В момента е: Пон 18 Фев 2019, 01:49 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Артилерия - 2
Модератори: Super Flanker |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 2 от 8 [120 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Следваща |
Автор | Съобщение | ||
---|---|---|---|
Gaden Gogi
Моето е "German Artillery of World War Two" Ian V. Hogg как да е, идеята беше че онова на снимката не е 700 мм система. А предвид че 420 мм Гамма е била подвижда само в много разтегливо тълкуванена термиан прави участието и в подобни събития съмнително, освен ако просто не е била на близо, иначе на теория е било транспортирано на 10 ЖП вагона вразглобено състояние. А е ползвано на помилона Meppen за тестване на бетонобойни снаряди...поне така твърди книгата |
||
|
|||
![]() |
|||
Gaden Gogi
А се оказа че имам и твоята книга и ходих да погледна, та Шунков дори твърди че е ползвана и при Севастопол, интересно. |
||
|
|||
![]() |
|||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27529 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() Жп батарея с една 380 и една 420 мм монтира наистина е ползвана при Севастопол. Но при Варшава повече от съмнително. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||
|
|||
![]() |
|||
ss waffen
![]() Регистриран на: 18 Юни 2010 Мнения: 341 Местожителство: пьнчево |
Във всички източници се посочва че Варшава е обстрелвана с голямокалибрена артилерия,има разминаване в типа и калибъра.В много източници ,освен посочените по горе градове се споменава и Лвов. _________________ Бий Червените докато побелеят и бий Белите докато почервенеят! батько Н.Махно |
||
|
|||
![]() |
|||
Gaden Gogi
'Ми 380 мм Щурмтигър си е доста голямокалибрено ми се струва, има и видео как стреля. Описаните археологични ситеми са просто твърде неманеврени за да с епозлват з аподобни цели. |
||
|
|||
![]() |
|||
FW-189
ИЗВИНЯВАМ СЕ на Съфорумците за хаоса, който внесох в тази тема с публикуването на двете предишни снимки. Унгарският не е от приоритетните езици за българите и малко хора го владеят. Не правя изключение и аз- реално унгарският ми е незначително по- добър от този на всеки един от вас (независимо от факта, че всеки ден съм сред унгарци). А текстът под долната снимка гласи: "700мм тежка мортира; след стрелба няколко минути прах покрива позицията. Подобни тежки оръдия се използват от немците при Сталинград". И спирам с коментарите под снимките, освен когато не съм абсолютно сигурен какво пише там. Имате право, че може да е творение на журналистите (нямам нищо против народа на Чукчите и не бих искал да използвам термина "чукчи" като нарицателно име за глупост и неразбиране) от онова време. Малко вероятно ми се вижда изтипосаният на горната снимка направо рекламен надпис "THOR" да е от истински бойни действия. Голяма част от снимките в тези унгарски списания са очевадно ретуширани. А дали са били тези мортири при Сталинград... само звездите знаят какви мисловни процеси са протичали в щурата глава на Фюрера. Често пъти, без привидно никаква логика победоносни или не части са прехвърляни от един фронт на друг, та до самия край на Райха. Ефрейтор Шиклгрюбер успешно съсипва една мощна армия и една развита държава. .................................................................................................................................................................... Още две интересни снимки от същите списания: Мортира, използвана от унгарците през ВСВ. Нито дума за калибър и къде. Поне на мен ми прилича на дял от австро- унгарското наследство. Още една унгарска мортира (подобна по калибър; възможно е и да е същата) в походно положение. Имат думата специалистите. |
||
|
|||
![]() |
|||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27529 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() Торнадо-Г ![]() _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||
|
|||
![]() |
|||
zhekov
![]() Регистриран на: 29 Юни 2010 Мнения: 36 Местожителство: пловдив |
масово се е използвала 122mm гаубица M - 30 |
||
|
|||
![]() |
|||
калло
2А61: ![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
pgp000
Гост |
Чудех се влаченето за ствола - както и закрепването на една от станините за него в походно положение - как ли се отразяват на цевта на оръдията? Знам, че и М777 се транспортира по същия начин, с "вирната" основа и сгънати станини. Едва ли не са го сметнали, и все пак предполагам си има негативи. |
||
|
|||
![]() |
|||
калло
май работите по Коалиция-СВ не са съвсем прекратени: новият купол ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
fazan
Крайбрежна артилерия на верижно шаси? |
||
|
|||
![]() |
|||
калло
не, евентуален заместник на МСТА-С - с две цеви, висок темп на стрелба, пълна автоматизация, голям набор от боеприпаси. |
||
|
|||
![]() |
|||
fazan
Какво е лошото на МСТА-С? Каква би била разликата в хоризонтално разположение на двете оръдия, сега са вертикално? Подмятането за крайбрежната артилерия не е напразно, там има две+ оръдия на купол които се движат свободно по вертикала - различни по разтояние цели. Та..защо вертикално? |
||
|
|||
![]() |
|||
калло
Вертикално - заради ред ограничения по габарити, заради автомата за зареждане, център на тежестта и т.н., и т.н. Нищо лошо няма в МСТА-С, просто нещата се движат напред - в случая с възможност за двойно по-висока скорострелност, или продължителен огън без прегряване на цевта. Плюс редица други усъвършенствания, които не се дължат на двойната цев. http://btvt.narod.ru/3/koalition_sv/koalition_sv.htm |
||
|
|||
![]() |
|||
Страница 2 от 8 [120 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.1395s ][ Queries: 12 (0.0716s) ][ Debug on ] |