 Nov 2008, 21:11    Titel:  

Ето и новите ни книги, които може да си закупите он-лайн. Кликнете върху линковете. Книгата на ген.Миланов ще е в продажба от 1 декември, може и по-рано.

АЛБУМ - БЪЛГАРСКИТЕ ВВС

Цена: 12 лв.

Click to see if image is largerАЛБУМ - Служба "Авиационно въоръжение"
Цена: 10 лв.

Click to see if image is larger


Луфтвафе - самолети в сянка
Цена: 15 лв.

Click to see if image is larger

Покорено небе
Цена: 6 лв.

Click to see if image is larger
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
andrei141984

Anmeldedatum: 22.01.2008
Beitrдge: 1661
Wohnort: София-по-рядко Бургас.

BeitragVerfasst am: Mi 12 Nov 2008, 13:46    Titel:  

Книгата със снимките ,,Bulgarian air force" наистина си заслужава.Обърнато е внимание на всички........живи /активни авиобази на ВВС в България.

Има един лек пропуск(почти незначителен) - в последната част , посветена на ПВО(с) и(в) липсват снимки на ЗРК ,,Оса-АКМ" и ,,Стрела10"-ПВО(в).

Хубаво е ,че има ,,присъствие" на Су-22М4,М3 в албума-книга.


Един въпрос, ако може- има ли я още ,,История на 1-ва Зенитно-ракетна бригада" от Библиотека Клуб Криле?
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Mi 12 Nov 2008, 13:58    Titel:  

Радваме се, че ти хареса. Откъде успя да си я вземеш?
За 1-а ЗРБ не сме издавали книжка, само за 2-а и 3-а.
За 1-а Елемаг бе пуснал някъде на пдф съдържанието й.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
andrei141984

Anmeldedatum: 22.01.2008
Beitrдge: 1661
Wohnort: София-по-рядко Бургас.

BeitragVerfasst am: Mi 12 Nov 2008, 16:16    Titel:  

Книгата си я купих от ,,Книгомания" на бул.,,Васил Левски".Преди години тази книжарница бе по-добре снабдена с Вашите издания.Сега обаче.....
Наистина съм доволен.Относно това ,което визирах като пропуск- викам си- щом е със съдействието Щаба на ВВС изготвена, липсата на въпросните ЗРК от ПВО(в) не означава ли ,че ще последват съдбата на ,,Круг" например?
Е затова питах.

Иначе освен всичко- хартията е луксозна и доста здрава.

А да един важен въпрос- КАКВО СТАВА С ,,АВИАЦИЯТА НА БАЛКАНИТЕ" ЧАСТ 3?Там трябваше да се пише за нашите ВВС.


Чакам я от началото на 2004г.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
SGP

Anmeldedatum: 05.03.2007
Beitrдge: 182

BeitragVerfasst am: Fr 21 Nov 2008, 08:28    Titel:  

Понеже очаквам с нетърпение излизането на книгата на ген.Миланов
"ВЪЗДУШНИТЕ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВОЙНИТЕ 1912-1945 г.", имам следния въпрос:

Ще участва ли издателството в ХХVІІ Софийски международен панаир на книгата, който ще се проведе от 3 до 7 декември 2008 г. в Народния дворец на културата, София и дали ще бъде готова книгата дотогава?

Благодаря!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: So 30 Nov 2008, 01:45    Titel:  

Здравей. Ще участваме за пореден път:
Изложба на книгата в НДК, 3-7 декември 2008 г., ИК "Еър Груп" 2000 като единствена авиационна и оръжейна медиа ще има щанд и ще представи нови новенички неща - нов брой 12, новата книга на ген.Миланов

Click to see if image is larger

Както и албумът на ВВС на Оги Стефанов, а и уникалното четиво на Фесенко - "Покорено небе", което го пускаме в допечатка, поради факта, че се изчерпа.
Там може да намерите и друга допечатка - "Ракетните войски" - също уникално четиво.
На щанда ще се предлагат и всички 112 книги издадени от фирмата през тези 10 години, над 80 % разбира се на авиационна тематика. Ще се предлагат и плакати, стикери, стари броеве на "Криле" и "Библиотека Криле" на цена от 2 лв.
На щанда ще са всички малки "Библиотека Океан", "Библиотека Оръжие", "Ретросалон", новите 12-и броеве на сп."Клуб ОКЕАН", "Клуб ОРЪЖИЕ", "Ретросалон" и "Дриймс океан". Ако нещо го няма - ще ви предложим цветен каталог с всичко, което сме издали и ще ви го набавим по най-бързия начин.
Нека заповядат всички желаещи, ще ни е приятно да се запознаем. Къде точно ще е щандът, ще напиша в понеделник.
Поздрави на всички ви!

И още нещо - на 15 декември ще излязат от печат календари на българските ВВС за 2009 г. Те ще бъдат пуснати в книжарници като "Пингвини", "Книгомания", "Хеликон" и т.н.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
andrei141984

Anmeldedatum: 22.01.2008
Beitrдge: 1661
Wohnort: София-по-рядко Бургас.

BeitragVerfasst am: So 30 Nov 2008, 01:51    Titel:  

Боже !Така кажете!Че ще сте в НДК.

Прощавайте обаче един въпрос- може ли линк с всички издания на ,,Библиотека Клуб Криле от началото до сега!да видя ,какво да купя?
Наистина ми е нужно?
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Di 02 Dez 2008, 17:30    Titel:  

Ето къде ще бъдем - така поне е записано в официалния сайт на НДК
ЩАНД 328 - ОЧАКВАМЕ ВИ ОТ УТРЕ!

Click to see if image is larger
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
SGP

Anmeldedatum: 05.03.2007
Beitrдge: 182

BeitragVerfasst am: Mi 03 Dez 2008, 08:40    Titel:  

Довечера ще ви посетя!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
centara

Anmeldedatum: 01.01.2004
Beitrдge: 1039
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Fr 26 Dez 2008, 20:51    Titel:  

...
Zuletzt bearbeitet von centara am Di 03 Jan 2012, 12:05, insgesamt einmal bearbeitet
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
Me262


Anmeldedatum: 14.03.2004
Beitrдge: 24
Wohnort: Русе

BeitragVerfasst am: Sa 27 Dez 2008, 16:39    Titel:  

Имам питане. Защо в България не са издавани книгите на Асен Йорданов? Имате ли намерение да се издаде някоя негова книга или поне най-популярната му "Вашите криле"?
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42500

BeitragVerfasst am: Do 22 Jan 2009, 20:42    Titel:  

Още едно радостно събитие се състоя. На 15 януари, четвъртък в Цетралния военен клуб авиационното издателство "Еър ГРУП 2000" представи пред широката общественост книгата на ген. Миланов "Въздушните войски на България през войните 1912 - 45 г".
Събитието уважиха редица авиационни личности - командващия ВВС ген.Симеонов, ген. Константин Попов, о.р. ген. Иван Дочев, руското военно аташе, представители на "Грипен", журналисти от ВТК, в."Българска армия", в."Монитор", в."Труд" и в."24 часа", авиационни деятели като Иван Петков, Ангел Младенов-Батето и Тома Ковачев. Благодарим на всички присъстващи!

Click to see if image is larger

Click to see if image is larger

Click to see if image is larger

Книгата може да си я закупите и он-лайн на адрес:

http://www.airgroup2000.com/index.php?page=knigi&action=add_kom&id=103

Очаквайте следващите ни книги в близките месеци:

"Миг-29 в България"

"Миг-21 в България"

"Те защитаваха София"
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Елемаг
[Moderator]


Anmeldedatum: 01.01.2004
Beitrдge: 27539
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Do 22 Jan 2009, 20:45    Titel:  

Preslav hat Folgendes geschrieben:

Click to see if image is larger

Да жив и здрав Батето, както винаги начело Very Happy

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Beitrдge der letzten Zeit anzeigen:   Sortieren nach:   
Seite 1 von 2 [16 Beitrдge]   Gehe zu Seite: 1, 2 Weiter
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
 Forum-Index » Администрация » ОН-ЛАЙН КНИЖАРНИЦА "ЕЪР ГРУП 2000".ПАЗАРУВАЙ СЕГА!
Gehe zu:  

Du kannst keine Beitrдge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beitrдge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht lцschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht teilnehmen.

[ Time: 0.0921s ][ Queries: 13 (0.0220s) ][ Debug Ein ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker