В момента е: Чет 21 Фев 2019, 07:57 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Случки от казармата...
Модератори: Super Flanker |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 4 от 7 [96 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Sea Dog
[Moderator] ![]() Регистриран на: 10 Дек 2005 Мнения: 3529 Местожителство: Варна |
Г-н Старшина, няма ми я иглата - - Да си я надписал !! Г-н старшина, няма ми го дюшека - Аз колко пъти съм казвал, да си носите личните вещи в джоба ?!! Г-н старшина, кепето ми е малко - Не ти е малко кепето ами главата ти е голяма !! ![]() _________________ Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/ |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Бай Ганьо
![]() Регистриран на: 17 Фев 2005 Мнения: 4475 |
Мнението е изтрито по желание на потребителя. _________________ Не ви е срам! Ще ми се тунквате тука! ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
калло
Само стари, де Старшината: "Бегом от мен до другото дърво!" При дружен смях след команда "Атом отляво" - "Вие се смеете, и аз се смея, но кат падне атома, ще си сменим местата!" 2-ри вариант - "Кат падне атомът, аз ще се смея" |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
rokosovski
![]() Регистриран на: 20 Май 2004 Мнения: 1077 Местожителство: Sofia |
Отговор на оправданието "Нямах време!" - "Спиш един час по-малко, денонощието става 25 часа и има време за всичко!!!" |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
ME109
![]() Регистриран на: 26 Окт 2004 Мнения: 470 |
Бисери на старшина Александров(етнически ром) "За десет минути един мъж може да се съблече да направи едно бебе и пак да се облече" "И аз бех награбил жената като обявиха тревогата,ма щом дългът ме призове зарязвам сичко и за десет минути съм в поделението" |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
barrel-rider
![]() Регистриран на: 02 Юни 2006 Мнения: 6944 Местожителство: Варна |
Тамо на хълма в Плевен имаше и още една версия на тия овидиеви строфи: Вятър вее на Венеца, някой гаджето ти клеца! Ех, де беше подполковника, дето се плючнеше: "Я внимавай, вечер ходя и виждам школници да светят по стаите след вечерна проверка" ![]() _________________ The Road goes on and on Down from the door where it began. Now far ahead the Road has gone, And I must follow, if I can ... |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Thunderchief
Тя овидиевата строфа цялата е Вятър вее на Венеца Някой гаджето ти клеца Нека клеца, Нека клеца И той ще дойде на Венеца ама пусто да е отидоха ми опитите да се правя на културен. Както и следните хайку строфи надраскани под чина в кабинета по ЯХБЗ Ти се потиш над ..й червен Аз тука кротко бича си наряда и Пази ти мили родното небе мен тука има кой да ме...... _________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
barrel-rider
![]() Регистриран на: 02 Юни 2006 Мнения: 6944 Местожителство: Варна |
Ее, след школата детската ми невинност бе отмита от ледената вода в свърозния корпус. Но пък оставих и нещо по-прилично в школнишкия епос: Свързочникът, докле е жив Една повеля изпълнява: На ротата във труден миг Нормална свръзка да не дава! _________________ The Road goes on and on Down from the door where it began. Now far ahead the Road has gone, And I must follow, if I can ... |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
маршал толбухин
![]() Регистриран на: 08 Сеп 2008 Мнения: 166 |
Поздрав за бай Ганьо : Спри кашика да почине танка. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 2680 Местожителство: Шуменщайн |
Айде и аз да се намеся... За свързочниците лафа беше: Умри, но свръзка дай! И след това: Ни умира, ни свръзка дава! След като завърших ШЗО-то в Плевен, получих назначение в щаба на 3-а армия в Сливен. Край, викам си, изгорях! Кой знае къде ще ме заушасат надолу из "триъгълника", я Грудово, я Елхово... Какви големи бяха обаче изумлението и радоста ми, когато ме разпределиха в Търговище!! Обратно в добрата стара Северна Б-я,.. пей сърце.. Обаче - дръжки! Кой да знае, че ме пращат в "тежкия" полк - главен артилерийски резерв на 3-а армия. Скъсаха ни задниците от КСВ-та по Вардун и околностите му.... На всичкото отгоре, командирът на полка(Ценов, но му викахме Ценко Судзуки - по името на тогавашния японски минпред ![]() ![]() ![]() Колкото до "тулупите" искам да внеса някоя яснота... Значи, когато срочната служба е била 3 години, прозвището "тулуп" е давано на войник втора година. Т.е. първа година служба - новобранец, втора- тулуп и трета - стара пушка. После, когато службата става 2-годишна, прикрепят "тулуп" на мартенците, но вече не е същото. Това ми го е разправял баща ми, който в средата на 50-те влиза да служи за 3 години, но съгласно новите промени изкарва 2. Когато го уволняват(влязоха, разправя, в спалното една сутрин и само се чу едно: "Ставай, сдавай, заминавай!" ![]() Те, така... _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Гената
![]() Регистриран на: 01 Май 2008 Мнения: 440 Местожителство: около София |
И аз не спя и ти не спиш лежиш унесена в наслада. Леглото ни със друг делиш, а аз си бича тук наряда. Там нейде в големия град, твойта любима, я кл..ат отзад, а ти си безсилен дори с автомат и бичиш ли бичиш наряд след наряд. _________________ Всеки може да счупи стъклото на автобус в движение, ама аз мога и на самолет ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Thunderchief
Явно, че незнайния плевенски поет е решил да остави само последните строфи ![]() _________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
T55
![]() Регистриран на: 22 Дек 2006 Мнения: 1789 |
В 99% от случаите, когато военен камион преминава покрай двойка, отвътре следваше масов вик: "Дай му, мааааа....." ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
T55
![]() Регистриран на: 22 Дек 2006 Мнения: 1789 |
Датират от 300тте от РККА. Четох го в едни спомени за клиренса. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Манго
"От студ умри, гъзар бъди" Народно заклинание от края на 20в., когато на мода навлизат камуфлажите. Използва се от "стари" войници, обикновенно на сутрешен февруарски преглед. Прилага се заедно с разхлабен колан и отпуснати презрамки-нагайки. С уважение, Манго |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Страница 4 от 7 [96 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0743s ][ Queries: 12 (0.0032s) ][ Debug on ] |