|
В момента е: Сря 24 Фев 2021, 22:35 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Музей на "Студената война" в Ланкастър, Тексас
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 1 [2 Мнения] |
Автор | Съобщение | ||
---|---|---|---|
CATCH 22
![]() Регистриран на: 02 Сеп 2006 Мнения: 424 |
Признавам си, че не бях чувал точно за този музей. Музеи с подобни имена (на "Студената война") има в много страни и някои от тях са разположени в тогавашните "атомни бункери", други в най-различни командни централи или просто във военни бази, префасонирани в музеи. Това, което ме изненада най-силно в случая беше, че като изключим музея в Крумово, това май е най-голямата сбирка на български военни самолети и хеликоптери от близкото минало. За разлика от Крумовските обаче, повечето са летящи (или на път да станат такива). ![]() ![]() ![]() ![]() От тези четирите например, три са летящи и един в реставрация. Повече снимки тук. Между другото има и снимки от "Криле" или български архивни кадри. Линк към сайта на музея. Тъй като нямам много информация по темата (например кога българските машини са се озовали в САЩ), пускам статията, която запали моето любопитство. Предполагам, че някъде из форума има писано за тези машини, но моите посещения тук са ограничени предимно с темите на "Ретросалон". Мисля си, дали това е подходяща тема и за списанието "Ретросалон"? Или експонатите все още не са "ретро"? ![]() Страниците по-долу са от списанието "Air Show Stuff Magazine", от август 2011. ![]() ![]() ![]() _________________ "Имаше само една засечка и това беше Catch 22." Джоузеф Хелър |
||
|
|||
![]() |
|||
peeno
this is very good post |
||
|
|||
![]() |
|||
Страница 1 от 1 [2 Мнения] |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0674s ][ Queries: 12 (0.0031s) ][ Debug on ] |