|
В момента е: Нед 24 Яну 2021, 20:34 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Музей на авиацията - летище Бургас
Модератори: Penio |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 2 от 3 [38 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
King_Rat
![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 3183 Местожителство: Пазарджик |
Амант, ти осигури покривите, ние ще оправим самолетите ![]() _________________ mostly harmless ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
super mystere
![]() Регистриран на: 17 Фев 2004 Мнения: 593 Местожителство: България |
Това е чудесна идея на "Фрапорт". Аз май ще почетвъртя, че музея трябва да е с покрита конструкция която освен да предпазва, трябва и да "грабва окото". Да казва - "ето тук е музея и летището". Според мен хората от "Фрапорт" това искат да постигнат. Така хем ще се запазят експонатите , хем ще прави реклама на собствениците. _________________ "Човек дори и добре да живее - умира. И друг се ражда. И нека родения по късно, като види тази колона да си спомни за онзи, който я е направил" Хан Омуртаг |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Димитринка Стаменкова
Правилно е предложението да се отиде на място в Сарафово!Летището го зная от 1968година!Пред погледа ми се разви като модерен аеродрум!Мястото е подходящо и ще бъде прекрасно да има такъв музей.Интересно ще бъде,ако има покрити площи и зали за експониране на фондовете!Ще съм една от първите,да даря някои вещи от баща ми и вуйчо ми!Дано да стане по-бързо!Прекрасна идея! _________________ Стреми се към бъдещето,но не забравяй миналото си! ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
pach
Разбирам и споделям мотивите ти , както и ядноста , но не забравяй , че става въпрос за конкурс в който момичето ще участва (дано да стане хубав проект и да бъде реализиран) но избора остава за Фрапорт. Който плаща - той и поръчва... Дано и от Фрапорт , си разбират от рекламата , и не направят нещо половинчато ... Един такъв (възроден) музей освен ,че ще бъде посещаван от туристи , може да се превърне и в притегателен център на младите хора ... всичко е в ръцете на плащащите (зависи за какви пари са готови да дадат де...). Идеи колкото щеш , от всеки българин , без да е архитект ![]() ...но въпросът е в готовността за добри инвестиции и желание за истинска реализация , а не обикновенна PR-акция! Колкото до какви инициативи други може да се организират на територията на летището и музеят - най-добре (ако има време за конкурса) заповядайте целият архитектурен екип (или там както се казва) на фестивала на авиацията в Крумово , който тази година ще е в края на май месец(23-24 май) , ще видите нещо по-различно от ежедневието на "леталата" и във въздуха и на земята , и идеите за "друго" сами ще дойдат в главите ви. ![]() ![]() Успех!!! ![]() _________________ Всичко ново е добре забравено старо! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27540 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() Тъй като бях по работа тъдява минах да видя какво е положението и направих снимки. Говорих и с изпълнителния директор на концесионера Фрапорт. Той ми каза че са искали да правят закрит музей но от Министреството на транспорта са отказали да им го признаят за разход и затова ще бъде открит. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
me4o_puhh
![]() Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Sofia |
Само в България може да се случи това е поне хората ще оставят място и за историята а няма за по-лесно да нарежат самолетите. Похвално, свалям им шапка. _________________ AviationListOnLine Photographer |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 2680 Местожителство: Шуменщайн |
Така си и мислех... Нищо ново под слънцето. Там където са замесени българските министерства, не чакайте да никне трева.. _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Thunderchief
Бая глупости на кило прочетох. Обаче ако Фрапорт мисли да си клинчи от концесионния договор, не е зле да измисли по-хитър начин от правенето на закрит музей на авиацията. Договора им не е за това и естествено такъв разход следва да е в списъка на недопустимите, понеже летището има други проблеми, които доста по-спешно се нуждаят от решаване. А и решаването им е от полза на собственика на летището - а именно държавата, понеже ще доведе до покачване на приходите и от там на концесионните такси. Т.е. прекрасен пример на защита на финансовите интереси на държавата е именно отказа на МТ да признае закрит музей за разход.
В случая не е и нужно да никне. Бетон си трябва.
Съдейки по мераците им обаче, те май са в търсене на PR с чужди пари. _________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 2680 Местожителство: Шуменщайн |
Аз пък отдавна ги чета на тонове. Ама от това все още не ми става по-хубаво. Не е далеч обаче момента, в който ще ми стане... _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Thunderchief
Мене пък ми е забавно. Особено като прочета "правителството ми изеде закускатаааааа" ![]() _________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Иван
[Moderator] ![]() Регистриран на: 27 Юни 2004 Мнения: 1930 Местожителство: София |
Имах щастието да посетя доста световни авиомузеи. Има и двата начина на излагане на експонатите, но във всеки случай там, където са на закрито, са в отлично състояние и изискват минимални средства за поддържане. Има няколко самолета на открито, за да легитимират музея като такъв, но всичко ценно е под покрив. Дори гиганти като В-36 или В-70! В музея на израелските ВВС всички целометалически самолети са под открито небе (изключение - "Черният Спитфайер"), под жестоко слънце в пустинята Негев (авиобаза Хатцерим). И въпреки ежедневните грижи, камуфлажите им са доста избелели. Виждаме и какво става в Крумово. Затова с две ръце съм за някаква форма на защита от атмосферните влияния. Ако ще е, да е! _________________ КОЙТО МОЖЕ - ПРАВИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ - ДАВА АКЪЛ... |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Thunderchief
Няма лошо в защитата от атмосферните влияния, особено покрай морето, където и влагата и солта се прибавят към корозионните фактори. Просто Фрапорт като е решило да прави музей да си извади парите от джоба, а да не търси начин да бръкне в държавния джоб. _________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42507 |
Колежката Зорница Буковска - Айс Куйн днес бе на летището и присъства на събитията около награждаването. Списание "Криле" отново ви предоставя първи в цяла България снимки. Има идеи, които могат да послужат и за музея в Крумово. Поздрави! Наградиха участниците в конкурса за открит музей на авиацията в Бургас Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и главният технически директор на "Фрапорт” Карл Май наградиха участниците в конкурса за открит музей на авиацията в Бургас. Летище Бургас бе единственото в страната, в което по идея на изпълнителния директор Калин Барзов през 1998 г. бе открит музей на гражданската авиация. След концесионирането на летището, концесионерът пое ангажимента да обособи ново място за този уникален музей. „Днес сме свидетели на това как концесионерите от „Фрапорт” удържаха на своето емоционално обещание”, каза Петър Мутафчиев. В конкурса за проект на Музей на авиацията на летище Бургас участие са взели 12 екипа от талантливи студенти и ученици по архитектура и дизайн. Комисията под ръководството на техническия директор Карл Май определи на първо място проекта на Валентина Божилова и Мария Господинова, студенти 4 курс в Университета по строителство-София. Второ място заеха Маргарита Божинова и Никола Малинов от 5 курс във Висшето строително училище „Любен Каравелов”-София. Трето място бе отредено за Дарина Христова и Милен Станев от същото учебно заведение. На въпрос дали има шанс проектът, спечелил първо място да бъде реализиран, техническият директор Карл Май каза, че целта на този конкурс е да се вземат най-ценните и оригинални решения, които ще бъдат комбинирани в един бъдещ проект за музей на авиацията, който ще бъде реализиран до 2011 г. Зорница Буковска, сп."Клуб КРИЛЕ" |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42507 |
Част от наградените момичета - снимка за спомен с министъра на транспорта Петър Мутафчиев Проектът останал с третата награда |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
pach
Дали някой от наградените не е отворил тази тема? http://www.airgroup2000.com/forum/viewtopic.php?t=226436 (да де темата е същата - прощавайте , обърках се... ![]() Знам ,че търсеха информация и съвети! ![]() Похвално за фирмата - сега остава и да го реалиират! Честито на наградените! ![]() _________________ Всичко ново е добре забравено старо! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Страница 2 от 3 [38 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0749s ][ Queries: 12 (0.0036s) ][ Debug on ] |