|
В момента е: Вто 19 Яну 2021, 13:55 Часовете са според зоната UTC + 2 |
СПИСАНИЕ "ЛЕТЕЦЪ"
Модератори: Penio |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 2 от 3 [43 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3 Следваща |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||
Автор | Съобщение | ||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42506 |
Ти почти ме нави. ![]() Чакай поне 10-12 човека да кажат да, за да видя че има интерес. Иначе ще сме в камерен състав. Подготвил съм още архиви - "Армейска младеж", "Български Войн", "Патриот", "Морски сговор", "Димитровска вахта", за моделистите - "Катера и яхти", "Моделарц" и т.н. Ама се чудя дали си заслужава. А във всички има уникални неща от 3-те вида воиски и уникални модели. Последната промяна е направена от Preslav на Чет 25 Юни 2009, 09:12; мнението е било променяно общо 1 път |
||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]() |
onufrii
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 13226 Местожителство: вилает Боляристан |
Има, има. _________________ Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло! Si vis pacem, para bellum - 26030 Прайм червени шишета на бели! |
|
![]() |
Aragorn
![]() Регистриран на: 08 Окт 2004 Мнения: 951 Местожителство: София |
Определено има! _________________ Изгори, за да светиш! ![]() ![]() |
|
![]() |
thecreater
Мисля, че идеята е чудесна. Не всеки има достъп до тези архиви. |
|
![]() |
su27
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 1248 |
Подкрепям.. и аз ги следя! |
|
![]() |
Aragorn
![]() Регистриран на: 08 Окт 2004 Мнения: 951 Местожителство: София |
Аз писах вече, но да кажа пак... Преславе, от темата за средновековна България ме знаеш, че винаги призовавам да се четат изворите, а не толкова нечии съвременни пристрастни изследвания. Е в това отношение Pach е прав - това списание е чудесен извор, показващ в интересни детайли и тенденциите и новините на времето, както и погледът на тогавашните хора към небето и авиацията. Продължавай, моля те! _________________ Изгори, за да светиш! ![]() ![]() |
|
![]() |
Preslav
Продължавам, щом вече 20 човека гласуваха. Значи има интерес. Ако искате обсъждайте и другите списания, които предложих. Да знам дали да се хващам и с тях. Причислявам "Страж на родното небе", и "Криле" - периода 1981-1991 г., и в."ВВС" - периода 1992-2000 г. В тях има уникални статии и снимки, все едно нещата оживяват пред нас - Узунджово, Каменец, Щръклево... |
|
![]() |
pach
Е тук вече съм пристрастен... За моделарските списания - ще бъде чудесно! За останалите...ми мен много не ме вълнуват,щото не съм чак такъв специалист. Пък и времената когато са правени, бяха такива, че истински стойностната информация, ако я има, е прикрита и според мен, за нея вече ще трябва всеки да си отсява.Но пък те също са част от историята и като такива имат право на съхранение в електронен вид.Най-малко заради снимките и хората на тях, както и положеният в реализацията им труд. Останалото го оставям на индивидуалната преценка на всеки - дали всичко е ббило така както е описано!? Не знам дали, ме разбирате, та ще дам пример. Тия дни попаднах на документален филм (поредният едностранен поглед,но с наченки на някаква обективност) в който се описваше точният час и точните хора преминали през Райстага за да качат онова знаме на покрива. Ми цяли 50/60 години бе всеизвестно кой, кога и как го е направил. Пък според истинските участници, ние сме знаели чисто пропагандният вариант, а истината се оказа къде по-реална и различна... Та така... _________________ Всичко ново е добре забравено старо! |
|
![]() |
thecreater
Аз съм твърдо за качването а тези списания, защото 80-те години съм бил доста малък и няма от къде да ги намерия . И съм сигурен че ще има нещо интересно и за мен (както и за мойте набори). За списание Криле съм чел почти всички броеве и има много интересни статии и снимки наистина. Въпреки че са от преди 10- 15 години. Но това е доста труд. |
|
![]() |
onufrii
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 13226 Местожителство: вилает Боляристан |
С две ръце `за` старите списания! _________________ Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло! Si vis pacem, para bellum - 26030 Прайм червени шишета на бели! |
|
![]() |
UNIOR
![]() Регистриран на: 22 Дек 2007 Мнения: 281 |
Oooo я виж ти, даже не съм и чувал за тях ![]() би ми било много интересно да ги видя, а и не само на мен сигурен съм ![]() _________________ bushcraftbg |
|
![]() |
pgp000
Гост |
Понеже много списания вече са твърде стари по библиотеките (където все оше има библиотеки) още преди години започнаха да ги бракуват - отказвали са ми да продадат, обаче. Така че има защо да се сканират! Аз обаче ще предложа малка промяна във формата, Пресли - обдеинявай скановете от всеки брой в един PDF или DJVU файл, хоствай на сървъра и давай линк. Трафикът ви ще падне със сигурност, защото няма всеки като отваря тема да му излизат всичките ти постове със снимките, няма да се товари толкова сървъра, пък и хем страниците ще зареждат бързо, хем после на свалилия ще му е по-удобно да гледа ![]() |
|
![]() |
Preslav
За нетърпеливите - утре започваме да слагаме във форума "лето 1924-о". ![]() Малко ще поотпочинем, някъде около 15 август ще започнем и с 1926 г., че библиотеката излезе в отпуска. Само че това не пречи да почнем да сканираме малките "Криле". ![]() |
|
![]() |
pach
![]() ![]() ![]() _________________ Всичко ново е добре забравено старо! |
|
![]() |
Preslav
Ето къде ще бъде мястото на списание "Летец" и на всички стари авиосписания в сайта ни www.pan.bg РУБРИКА: АВИОСПИСАНИЯ Ето и нещо, което не сте виждали досега, книжка 1 - първият брой на списание "ЛЕТЕЦ. Наистина забавих с 2 месеца, но не забравих и направих. ![]() Целият архив на сп."Летец" се надявам до към новата година да е в сайта. Списание "ЛЕТЕЦ", брой 1 - 1924 г. |
|
![]() |
Страница 2 от 3 [43 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0725s ][ Queries: 15 (0.0107s) ][ Debug on ] |