В момента е: Съб 14 Дек 2019, 12:28 Часовете са според зоната UTC + 2 |
100 години сръбски ВВС - 1 и 2 септември, летище "Батайница"
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 2 от 3 [38 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BDG
![]() Регистриран на: 11 Сеп 2006 Мнения: 657 Местожителство: Плевен |
Какво значение има дали съм бил или не? ![]()
Ооооооооооо, това е геройство.
Ти на кое събитие видя пилотите, които седят при самолетите да гонят хората?
Не, но ги прави в пъти по-евтини.
А, това ти го казваш, аз не твърдя такива неща. И мисля, че навлизаме в някакви безсмислени спорове. Репликата ми беше по повод на извода, че като изкараш 30 самолета на парад значи имаш страшни ВВС! |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
pgp000
Гост |
Такъв извод си направил сам, понеже явно балканската ти гордост е била засегната - това са си стриктно твои проблеми. Оттук насетне си говориш сам. Фактът е, че за разлика от местното население, чупещо стойки по медии и форуми, Сърбия не само показа накуп повече летящи машини от своите ВВС отколкото ще видим в РБ някога вече, ами събра и пъти повече народ на празника на авиацията си. За мен като ентусиаст това беше прекрасен празник. За мен като българин е жалко, че такъв у нас няма да има, защото това зависи от затворена група балкански субекти с твърде високо самочувствие, крехко честолюбие и конкретни разбирания как трябва да изглежда един такъв празник ("малко самолети - да не е скучно"). Най-жалкото е, че първата истинска въздушна сила на Балканите сега е последна такава. И че "празнува" ПОСЛЕДНА 1 век ВВС заради нечия тъпотия и мързел, и на всичкото отгоре някой се опитва да ми замазва очите с простотии и оправдания на дребно. И 4-метров паметник встрани от булевард. Ма кат' си пейш Пенке... Canimus surdis... O, честит празник и леко с прижол'ти и пърцуцата. |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27535 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() Сръбската авиация е много по подържана от нашата. ВВС на една държава(и армията съответно) се градят възоснова на вероятните заплаха от съседите. От съседите на Сърбия само Унгария има по-силна авиация но малко по-силна. При евентуален конфикт сръбските ВВС могат да водят успешни въздушни боеве срещу тях. Тоест сръбските ВВС са напълно адекватни за региона. ![]() ![]() Докато при нас нещата са катастрофални!!! От всичките ни съседи само македонските ВВС са по зле (за армията им не е сигурно). Пълна не адекватност в региона!!! ![]() Тъй че можем само да кажем едно голямо браво на сърбите!!! ![]() _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
me4o_puhh
![]() Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Sofia |
Поглеждайки последната половин страница си давам отговор на въпроса защо в България няма да има подобен празник и защо българските пилоти никога няма да се радват на подобен ентусиазъм от българската публика. Надявам се и вие да сте открили причината, но както и да е честит празник - какво беше там за обединението.... Понеже съм прост фотограф не инженер ето какво успях да сътворя тук По някакво странно стечение на обстоятелствата галерията се оказа с номер 100 на сайта ![]() Поздрави. _________________ AviationListOnLine Photographer |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42493 |
Честит празник. И по въпроса - според мен нещата от няколко години са така. Вече го писах, когато възникна проблем между Кирил Гинев и ПГП000. Истината е, че има разделение между българските ВВС и част от авиофеновете. Доста вече хора познавам, които в пряк текст ни казват, че повече с родните ВВС не им се занимава и не им се чете, нито им се ходи на авиошоута тук в България свързани с малкото ни останала военна авиация. Авиофеновете от една страна са прави да се чувстват така, а и все пак като виждат какво става по чуждите авиошоута, малка част от тях остават равнодушни, като сравняват какво е положението в България. Дано да има обединение. Иначе - мерси Мечо, че сподели отново прекрасните ти кадри! 100 различни теми за 1 година откакто съществува сайта ти - това е повече от добре! Както го е казал твоя съименник - колкото повече мед, толкова повече (в случая снимки)! |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
bobsen
Не мога да разбера какво е това разделение и какво има да делим при 10 летящи самолета. Миналата година имаше 2 хубави събития и на 2 имаше много хора, които се радваха на показаното. По-добре да се радваме на това, което имаме а не да гледаме какво има съседа в "паничката си" и ако можем да помогнем в повишаването на качеството още по-добре ако ли не по-добре да не пречим. Какво и беше на публиката на БИАФ и на Графа миналата година? |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
BDG
![]() Регистриран на: 11 Сеп 2006 Мнения: 657 Местожителство: Плевен |
Поздравления за снимките. ![]() |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42493 |
Ами аз помня БИАФ-и с доста повече публика от тази миналата година - 1997 и 1999 г. примерно. Сигурен съм, че доста хора още ги топли този спомен. ![]() |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
tu-134
