|
В момента е: Вто 26 Яну 2021, 23:02 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Поредицата "Бойните самолети"- мнения и критики
Модератори: Penio |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 14 [204 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, ..., 12, 13, 14 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
NEO
![]() Регистриран на: 12 Юни 2006 Мнения: 2121 Местожителство: Велинград |
Наскоро започна да излиза някакво списание с моделчета на самолети. До тук добре, радост за хора като мен, които не стават за моделисти, но много искат да имат макети на любимите си машини. Брой първи- Фокер Др 1. Не е лош. Не знам доколко съвпада с този на Рихтхофен.... Самото списание е преведено доста зле. Върхът обаче е новия брой (списание колекция Бойните самолети- на Амер ком). Той е посветен на Mustang, а самия макет е на P 51B. Изработката на модела е прилична. Моя има дребен дефект-баките са на обратно, но това се оправя. Абе хубав е макета. А какви чудеса има в списанието.... ![]() ![]() Та така- хубав самолет и гадно списание. Какво ли още ни чака?!Другото, което със сигурност ще купя е Zero ![]() _________________ ![]() NEOфенщина https://www.youtube.com/watch?v=Dug-YEIvoe8 |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
kapitan
Всех си го, прилично моделче. Ама някъде има ли го още първия брой, не че мога да го намеря? ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
CATCH 22
![]() Регистриран на: 02 Сеп 2006 Мнения: 424 |
За то ва си има причина - използването на "роботизиран" преводач (в интернет). На английски плексигласовите аеродинамични остъкления (фанари) на самолетите се наричат или "Bubble canopy" или "Teаrdrop canopy". Първата дума е "мехур", втората е "сълза". Човек, запознат с терминологията, ще използва българската описателна дума "капковиден", но чичко Гугъловия преводач си няма хабер за какъв превод става дума и "превежда" директно. Очвидно същото се отнася и за човека, използващ услугите на "преводача". Апропо, точно вариантът, който описваш няма "сълзовиден" ![]() ![]() Въпрос: знае ли се, кой е производителят на моделите? Обикнобено подобни издания използват известни модели, които само са преопаковани като приложение. _________________ "Имаше само една засечка и това беше Catch 22." Джоузеф Хелър |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
kapitan
Като разглеждам списанието, това явно е българско издание на amer.com collection - това като го потърсих в нета, излезе някакъв полски сайт с модели на всякаква техника |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
CATCH 22
![]() Регистриран на: 02 Сеп 2006 Мнения: 424 |
Ако това са списанията, значи става дума за дайкаст модели. Аз помислих, че говорите за пластмасови. _________________ "Имаше само една засечка и това беше Catch 22." Джоузеф Хелър |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
kapitan
А, да, именно! Eто ги, българските издания: http://www.boynitesamoleti.com/ Вентилаторът и някои други дреболии са пластмасови, но основните елементи са си дайкаст. Прилични модели. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
kapitan
И един майтап забелязах - не знам кой е сниман в списанието, но знам кой пилотира самолета, кинозвезда е! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
NEO
![]() Регистриран на: 12 Юни 2006 Мнения: 2121 Местожителство: Велинград |
![]() ![]() _________________ ![]() NEOфенщина https://www.youtube.com/watch?v=Dug-YEIvoe8 |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Simeon
![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 705 |
Аз точа зъби за всичко от ПСВ до 1945-та ![]() Токущо видях, че има и такава поредица http://amercom.com.pl/strony.php?kod=lb _________________ "Тези, които изковаха от мечовете си рала, сега орат за онези, които си запазиха мечовете" |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
SGP
Айде и аз се хванах... Ще го играя това хоро до края - определено ме кефи! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
kapitan
И аз си намерих Фокерчето и съм щастлив ![]() ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
SGP
Хариър = 10 кинта... Почва да не ме кефи чак толкова, май... А и бисерите са едни... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
messer
Регистриран на: 10 Юни 2005 Мнения: 64 Местожителство: Лом-паланка |
Даа, аз също се изненадах много неприятно с цената. Но и двамата с хлапето се кефим на моделчетата. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
SGP
Е, поне научих, че Хариърът е турбовитлов... Явно съм живял в заблуда... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
German
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 2680 Местожителство: Шуменщайн |
Мустангът бил "зъл", "далекобоен" и съпровождал "отвисоко" бомбардировачите.... Хариерът пък имал "уникалната способност да се върти във въздуха" и много хора станали свидетели на неговите "противодействащи на гравитацията възможности". ![]() Ще чакам с нетърпение поредната порция смях за "шмита". ![]() _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 1 от 14 [204 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, ..., 12, 13, 14 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0825s ][ Queries: 12 (0.0058s) ][ Debug on ] |