|
В момента е: Вто 19 Яну 2021, 13:01 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Германци в небето над София-1944 г.
Модератори: Penio |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 4 от 5 [75 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Страж
![]() Регистриран на: 03 Окт 2009 Мнения: 33 |
Да честитим на Румен Руменин новата му книга. Представянето й бе днес във НВИМ, за съжаление късно разбрах и не можах да присъствам лично... надявам се че скоро ще я четем по- спокойно...Ще питам Руменин дали да покажа номерата, на които да му се обадите ! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27540 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() Беше интересно. Присъства и министъра. Като изключим тъпите речи на директора на музия в Кюстендил Сапунджиев и бившия ми преподавател по физика Коко Андреев (сега го представиха като председател на старейшините на ГЕРБ ![]() ![]() ![]() _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 2680 Местожителство: Шуменщайн |
Предлагам на модераторите да обединят тази тема, с темата за победите от лятото на 1944 г., както и темата(мисля, че имаше такава) за въздушните бомбардировки на София в една обща тема, да речем със заглавие: "Въздушната война над България през ВСВ". _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
CATCH 22
![]() Регистриран на: 02 Сеп 2006 Мнения: 424 |
Идеята ти не е лоша. Напоследък взеха да се застъпват много близки въпроси в различни теми. Лошото е, че освен горепосочените 3 теми има още една "сюрия" ценни и интересни теми и темички за паднали крепости, български пилоти, камуфлажи и прочие, все от същия период. Да не споменавам информацията в "Снимки" и "Попитай знаещия". Не е ли по-добре да има една главна тема "Въздушната война...", в която да се съберат всички адекватни съществуващи теми, но като самостоятелни заглавия, а не в един кюп. Не зная дали е възможно, тъй като всички сегашни теми всъщност са вече "подтеми" на "Ретросалон". _________________ "Имаше само една засечка и това беше Catch 22." Джоузеф Хелър |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
Може би трябва да се концентрират нещата в 4 главни подтеми: 1.Балканската война, 2.България в ПСВ, 3. Авиацията на Б-я между двете войни, 4.България във ВСВ, и още 3 теми(ПСВ, между войните и ВСВ) за световната авиация. "Попитай знаещия" и "Снимки" да си останат отделни, както и други специфични теми като за отделни летци и т.н. Но нещо трябва да се предприеме все пак, защото не сме далеч от началото на хаоса. ![]() ![]() _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42506 |
Привет - ще помисля върху идеята ви и събота ще направя необходимото. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
CATCH 22
Никак не обичам да се самоцитирам, но прилагам горните абзатци, за да припомя за какво става дума. Хаосът в архива (и в главата) ми ![]() _________________ "Имаше само една засечка и това беше Catch 22." Джоузеф Хелър |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Страж
До 2004 г. си пишех с David Hanson, и го попитах за липсващия MACR и за обстоятелствата по свалянето му и живота му в Шуменския лагер. Той ми изпрати само 2 снимки ( публикувани са в http://shumen-camp.info - връзка crews and stories ) и никаква информация. Сякаш не бе склонен да контактува с България...Някой писал ли му е скоро? Не знам дали е още сред живите... За интересуващите се - подготвяме засега най- пълния списък на пленниците и убитите съюзни авиатори над България и "новите Български земи" . Но тази тема е като бръшнян чувал...Ако ви интересува конкретно име, обадете се... |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Страж
Честит празник на всички, свързани с нашата авиация! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
Мерси, честит и на тебе, но във форума си има специална тема за това. Виж тук _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Moted
Преди време ми беше попаднала снимка на Ме-109 бяла 7 ,различна от тази на втора страница на темата.На нея пред самолета, заедно с пилота, бяха се снимали група български мъже и жени.Но съм я затрил,а сега нея намирам из нета.Интересува ме,на конретната машина имало ли е,оръдия в гондоли под крилата, и зоната под двигателя дали е била жълта. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
CATCH 22
Moted, има ЕДНО място за търсене на снимки на Ме 109 в нета, ако си изчерпал всички други възможности ![]() ![]() ![]() ![]() _________________ "Имаше само една засечка и това беше Catch 22." Джоузеф Хелър |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Moted
Благодаря!За съжаление, тази не можа да отговори на повдигнатите въпроси, а др.не успях да открия. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
Оръдия под крилата тази машина със сигурност няма(снимката на 2 стр. я имам в достатъчно по-добра яркост и контраст за да се установи недвусмислено това). Що се касае до долната част от капота на двигателя, то тя не е боядисана нито в жълто, нито в бяло, а си е с основните цветове на камуфлажа. Макар, че в 5 част от монографията на AJ-PRESS с автор Р.Михулец е дадена в жълто. Но то там бая неща са пообъркани по камуфлажа на тази машина, така че едва ли може да се смята за меродавно. Още повече, че на снимката няма никаква рязка граница в цвета между горния и долния капот. _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Moted
Благодаря Тошко,надявах се да чуя тежката ти дума,защото скоро ми предстои боядисване на модела. ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Страница 4 от 5 [75 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0751s ][ Queries: 12 (0.0052s) ][ Debug on ] |