Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн
Райчев: Нямаше наказателен вот · Две експлозии убиха трима в Катманду! Петима са ранени · Хамид Хамид: Мустафа Карадайъ ще се откаже от мястото си в ЕП! Пеевски ще реши дали да отиде евродепутат · Радан Кънев: Показахме, че в България има истинска алтернатива на ГЕРБ · Джамбазки се надява на два мандата за ВМРО · Каракачанов не знае какво да очаква от малката коалиция вече ·

Select Forum Language:

 
Hot topics:
Aktuelles Datum und Uhrzeit: Mo 27 Mai 2019, 10:04
Alle Zeiten sind UTC + 2
 Forum-Index » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Учения на Българската армия
Конференция "Сигурността в Югоизточна Европа 2012"
ModeratorenSuper Flanker
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
Seite 1 von 1 [2 Beitrдge]  
Autor Nachricht
Preslav
[Admin]


Anmeldedatum: 19.01.2006
Beitrдge: 42469

BeitragVerfasst am: Di 11 Sep 2012, 13:04    Titel:  Конференция "Сигурността в Югоизточна Европа 2012"  

Очаквайте новините от поредната конференция.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen 
Gabriela Petrova

Anmeldedatum: 10.09.2012
Beitrдge: 5

BeitragVerfasst am: Di 11 Sep 2012, 13:06    Titel:  

Десетата юбилейна международна конференция “Сигурността в Югоизточна Европа 2012” запона с минута мълчание в памет на загиналите при атентата на летище Сарафово. Проф. Д.Динков, който откри конференцията, нарече този терористичен акт “българския 11 септември” и вероятно датата на днешния форум не бе случайно избрана. На 11.09.2001 завинаги се променят международните отношения и по-конкретно мерките за сигурност. Във встъпителното си слово президентът на Република България г-н Росен Плевенлиев приветства инициативата за открита дискусия на мерките за безопасност и усведоми, че следващите такива конференции ще се провеждат под егидата на президентството. Той заяви убедеността си във факта, че извършителите и поръчителите на атентата на бургаското летище ще бъдат разкрити и наказани и сподели своята гордост от постигнатия пълен консенсус относно новите закони, изготвени впоследствие. Подобен консенсус се постига за пръв път и г-н Плевенлиев се надява, че законите ще бъдат гласувани и приети също толкова единодушно, при пълна публична прозрачност.

По време на конференцията основен акцент беше поставен върху съвместните усилия на балканските страни да гарантират сигурност не само на своите граждани, но и на целия Европейски съюз, т.к. Черноморския регион е външна негова граница. Президентът на Република България, Министърът на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов и Министърът на образованието и науката г-н Сергей Игнатов бяха единодушни в мненията си, че колективният подход ще гарантира не само сигурност, но и по-добра комуникация, инфраструктура и по-добро икономическо развитие. Дж. Уорлик сподели, че е щастлив да види България и Румъния да работят заедно, защото Балканският полуостров винаги е бил област на конфликти, а сега се наблюдава един прагматичен подход, който според него води до постоянен напредък.

Според г-н Плевенлиев основна роля в борбата с тероризма играе и членството ни в ЕС и НАТО, поради което винаги сме подкрепяли желаещите да се присъединят, стига да покриват изискванията, включително и добросъседски отношения и зачитане на общата история на балканските култури. Заедно всички са по-силни и помощта на Европа в борбата с престъпността е решаващ фактор. Г-жа Зинаида Златанова, ръководител на представителството на Европейската комисия в Република България от своя страна заяви, че макар глобализацията да води със себе си все по-мащабни проблеми в сферите на комуникациите и информационните технологии, Европейският съюз е готов да посрещне предизвикателството и да се пребори с тях.

Началото на пленарната сесия постави г-жа Августина Цветкова, зам.-министър на отбраната, която информира за участието на България в голям брой международни проекти и отново призова за кооперативно съдействие, т.к. Черноморският регион и Югоизточна Европа са неразривно свързани и развитието или проблемите в единия неминуемо се отразяват на другия, за добро или лошо.

Като цяло, за мото на днешния форум може да се смята националния девиз “Съединението прави силата”, а основният призив бе към задружна работа не само за по-добра сигурност, но и за по-добро инфраструктурно и икономическо развитие, по-добри международни транспортни и информационни връзки и по-тясно сътрудничество между балканските страни.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Beitrдge der letzten Zeit anzeigen:   Sortieren nach:   
Seite 1 von 1 [2 Beitrдge]  
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
 Forum-Index » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Учения на Българската армия
Gehe zu:  

Du kannst keine Beitrдge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beitrдge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht lцschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht teilnehmen.

[ Time: 0.7546s ][ Queries: 12 (0.0068s) ][ Debug Ein ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker