|
The time now is Tue 02 Mar 2021, 05:57 All times are UTC + 2 |
Попитай знаещия - 2
Moderators: Super Flanker |
View previous topic :: View next topic |
Page 1 of 14 [210 Posts] | Goto page: 1, 2, 3, ..., 12, 13, 14 Next |
Author | Message | ||||
---|---|---|---|---|---|
Reagan
![]() Joined: 29 May 2008 Posts: 474 |
Каква е боеспособността на това оръжие? И смятате ли че подобни сборки на стари оръжия имат смисъл. http://community.livejournal.com/shushpanzer_ru/799259.html П.П. Защо в България не се пробваше да се направи нещо подобно, ясно пари няма, но може би от подобни полети на мисълта има смисъл, от 2 стари с ниска ефективност оръжия да се направи едно ново с по голяма? |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Студента от София
![]() Joined: 18 Jun 2004 Posts: 295 Location: Sofia |
Еми не видях, ако имаш проспекти моля те пусни! ![]() _________________ В съда към обвиняемия: - И как стана така, че нокаутирахте тъща си? - Ми тъкмо се прибирах от боксов мач, а тя застанала на вратата. Поздравихме се и в следващия момент тя се откри от ляво! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Бай Ганьо
![]() Joined: 17 Feb 2005 Posts: 4475 |
Мнението е изтрито по желание на потребителя. _________________ Не ви е срам! Ще ми се тунквате тука! ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
калло
боеспособността не е характеристика на оръжията. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Reagan
Кало, срещал съм този израз "боеспособна машина, танк, самолет". Подполковник Поне изрази мнение, че в ръцете на опитен пилот, като бригаден генерал Радев МиГ-29 е много боеспособен самолет. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:YxE2_hvBQPsJ:www.grafportal.org/main/Novini/rodopi_vip.htm+%D0%B1%D0%BE%D0%B5%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&lr=lang_ru|lang_bg&client=firefox-a СУ-22УМ-3 е напълно боеспособен самолет отстъпващ само на СУ-22М4. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:n7DJvp7-fwMJ:www.airgroup2000.com/forum/viewtopic.php%3Fp%3D967501+%D0%B1%D0%BE%D0%B5%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82&cd=4&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&lr=lang_ru|lang_bg&client=firefox-a Да давам ли още линкове от гугъл за да се увериш че този термин все пак се използва? |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
калло
ползва се погрешно ![]() "боеспособност" е характеристика на подразделение, част и т.н., указваща възможността й да осъщестявва военни действия с цел изпълнение на съответните задачи. в този смисъл х-ките на оръжието са елемент от боеспособността. едно оръжие може да бъде оценявано по множество критерии, като в крайна сметка въпросът е ефективно ли е то? |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Бай Ганьо
Мнението е изтрито по желание на потребителя. _________________ Не ви е срам! Ще ми се тунквате тука! ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Pirin
![]() Joined: 02 Dec 2005 Posts: 2297 Location: LBSF |
Това нещо ако се сложи ввърху бронираното шаси, ще работи много добре по наземни цели! ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Бай Ганьо
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Pirin
![]() Joined: 02 Dec 2005 Posts: 2297 Location: LBSF |
Три тона тегло май не става за МТЛБ, тогава остава шасито за 2С1. Прав ли съм? |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Студента от София
![]() Joined: 18 Jun 2004 Posts: 295 Location: Sofia |
Благодаря! Дали може да се намали малко теглото???? Чисто инжинерно любопитство ![]() _________________ В съда към обвиняемия: - И как стана така, че нокаутирахте тъща си? - Ми тъкмо се прибирах от боксов мач, а тя застанала на вратата. Поздравихме се и в следващия момент тя се откри от ляво! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
прр1
Винаги може. Въпросът е колко пъти ще се увеличи цената ![]() _________________ Ако командира не може да прекрати безобразието, то той трябва да го оглави! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Reagan
Какво ви е мнението за този цитат. Следва също да отбележим, че стремежът към минимизиране на загубите се диктува и от спецификата на груповата психология на професионалните войници. А както е известно, именно те формират гръбнака на армиите в развитите западни държави. Мнозинството “платени доброволци” влизат в армията, водени не от гражданския си дълг или склонността си към риска, а защото става дума на високоплатена работа, позволяваща им да спестят пари за продължат учението си или пък за да получат професия, чрез която да се реализират в цивилния живот. Този тип бойци са силно дисциплинирани в мирно време, лесно усвояват необходимите умения, достатъчно добросъвестно и активно участват в занятнията, ученията и дежурствата. Добре известно е обаче, че за пари хората са готови да служат, но не и да умират. Което се вижда и при реалните бойни действия, когато загубите в жива сила влияят крайно негативно върху настроението на личния състав, състоящ се от хора, влезли в армията единствено заради парите. Затова неслучайно в развитите западни държави се полагат усилия за по-нататъшната “роботизация” на бойната техника. Взето оттук. http://geopolitics.hit.bg/drugi-1.htm |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
COMMANDER_KEEN
![]() Joined: 29 Jan 2004 Posts: 2148 Location: София |
Имам въпрос - Според Wiki, има ограничение за използването на ракетите Клуб-У и по географско разположение - Условия боевого применения от 80° северной широты до 60° южной широты. Това защо? Информацията от тук: http://ru.wikipedia.org/wiki/Club-U |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
IceCool
![]() Joined: 01 Sep 2008 Posts: 112 Location: Плевен |
Колеги искам да ви запитам нещо... В България има ли оръжейни клубове, в които да можеш да отидеш, да си платиш, и да постреляш малко? Гледал съм клипчета в интернет, че САЩ имат доста такива клубове и разполагат с всякакви видове оръжия. И по-важният ми въпрос е... Ако има такива клубове в България можеш ли да стреляш с АК-47?! _________________ Животът, съдбата е това, което се случва докато кроим други планове! Можеш да изкараш човека от селото, но не можеш да изкараш селото от човека! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Page 1 of 14 [210 Posts] | Goto page: 1, 2, 3, ..., 12, 13, 14 Next |
View previous topic :: View next topic |
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum |
[ Time: 0.0733s ][ Queries: 12 (0.0048s) ][ Debug on ] |