![]() Регистриран на: 04 Яну 2004 Мнения: 1074 Местожителство: Chicago i Sofia |
Ей обаче няма да останете доволни ![]() А колкото до представянето на ВВС на всяка страна...нужно ли е ВВС да вдигнат всичко налично за да ви впечатли? Защото изглежда това са направили в Сърбия поне с изтребителната авиация. Летяли са всички налични МиГ-29 и МиГ-21 (като се има на предвид че отначало обещаха и два МиГ-21бис да летят). Показали са си вертолетите и ударната авиация както и ние. И на БИАФ можеше да се покаже четворка Су-25 но каква файда от това? Нима нашия Су-25 и МиГ-29 не направиха пилотаж с желание и от сърце? Хайде да сравним тогава щом твърдите че сръбските ВВС са толкова над нашите. Еднакъв брой МиГ-21 (и по брой и по брой летящи). Почти еднакъв брой Су-25/J-22. Еднакъв брой Пилатус/Lasta 95. Еднакъв брой Ми-8 и Кугър/Ми-17. Еднакъв брой Ан-26/Спартан и Ан-2. И вече наистина Сърбия имат доста на брой Газели и UTVA-75 но пък ние имаме 4 пъти повече МиГ-29. И отново нека се подчертае че утвите и газелите са местно производство и са леки и ефтини за подръжка. Другата основна разлика е че въпреки че имаме подобен брой Л-39 в сравнение с тяхните Г-4 тяхните летят. Но в края на крайщата според мен като цяло нашите и техните ВВС като боеспособност са доста подобни. _________________ http://www.airliners.net/search/photo.search?photographersearch=Ivan%20Voukadinov%20-%20BGspotters&distinct_entry=true |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
me4o_puhh
![]() Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Sofia |
Темата за липсата на сериозен интерес към авиопроявите у нас е доста дълга. За съжаление това което видяхме 97-99 няма да се повтори защото самолетите ги няма. Основният проблем за мен както не веднъж съм казвал /писал/ е правенето на авиошоу нас за да се спечелят пари. Тъй като това е оставено в ръцете на частни предприемачи няма как да е друго яче. Та процеса е многостранен, първо хората се опитват да изкарат пари, после държавата напълно се е одръпнала от отговорност и участие, трето липсата на достатъчно летене във ВВС води до това, че интересната част за заклетите авиофенове и най-вече чужденците не лети и не се показва. Къде са МиГ-21 и Су-25, извинявма се но Saprtan и Cougar мога да видя на всяко явиошоу в Еропа. Отделно "Фондация ВВС" няма нищо общо с ВВС освен наименованието, да не говорим за дългогдишната вражда помежду им. Не се привличат атрактивни участници /изключение прави БИАФ 2011/, организацията откъм транспорт, места за паркиране, достатъчно каси за билети, достатъчно тоалетни, достаъчно места за храна и подобни дербни битовизми е направо плачевна, съгласте се че на никой не му се чака 40 до 50 мин за да си купи вода / на безумна цена/. Да погледнем какво става около нас, на БИАС вход не се плащаше, програмата бе разделена на две части, публиката бе поне 20 000 - 30 000 извървяла се през целия ден. Сърбия, цената на билета бе около 3,50лв публиката бе далеч над 30 000. Търция миналата година изобщо няма да коментирам, там също нямаше билет за вход. Истината е че слабата или никъква намеса на държавата води до това изкривяване, организаторите не са изцяло виновни, тяхната вина е единствено мисълта да изкарат печалба, тая мисъл ги тормози неуморно. Не зная какъв е резултата им от авошоуто на Лесново, според мен този път си извъртяха много лоша шега. Публиката заставена да стой зад оградата на летището беше по-малко от дороволците. Та едно голямо авиошоу може да бъде голям тласък за един район, но трябва да се разбере, че ВВС+Организаторите+общината в която се провежда+оранизаците занимаващи се с авиация трябва да имат единна организация и всеки да поеме част от разходите. Иначе както винаги съм давал за пример райони като Кечкемет поучават огромни печалби, просот защото района 20км около летището работи само и единственно за него за почти цяла седмица. Та така по темата, иначе разделението между феновете е нещо типично за нашата държава. Иначе Преслве сайта съществува под една или друга форма от 2005г., през последните 5 работя много сериозно върху него /това само за информация не е забележка, да не се обидиш/, но за съжаление Батйница беше може би пследното пдобно събитие на което присъствам целенасочено. Меко казано отдаван стържа дъното на бъчвата с мед и май съм се окопал повече от здравословното. Това разбира се не значи че ще спра, напротив. Поздрави. Извинявам се за дългия пост и най-вероятно безбройните правописни грешки. _________________ AviationListOnLine Photographer |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27535 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() Наземната експозиция на ваиошоуто.С голямо закъснение но по-добре късно от колкото никога ![]() _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Елемаг
![]() ![]() ![]() _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Елемаг
![]() ![]() ![]() _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Елемаг
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Елемаг
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Страница 2 от 3 [38 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0811s ][ Queries: 12 (0.0061s) ][ Debug on ] |